StarPilot iPod/iPhone

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

StarPilot iPod/iPhone

Příspěvekod Libor » stř čer 16, 2010 6:04 pm

Mohlo by se někomu hodit.
Alamanac http://itunes.apple.com/app/ina-digitia ... 72722?mt=8
Program
http://www.appstorehq.com/starpilot-iphone-166294/app
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hf86zv8fqXY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4-OH9vnIG_8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QiUyNnoYsC0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xl-1T7OhGY0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7CXSCf6QeP8[/youtube]

Kdyby někdo věděl o tomtéž pro WM napište !
Jinak budu muset přejit na iPhone.... :D
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte led 04, 2011 11:26 pm

Hledám totéž (či podobné) pro Androida.
PS: na iPhona jsem nepřešel.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř led 05, 2011 9:39 am

Jestli to tak půjde dál, začnu střádat do prasátka na iPhona. Výber námořních aplikací mi přijde docela široký. Mám WM a nic moc :-(
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Akrastan » stř led 05, 2011 10:04 am

Myslím, že na mobilní aplikace z Apple AppStore je lepší iPad - na moři si člověk zas tak moc nezatelefonuje a výhoda většího displeje je patrná...
I když - telefón je telefón :)
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř led 05, 2011 10:19 am

Akorát pokud vím, tak ty současné verze iPadu nemají GPS... (pokud se nemýlím tedy)
Akrastan
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2

Příspěvekod Akrastan » stř led 05, 2011 10:37 am

Modely obsahující 3G připojení mají stejnou GPS jako iPhone4.
Modely disponující pouze WiFi GPS nemají.
Všechny obsahují digitální kompas.
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » stř led 05, 2011 12:19 pm

Určitě doporučuji iPhone:

nejen že tam máš spoustu aplikací pro suchozemce, ale já hlavně využívám toto:

- Navionics, teď i aktualizovaný, což udělali další rozměr této už tenkrát super aplikace.. 9,90,- EUR
- Anchor Alarm, funguje neskutečně!!! cca 4,- EUR
- Sail Slim - nejen pro začátečníky, cena 3,5,- EUR
- GoSkyWatch - kdo má problémy se souhvězdím, hvězdama, vzdálenostma apod. tak bude velmi mile překvapen cena asi 5,- EUR
- Wind Speed - to je už pro vyšší dívčí - telefon a měří sílu větru v m/s, kn, fpd, B, mph i km/h cena do 4,- EUR
- Bug Spray - stačí zmáčknout na dipleji červené tlačítko, a telefon vydá takový zvuk že ti to vyplaší komáry z kajuty a ani rybář v okolí několika mil nechytí ani mřenku, přitom nic neslyšíš.. trochu vyšší frekvence..jo, a je to zdrama,.. :-)

Prostě dokonalé..
Zd.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8

Příspěvekod TashonkaWitko » stř led 05, 2011 12:49 pm

lodnikladka píše:- Anchor Alarm, funguje neskutečně!!! cca 4,- EURZd
"neskutecne" je mozna to spravne slovo :-) ja bych ale spise rekl .. funguje tak nejak ...uspokojive ... ale za 1 BigMaca, co byste chteli ... :-)
lodnikladka píše:GoSkyWatch - kdo má problémy se souhvězdím, hvězdama, vzdálenostma apod. tak bude velmi mile překvapen cena asi 5,- EUR
doporucil bych spise StarMap ... je to takove prehlednejsi ... tedy alespon muj nazor
Jen me zaujalo ..k cemu mi, jak laikovi, jsou vzdalenosti ???? Rad bych byl mile prekvapen :-) (Aspon jednou, kdyz uz se na me Jezisek vys*&**)
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » stř led 05, 2011 1:11 pm

Chytrý oslíku, psal jsem Ti soukromou zprávu ale nějak to nefunguje,
Naposledy upravil(a) lodnikladka dne úte led 25, 2011 2:43 pm, celkem upraveno 1 x.
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř led 05, 2011 1:33 pm

lodnikladka píše:Vzdálenosti Ty nepotřebuješ, ani matematiku. Proto lidé, co dělají matematiku mají pro toto jedno základní heslo a to je: Počítám to proto abych zjistil, zda to vypočítat jde..
Pocitam to proto, abych to vycetl z aplikace z Iphona ??? To mi nejak unika ... se omlouvam za svoji omezenost 8) Holt nechapu vse .....

nicmene o to tu ted nejde ... to bych ted nechtel resit ... moc se omlouvam, to jsme si nerozumeli ... me opravdu zajimalo, k cemu je Ti dobra presna vzdalenost hvezdy. :? Me totiz napadlo jedine mozne vysvetleni .. ze jsi se proste nesmiril s beznym, zaokrouhlenym a tudiz chybnym, vypoctem paralaxy nebeskeho telesa a hodlas tuto hodnotu vypocitat presne. Tedy opravdu _PRESNE_ - tedy ze vzdalenosti konkretni hvezdy. To me zaujalo. Co zaujalo? To me fascinovalo!

