Doprava do Chorvatska ...

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 35

Re: Doprava do Chorvatska ...

Příspěvekod Husky » pát bře 19, 2021 3:08 pm

Nic proti ničemu, každý ať si věří čemu chce, ale ta paní sefova pseudoasociace je docela proflakla a... :crazy: brát jen s rezervou.
Dneska jsem čet na netu (jsem línej hledat odkaz) , že Chorvati do 31.3. nepusti do země ani myš. Tedy mimo pracovnich a obchodnich cest, pochopitelně s patřičnou bumazkou.
Tomu zase věřím já
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod Zbiry » pát bře 19, 2021 4:45 pm

Včera jel mladej na loď a pustili ho normálně. S PCR testem.
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » sob bře 20, 2021 11:34 am

Ja bych v tomhle chaosu nevyjel ani za prase.
Počkáme si na včelku a covidpas.
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod Zbiry » sob bře 20, 2021 12:36 pm

No jo, ale já chci jezdit když mám chuť, čas a fouká! A ne až v roce 2022! :) :D
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » sob bře 20, 2021 12:41 pm

Cestě do Chorvatska ani jachtingu nic nebrání :D . Testy jsou potřeba, ale to je opravdu ta jediná komplikace.

Na chalupu 80 km nemůžu :( a do Chorvatska můžu.

Tak pojedu tam, kam legálně můžu :D
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » ned bře 21, 2021 9:59 am

Jediná komplikace?
A když ti po navratu naparej karantenu tak máš další dva tejdny dovoleny v prdeli.
Tedy pokud nejsi " domácí kancléř " nebo v důchodu. Pak ti to je jedno.
Pro mně to komlikace sakra je. Ja musim být na stavbe kazdy den na home ofice si domů most nepřinesu, takže čekám na včelku a říkám si naivně, že trpelivost růže přináší.
vojtaharok
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 84
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vojtaharok » ned bře 21, 2021 2:54 pm

Ve fabrikách jsme to už asi všichni prodělali. A i kdyby ne, je asi 10x větší pravděpodobnost, že to člověk chytí v ČR, než v Chorvatsku. Takže pokud minimalizovat riziko karantnény, tak hurá na moře!
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » ned bře 21, 2021 4:26 pm

To je sice pravda , ale trochu bezcenna.
Kdybys to už stokrat prodělal a mel dokonce i protilatky, tak to nikoho nezajímá a tě stejne do karanteny můžou nahnat. jak jim chaoticky pravidla dovoli Ani menší pravděpodobnost nákazy v hr ti jako argument nepomůže
Ale kazdej si jeďte, kam chcete
:crazy:
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » ned bře 21, 2021 5:06 pm

No právě, ono jde o karanténu po návratu z Chorvatska. Po příjezdu do daleko méně promořeného Ch. karanténa být nemusí, a po příjezdu zpět – 10 dní (nebo kolik). Další majstrštyk téhle … vlády. Test po návratu by mořechtivý člověk snesl, ale tohle… :hmm:
vojtaharok
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vojtaharok » ned bře 21, 2021 5:12 pm

Ahoj! Ta karanténa je jen do výsledku testu. Takže pokud si dopředu rezervuje člověk termín na test po návratu a vše klapne, teoreticky může jít hned v pondělí do práce. Ale je pravda, že to vrchnost může ze dne na den změnit. Když si lidi ale našli cestičky mezi okresy, s tím si také poradí :D .
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » ned bře 21, 2021 7:40 pm

Chlapci jeďte :D
Pak napište, ja ste dopadli.

My takticky vyčkáme v předem vybudovaných pozicích.

Dobro došli :good:
karel-h
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod karel-h » pon bře 22, 2021 8:09 am

Chorvatsko test před navratem, 5 dnů karanténa test

https://www.mzv.cz/jnp/cz/udalosti_a_me ... ovani.mobi
Fum
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod Fum » pon bře 22, 2021 4:10 pm

Praktická osobní zkušenost od kolegy z minulého týdne. Jel do Chorvatska v sobotu 13. 3. 2021, měl s sebou PCR test s mezinárodním certifikátem (stihnul to během pátku 12. 3. jak test, tak výsledek do e-mailu). Hranice ČR - Rakousko, projel bez jakéhokoliv omezení, ani nemusel zastavovat, hranice Rakousko - Slovinsko, pouze policie ve Slovinsku chtěla vědět kam jede, poté co řekl, že tranzituje do Chorvatska, tak jen mávli rukou a mohl jet. Na hranicích s Chorvatskem kontrolovali kam do Chorvatska jede (doložil potvrzením o zajištěném ubytování) a kontrola zda-li vyplnil formulář pro příjezd do Chorvatska (ten, co známe z loňského roku) a prohlídka potvrzení o PCR testu. Během minuty mohl pokračovat dále až na místo. Cesta zpět v neděli 21. 3. 2021, takže včera. Absolutně bez problému a bez nutnosti někde zastavovat. Antigenní test na zpáteční cestě, udělaný v Chorvatsku nikoho nezajímal. Dnes ráno PCR test v ČR - negativní. Takže to jde bez velkých omezení, pokud chcete vyrazit a máte vše potřebné s sebou, tak se ta cesta jeví jako jednodušší než v létě v sezoně, kdy na slovinsko-chorvatských hranicích můžete zůstat i několik hodin, aníž byste měli cokoliv v nepořádku.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 97

