Zapůjčené auto na cestu do Chorvatska
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- DarkDruid
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Zapůjčené auto na cestu do Chorvatska
Zdravím, rád bych se zeptal zda tu někdo má zkušenosti s cestou do chorvatska autem, které je psané na někoho kdo se cesty vůbec neúčastní. Dohledal jsem na internetu, že je doporučováno pořídit si úředně ověřený doklad, kde budu mít napsáno, že majitel auta s danou cestou souhlasí. V opačném případě mě může policie dané země zadržet až na 48 hodin kvůli vyšetření, zda auto není kradené.
Jaké jsou vaše zkušenosti a názory ohledně tohoto doporučení? Opravdu je to tak horké a notářské ověření je nutností?
Jaké jsou vaše zkušenosti a názory ohledně tohoto doporučení? Opravdu je to tak horké a notářské ověření je nutností?
- Ante
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 1
dokument si můžeš stáhnout odsud http://tenzer.cz/plna_moc_auto.doc
- mysacek
- s/y Kirké
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Libor píše:Pozor na to.
Záleží o jaké auto jde.
Jsou značky a typy co se více kradou a tím pádem na HR hranicích kontrolují. Kolegu s Passatem loni tam i zpět.
Rozhodně u dražšího auta bych byl s tímto dokladem klidnější.
jak píšeš Libore, jsou auta, která se kradou a jim se prostě nelíbí. Passat 3BG, což už je dnes stařeček, stavěli pravidelně. Nevím jak ostatní auta, ale ten papír bych si rozhodně opatřil, Chorvat je Chorvat... Kamarádka ho vozí i do Německa, což teda mně už příjde opravdu zbytečný.
mirinekk píše:Letos na jaře jsem byl v HR firemním autem. Doklad jsem měl v českém a anglickém jazyce, potvrzený na matrice obecního úřadu. No nikdo ho nechtěl, ale myslím že je lepší ho mít.
Asi před šesti roky jsem půjčoval Subaru na expedici Rumunsko, Maďarsko a Ukrajina. Text dokladu byl česky, anglicky, a měl překlady do jazyků všech zemí, kudy se projíždělo /s vyjímkou slovenštiny/. Bylo v něm výslovně uvedeno, že vozidlo je zapůjčené na cestu po všech těchto zemích.
Ti co si auto půjčovali, striktně požadovali ověření u NOTÁŘE.
Kulaté razítko s nápisem notář je prý pochopitelné pro každého policajta a celníka.
To že mne 50krát pustili a nic nechtěli,
neznamená, že po 51ní nebudou problémy.
I v česku při i při nezaviněné nehodě s cizím vozidlem by měla být policie. Jedná se o škodu na majetku třetí osoby.
I v česku při běžné silniční kontrole se tě polda zeptá: "To auto je Vaše?",
řidič: "Né, to mám půjčené od kamaráda."
polda: "Jak se kamarád jmenuje?"
řidič:"Franta Vopršálek."
Ještě budeš ukazovat lékárničku, rezervu a trojúhelník.
Někdy mu to stačí. Je li mladý a aktivní, provede lustraci v evidenci a zjistí, jestli auto není nahlášené jako ukradené.
Je to zbytečné zdržení.
Naposledy upravil(a) Jirina dne stř zář 22, 2010 6:57 am, celkem upraveno 1 x.
- Bilardos
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Já občas půjčím svého Sharana na cestu mimo ČR. Vždy to řeším tak, že si vyplním formulář (trochu poupravený ten, co je stažený někde z netu). Pak dojdu na obecní úřad jen potvrdit podpis. Stačí podpis majitele, on na tom papíře ani podpis toho, komu auto půjčuji není. Někdo říká, že by to měl být notářsky ověřený podpis, ale to je podle mne celkem zbytečné a drahé.
Musím říct, že už nejednou někoho v mém autě mimo ČR zastavovali a vše prý chtěli vidět, ale když měli, tak dál nic nezkoumali. Dokonce na Slovensku jim to pomohlo. O malinko překročili rychlost. Když policista viděl, že mají auto vypůjčené, tak to řešili jen domluvou, že když to není jejich, tak že to auto dost neznají a ...
Pokud by ten dokument někdo chtěl, tak ho pohledám na nahraji na JI ke stažení.
Musím říct, že už nejednou někoho v mém autě mimo ČR zastavovali a vše prý chtěli vidět, ale když měli, tak dál nic nezkoumali. Dokonce na Slovensku jim to pomohlo. O malinko překročili rychlost. Když policista viděl, že mají auto vypůjčené, tak to řešili jen domluvou, že když to není jejich, tak že to auto dost neznají a ...
Pokud by ten dokument někdo chtěl, tak ho pohledám na nahraji na JI ke stažení.