Garmin

Po počasí další důležitá součást jachtingu. Vše kolem navigace....

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Garmin

Příspěvekod Libor » čtv kvě 15, 2008 10:49 am

Něco pro odlehčení: víte co znamená Garmin?

A jeden hezký spot

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=16aUPT9LEms[/youtube]
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Garmin: První navigace s předpovědí počasí

Příspěvekod Libor » stř lis 04, 2009 8:04 am

Garmin: První navigace s předpovědí počasí

Obrázek
Výrobce GPS navigačních přístrojů, společnost Garmin, představila přenosnou automobilovou navigaci nové generace Garmin nüvi 1690. Ta je jako první PND navigační přístroj značky Garmin osazena bezdrátovým GSM modulem, který umožňuje zákazníkovi přístup k novým on-line službám Garmin nüLink! Mezi službami naleznete například předpověď počasí pro nejbližších 5 dní pro vybrané místo na Zemi, přepočet cizích měn podle aktuálních kurzů, stavy odletů a příletů (stav letu, zpoždění, terminál, gate), rozšířené dopravní informace, vyhledávání pomocí Google local search, ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích, on-line databáze policejních radarů a kamer, vyhledávání v telefonním seznamu nebo přístup do sociální sítě Ciao! s možností sdílení aktuální pozice vozu/uživatele mezi více přístroji/uživateli. Uživatelé mezi sebou mohou sdílet na displeji navigace informace o tom, kde se aktuálně nacházejí, včetně možnosti navigace na místa výskytu přátel.

Tak mě napadá, že některé funkce byly použitelné i na lodi... :? A pokud tam půjdou nahrát mapy BluChart.... :good:
Naposledy upravil(a) Libor dne stř lis 04, 2009 10:17 am, celkem upraveno 2 x.
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0

Příspěvekod mirinekk » stř lis 04, 2009 10:09 am

Hezké video :D a zajímavá navigace. Nebyla tam také uvedena předběžná cena?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř lis 04, 2009 10:25 am

Nebylo, ale jinde píšou:

Navigace Garmin nüvi 1690 má rozměry 12,5 x 7,9 x 1,9 cm, velikost displeje ke 9,7 x 5,7 cm, rozlišení 480 x 272 bodů a hmotnost 175 g. Na baterie vy výdrží až 4 hodiny provozu, má slot na SD karty a přednahrané navigační mapy 41 zemí západní a východní Evropy. Cena je 10 990 Kč s DPH (nüvi 1690 Lifetime včetně bezplatné doživotní aktualizace navigačních map Evropy je 12 990 Kč s DPH.

Garmin ho tady https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=64339&ra=true
nabízí za 500 USD.
A nejlevněji jsem ho zatím viděl na Amazonu http://www.amazon.com/Garmin-4-3-Inch-P ... B002LVUQYQ
za 429 USD.
vfrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vfrman » stř lis 04, 2009 10:27 am

mirinekk píše:Hezké video :D a zajímavá navigace. Nebyla tam také uvedena předběžná cena?

Cena je stanovena na 10.990,- Kč včetně ročního předplatného, které se dá pak prodlužovat za cca 79,- Eur na rok....čerpáno z www.navigovat.ct :-)
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » stř lis 04, 2009 10:32 am

Díky. To je poměrně hézká cena. Když si představím, že jsem před třemi roky koupil MIO C 520 za cca 16 000 :hmm:
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Garmin: První navigace s předpovědí počasí

Příspěvekod Gemini » čtv lis 05, 2009 4:45 pm

Libor píše:Garmin: První navigace s předpovědí počasí

Obrázek
Výrobce GPS navigačních přístrojů, společnost Garmin, představila přenosnou automobilovou navigaci nové generace Garmin nüvi 1690. Ta je jako první PND navigační přístroj značky Garmin osazena bezdrátovým GSM modulem, který umožňuje zákazníkovi přístup k novým on-line službám Garmin nüLink! Mezi službami naleznete například předpověď počasí pro nejbližších 5 dní pro vybrané místo na Zemi, přepočet cizích měn podle aktuálních kurzů, stavy odletů a příletů (stav letu, zpoždění, terminál, gate), rozšířené dopravní informace, vyhledávání pomocí Google local search, ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích, on-line databáze policejních radarů a kamer, vyhledávání v telefonním seznamu nebo přístup do sociální sítě Ciao! s možností sdílení aktuální pozice vozu/uživatele mezi více přístroji/uživateli. Uživatelé mezi sebou mohou sdílet na displeji navigace informace o tom, kde se aktuálně nacházejí, včetně možnosti navigace na místa výskytu přátel.

