Už pár let se mluví o EU pokusech zavést jednotné oprávnění pro námezdní skippery malých plavidel. O profi sféru se nijak zvlášť nezajímám ani osobně, ani v rámci ČANY, a na informace jsem narazil víceméně náhodou, nicméně vím, že mezi zdejšími čtenáři pár námezdních kapitánů je, a ty by to mohlo zajímat. Z ČR se v tom angažuje Olda Straka přes APL, resp. EBI, které je APL členem - byl ostatně zvolen do vedení EBI jako první Čech. Podstatné informace se dají vyčíst ze dvou odkazů:
http://www.aplcz.cz/#!trecvet/b6eo7
http://www.tcc-scv.eu/wpdemo/wp-content ... no2_cz.pdf
Profi skipper doklady
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
Re: Profi skipper doklady
Ne všechno co EU rozhodne všechny země beze změny musí přijmout. Tady se o ničem takovém vůbec nepíše. Tady se musí řada lodních svazů k novému nařízení vyjádřit a to není rychlý ani jednoduchý proces.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Pavel-Sulc píše:Ne všechno co EU rozhodne všechny země beze změny musí přijmout. Tady se o ničem takovém vůbec nepíše. Tady se musí řada lodních svazů k novému nařízení vyjádřit a to není rychlý ani jednoduchý proces.
Že se o tom ve Švédsku nepíše ještě neznamená, že na tom tamní lobby nepracuje. A pokud je to přijato jako závazná směrnice, voda přes to neteče, k danému datu musí být do národních legislativ implementována, bez ohledu na kvalitu implementace a názor skupin, dotčených dopady regulace - viz např. směrnici 2013/53/EU, která se i ve Švédsku s největší pravděpodobností promítla do národní legislativy nejpozději k 18. 1. 2016.
- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Zeptám se - možná na blbém místě, ale jinde jsem stávající legislativu moc nenašel:
Pojedu jako skiper na majitelskou plachetnici (12m), ještě se známými, do HR, protože majitel a známí mají poměrně čerstvé papíry. Nemám to placené, budu prostě na jejich lodi, ale jako skiper.
Podle mne mi stačí naše "C" od MDČR (součástí je rádio od ČTÚ). Ale zarazila mne zásadní otázka - nevítě někdo, jaká je situace v HR ohledně crewlistu na majitelské lodi (majitel bude samozřejmě na palubě)? Mám za sebou asi 20 plaveb, ale posledních 10 let na charterových lodích a tam to řeší charterová společnost a vím, že crewlist při kontrole musí na lodi být a musí odpovídat skutečné posádce. Majitel téhle lodi to prý ale zatím neřešil. Poradíte?
Díky. Pavel.
Pojedu jako skiper na majitelskou plachetnici (12m), ještě se známými, do HR, protože majitel a známí mají poměrně čerstvé papíry. Nemám to placené, budu prostě na jejich lodi, ale jako skiper.
Podle mne mi stačí naše "C" od MDČR (součástí je rádio od ČTÚ). Ale zarazila mne zásadní otázka - nevítě někdo, jaká je situace v HR ohledně crewlistu na majitelské lodi (majitel bude samozřejmě na palubě)? Mám za sebou asi 20 plaveb, ale posledních 10 let na charterových lodích a tam to řeší charterová společnost a vím, že crewlist při kontrole musí na lodi být a musí odpovídat skutečné posádce. Majitel téhle lodi to prý ale zatím neřešil. Poradíte?
Díky. Pavel.
- RACEK
- zkušený harcovník
- Reputace: 100
C od MDČR ti stačí
Na soukromé lodi musíš mít:
"vinětu" - poplatek za plavbu ve vodách HR
"borovák" - lázeňský, turistický poplatek (borovašna pristojba?)
Crew list mít nemusíš
Na soukromé lodi musíš mít:
"vinětu" - poplatek za plavbu ve vodách HR
"borovák" - lázeňský, turistický poplatek (borovašna pristojba?)
Crew list mít nemusíš
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Pavle,
tvůj konkrétní případ má hodně daleko do profiskippera.
Jedná se o normální rekreační plavbu na soukromé lodi.
tvůj konkrétní případ má hodně daleko do profiskippera.
Jedná se o normální rekreační plavbu na soukromé lodi.
- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Ahoj Jardo,
ano, omlouvám se všem, byl to tady dotaz trochu OT, ale nenašel jsem lepší téma, kam by to mělo patřit.
S pozdravem
Pavel.
ano, omlouvám se všem, byl to tady dotaz trochu OT, ale nenašel jsem lepší téma, kam by to mělo patřit.
S pozdravem
Pavel.