Loď ze dřeva

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

Lakomec

?????

Příspěvekod Lakomec » úte srp 25, 2015 9:41 pm

To LiJ: Promiň že se pletu do diskuze, ale tomu nerozumím. Jak Ti to může uškodit? Nikoho nekritizuješ, nenadáváš, jen se ptáš. Podělila jsi se se svými zkušenostmi z konkrétní plavby na dřevěné lodi. Je to spíš ostuda provozovatele. Hlavu vzhůru, příští plavba bude bez štěnice a se sprchou jen v koupelně, maximálně na zádi.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte srp 25, 2015 10:08 pm

:) nic nemažte
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 8:14 am

Pokud založím vlastní vlákno, mám nárok na jeho smazání. Prosím admina o pomoc.
A děkuji za rady a odpovědi (krom těch posměšných:(
MaM32
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod MaM32 » stř srp 26, 2015 8:40 am

Já se taky přimlouvám nic nemazat,nemusíš se stydět za svůj názor ať je jakýkoli a někomu se třeba nemusí líbit.Každý člověk je jiný a každému sedne něco jiného.Jistě je rozdíl mezi replikou pirátské lodi a jachtou z laminátu pár let z fabriky.Nikdo z nás ti nemůže zazlívat tvůj pohled na celou věc (teda až na provozovatele lodi :-) ) a věž mi,že se najde spousta lidí,kteří by rádi s takovou lodí jelo a zažilo i to nepohodlí cos zažila ty. :)
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 8:58 am

Denis píše:A čím by ti to mohlo uškodiť, že ťa druhý raz nevezmú? :lol: Jestli nelžeš, tak pravda zvítezí 8) sem nekde čet.

Nejde o lež, ale o příliš citlivou osobní záležitost, ke které jsou podobné posměšky nevhodné a trapné.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 9:00 am

MaM32 píše:Já se taky přimlouvám nic nemazat,nemusíš se stydět za svůj názor ať je jakýkoli a někomu se třeba nemusí líbit.Každý člověk je jiný a každému sedne něco jiného.Jistě je rozdíl mezi replikou pirátské lodi a jachtou z laminátu pár let z fabriky.Nikdo z nás ti nemůže zazlívat tvůj pohled na celou věc (teda až na provozovatele lodi :-) ) a věž mi,že se najde spousta lidí,kteří by rádi s takovou lodí jelo a zažilo i to nepohodlí cos zažila ty. :)

Kdyby šlo jenom o nepohodlí, tak zde žádné vlákno nezakládám. Tady jde ovšem o dost závažnější problém.
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » stř srp 26, 2015 10:21 am

Mně osobně přijde ta paní lehce hysterická. Je to stížnost? Tak má být adresovaná provozovateli. Je to upozornění pro ostatní uživatele fóra? Proč je to takto formulované stupidní otázkou, jestli je normální, že do lodi teče? Považoval bych za normální, napsat "byla jsem tam a tam, bylo to takové a makové, dejte si pozor". Tohle neadresné tlachání, plivnutí, následně žádost o smazání a reakce na Denisův pokus o odlehčení mi přijdou hloupé. Osobně bych se rovněž přimlouval za smazání, tohle je žvást o ničem.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 10:34 am

JoeDoe píše:Mně osobně přijde ta paní lehce hysterická. Je to stížnost? Tak má být adresovaná provozovateli. Je to upozornění pro ostatní uživatele fóra? Proč je to takto formulované stupidní otázkou, jestli je normální, že do lodi teče? Považoval bych za normální, napsat "byla jsem tam a tam, bylo to takové a makové, dejte si pozor". Tohle neadresné tlachání, plivnutí, následně žádost o smazání a reakce na Denisův pokus o odlehčení mi přijdou hloupé. Osobně bych se rovněž přimlouval za smazání, tohle je žvást o ničem.

Nejde o stížnost ani upozornění. Stupidní jsou některé rádobyvtipné a agresivní reakce zde. Není normální, aby teklo proudem do lůžek komerční lodi a přiživovaly se na pasažérech štěnice. Tady nejde o dobrodružství, ale spíš o zdraví.
Nicméně děkuji za podporu ke smazání.
Naposledy upravil(a) LiJ dne stř srp 26, 2015 3:22 pm, celkem upraveno 1 x.
Finn
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 16

Příspěvekod Finn » stř srp 26, 2015 11:02 am

Tu paní, nebo slečnu úplně chápu, vůbec se mi nezdá hysterická, spíš nechápu některé rádobyvtipné příspěvky. Akorát mazat by se to nemuselo, spíš doplnit jaká to byla loď, sice samozřejmě tuším, je to přínosná informace pro případné zájemce o pobyt na této lodi.
Danar
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod Danar » stř srp 26, 2015 11:08 am