Tak mě napadá, že některé funkce byly použitelné i na lodi... :? A pokud tam půjdou nahrát mapy BluChart.... :good:

Ta funkce počasí je skvělá. Prodejci tvrdí, že když jde dát BluChart do Oregonu, tak do všech Garminů. To chce ověřit. Pokud to tak je, jdu do toho.Jedno odemknuté území např. Jadran stojí 6300,- a každé další "jen" 6000,- Kč
Gemini
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gemini » čtv lis 05, 2009 4:58 pm

Libor píše:Garmin: První navigace s předpovědí počasí

Obrázek

Taky jsem našel toto a to umí opravdu navigovat po zadání ponoru a výšky stěžně. V ceně je mapa Jadranu http://www.ncentrum.cz/-p-581.html
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » čtv lis 05, 2009 5:44 pm

mmch nemate nekdo zkusenost s GARMIN GPSMAP 60CSx PRO?
na lodi preferuju realna tlacitka (nahmatatelna po slepu) pred plnym dotykovym displejem
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » čtv lis 05, 2009 7:05 pm

Gemini píše:Taky jsem našel toto a to umí opravdu navigovat po zadání ponoru a výšky stěžně. V ceně je mapa Jadranu http://www.ncentrum.cz/-p-581.html

Obrázek
Garmin GPSMAP 620 Bundle / siln.mapa Europy NT+ nám.mapa Jadranu
24899,-kč s DPH

Tak tohle nebude můj šálek kávy. :cry:
alffa
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » čtv lis 05, 2009 7:14 pm

Dva moji kamarádi "šedesátku" dříve používali, Simone. Výborná kombinace na různé druhy aktivit- loď, turistika, kola. Dostatečná vodě odolnost IPX7, malá do kapse, trochu menší displej, ale s celkem vysokým rozlišením, takže dobře čitelný. Nevím co k ní říci více. Informací na netu je o ní plno, když tak se ještě ptej.

Gemini píše:Prodejci tvrdí, že když jde dát BluChart do Oregonu, tak do všech Garminů.
To jsou moudří prodejci. :D Edice map Bluechart jsou podle mě pouze - nebo hlavně pro přístroje Garmin. A pokud se nejedná o poslední novinky 3D, lze jakékoliv mapy použitelné v MapSource nahrát do jakéhokoliv Garmina.

S tím počasím, sdílení přátel a většinou dalších funkcí to je tak, že jsou dostupné již několik let. Já jsem používal Nuvi 670, měl jsem ji jako handsfree s mobilem (BlueTooth) a tyto funkce jsem měl také. Jen jsem je nepoužíval, protože to znamenalo pernamentní připojení a to bylo drahé.
Tady je asi jediná novinka ta, že není potřeba ten mobil. Jen mě zarazil výraz "bezdrátový modul". Pokud není SIMka přímo v přístroji ale v nějakém externím modulu, tak to je zase jenom humbuk. Protože s tím "nějakým" modulem by to fungovalo už tak před třemi lety na té mé bývalé 670tce.
Ale neštudoval jsem to nějak podrobně. Kdyby bylo potřeba, tak se na to podívám blíže.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv lis 05, 2009 8:23 pm

Něco mě ještě napadlo. Přečetl jsem si vlákno pořádně ještě jednou a nabyl jsem dojmu, že se ty vyzdvihované funkce přičítají softwaru Bluechart. Tak to prosím není.
Do Nuvi lze nahrát mapy, POI (i radary), muziku, obrázky, telefonní seznam a já nevím co ještě. Ale funkce jako předpověď, kurzy, odlety, sdílení přátel, jsou součástí základního SW přístroje, uloženého v ROM. Změna - aktualizace lze pouze pomocí prg. WebUpdater, který se připojí na stránky Garminu a sám stáhne a aktualizuje firmware.
Snad jsem to napsal správně... :?