Protoze ..... pokud opravdu hodlas vypocitavat paralaxu z presne, konkretni vzdalenosti telesa (a ne jen z pouheho predpokladu, ze nebeske teleso jest v nekonecne dalave), znamena jedine - ze jsi v observacich nebeskych teles dosahl presnosti, o ktere se beznemu smrtelnikovi (tedy alespon ME) nezda ... tedy v praxi to znamena ... presnost Tebou provadenych observaci jest tak vysoka, ze presahuje schopnosti obecne prijate konvence zobecneni paralaxy a vyzaduje presny vypocet ... "uzas !"

A protoze jsem dusi v podstate matematik, tato neobvykla presnost me natolik fascinovala, ze jsem se odvazil optat ... dokonce jsem v skrytu duse doufal, ze bych se snad mohl zucastnit nejakeho pokrocileho kurzu atronavigace ... protoze jinak opravdu netusim, k cemu by mi "censored" mohla byt uzitecna presna vzdalenost konkretniho objektu (hvezdy) na obloze ode me, jako neboheho pozorovatele ?!!
Naposledy upravil(a) TashonkaWitko dne stř led 05, 2011 1:46 pm, celkem upraveno 1 x.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř led 05, 2011 1:45 pm

Hele chlapi, aniž bych chtěl rušit vaše kruhy, zajímá mě něco jiného.-
Nemám s Jablíčkem žádné zkušenosti na poli mobilů, ale pořád řeším rozumné navigační pracoviště nejen do charterové, ale taky do vlastní malé lodi, kde se počítá i spotřeba a prostor.
iPhone nebo iPad?
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř led 05, 2011 1:48 pm

za me osobne - notebook .. slovem notebook ted myslim cokoliv od klasickeho ntbk po netbook. Vsechny ty Iph a Ipd jsou hracky .. jako pomucka navic dobra, jako hlavni navigacni pracoviste si to ja neumim predstavit. Jen muj nazor .....
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř led 05, 2011 2:06 pm

Já to nazval možná trochu honosně "navigační pracoviště", ale jde o něco na navigaci a informace z netu.
Zatím je můj favorit notebook v kombinaci s ručním Garminem. Jenže notebooku se točí disk, slaná voda je potvora a žere to proud. iPhone ja kompaktní a ty aplikace na něj ve mě fakt hlodají. Málo žere, nemá pohyblivé součástky... A do toho teď iPad jako větší brácha. A tak tu provokuju dotazama... ;)
TashonkaWitko
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod TashonkaWitko » stř led 05, 2011 2:27 pm

Jardo, ty mas predvybranou HW platformu (IPH nebo IPD) a snazis se na to najit vyuiziti .... ja bych na to sel odjinud ... chces navigaci .. ? OK. Jakou .... jake mapy ... C-MAP, Oziho, Maptech rastry, Navionics ??? tady bych predevsim hledal "jadro". To cemu hodlam verit ... jaka GPS a jak to bude propojeny .. co bych k tomu jeste rad .. treba Navtex do PC atd ... a az podle techto zadani bych hledal, ktera platforma mi umozni moje sny a predstavy ... tedy moje predstavy = extreni GPS a rasrovy mapy BSB od Maptechu a rad bych C-MAPy .. v te chvili a v tom pozadavku mi nezbyva nic jinyho nez PC a Windows a Maptech Offshore Navigator (BSB) a treba MaxSea(C-MAP) ... hotovo .. na toto adani zadny Apple proste nestaci

pisu to trosku ve chvatu a tak se omlouvam za moznoe preklepy a nejasnosti, ale ja postupoval takto .. prvne co chci a pak platforma, ktera mi to umozni ... to vse ostatni IPH a IPD jsou nejake bonusy zdarma (pripadne za par dolaru) navic ... ale na tom me v tom zakladnim zadani ani nestalo ani nenapadlo ... ale proste bez klasickeho PC a Win a par prgramu na nich mi moje prani nic jineho nemuze splnit ... je treba si uvedomit za na onom slavnem Iphone (jsem hrdy majitel) neni krome Navionics map a par smesnych aplikaci nic opravdu uzitecneho k dispozici ... do kapsy dobry, ale jako zaklad na lod ???? ANi nahodou ...
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » stř led 05, 2011 2:36 pm

Jednoznačně iPhone
Lap top je sice fajn ale je velký, baterka vydrží jen pár hodin, potřebuješ gps vysílač a aplikace do něj stojí o mnoho víc.

iPhone máš stále u sebe.. jednotlačítkové finkce Ti zjednodušují kormidlování.. atd.. atd... atd.. je toho dost, já byl vždy proti a od té doby co jsem ho dostal, nemohu si vynachválit...