Určitě tu nějaký admin funkční bude, ale určitě ne 24/7 a také má právo tvé žádosti nevyhovět. V tom případě ti to jistě oznámí.
Co se týče obav z trapnosti a posměšků, tak si myslím, že nejsou u dospělého člověka na místě. To je rozdíl mezi 14letou puberťačkou a dospělým jedincem. První případ považuje za důvod k sebevraždě pupínek na zádi, zatímco duševně vyspělý jedinec se smíří i s opravdu trapnou nehodou a ještě se tomu s přáteli zasmát.
Pokud považuješ pokousání štěnicemi, nebo pobyt na vlhké lodi za trapas a důvod k posměškům, svědčí to o tvé nízké sebejistotě. Stůj si za svým a problém řeš s jeho původcem. Zde jsi správně požádala o názor v této věci a dozvěděla ses jistě, co jsi potřebovala. Do dřevěné lodi teče, samozřejmě přiměřeně. Pokud je klidné moře, je to divné. Pokud jdou vlny přes palubu, je to jiná... Štěnice normální nejsou v žádném typu ubytování.
Hodně štěstí :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » stř srp 26, 2015 11:13 am

Tiež som proti mazaniu. Keď sa tu našiel priestor a pochopenie pre reklamu komerčnej činnosti lode, tak nech sa nájde aj priestor pre reklamáciu.
Len by som očakával označiť ktorá to bola loď. Alebo sa Lij bojí pirátov? :lol:
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 11:43 am

Ozzie píše:Tiež som proti mazaniu. Keď sa tu našiel priestor a pochopenie pre reklamu komerčnej činnosti lode, tak nech sa nájde aj priestor pre reklamáciu.
Len by som očakával označiť ktorá to bola loď. Alebo sa Lij bojí pirátov? :lol:

Joo, bojím se pirátů i sebe. V kostýmu nebo bez byli nečekaně dvorní :D
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 11:46 am

Danar píše:Určitě tu nějaký admin funkční bude, ale určitě ne 24/7 a také má právo tvé žádosti nevyhovět. V tom případě ti to jistě oznámí.
Co se týče obav z trapnosti a posměšků, tak si myslím, že nejsou u dospělého člověka na místě. To je rozdíl mezi 14letou puberťačkou a dospělým jedincem. První případ považuje za důvod k sebevraždě pupínek na zádi, zatímco duševně vyspělý jedinec se smíří i s opravdu trapnou nehodou a ještě se tomu s přáteli zasmát.
Pokud považuješ pokousání štěnicemi, nebo pobyt na vlhké lodi za trapas a důvod k posměškům, svědčí to o tvé nízké sebejistotě. Stůj si za svým a problém řeš s jeho původcem. Zde jsi správně požádala o názor v této věci a dozvěděla ses jistě, co jsi potřebovala. Do dřevěné lodi teče, samozřejmě přiměřeně. Pokud je klidné moře, je to divné. Pokud jdou vlny přes palubu, je to jiná... Štěnice normální nejsou v žádném typu ubytování.
Hodně štěstí :)

Děkuji za názor a všechny rozumné reakce. Nejde o nějaké mé obavy, ale považuji tuto zkušenost za příliš osobní než aby se ještě dále propírala veřejně.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » stř srp 26, 2015 12:01 pm

Určitě nemazat ! A pokud jsi napsala "A" napiš i "B" co je to za loď, ať má majitel nebo kapitán možnost se k tomu vyjádřit... jinak je to jen takové plácání o ničem..... :?
Lakomec

Ani A, ani B

Příspěvekod Lakomec » stř srp 26, 2015 12:47 pm

Já osobně myslím ze vlákno už svůj účel splnilo a samo vyhnije. Vnímám to tak, že LiJ svůj problém řeší s příslušnými lidmi a tady se chtěla jen zeptat, zda něco takového je normální. Podle mě nechtěla nikoho veřejné kritizovat a špinit, jen se normálně zeptat možná zkušenějších. Misto toho se ji kromě názorů a rad dostalo ubezpečení, že mnoho jiných by rádo zažilo něco podobného a že je hysterka.
A poslední poznámka: všichni, kdo si lodě půjčujeme anebo jsme posádka na cizi lodi jsme rukojmími vlastníků lodí. A to doslova. Když je všechno OK, jsme spokojeni, když to OK není, máme smůlu. Uznáváni reklamací se u charterových společnosti nenosí, je pohodlnější z klienta udělat blbce. V hrubém průměru platí že za noc na lodi dá jedinec cca 1 tis. Kč. A za to by měl mít nárok na normální služby. Vím o čem mluvím. Každy může mít samozřejmě názor jaký chce a nikomu ho neberu, tohle je názor můj.
pepek namornik
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepek namornik » stř srp 26, 2015 3:47 pm

