Wunderground - Wundermap

Počasí je jednou z nejvíce sledovaných témat při plavbě. Vše kolem počasí a jachtingu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Wunderground - Wundermap

Příspěvekod Anonym » stř bře 08, 2017 11:39 pm

Už dlouho tady nebylo o této službě mluveno a po půl roce aktivní účasti na tomto projektu bych rád upozornil.

Zakoupil jsem meteostanici která je dodavateli označována jako Barevná meteostanice Profi s Wi-Fi. Výrobce bohužel nikdo neuvádí. No ale to není podstatné.
Podstatné je, že při pročítání manuálu jsem narazil na možnost napojení/připojení se přes vnitřní Wi-Fi do mezinárodní sítě Wundeground. Což jsem hned učinil, zaregistroval jsem se a nyní i mé měření přispívá ke sledování počasí a upřesňování předpovědí. Já posílám data na jejich centrálu a oni mě zpětně upřesňují předpověď ve staničce.

Co mě ale baví nejvíc je možnost sledovat staničky kdekoliv na světě s naprostou přesností, s historií a také s předpovědí která se váže k té které staničce. Mapa se stanicemi je ZDE, má stanice je v Lužicích, logicky pod názvem Baharis. Je tam i velké množství staniček na Jadranu a obecně ve Středomoří. Dost na ty předpovědi dám.
Obrázek
paw
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: Wunderground - Wundermap

Příspěvekod paw » pát bře 10, 2017 7:06 am

Pěkné, pěkné :)
Jen doplním, že do mapy se dá přispívat nejen s výše zmíněnou meteostanicí, ale umí to další. Umí to např. i meteostanice od Netatmo (např. http://www.mobilmania.cz/clanky/meteost ... fault.aspx) a určitě i další.

Paw
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Re: Wunderground - Wundermap

Příspěvekod Anonym » pát bře 10, 2017 7:14 am

Ano ano, velmi správně. Název zařízení každé stanice je pod odkazem "About this PWS".

Kamarád v Hodoníně má třeba Davis Vantage Vue
Obrázek

Zpět na