Loď ze dřeva

Patří sem různé tipy a témata zatím nezařazená, nemající dosud samostatnou sekci kdekoli ve foru, v případě nahromadění určitého tématu bude sekce zřízena.
Pokud nevíte kam s novým tématem, vložte sem.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa

LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 7:54 pm

Beda píše:
LiJ píše:
S touto alergií jsem se setkala prvně a nemám žádné zkušenosti s chytáním hmyzích důkazů. Zkušenost mám s komáry, ovády nebo včelami a to jsou naprosto jiné štípance. Jak se chytá a pozná štěnice jsem se dozvěděla až po návratu a naštěstí jsem si je nepřivezla a ani jsem je nikam nedovezla. Pokud se tedy neurčitý druh hmyzu na onom plavidle soustředil jedině na mne a nikoho netrápí, tak je to jen a jen dobře, nikomu tuto nepříjemnost nepřeji. Jizvy mi zmiznou do pár týdnů a zapomenu na ně.

To co popisujes neni alergie ale reakce na stipnuti, pokousani.

http://www.adera.cz/clanky/stenice/23_s ... i-kousnuti

Ani odborníci a dermatologové spolehlivě nepoznají, zda je kousnutí od štěnice či jiného hmyzu. Jasným důkazem je proto až objevení dospělé štěnice

Jak najít štěnice? Důkladně prohledejte místa, kde se obvykle ukrývají – postele, matrace, noční stolky, podlahové lišty, obrazy, různé štěrbiny a tmavá místa. Hnízda štěnic mohou být prakticky kdekoli v místnosti. Můžete také počkat do noci, nečekaně rozsvítit a sledovat bílé povrchy, zda neuvidíte štěnice prchající do úkrytu.

Nepoužívejte žádné repelenty ani insekticidy
Z napadených místností nic neodnášejte
Kontaktujte odborníky na dezinsekce

O jizvach po kousnuti nikde nic nepisou. Tak jestli to nebylo od neceho jineho.

LaGrace se pohybuje ve vodach kde je po cast cesty internet. Do googla zadat stenice a vyskoci toho hodne.

Během plavby i v přístavech byl internet velmi omezen. Jizvy jsou po rozeškrábání od svědění. Puchýře po štípnutí jsem měla poprvé, rozhodně to nebyl hmyz, s kterým jsem se kdy předtím setkala.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » stř srp 26, 2015 8:23 pm

Z myho pohledu pokud nastoupim na takovou lod tak musim pocitat se vsim tak nevim na co si stezuje. Navic je to piratska lod tak muze bejt rada ze ji plsadka neznasilnila a nebo ze ji za nepuslusnost neprotahli pod kylem jak to pirati s oblibou delali tak se to am vlestne mela jak v bavlnce :P
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 8:26 pm

geus píše:Z myho pohledu pokud nastoupim na takovou lod tak musim pocitat se vsim tak nevim na co si stezuje. Navic je to piratska lod tak muze bejt rada ze ji plsadka neznasilnila a nebo ze ji za nepuslusnost neprotahli pod kylem jak to pirati s oblibou delali tak se to am vlestne mela jak v bavlnce :P

Vůbec na nic si nestěžuji. Piráti byli sladcí, rány se hojí, takže jsem šťastná, že to mám za sebou:)
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 8:36 pm

Jak vypadají štípance od štěnice?

- U každého mohou vypadat jinak. Často se vyskytují řetízkově za sebou (to, jak je štěnice rušena v sání),

ale mohou být i jednotlivě. Někteří jedinci dokonce žádnou reakci nemají.

- Reakce na první štípnutí se může oobjevit i se zpožděním až 10 dnů.

- Zpočátku přítomnost štěnic zpravidla nezaznamenáte, stává se tak až při jejich určitém rozmnožení.

Více zde: http://www.steniceobecna.cz/biologie-st ... ie-stenic/
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř srp 26, 2015 9:29 pm

LiJ píše:
Během plavby i v přístavech byl internet velmi omezen. Jizvy jsou po rozeškrábání od svědění. Puchýře po štípnutí jsem měla poprvé, rozhodně to nebyl hmyz, s kterým jsem se kdy předtím setkala.

Tak to nemusela byt stenice. Dost lidi ma po stipnuti reakci a musi na kalciovou injekci. Dcera mela po vcele puchyre a bez injekce by mela problemy. Zetak trpi alergiema az od 40 let.