Moje osobni zkusenost je takova, ze do drevene lodi tece na zaklade podminek. Kdyz jsme se plavili po jezere Lochness (naprosto bez vln) do lodi i pres privaly deste ani nekaplo. Naopak na oceanu se lod v bouri zkrouti a spary se rozestoupi, coz zpusobuje pruchod vody mezi prkny, do doby nez si vse zase sedne. V neposledni rade jde i o to, jak moc se kadeti o palubu staraji. Pokud je denne myta, pak paluba drzi dobre, pokud se necha rozeschnout, nasledky jsou znat brzy.
Jinak ke zbytku je asi zbytecne tu cokoliv psat, my jsme hlavne hrozne moc radi ze si dotycna sve osobni pupinky odvezla a na nikoho dalsiho z posadky to nemelo zadny vliv! Lod je v poradku bez jakekoliv deratizace a ja nejsem doktor, takze neni v mich moznostech kohokoliv pri vstupu na lod kontrolovat!
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 3:57 pm

pepek namornik píše:Moje osobni zkusenost je takova, ze do drevene lodi tece na zaklade podminek. Kdyz jsme se plavili po jezere Lochness (naprosto bez vln) do lodi i pres privaly deste ani nekaplo. Naopak na oceanu se lod v bouri zkrouti a spary se rozestoupi, coz zpusobuje pruchod vody mezi prkny, do doby nez si vse zase sedne. V neposledni rade jde i o to, jak moc se kadeti o palubu staraji. Pokud je denne myta, pak paluba drzi dobre, pokud se necha rozeschnout, nasledky jsou znat brzy.
Jinak ke zbytku je asi zbytecne tu cokoliv psat, my jsme hlavne hrozne moc radi ze si dotycna sve osobni pupinky odvezla a na nikoho dalsiho z posadky to nemelo zadny vliv! Lod je v poradku bez jakekoliv deratizace a ja nejsem doktor, takze neni v mich moznostech kohokoliv pri vstupu na lod kontrolovat!

Možná by bylo fajn někoho kontrolou osob při vstupu na loď pověřit, aby nevznikaly fámy.
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř srp 26, 2015 4:24 pm

U nas se stalo ze si garzonku pronajali romove a zanesli tam stenice. Deratizace byla kruta, pristavil se kontejner a majitel vse vyhodil..nabytek, knihy..dokonce odmontoval all vypinace, zasuvky a svetla...potom se to chemicky dodelalo. Stenice, velky problem, ale strida se tam hodne lidi a na jineho nejdou??? Asi na starych lodich vedeli proc meli zavesna luzka.

Viktorka....o nejakem zatekani tam nepisou.

Problem je ze podle pani ombusmanky nesmis odmitnout zajemce....

Ke stari patri i nejake nemoci, honi me po doktorech a vsude je jedna z prvnich otazek..na co jste alergicky...

Na zenu lezou klistata, na me ne, me zase zerou hovada, ji ne. Asi to chce sebou vzit najaky repelent.

Rika se..drzi se jako stenice, tak jen nejakym vyklepanim matraci, vysmejcenim se neznici, pokud tam nedelali deratizaci, tak by je neznicili.

Misto kontrol pri vstupu na lod by asi pomohlo podepsat nejake prohlaseni, snad to tady nebude jako za oceanem, kde na poharku musi byt upozorneni ze hrozi opareni, ze se pes nesusi v mikrovlnce.

Na te lodi bylo pres 20 lidi, ze by jineho nic nekouslo....Jak se pozna ze kousala ves??? To asi zase tak bezne pokousani neni a tak to pani lekarka mohla videt poprve. Chtelo to nejakou chytit. V noci rozsvitit a podivat se. Vselijake potvory vylejzaji v noci.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » stř srp 26, 2015 5:07 pm

Replika nereplika.... já bych taky nebyl zrovna nadšenej, kdyby mi na lodi do postele tekla, nebo kapala voda. Jestli tam byly štěnice, nebo jiná havěť, to už ani nemluvě.
Na dřevěných lodích jsem byl jen v chorvatsku na turistických výkrmnách. Všude, kam jsme mohli bylo sucho jako v pokojíčku i za deště. Byl to normální hotel, kde prostředí odpovídalo ceně cca 2 tis. na osobu a den.

