Průkaz ČUNJ
Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Průkaz ČUNJ
Dostal jsem předvolání k podání vysvětlení na kriminální policii
odd. hospodářské kriminality ohledně průkazu ČESKÉ UNIE NÁMOŘNÍHO
JACHTINGU. Čeká to asi všechny majitele tohoto průkazu.
Už to někdo z Vás také dostal?
odd. hospodářské kriminality ohledně průkazu ČESKÉ UNIE NÁMOŘNÍHO
JACHTINGU. Čeká to asi všechny majitele tohoto průkazu.
Už to někdo z Vás také dostal?
- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Píšou: ...k podání vysvětlení podle § 158 odst. 5 trestního řádu ve věci o.s.ČESKÁ UNIE NÁMOŘNÍHO JACHTIGU.
S sedou OP atd.. dále průkaz jachetního kapitána pobřežní plavby
vydaný na vaše jméno spol. ČUNJ, příjmový a výdajový doklad, který by dokazoval vaše
uhrazení poplatku za průkaz, další písemnosti získané v souvislosti se získáním průkazu...
...a dále výhrůžky dle různých § až do výše 50.000,- kč
zítra budu chytřejší
S sedou OP atd.. dále průkaz jachetního kapitána pobřežní plavby
vydaný na vaše jméno spol. ČUNJ, příjmový a výdajový doklad, který by dokazoval vaše
uhrazení poplatku za průkaz, další písemnosti získané v souvislosti se získáním průkazu...
...a dále výhrůžky dle různých § až do výše 50.000,- kč
zítra budu chytřejší

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
- geronimo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Bilardos, měl jsi pravdu
Takže, zatčený nejsem...
ministerstvo dopravy zažalovalo ČUNY pro neoprávněné vydávání průkazů a asi i pro prodávání průkazů bez zkoušek (za dost vysoké ceny). Já jsem průkaz dostal asi za 1000,- Kč výměnou za starý od KNJ, takže v pohodě . Nějak jsem ho doma nemohl najít (to: dana) ale MD prý rozeslalo po přímořských státech EU vzor tohoto průkazu jako neplatný, takže už je k ničemu. Pravděpodobně budou zvát všechny majitele tohoto průkazu.

Takže, zatčený nejsem...
ministerstvo dopravy zažalovalo ČUNY pro neoprávněné vydávání průkazů a asi i pro prodávání průkazů bez zkoušek (za dost vysoké ceny). Já jsem průkaz dostal asi za 1000,- Kč výměnou za starý od KNJ, takže v pohodě . Nějak jsem ho doma nemohl najít (to: dana) ale MD prý rozeslalo po přímořských státech EU vzor tohoto průkazu jako neplatný, takže už je k ničemu. Pravděpodobně budou zvát všechny majitele tohoto průkazu.
- RudaK
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
No pořádek by se u nás měl udělat-vnitrozemský stát a máme takovou spoustu "papírů na moře", že zůstává rozum stát. Jinak ČUNJ má na svých stranách vyjádření ke svým prúkazům http://www.kurzy.info/view.php?cisloclanku=2008122201
Já jsem nakonec skončil s papírovým stavem následovně:
VMP+mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla+chorvatský průkaz+omezený průkaz radiotelefonisty
Kdysi jsem si udělal i papíry ČUNJ kolem roku 93-94 na týdenním kurzu v Chorvatsku a bylo to dobrý, cestou všude rozstřílený baráky, kurz zahrnoval navigaci, noční plavbu, ovládí lodi, plavbu na motor a byl dost dobrý.
Průkaz který budu muset každých 5 let obnovovat protože: "Doba platnosti průkazů způsobilosti pro vedení námořní jachty je 5 let", prohlídku absolvovat u lékaře vybraného ministerstvem, dokládat napluté míle
tak ten si pořídím až bude opravdu nutný. Zatím jsem nikdy neměl problémy s půjčením lodi (tedy jen Chorvatsko a Itálie)
Ahoj Ruda
Já jsem nakonec skončil s papírovým stavem následovně:
VMP+mezinárodní průkaz vůdce rekreačního plavidla+chorvatský průkaz+omezený průkaz radiotelefonisty
Kdysi jsem si udělal i papíry ČUNJ kolem roku 93-94 na týdenním kurzu v Chorvatsku a bylo to dobrý, cestou všude rozstřílený baráky, kurz zahrnoval navigaci, noční plavbu, ovládí lodi, plavbu na motor a byl dost dobrý.
Průkaz který budu muset každých 5 let obnovovat protože: "Doba platnosti průkazů způsobilosti pro vedení námořní jachty je 5 let", prohlídku absolvovat u lékaře vybraného ministerstvem, dokládat napluté míle

Ahoj Ruda