Na svedeni jsou dneska uz prostredky. Pustit nejakou korunu na zdravotni pripojisteni a zajit k lekari. V EU by nemel byt problem. Internet, je potreba zjistit jak to kde je, kdyz se koupi jejich simka, byva to levnejsi jak u nas.
Vetsinou se pluje v dosahu mobinich siti. kdyz lod byla pobliz ropnych plosin
nechalo se i telefonovat.

Voda do postele je problem, ale rict jsou tam stenice kdyz se zadna nechytila a jiny z posadky netrpel je problem.

On pobyt v jinem prostredi muze byt necekany problem.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 9:36 pm

Beda píše:
LiJ píše:

Tak to nemusela byt stenice. Dost lidi ma po stipnuti reakci a musi na kalciovou injekci. Dcera mela po vcele puchyre a bez injekce by mela problemy. Zetak trpi alergiema az od 40 let.

Na svedeni jsou dneska uz prostredky. Pustit nejakou korunu na zdravotni pripojisteni a zajit k lekari. V EU by nemel byt problem. Internet, je potreba zjistit jak to kde je, kdyz se koupi jejich simka, byva to levnejsi jak u nas.
Vetsinou se pluje v dosahu mobinich siti. kdyz lod byla pobliz ropnych plosin
nechalo se i telefonovat.

Voda do postele je problem, ale rict jsou tam stenice kdyz se zadna nechytila a jiny z posadky netrpel je problem.

On pobyt v jinem prostredi muze byt necekany problem.

Pojištěná a hospitalizovaná jsem byla. Internet byl zcela bezpředmětný, k uzdravovaní z horečky jsem ho nepotřebovala. Na komáry, včely, ovády a mravence mám reakci okamžitou a zcela jinou. Pro tyto případy mám samozřejmě tablety a repelent vždy sebou. Toto byl ale naprosto jiný druh hmyzu. Kousnutí od štěnice nebolí a má pozdnější reakci. Pupeny mi naskakovaly ještě v nemocnici, kde určitě hmyz nebyl. Krom štěnice mne jiný hmyz nenapadá, byť je vůbec nikomu nepřeji. Také jsem nebyla poprvé na lodi a ani po šesti týdnech putování po Indii mne nic podobného nepotkalo. A to se někde bez sítě proti komárům nedá ani spát.
Nejsem pipinka co si fouká bobíky, jak se zde snaží majitelé bohužel reprezentovat. Nicméně právo na varování má každý.
Vesměs jsem šťastná, že se už můžu probudit bez nových štípanců a že jsem si nemilý suvenýrek nepřivezla sebou.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » stř srp 26, 2015 10:20 pm

Bylas v nemocnici, tam mohli neco zjistit z krve/ Pipinka, nepipinka, jak to vypada trpela jsi na ty stipnuti sama a tim ze jsi to rozskrabala jsi zase umoznila vstup do rany kdovi ceho. Rikaji tomu vstupni brana. Ledasco si take neco podrbu, ale rozskrabat neco do krve mam pod kontrolou a mel by to mit kazdy dospelej clovek......Rozskrabat neco neni dobrej lecebnej postup. Jestli jsi to rozskrabane strikala repelentem asi take neni dobre. Pisou ze repelent na stenice nefunguje. Stipnutim to zcalo a rozskrabanim jsi to rozjela. Nepisou ze by to zacalo hnisat, krvacet.
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » stř srp 26, 2015 10:27 pm

Beda píše:Bylas v nemocnici, tam mohli neco zjistit z krve/ Pipinka, nepipinka, jak to vypada trpela jsi na ty stipnuti sama a tim ze jsi to rozskrabala jsi zase umoznila vstup do rany kdovi ceho. Rikaji tomu vstupni brana. Ledasco si take neco podrbu, ale rozskrabat neco do krve mam pod kontrolou a mel by to mit kazdy dospelej clovek......Rozskrabat neco neni dobrej lecebnej postup. Jestli jsi to rozskrabane strikala repelentem asi take neni dobre. Pisou ze repelent na stenice nefunguje. Stipnutim to zcalo a rozskrabanim jsi to rozjela. Nepisou ze by to zacalo hnisat, krvacet.

Nic jsem rozškrábáním nerozjela, meleš nesmysly o čem nemáš ani potuchy, jen aby si našel na mne nějakou chybu. Copak jsi zasněný pirát, co by rád studenou spršku do lůžka? Stačí tak málo... Pokud jde nakonec o štěnice, tak se s nima taky můžeš zkamarádit. Ale asi to nechce ředit příliš krev alkoholem, ta jim moc nejede.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv srp 27, 2015 7:36 am

Opakovaně tady čtu, že se příznaky kousnutí mohou projevit až za 10 dnů.
Tady se projevily 3 dny po nalodění.
A nemůže tedy ta příčina potíží být až 7 dnů před nástupem na loď?
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » čtv srp 27, 2015 9:59 am

Omen píše:Opakovaně tady čtu, že se příznaky kousnutí mohou projevit až za 10 dnů.