Jestli je normální, že do této diskutované repliky lodě z 18 století teče do kajut a jsou mokrý postele, tak by to asi mělo bejt uvedený v nabídce. Pak bude všechno košér a nikdo si nemůže stěžovat.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » stř srp 26, 2015 5:52 pm

no dovedu si zive predstavit co se tam asi dělo :) taky jsem zazil děcko a jeho rodiče co si spletli zalesacky tabor s romantickou luxusni dovolenou- meli jsme tam kontrolu hygieny každy den-po tydnu jsme vratili radeji vsechny prachy a ahoj-zajimave že ostatních 30 detí bylo v pohodě

LiJ-ten hmyz jsi tam urcite ulovila a uschovala jako dukaz nebo vychaziš jen z úsudku,,odborníka,,že ten pupinek pochazí určitě od tohoto druhu hmyzu

a co ostatní účasníci :) ?
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 6:22 pm

packa píše:no dovedu si zive predstavit co se tam asi dělo :) taky jsem zazil děcko a jeho rodiče co si spletli zalesacky tabor s romantickou luxusni dovolenou- meli jsme tam kontrolu hygieny každy den-po tydnu jsme vratili radeji vsechny prachy a ahoj-zajimave že ostatních 30 detí bylo v pohodě

LiJ-ten hmyz jsi tam urcite ulovila a uschovala jako dukaz nebo vychaziš jen z úsudku,,odborníka,,že ten pupinek pochazí určitě od tohoto druhu hmyzu

a co ostatní účasníci :) ?

S touto alergií jsem se setkala prvně a nemám žádné zkušenosti s chytáním hmyzích důkazů. Zkušenost mám s komáry, ovády nebo včelami a to jsou naprosto jiné štípance. Jak se chytá a pozná štěnice jsem se dozvěděla až po návratu a naštěstí jsem si je nepřivezla a ani jsem je nikam nedovezla. Pokud se tedy neurčitý druh hmyzu na onom plavidle soustředil jedině na mne a nikoho netrápí, tak je to jen a jen dobře, nikomu tuto nepříjemnost nepřeji. Jizvy mi zmiznou do pár týdnů a zapomenu na ně.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » stř srp 26, 2015 6:23 pm

Packa, tiež som zveril svoje dieťa Woodkrafterom a zážitky detí bolli dosť kruté, na hranici zdrvia, trampujem 47 rokov a viem to posúdiť. Od tej doby náčelník indianov nie je môj kamarát. To je tak, máš pocit že ťa oklamali, presne ako píše Zdenda12345, malo by to byť uvedenené ako upozornenie , je to replika a sem tam, prípadne trvale do nej zateká. Ale najlepšie je na tejto debate čo napísal Lakomec a pepek námorník to vzápetí potvrdil. Sťažnosť vybavuje tak, že z platiaceho klienta spaví debila. Však čo, aj tak už nepríde . Pepku, že ti není stydno.
Francis
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Francis » stř srp 26, 2015 7:34 pm

Dostal jsem od LiJ mailem stížnost na srpnovou plavbu La Grace z Bremerhaven do Amsterdamu (to píšu schválně, kdyby náhodnou chtěl nějaký jiný účastník plavby také reagovat). Proto jsem si popovídal s pár zákazníky, kteří na té plavbě byli. Nikdo o štěnicích nic neví. Byla to také první stížnost tohoto druhu. Ještě si dovolím citaci ze zmiňovaného mailu od LiJ: "Reakce na jejich kousnutí se může objevit až po deseti dnech. Mne se objevili do tří dnů po nalodění." Osobně si tedy myslím, že k pokousání došlo jinde než na lodi.
Pokud jde o "ledové sprchy v podpalubí". LiJ byla v Bremerhavenu hospitalizovaná a na loď nastoupila v Amsterdamu. Loď mezi tím prošla velmi tvrdým počasím. Podle tvrzení zákazníka, který tu plavbu opravdu zažil si kadeti špatně zavřeli luknu a tak se sprcha v podpalubí opravdu konala. Opět citace z mailu: "Nicméně kombinace hmyzu, extrémního počasí a nevhodného stravování mi celkový dojem z jinak pěkného dobrodružství s prima posádkou. nemile kazí. A to jsem se vyhla dvoum dnům plavby, při které byla příďová kajuta dokonale vyplavena (byly to dny mé hospitalizace)."
Nejsem rád za hajzla, který se snaží očernit zákazníky, kteří si stěžují. Kdyby se to nepropíralo takto veřejně, také bych reagoval jinak.
Dodám, že palubu v zimě přetěsňovat budeme, protože v těžkých podmínkách paluba "prokapává" (cituji zákazníka z této plavby). Na druhou stranu jsem nebyl na jachtě, kdy by v podobných podmínkách bylo v lodi sucho a útulno. V létě v Itálii byste ale byli v suchu jak v bavlnce...
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř srp 26, 2015 7:43 pm

