Doklady ke gumáku
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
Doklady ke gumáku
Zdravím , chci se zeptat zdejších matadorů. Koupil jsem starší gumák s ještě starším motorem 15k. Gumák ještě nebyl u nás registrovaný, ale prodávající dodal původní fakturu. Motor ale on koupil už také z druhé ruky, ale nikdy ho nepřevedl na sebe. On ho zakoupil asi před 8 lety s jiným člunem na kterém je stále registrovaný, ale člun už se rozpadl. Já jsem se snažil kontaktovat toho původního majitele, ale ten se semnou nechce vůbec bavit. Je ňáká šance převést to na mě, když mám smlouvu jen s tím jedním majitelem ? / na gumák i motor / Díky za příp radu
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Re: Doklady ke gumáku
Tieto otázky by si mal položiť ešte pred kúpou.
Na prihlásenie gumaku nestačí faktúra. Potrebuješ aj CE doklad a samozrejme faktúru na Teba písanú, lebo potrebuješ dokázať vlastnícstvo lode.
Motor keď je registrovaný, tak by sa dal prepísať tak, že najprv odhlásiť u plavebenej správy, potom napísať kúpnopredajnú zmluvu (takú akú vyžaduje plavebka) potom by sa dal prihlásiť. Problém ale bude s gumákom
Na prihlásenie gumaku nestačí faktúra. Potrebuješ aj CE doklad a samozrejme faktúru na Teba písanú, lebo potrebuješ dokázať vlastnícstvo lode.
Motor keď je registrovaný, tak by sa dal prepísať tak, že najprv odhlásiť u plavebenej správy, potom napísať kúpnopredajnú zmluvu (takú akú vyžaduje plavebka) potom by sa dal prihlásiť. Problém ale bude s gumákom

- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Pokud jsem to pochopil spravne tak ten motor.sice registrovan je ale na.nekoho kdo se s nim nehodla bavit. Takze pokud mu ten dotycny neda smlouvu a plnou mic tak s tim nic novy majitel nenadela.
-
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 35
Jen doplním. Kupní smlouva musí být signovana overenymi podpisy
Je to ochrana před prekupovanim kradenych lodí.
Chování puvodniho "majitele" je přinejmenším podivné. Dost možná jsi koupil kradenou loď.
Je to ochrana před prekupovanim kradenych lodí.
Chování puvodniho "majitele" je přinejmenším podivné. Dost možná jsi koupil kradenou loď.
Člun ani motor rozhodně nejsou kradené. Prostě kdysi někdo prodal registrovaný gumák s motorem a nový majitel neudělal přepis, protože jezdil jen na Krétě. Pak se člun roztrhl a tak si koupil fungl nový a používal ho stím motorem. Já od něj koupil tuto sestavu a nechal si od výrobce vystavit prohlášení o shodě. I tak díky za odpovědi
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Je to blbé, ale vyzerá to tak že majitelom motora je ten čo sa s tebou nechce baviť. /ani za flašku ?/ . Na čln fakturu máš a CE máš už tiež, takže OK.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Ano tak to je a pokud mu ten majitel neda souhlas mizna.ma.k tomu nejaky.duvod to nevime tak on motor neprihlasi leda clun s jinym motorem
-
- pravidelný návštěvník
Pred pár lety, když puvodni "majitel"prepisoval l loď na sebe, nemusely být predpisy tak přísne. Napr.Nemuseli byt overene podpisy na kupnich smlouvach , nebyly třeba
další doklady( DoC) a tak se stavalo, že byla nekdy byla přihlášena i kradená loď.
Klidně to může byt i tento případ. Chování puvodniho "majitele" tomu nasvědčuje.
další doklady( DoC) a tak se stavalo, že byla nekdy byla přihlášena i kradená loď.
Klidně to může byt i tento případ. Chování puvodniho "majitele" tomu nasvědčuje.
Nerozumím proč by měl být odcizený ? Pokud by byl, tak je snad v databázi SPS. To jsem si samozřejmě zjišťoval. Jinak s původním majitelem jsem se už domluvil a zajedem na SPS sspolu.
- Zahajskej
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Pokud si se domluvil s původním majitelem motoru, tak OK. Postup bude takový, že on loď zruší. ty pak přihlásíš gumák s motorem jako novou loď. Přepisem to nepůjde, protože původní gumák už neexistuje, jen motor.
-
- pravidelný návštěvník
A co když chci prihlasit závěsny motor jako druhý k jedne lodi? Silnejsi motor do Chorvatska, desitku na Lipno.
To jsou dve různé lodě s jinymi parametry, ale s jednim cislem?
Na moře a na vnitro mam 18 a clun normálně registrované. Když jedem na Lipno dam tam 5 a sundám cisla, který kvuli te vyficundaci musim mit na suché zipy.
Ale ta 5 mně trochu ssere, nekdy je to vohubu.
Jden motor na dvě lode si predstavit umim.
To jsou dve různé lodě s jinymi parametry, ale s jednim cislem?
Na moře a na vnitro mam 18 a clun normálně registrované. Když jedem na Lipno dam tam 5 a sundám cisla, který kvuli te vyficundaci musim mit na suché zipy.
Ale ta 5 mně trochu ssere, nekdy je to vohubu.
Jden motor na dvě lode si predstavit umim.
Jde to, já mám nový gumák a motor přihlášený i na starém, který jsem ještě neodhlásil. Ten nový i se starým motorem se na PU vede jako nová loď.
-
- pravidelný návštěvník
Vždyť píšu, zesi jeden motor na dvě lode predstavit umim, ale to nepotřebuju.
Ja chci dva motory na jednu loď. A psal jsem proč.
Když jsem vznesl dotaz na SPS pobočka prágl, tak si mně prehazuji jak horký brambor...prý zitra bude na telefonu obzvláště inteligentní "technik", který prý problém hravě rozlouskne. Neverim tomu, protože odbornou způsobilost tzv. techniků ze SPS pobočka Praha znám.
Vznesu posléze dotaz na jiné pobočky. O vyslednych informacich podám hlášení. Možná to bide nekoho zajímat.
Ja chci dva motory na jednu loď. A psal jsem proč.
Když jsem vznesl dotaz na SPS pobočka prágl, tak si mně prehazuji jak horký brambor...prý zitra bude na telefonu obzvláště inteligentní "technik", který prý problém hravě rozlouskne. Neverim tomu, protože odbornou způsobilost tzv. techniků ze SPS pobočka Praha znám.
Vznesu posléze dotaz na jiné pobočky. O vyslednych informacich podám hlášení. Možná to bide nekoho zajímat.
-
- pravidelný návštěvník
Tak jsem se dovolal kompetentni osobě.
Dva motory na jednu loď jdou přihlásit a to tak, že vystavi nový technicak se stejným číslem a do kolonly uredni záznam uvedou druhy motor, ten pred tim chteji pochopitelně vidět.
Dva motory na jednu loď jdou přihlásit a to tak, že vystavi nový technicak se stejným číslem a do kolonly uredni záznam uvedou druhy motor, ten pred tim chteji pochopitelně vidět.