Příspěvekod LadaM » úte bře 23, 2021 10:16 am

Fum píše:tak se ta cesta jeví jako jednodušší než v létě v sezoně

Pokud člověk akceptuje možnost, že z něj falešně pozitivní výsledek nespolehlivého testu udělá společenského vyvrhele se všemi současnými důsledky (zdravotní rizika neustálého testování nevyjímaje), potom se to tak skutečně jeví....
FraZi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod FraZi » úte bře 23, 2021 12:16 pm

LadaM píše:
Fum píše:tak se ta cesta jeví jako jednodušší než v létě v sezoně

Pokud člověk akceptuje možnost, že z něj falešně pozitivní výsledek nespolehlivého testu udělá společenského vyvrhele se všemi současnými důsledky (zdravotní rizika neustálého testování nevyjímaje), potom se to tak skutečně jeví....

Bojím se, že v Chorvatsku je nebezpečí nákazy mnohem nižší jak v ČR. Lidi, kteří odjíždějí z tohoto blázince do zemí, které jsou na tom lépe, chápu.
Dokonce ČR pomáhají, snižují množství lidí, kteří se mohou nakazit.
Pokud dodrží po svém návratu samoizolaci a dojdou si na PCR test, neviděl bych v nich žádné společenské vyvrhele, ale lidi se zdravým rozumem.

Sent from my iPad using Tapatalk
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod LadaM » úte bře 23, 2021 1:02 pm

Píšeš o něčem jiném. Já nepsal o nákaze - jachtit do HR nebo třeba lyžovat na ledovec bych jel hned a přeju to všem. Mě vadí, že i když Ti nic není, tak tě (falešně) pozitivní test může poslat do karantény s hrozbou postihu za vystrčení nosu z domu, znemožnit Ti vydělávat, nebo třeba odjet na tu dovolenou. A čistě hypoteticky to hrozí i lidem, kteří ani nikam jet nechtějí, testovat se nechtějí, jenom s tebou zrovna byli v normální kontaktu, třeba v práci. Je to ujeté, absurdní a proto to já osobně nechci podporovat. Aniž bych měl cokoli proti těm, kdo to podstoupí, ať už z jakéhokoli důvodu.
FraZi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod FraZi » stř bře 24, 2021 1:26 pm

Omlouvám se, pochopil jsem to špatně.
Problém falešných AG/PCR testů existuje, ale v poslední době to již není tak strašné jako na konci loňského roku.
Z moji zkušenosti, laboratoře když nemají jednoznačně průkazný výsledek, požadují nový test a 2 testy po sobě již určitě nebudou falešně pozitivní. Jinou věcí jsou pravidla MZ.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod LadaM » stř bře 24, 2021 1:56 pm

Těch testů si můžeš udělat kolik chceš. Problém je, že je to neověřitelné a neexistuje dovolání. Když tě někdo nařkne, že jsi zloděj, musí to dokázat. Když tě (pomocí testu) nařkne, že jsi nakaženej, je to automat a nemáš se jak bránit. Že ti nic není, že tě prohlédl lékař a nic nenašel, že třeba bez problémů intenzivně sportuješ, nic z toho ti nepomůže. Jediná možnost je vůbec se do té situace nedostat, tedy za žádnou cenu se nenechat jen tak testovat. Samozřejmě tím v současné době přicházíš, mimo jiné i o možnost cestovat do zahraničí, abych úplně nevybočil z tématu vlákna.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » stř bře 24, 2021 3:57 pm

Láďo, Ty víš o konkrétních případech, kdy byl někdo falešně pozitivní? A pokud ano, je jich hodně? Mám na mysli testy PCR, které se považují za hodně spolehlivé.
Já o nikom takovém nevím. Sám jsem test PCR absolvoval dvakrát – jednou 26. 12. (negativní) a 20. 1. (pozitivní). V obou případech byl výsledek správný.
Tolik bych se falešně pozitivního testu před cestou k moři nebál. Možná moje obavy přehlušuje plavební absťák. :-D
Husky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Husky » stř bře 24, 2021 7:19 pm

Chybovost pcr testů nejsou schopni nebo ochotni vyjadrit, ale bezpochyby existuje. Se všemi " radostmi", které se od testovani odvíjí .
Také v žádným případě nejdu testům dobrovolně naproti a pokud to jen trochu pujde, necham se co nejdříve očkovat.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod LadaM » stř bře 24, 2021 7:44 pm

