Zapůjčené auto na cestu do Chorvatska

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Zapůjčené auto na cestu do Chorvatska

Příspěvekod DarkDruid » úte zář 21, 2010 2:51 pm

Zdravím, rád bych se zeptal zda tu někdo má zkušenosti s cestou do chorvatska autem, které je psané na někoho kdo se cesty vůbec neúčastní. Dohledal jsem na internetu, že je doporučováno pořídit si úředně ověřený doklad, kde budu mít napsáno, že majitel auta s danou cestou souhlasí. V opačném případě mě může policie dané země zadržet až na 48 hodin kvůli vyšetření, zda auto není kradené.

Jaké jsou vaše zkušenosti a názory ohledně tohoto doporučení? Opravdu je to tak horké a notářské ověření je nutností?
Ante
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ante » úte zář 21, 2010 3:05 pm

Loni jsem byl v Chorvatsku firemním autem a letos autem sestry, která už tam byla tak přes hranice bez ní a nikoho doklady k vozidlu nezajímali. Otázkou je co by bylo kdyby jsem měli třeba nehodu. Mustr toho dokladu mám když tak, jen si ho musíš nechat ověřit u notáře.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » úte zář 21, 2010 3:56 pm

Letos na jaře jsem byl v HR firemním autem. Doklad jsem měl v českém a anglickém jazyce, potvrzený na matrice obecního úřadu. No nikdo ho nechtěl, ale myslím že je lepší ho mít.
mirus
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod mirus » úte zář 21, 2010 4:20 pm

Je skutečností ,že neznám nikoho po kom by ten doklad chtěli (jízda SL,SRB,MK,GR),Ale čert nikdy nespí a mohou ten doklad vyžadovat.Vždycky chtěli pasy,zelenou kartu(auto,vlek)a někdy a někde doklady od lodi.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte zář 21, 2010 4:38 pm

Pozor na to.
Záleží o jaké auto jde.
Jsou značky a typy co se více kradou a tím pádem na HR hranicích kontrolují. Kolegu s Pasatem loni tam i zpět.
Rozhodně u dražšího auta bych byl s tímto dokladem klidnější.
Ante
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ante » úte zář 21, 2010 5:09 pm

dokument si můžeš stáhnout odsud http://tenzer.cz/plna_moc_auto.doc
DarkDruid
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod DarkDruid » úte zář 21, 2010 6:55 pm

Mockrát děkuju za rady, lejstro si tedy nakonec radši obstarám. Ještě jednou díky. :)
mysacek
s/y Kirké
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » stř zář 22, 2010 12:54 am

Libor píše:Pozor na to.
Záleží o jaké auto jde.
Jsou značky a typy co se více kradou a tím pádem na HR hranicích kontrolují. Kolegu s Passatem loni tam i zpět.
Rozhodně u dražšího auta bych byl s tímto dokladem klidnější.

jak píšeš Libore, jsou auta, která se kradou a jim se prostě nelíbí. Passat 3BG, což už je dnes stařeček, stavěli pravidelně. Nevím jak ostatní auta, ale ten papír bych si rozhodně opatřil, Chorvat je Chorvat... Kamarádka ho vozí i do Německa, což teda mně už příjde opravdu zbytečný.
Jirina
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Jirina » stř zář 22, 2010 6:23 am

mirinekk píše:Letos na jaře jsem byl v HR firemním autem. Doklad jsem měl v českém a anglickém jazyce, potvrzený na matrice obecního úřadu. No nikdo ho nechtěl, ale myslím že je lepší ho mít.

Asi před šesti roky jsem půjčoval Subaru na expedici Rumunsko, Maďarsko a Ukrajina. Text dokladu byl česky, anglicky, a měl překlady do jazyků všech zemí, kudy se projíždělo /s vyjímkou slovenštiny/. Bylo v něm výslovně uvedeno, že vozidlo je zapůjčené na cestu po všech těchto zemích.
Ti co si auto půjčovali, striktně požadovali ověření u NOTÁŘE.
Kulaté razítko s nápisem notář je prý pochopitelné pro každého policajta a celníka.
To že mne 50krát pustili a nic nechtěli,
neznamená, že po 51ní nebudou problémy.
I v česku při i při nezaviněné nehodě s cizím vozidlem by měla být policie. Jedná se o škodu na majetku třetí osoby.
I v česku při běžné silniční kontrole se tě polda zeptá: "To auto je Vaše?",
řidič: "Né, to mám půjčené od kamaráda."
polda: "Jak se kamarád jmenuje?"
řidič:"Franta Vopršálek."
Ještě budeš ukazovat lékárničku, rezervu a trojúhelník.
Někdy mu to stačí. Je li mladý a aktivní, provede lustraci v evidenci a zjistí, jestli auto není nahlášené jako ukradené.
Je to zbytečné zdržení.
Naposledy upravil(a) Jirina dne stř zář 22, 2010 6:57 am, celkem upraveno 1 x.
koudy
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod koudy » ned říj 03, 2010 10:20 pm

Když jsem tam jezdil s pasatem z roku 2002, tak vždy chtěli doklady k autu, potom i moje a nakonec otevřít motor a zkoukli vinko. Druhý rok tam jezdím s oktavkou z roku 2004 a nikdy nic , tedy krom pasů. Je to čistě o typu auta
Bilardos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Bilardos » pon říj 04, 2010 8:34 am

Já občas půjčím svého Sharana na cestu mimo ČR. Vždy to řeším tak, že si vyplním formulář (trochu poupravený ten, co je stažený někde z netu). Pak dojdu na obecní úřad jen potvrdit podpis. Stačí podpis majitele, on na tom papíře ani podpis toho, komu auto půjčuji není. Někdo říká, že by to měl být notářsky ověřený podpis, ale to je podle mne celkem zbytečné a drahé.
Musím říct, že už nejednou někoho v mém autě mimo ČR zastavovali a vše prý chtěli vidět, ale když měli, tak dál nic nezkoumali. Dokonce na Slovensku jim to pomohlo. O malinko překročili rychlost. Když policista viděl, že mají auto vypůjčené, tak to řešili jen domluvou, že když to není jejich, tak že to auto dost neznají a ...
Pokud by ten dokument někdo chtěl, tak ho pohledám na nahraji na JI ke stažení.
Jirina
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Jirina » stř říj 06, 2010 2:39 am

Ověření podpisu u notáře stojí 30,-- Kč, stejně jako na poště, nebo matrice. Netvrdil jsem, že musí být ověřeno u notáře. Ti co si auto půjčovali to chtěli, protože kulatému razítku s nápisem notář rozumí všude, i v zemích, kde se píše azbukou.

Zpět na