Mapy - Male Karte
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Mapy - Male Karte
Ahoj, máte někdo tip, kde koupit v ČR tyto mapy za rozumnou cenu ? Cena 1615 Kč, kterou jsem našel na jachting.info shopu mi příjde poměrně vysoká.
Díky !
Díky !
- skipper77
- nováček na fóru
- Reputace: 0
male karte
je to dost peněz, 808 přístavů a zátok stojí půlku a doma ti službu udělají asi větší, a na každé charterové lodi mapy jsou... jinak bývali k nalezení na rapidshare
- TashonkaWitko
- aktívní jachtař
- Reputace: 8
teda ja nejak nevim. Mel bych k tomu za sebe jen par poznamek
1) nezda se mi ze cena MK na JI by byla nejak neprimerene vysoka. Ja osobne si kupoval MK v HR a mam pocit ze to porad vychazi tak nejak stejne. TY mapy pouzivam uz asi 5 let a dalsich x let budu. V porovnani s ostatnimi naklady na jachting za tu dobu je ta cena temer smesna. A kdyz si vezmeme jak dobre ty mapy jsou, pak muzeme odstranit i to sluvko "temer"
2) 888, stejne jako zadny jiny pilot, nemuze nikdy nahradit mapu. Uz proto ze za timto ucelem nejsou vytvareny.
3) Nikdy bych na charter nejel bez vlastnich map, bez vlastniho pilota, bez vlastniho namer. kompasu a bez vlastni zalozni GPS. ZJistit az na vode ze neco chybi, pak nevim co bych delal
4) ad stahovani - na rapidu i na torrentech to urcite bude.
5) tesim se na dobu kdy budeme vsichni vsechno zdarma stahovat. Na co se ale netesim, ze nebude moc co stahovat - protoze kdo ty veci pak bude vyrabet ? Jen aby nedoslo k mylce - sam na na netu "kradu" jak straka - nicmene tak cinim proto abych si me nezname veci poradne prohledl a vyzkousel - to, co se mi ukaze jako dobre a chci to pouzivat dal, potom koupim.
Edit - k bodu 3 bych jeste dodal - do vlastnich map si ti peclivi mohou zanaset novinky a zmeny - spolehat na to ze na charterove mape, polite kafem, budou zaneseny takove zmeny, asi nelze
1) nezda se mi ze cena MK na JI by byla nejak neprimerene vysoka. Ja osobne si kupoval MK v HR a mam pocit ze to porad vychazi tak nejak stejne. TY mapy pouzivam uz asi 5 let a dalsich x let budu. V porovnani s ostatnimi naklady na jachting za tu dobu je ta cena temer smesna. A kdyz si vezmeme jak dobre ty mapy jsou, pak muzeme odstranit i to sluvko "temer"
2) 888, stejne jako zadny jiny pilot, nemuze nikdy nahradit mapu. Uz proto ze za timto ucelem nejsou vytvareny.
3) Nikdy bych na charter nejel bez vlastnich map, bez vlastniho pilota, bez vlastniho namer. kompasu a bez vlastni zalozni GPS. ZJistit az na vode ze neco chybi, pak nevim co bych delal
4) ad stahovani - na rapidu i na torrentech to urcite bude.
5) tesim se na dobu kdy budeme vsichni vsechno zdarma stahovat. Na co se ale netesim, ze nebude moc co stahovat - protoze kdo ty veci pak bude vyrabet ? Jen aby nedoslo k mylce - sam na na netu "kradu" jak straka - nicmene tak cinim proto abych si me nezname veci poradne prohledl a vyzkousel - to, co se mi ukaze jako dobre a chci to pouzivat dal, potom koupim.
Edit - k bodu 3 bych jeste dodal - do vlastnich map si ti peclivi mohou zanaset novinky a zmeny - spolehat na to ze na charterove mape, polite kafem, budou zaneseny takove zmeny, asi nelze
- JardaF
- zkušený harcovník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
TashonkaWitko píše:
indiáne indiáne, toť slova smutně prorocká.
Pitris: Co je námořník bez map? Jen smítko v náručí moře...
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mapy - Male Karte
Kolik74 píše:Ahoj, máte někdo tip, kde koupit v ČR tyto mapy za rozumnou cenu ? Cena 1615 Kč, kterou jsem našel na jachting.info shopu mi příjde poměrně vysoká.
Díky !
Už je slevněno
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ath=13_119
Rok vydání
Prostě kup mapy takové, jaké jsou, nad tím moc nepřemýšlej. Každý "éšop" bude prodávat aktuální zboží.
Jak někdo přede mnou psal, na každé charterové lodi jsou k dispozici.
Já používám jinak navigační software OziExplorer v tabletu s GPS modulem a mapy jsou stažené v tabletu. Mně to na ježdění v Chorvatsku bohatě stačí.