A které mapy jdou do jakých přístrojů by vždy mělo být napsáno ZDE, vždy ve specifikaci mapy.
Naopak ve specifikaci přístrojů ZDE se zase dá zjistit, zda už podporují 3D zobrazení.
Kolem se to celé točí.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 06, 2009 11:25 am

Baharis píše:Dva moji kamarádi "šedesátku" dříve používali, Simone. Výborná kombinace na různé druhy aktivit- loď, turistika, kola. Dostatečná vodě odolnost IPX7, malá do kapse, trochu menší displej, ale s celkem vysokým rozlišením, takže dobře čitelný. Nevím co k ní říci více. Informací na netu je o ní plno, když tak se ještě ptej.

a co maji ted? .. mne od toho pristroje odrazuji 2 veci, je v nabidce uz dlouho + garmin se evidentne nasel v oregonu a tohle je uz pro nej asi slepa cesta vyvoje. jinak by vicemene splnoval vse, co si od prenosne GPSky na lod predstavuju
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » pát lis 06, 2009 11:54 am

Diky tOmovi jsem mel moznost si vyzkouset novou navigaci Garmin myslim, ze to byla ta 620 - proste s dotykovym displejem - muzu rict, ze se me system ovladani nelibil a na jachting v mem pojeti to neni dobra volba. Displej nema takovou citlivost, jako treba dotykove mobilni telefony, takze chvilkama se muselo hodne tlacit. Sirokym prstem najizdet na detaily napr. svetel a majaku je taky radost - mysleno na lodi, kdyz se vse hodne houpe, mate zmrzly ruce a tak.
Takze ja zustavam u 276C, prijde mi lepsi.
Vyhodou byla moznost prohlizet si fotky pristavu, to je zvlast v noci prijemne.
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát lis 06, 2009 12:13 pm

Oni dva a v podstatě valná většina mých známých přešla na GPSmap 276C.
Pokud se budeme bavit o navigaci pouze pro jachting a o dostupnosti map, nevím o ničem lepším. Starší typ, ale klasika se vším co člověk na jachtě potřebuje.

Současné nové modely se honosí vším možným, dotykovým displejem, 3D mapami, jak už vidím JirkaM píše prohlížení obrázků...
Ale na to já kašlu. V metrových vlnách, když loď skáče v max. náklonu potřebuji robustní spolehlivý přístroj. Nicméně každému bude asi vyhovovat něco jiného, proto je škála přístrojů široká.
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » pát lis 06, 2009 12:24 pm

simon píše:
Baharis píše:Dva moji kamarádi "šedesátku" dříve používali, Simone. Výborná kombinace na různé druhy aktivit- loď, turistika, kola. Dostatečná vodě odolnost IPX7, malá do kapse, trochu menší displej, ale s celkem vysokým rozlišením, takže dobře čitelný. Nevím co k ní říci více. Informací na netu je o ní plno, když tak se ještě ptej.

a co maji ted? .. mne od toho pristroje odrazuji 2 veci, je v nabidce uz dlouho + garmin se evidentne nasel v oregonu a tohle je uz pro nej asi slepa cesta vyvoje. jinak by vicemene splnoval vse, co si od prenosne GPSky na lod predstavuju

Mohu-li porovnat 60CSX a OREGON400t tak bych jednoznacne koupil 60CSx.
OREGON bluechart mapy zobrazuje, ale dost divne (dokud neni dostatecny zoom, tak prehledova mapa neprepne na Bluechart), Oregon neumi na kartu ukladat den po dni proplutou trasu (pamatuje si jen cca 1MB a pak zacne prepisovat od zacatku), ty funkce co jsou navic bezny smrtelnik nevyuzije.
Ja bohuzel 60CSx prodal s motorkou, na ktere byl drzak atd... a myslel jsem, jak si Oregonem prilepsim. Ted bych ho klidne za 60CSx vymenil zpet...
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 06, 2009 1:04 pm

Hovez píše:
simon píše:

Mohu-li porovnat 60CSX a OREGON400t tak bych jednoznacne koupil 60CSx.
OREGON bluechart mapy zobrazuje, ale dost divne (dokud neni dostatecny zoom, tak prehledova mapa neprepne na Bluechart), Oregon neumi na kartu ukladat den po dni proplutou trasu (pamatuje si jen cca 1MB a pak zacne prepisovat od zacatku), ty funkce co jsou navic bezny smrtelnik nevyuzije.
Ja bohuzel 60CSx prodal s motorkou, na ktere byl drzak atd... a myslel jsem, jak si Oregonem prilepsim. Ted bych ho klidne za 60CSx vymenil zpet...

s tou preheldovou mapou mas pravdu .... s ukladanim trasy ne (mel sem oregon 300)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 06, 2009 1:06 pm

Baharis píše:Oni dva a v podstatě valná většina mých známých přešla na GPSmap 276C.
Pokud se budeme bavit o navigaci pouze pro jachting a o dostupnosti map, nevím o ničem lepším. Starší typ, ale klasika se vším co člověk na jachtě potřebuje.