Ale tady nejde o nějakou laboratorní chybovost biochemického pro esu vyjádřenou matematickou statistikou. Já mám na mysli principiální chybovost. Nebo si myslíte, že ty tisíce lidí denně s pozitivním výsledkem testu jsou nemocní?
Ten test hledá něco, co není zelená kulička s chapadélky, aby se to našlo, musí se to 40 x zesílit a když se to nenajde, tak se test pro sichr opakuje. Není to rentgen žaludku, aby se zjistilo, jestli dítě ten padesátnik spolklo, nebo strčilo za gauč. Ale to jen můj postoj jako odpověď na dotaz. Nechci prznit vlákno.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod RACEK » čtv dub 01, 2021 1:47 pm

Od pondělí by měl být návrat do ČR bez testu.
vojtaharok
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vojtaharok » ned dub 04, 2021 10:38 am

Nechtěl jsem jen nadávat, že nic nesmíme, a místo toho naplno jít do toho, co smíme.

Samotná cesta do Chorvatska a zpátky byla pohodovější, než kdykoliv před kovidem – víceméně prázdné dálnice, žádné fronty na hranicích. A v Chorvatsku víceméně normální život, zahrádky, hotely a hotelové restaurace, jen turistů málo.

V ČR stála na cestě tam jen jedna hlídka, zpátky dvě, ale nikdo mě nezastavil. Pouze na rakouských hranicích v Dolním Dvořišti po cestě tam fešná policistka zkontrolovala mou občanku, vytištěný papír o vyplnění vjezdního formuláře do Chorvatska a certifikát PCR-testu (1 minuta).

Příprava na cestu:
14 dní před cestou
- zaslat crew-list
- nechat udělat výměnu oleje a preventivní prohlídku auta (starší Toyota Yaris)
- zarezervovat termín PCR testu v ČR
- objednat koncentrovanou stravu
7 dní před cestou
- zerezervovat termín antigenního testu v Nemocnici Zadar
- zarezervovat termín PCR testu v ČR po návratu
- vyplnit vjezdní formulář do HR, vytisknout potvrzení
- vyplnit formulář pro návrat do ČR, vytisknout
- vytisknout papír pro cestu mezi okresy
- zkontrolovat výzbroj a výstroj, koupit baterky atd.
Čtvrtek
- po cestě do práce v 7.00 na PCR-Testu v Motole
- odpoledne v 16:30 po cestě z práce vyzvednou certifikát o negativním PCR-testu
- sbalit se na cestu
- nabít všechna zařízení
Pátek
- podepsat si papír o přejezdu mezi okresy
- po cestě se zastavit do supermarketu pro trochu zásob a čerstvý chleba
- 7:30 výjezd z Prahy
- V Dolním Dvořišti plnou nádrž
- po cestě domluva s charterovkou na času předání lodě
- v 19:30 příjezd do Biogradu
- 10 minut jsem jezdil po městě a hledal otevřený hotel a našel (sympatický čistý rodinný hotýlek Medusa, točené pivo, večeře, 200 kun za noc)
Sobota
- 6:40 snídaně v hotelu
- 8:10 začátek přebírání lodě na Murteru
- 11:30 vyplutí do jugo Bf 5 (nárazy 6)
Další pátek
- 12:10 přistání v maríně, vylodění, tranfer do hotelu Medusa, procházka Biogradem
Sobota
- v 7:30 naplánován antigenní test v Nemocnici Zadar
- dopoledne těžký výjezd do tunelu Sveti Rok (malý motůrek a celkem vysoké autíčko, dle předpovědi na Velebitském kanále nárazy bóry až 65 uzlů; při 60 km/hod jsem měl problém se řízením, jak někdo může vléci loď?)
- 19:19 příjezd do Prahy.
Pondělí velikonoční
- 9:00 PCR test v Ruzyni, výsledek do 24 hodin elektronicky, asi přijde už večer
- zadat certifikát do systému
Úterý
- zas do práce.
LadaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod LadaM » ned dub 04, 2021 10:57 am

65 kt a Svieti Rok nebyl uzavřený? To jste měli celkem kliku. Ono, s autem, co zvládne táhnout loď si ten vítr nepohrává tolik, jako s krabicí od bot, :) ale samozřejmě nárazový boční vítr je nepříjemný vždy. Ne nadarmo jsou v tom úseku 80 a 60.
Jinak jak to popisuješ, tak pro mě to spadá do kategorie “nesmíme”. Ale komu to nevadí, má šanci zažít dovolenou bez turistů. I když na začátku dubna to bylo v HR na pohodu i dřív...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod RACEK » ned dub 04, 2021 12:07 pm

Pro příjezd do HR stačí už jen antigen a elektronický formulář.
Pro návrat od zítřka už snad nic.

Rakušák při transitu kontroluje jen pas nebo občanku, žádný test nesmí chtít vidět.

Takže pohoda.

Zpět na