Jak někdo přede mnou psal, na každé charterové lodi jsou k dispozici.
Já používám jinak navigační software OziExplorer v tabletu s GPS modulem a mapy jsou stažené v tabletu. Mně to na ježdění v Chorvatsku bohatě stačí.
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Male Karte je soubor papírových map podrobně mapujících pobřeží Chorvatska. Je to celkem 12 plus 17 map, prodávaný ve dvou svazcích.
Těžko jsi je mohl stáhnout z internetu.
Elektronické mapy patří do jiného vlákna.
EDIT:
Na základě informace Ferdase níže, jsem zjistil, že existují skenované verze map, které se dají stáhnout.
Omlouvám se za tento příspěvek.
Těžko jsi je mohl stáhnout z internetu.
Elektronické mapy patří do jiného vlákna.
EDIT:
Na základě informace Ferdase níže, jsem zjistil, že existují skenované verze map, které se dají stáhnout.
Omlouvám se za tento příspěvek.
Naposledy upravil(a) Jarda885 dne úte črc 21, 2015 12:05 pm, celkem upraveno 1 x.
Male Karte, prvni vydani 1990, nove vydani leden 2008 (tzv. velka korektura), dva nove naklady duben 2012 a (nevim mesic) 2014. Takze, cokoliv si poridis mladsi roku 2008 (na mapovem listu oznaceno dole uprostred), bude normalni "funkcni" mapa. Pokud si poridis naklad 2014, mely by tam byt jiz od vydavatele provedene vsechny korektury mezi rokem 2008 a 2014. Pokud tam nejsou, anebo tovje mapy jsou starsi 2014, pak korektury muzes si udelat sam pomoci NtM. Cisla korektur jsou v mapovem listu oznacene dole vlevo.
Ahoj,
také jsem trochu pátral, co se týká souboru map Male Karte. Na stránkách vydavatele je lze pořídit přes e-shop za cca 66 EUR komplet, nebo 45 EUR každá část. Je ovšem třeba je pořídit v Chorvatsku, poštovné za doručení do Česka mi vyšlo dost vysoké (něco přes 500,- Kč). Prodejce neuvádí rok vydání, nicméně, to jde asi upřesnit v objednávce. Poslední vydání udávají 2013/06.
také jsem trochu pátral, co se týká souboru map Male Karte. Na stránkách vydavatele je lze pořídit přes e-shop za cca 66 EUR komplet, nebo 45 EUR každá část. Je ovšem třeba je pořídit v Chorvatsku, poštovné za doručení do Česka mi vyšlo dost vysoké (něco přes 500,- Kč). Prodejce neuvádí rok vydání, nicméně, to jde asi upřesnit v objednávce. Poslední vydání udávají 2013/06.
Ahoj není to asi správné
, ale tady jsou nějaké http://uloz.to/hledej?q=male+karte

- Pavel63
- aktívní jachtař
- Reputace: 44
Ahoj jachtaři a milovníci moře,
asi teď budu vypadat po skoro 25 letech ježdění na moře do HR jako totální blbec, ale až teď jsem zjistil, že souřadnice uváděné na Male karte jsou proti GPS posunuté asi o 20'. Např. dle GPS je záliv Saldun jižně od Trogiru na souřadnicích zhruba 43.51 N a 16:23 E, když si to zadám do mapy.cz, tak mi to ukáže polohu do toho zálivu. Ale když se podívám na Male karte, tak souřadnice zálivu jsou zhruba 43.30 N a 16.15 E. Takže dost rozdíl, v daném místě bych to tipnul na 20 NM. Tak jak to je s těmi souřadnicemi?
Pokud možno jednoduše a srozumitelně. Asi mi něco uniklo.
S pozdravem
Pavel.
asi teď budu vypadat po skoro 25 letech ježdění na moře do HR jako totální blbec, ale až teď jsem zjistil, že souřadnice uváděné na Male karte jsou proti GPS posunuté asi o 20'. Např. dle GPS je záliv Saldun jižně od Trogiru na souřadnicích zhruba 43.51 N a 16:23 E, když si to zadám do mapy.cz, tak mi to ukáže polohu do toho zálivu. Ale když se podívám na Male karte, tak souřadnice zálivu jsou zhruba 43.30 N a 16.15 E. Takže dost rozdíl, v daném místě bych to tipnul na 20 NM. Tak jak to je s těmi souřadnicemi?
Pokud možno jednoduše a srozumitelně. Asi mi něco uniklo.
S pozdravem
Pavel.
Male karte užívají souřadnice ve stupních a minutách.
43°30' z Male karte je tedy 43,5° na mapy.cz, vše tedy sedí, jak má.
43°30' z Male karte je tedy 43,5° na mapy.cz, vše tedy sedí, jak má.