Negativa:
Ovšem čím dál tím míň mi to připomíná telefon..
Pošleš sms a nedojde Ti doručenka.. Dostaneš sms a zobrazí se na displeii.. a nejde to vypnout.. tedy náhled lze vypnout.. ale od koho je, je tam ihned napsáno..
někomu to vadí, někomu ne..
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » stř led 05, 2011 3:09 pm

Když dáš před sms YYYY dojde ti doručenka ;)
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » stř led 05, 2011 3:14 pm

Hele díky,
můžeš mi to trochu víc popsat?
myslíš že jako než začnu psát samotnou sms tak dám na začátek do textu YYYY?
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » stř led 05, 2011 3:21 pm

jj přesně tak :) Jinak ty příchozí sms mě taky točí :lol:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř led 05, 2011 3:56 pm

Jardo, jak psal velký rudý bratr ...

Netbook+GPS dnes vede - jsou také netbooky bez točících elementů (vzpomeň na EEE PC). K tomu ruční GPS Garmin (pro Garmin mimo jiné hraje cena a dostupnost....). I když ceny map pro platformu Android kolem 10 ,-EUR to celé dnes obrazí do jiné pozice.

Já začal jen s ruční GPS. Úplně kdysi dávno to bylo jen PDA s připojenou GPS a jednoduchý program pro zobrazení pozice...Žádná mapa, jen souřadnice.

Později ČB ruční nemapový Garmin 72, pak už mapové Colorado a od loňska (tedy už dnes předloni) jsem k tomu jako i zálohu všech map softu atd. pořídil malý Asus (ten je limitován spotřebou / výdrží). Ten vytahuji jen občas, namalé lodi...málo místa...to znáš.
Ale ne, faktem, že na dané plavby zatím vždy stačila ruční GPS. Večer notbook pro přenos trasy, naplánování případné další, trochu počasí, maily a to je vše. To dnes zvládne lepší mobil.

Pokud to chceš vše v jednom....spojit to. Pak jednoznačně Android a tablet Samsung Tab. Dnes jsem ho držel v ruce a pro toto mám několik pro:

- rychle se rozvíjející platforma Android
- dostatečně velký displej
- hmotnost, výdrž zatím na autonomní baterií nic moc, ale s notbookem lze srovnat.
- dostupnost a množství aplikací, každý dnem roste.
- námořní mapy (dnes pustíš i v mobilu s Androidem) jsou již pro celý svět. Náše oblíbená oblast:
Navionics Mediterranean : http://cz.androlib.com/android.applicat ... -Fmpq.aspx
http://www.androidzoom.com/android_appl ... _hhvs.html

Obrázek

Ve spojení s tabletem Samsung Galaxy Tab
http://galaxytab.samsungmobile.com/
http://www.samsung.com/cz/consumer/mobi ... prd_detail
je to můj favorit do budoucna.

- pokud inklinuješ k Ozzi je tu už: Androzic - ten je teprve v začátcích, ale je to takový Ozi Explorer na Androidu-i použití vlastních offline map možné, tedy vlastně jakých koliv bitmapových map.
http://code.google.com/p/androzic/

Tato nová platforma a aplikace by si však zasloužila samostané vlákno. Něco jako mobil / tablet pro navigaci...

Problém je to jen sledovat, jak to jde rychle kupředu.
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » stř led 05, 2011 4:53 pm

Mam IPhone i IPad. Pro navigaci pouzivam mapu a Garmina 276C. Pro stazeni pocasi IPhone. Pro relax a postu IPad ( musim rict ze hracka je to skvela ). Jsem asi trosku staromodni a pouzivam ty veci na to na co jsou primarne urceny. Ale me to tak vyhovuje.
Ten IPhone - puvdone jsem ho nechtel, ale mam ho uz urcite dlouho pres rok - a nemuzu si ho vynachvalit ( jen se za jizdy v aute blbe pisou sms ).
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » čtv led 06, 2011 9:27 am

Já mám HTC s dotykvým diplejem a nějak se nemůžeme zkamarádit. Tak koukám, co by bylo vhodné dál... proto ten dotaz na Iphone; navíc ty aplikace...
Metofech
nováček na fóru
nováček na fóru

iPhone...

Příspěvekod Metofech » čtv led 06, 2011 10:24 am

iPhone!
Aplikace: GPS MotionX, WindGuru, WeatherPro, popřípadě YachtWeather na moře...
Určitě jich je mnohem víc, ale já používám tyhle.
V obale Aquapack je to ideální zařízení, například na malé lodi bez logu...
Jediná nevýhoda je, že se při aktivních polohových službách rychle vybíjí baterka...
S iPadem zkušenosti nemám, ale jako počítač bude určitě v pohodě Mac Book Air, tam se nic netočí;)))
leguan
návštěvník fóra
návštěvník fóra

StarPilot iPod/iPhone

Příspěvekod leguan » čtv led 06, 2011 9:31 pm

Probírá se zde systém iPod/iPhone a Android.
Nemá ale někdo nějaké info pro Symbian ? :?
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod bokal » pát led 07, 2011 3:15 am

Symbian je zatím to nejhorší, co jsem v mobilu měl.
leguan
návštěvník fóra
návštěvník fóra

StarPilot iPod/iPhone

Příspěvekod leguan » pát led 07, 2011 6:05 pm

Takovou informaci jsem zrovna nemyslel ;)

Zpět na