LiJ píše:
S touto alergií jsem se setkala prvně a nemám žádné zkušenosti s chytáním hmyzích důkazů. Zkušenost mám s komáry, ovády nebo včelami a to jsou naprosto jiné štípance. Jak se chytá a pozná štěnice jsem se dozvěděla až po návratu a naštěstí jsem si je nepřivezla a ani jsem je nikam nedovezla. Pokud se tedy neurčitý druh hmyzu na onom plavidle soustředil jedině na mne a nikoho netrápí, tak je to jen a jen dobře, nikomu tuto nepříjemnost nepřeji. Jizvy mi zmiznou do pár týdnů a zapomenu na ně.

To co popisujes neni alergie ale reakce na stipnuti, pokousani.

http://www.adera.cz/clanky/stenice/23_s ... i-kousnuti

Ani odborníci a dermatologové spolehlivě nepoznají, zda je kousnutí od štěnice či jiného hmyzu. Jasným důkazem je proto až objevení dospělé štěnice

Jak najít štěnice? Důkladně prohledejte místa, kde se obvykle ukrývají – postele, matrace, noční stolky, podlahové lišty, obrazy, různé štěrbiny a tmavá místa. Hnízda štěnic mohou být prakticky kdekoli v místnosti. Můžete také počkat do noci, nečekaně rozsvítit a sledovat bílé povrchy, zda neuvidíte štěnice prchající do úkrytu.

Nepoužívejte žádné repelenty ani insekticidy
Z napadených místností nic neodnášejte
Kontaktujte odborníky na dezinsekce

O jizvach po kousnuti nikde nic nepisou. Tak jestli to nebylo od neceho jineho.

LaGrace se pohybuje ve vodach kde je po cast cesty internet. Do googla zadat stenice a vyskoci toho hodne.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 7:45 pm

Francis píše:Dostal jsem od LiJ mailem stížnost na srpnovou plavbu La Grace z Bremerhaven do Amsterdamu (to píšu schválně, kdyby náhodnou chtěl nějaký jiný účastník plavby také reagovat). Proto jsem si popovídal s pár zákazníky, kteří na té plavbě byli. Nikdo o štěnicích nic neví. Byla to také první stížnost tohoto druhu. Ještě si dovolím citaci ze zmiňovaného mailu od LiJ: "Reakce na jejich kousnutí se může objevit až po deseti dnech. Mne se objevili do tří dnů po nalodění." Osobně si tedy myslím, že k pokousání došlo jinde než na lodi.
Pokud jde o "ledové sprchy v podpalubí". LiJ byla v Bremerhavenu hospitalizovaná a na loď nastoupila v Amsterdamu. Loď mezi tím prošla velmi tvrdým počasím. Podle tvrzení zákazníka, který tu plavbu opravdu zažil si kadeti špatně zavřeli luknu a tak se sprcha v podpalubí opravdu konala. Opět citace z mailu: "Nicméně kombinace hmyzu, extrémního počasí a nevhodného stravování mi celkový dojem z jinak pěkného dobrodružství s prima posádkou. nemile kazí. A to jsem se vyhla dvoum dnům plavby, při které byla příďová kajuta dokonale vyplavena (byly to dny mé hospitalizace)."
Nejsem rád za hajzla, který se snaží očernit zákazníky, kteří si stěžují. Kdyby se to nepropíralo takto veřejně, také bych reagoval jinak.
Dodám, že palubu v zimě přetěsňovat budeme, protože v těžkých podmínkách paluba "prokapává" (cituji zákazníka z této plavby). Na druhou stranu jsem nebyl na jachtě, kdy by v podobných podmínkách bylo v lodi sucho a útulno. V létě v Itálii byste ale byli v suchu jak v bavlnce...

K pokousání hmyzem došlo na vaší lodi, jelikož reakce se neobjevují až po deseti dnech, ale až do desíti dnů i později.
Jsem ráda, že jsem se na soukromý mejl konečně dočkala jakési byť nevhodně veřejné odpovědi. Záměrně jsem zde neuváděla nikoho jmenovitě natož jméno lodi, naopak jsem bezvýsledně žádala o smazání vlákna. Vaše reakce je bezcharakterní a zcela mne zklamala.

Zpět na