Současné nové modely se honosí vším možným, dotykovým displejem, 3D mapami, jak už vidím JirkaM píše prohlížení obrázků...
Ale na to já kašlu. V metrových vlnách, když loď skáče v max. náklonu potřebuji robustní spolehlivý přístroj. Nicméně každému bude asi vyhovovat něco jiného, proto je škála přístrojů široká.

276C me prijde zbytecne velka ... chci to mit i na lodi na Palave a tam s timhle budu vypadat jako totalni idiot :D, proto hledam neco do kapsy nebo na krk.
ale asi u te 276 skoncim
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát lis 06, 2009 1:27 pm

Hovezi a nejde ta podkladová mapa vypnout? Stojím teď na stánku JI v Brně, navigaci tu nemám, ale jsem přesvědčený že 76 i 276 to má a že to mám vypnuté. Večer mohu ověřit.

A ta 76 je i téma pro Simona. Začínal jsem někdy před desíti lety právě s tou, ještě s monochrom. Celkem to šlo i na moři, jen ty barvy scházely. Ale teď je GPSMAP 76 CSX za slušnou cenu a i velikostí by ti mohla na Pálavu vyhovovat.
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » pát lis 06, 2009 1:41 pm

Baharis píše:Hovezi a nejde ta podkladová mapa vypnout? Stojím teď na stánku JI v Brně, navigaci tu nemám, ale jsem přesvědčený že 76 i 276 to má a že to mám vypnuté. Večer mohu ověřit.

A ta 76 je i téma pro Simona. Začínal jsem někdy před desíti lety právě s tou, ještě s monochrom. Celkem to šlo i na moři, jen ty barvy scházely. Ale teď je GPSMAP 76 CSX za slušnou cenu a i velikostí by ti mohla na Pálavu vyhovovat.

Základní mapa samozrejme vypnout jde. Problém je ale v tom, že pak Bluechart prostě na displayi není, dokud nepřiblížím na určité zvětšení.
Pak se načte, ale tak nějak " na přeskáčku"... Zkusím sem dát nějaký fotky.
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » pát lis 06, 2009 1:43 pm

simon píše:s tou preheldovou mapou mas pravdu .... s ukladanim trasy ne (mel sem oregon 300)

Jestli vis jak to tam nastavit, tak porad :-) Budu za to vdecny. Na 60CSx to bylo v zalozce trasy, nastaveni dat. karty. Na Oregonu jsem to nenasel.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 06, 2009 4:01 pm

Hovez píše:
Baharis píše:Hovezi a nejde ta podkladová mapa vypnout? Stojím teď na stánku JI v Brně, navigaci tu nemám, ale jsem přesvědčený že 76 i 276 to má a že to mám vypnuté. Večer mohu ověřit.

Základní mapa samozrejme vypnout jde. Problém je ale v tom, že pak Bluechart prostě na displayi není, dokud nepřiblížím na určité zvětšení.

tusim ze ta hranice byla 2 NM ... taky sem si myslel, ze to pujde nastavit, ale neslo a to jsem poctive prolezl kompletni menu a pozapinal/povypinal vse, co se tomu jmenem mohlo alespon trochu blizit

ad trasa - bylo to nekde v menu s trasou (ikonka stopy bot), kde si muzes ulozit aktualni trasu z pameti na kartu (nebo si nejake ulozene pro zmenu zobrazit)
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 06, 2009 4:15 pm

slozita situace, chci sem (mensi) i na more (vetsi) ... ale kazdopadne chci, aby to aspon par hodin jelo na baterku (coz treba nove GPSMap 420 a 520 neumi, jen externi zdroj).
a jestli za 9k rucni GPS nebo za 14k plotter 420, tak me na pomer cena x vykon vychazi vyrazne lip ta 420 (kdyby mela tu baterku).
jak rikam, slozita situace :)
Hovez
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hovez » pát lis 06, 2009 4:21 pm

simon píše:
Hovez píše:

tusim ze ta hranice byla 2 NM ... taky sem si myslel, ze to pujde nastavit, ale neslo a to jsem poctive prolezl kompletni menu a pozapinal/povypinal vse, co se tomu jmenem mohlo alespon trochu blizit

ad trasa - bylo to nekde v menu s trasou (ikonka stopy bot), kde si muzes ulozit aktualni trasu z pameti na kartu (nebo si nejake ulozene pro zmenu zobrazit)

Tak tohle znam.Problem je ten, ze 60CSx to umelo automaticky kazdy den.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod simon » pát lis 06, 2009 4:48 pm

Hovez píše:
simon píše:
Hovez píše:

Tak tohle znam.Problem je ten, ze 60CSx to umelo automaticky kazdy den.

aha ... tak to oregon 100% neumi

Zpět na