To rozhodně nemůže neb jsem více než týden před naloděním spala jen ve své posteli a v ní vskutku paraziti nikdy nebyli a nejsou. Navíc se alergie vyskytovala výhradně při pobytu na lodi a přechodném pobytu v nemocnici, nikdy před tím a naštěstí už ustala.
Proto se taky uzdravuji a chci na štěnice rychle zapomenout.

Mimochodem žádnou stížnost na plavbu jsem nesepisovala, pouze jsem s dobrou vírou soukromě upozornila majitele na možné nebezpečí. Že mi nebylo soukromě vůbec odpovězeno, je vskutku neskutečně arogantní jednání. Bohužel zapadá do schématu, kteří tu zkušení jachtaři výtečně popsali.
leguan
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Loď ze dřeva

Příspěvekod leguan » čtv srp 27, 2015 2:13 pm

hele, a není možná, že je to ňáký zvláštní projev mořské choroby :?
Francis
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Francis » čtv srp 27, 2015 2:40 pm

LiJ píše:Mimochodem žádnou stížnost na plavbu jsem nesepisovala, pouze jsem s dobrou vírou soukromě upozornila majitele na možné nebezpečí. Že mi nebylo soukromě vůbec odpovězeno, je vskutku neskutečně arogantní jednání. Bohužel zapadá do schématu, kteří tu zkušení jachtaři výtečně popsali.

Toto vlákno bylo založeno 23. srpna, 2015 21:42 , soukromé upozornění bylo napsáno 24. srpna ve 13:30. Normální je nejprve se zeptat a pak až to dávat na veřejnost. Když nás takto bez důkazů a i bez toho abyste u toho vůbec byla veřejně obviňujete, je myslím zcela legitimní odpovídat opět veřejně. Schovávat se za to, že nikdo nebyl jmenován je dětinské. Těch replik lodí z 18. století máme v ČR tolik...
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » čtv srp 27, 2015 11:34 pm

LiJ píše:
Beda píše:Bylas v nemocnici, tam mohli neco zjistit z krve/ Pipinka, nepipinka, jak to vypada trpela jsi na ty stipnuti sama a tim ze jsi to rozskrabala jsi zase umoznila vstup do rany kdovi ceho. Rikaji tomu vstupni brana. Ledasco si take neco podrbu, ale rozskrabat neco do krve mam pod kontrolou a mel by to mit kazdy dospelej clovek......Rozskrabat neco neni dobrej lecebnej postup. Jestli jsi to rozskrabane strikala repelentem asi take neni dobre. Pisou ze repelent na stenice nefunguje. Stipnutim to zcalo a rozskrabanim jsi to rozjela. Nepisou ze by to zacalo hnisat, krvacet.

Nic jsem rozškrábáním nerozjela, meleš nesmysly o čem nemáš ani potuchy, jen aby si našel na mne nějakou chybu. Copak jsi zasněný pirát, co by rád studenou spršku do lůžka? Stačí tak málo... Pokud jde nakonec o štěnice, tak se s nima taky můžeš zkamarádit. Ale asi to nechce ředit příliš krev alkoholem, ta jim moc nejede.

Nepotrebuju si nic hledat...rozskrabat si neco az z toho mas jizvu neni normalni. Nemontuj dohromady sprsku do luzka a stenice. Kdybys to nerozskrabala, tak to mohlo mit jiny prubeh. Udelas si bolaky a potom narikas ze mas bebicko....Vsude na fotkach jsou cervene fleky, nikde neni krev, nepisou o horeckach a nasledcich.
Tim ze jsi to otevrela do krve se tam mohlo neco dostat. Mela jsi vyrazit k doktorovi hned nekde v pristavu. Zaplatila jsi pojisteni a nakonec jsi ho nevyuzila. Jak muzes byt jista ze se tam potom neco nedostalo, kdyz jsi k tomu otevrela cestu. Nejspis jsi to potom strikala nejakejma sprejema a tam vsude pisou ze se to nema. Krvavej bolak spis potrebuje desifekci a striknout tekuty obvaz.

Nevim proc pises blbosti....
Pokud jde nakonec o štěnice, tak se s nima taky můžeš zkamarádit. Ale asi to nechce ředit příliš krev alkoholem, ta jim moc nejede.
Prechazis uz k osobnimu napadani....tak asi bude lepsi to ukoncit.

Tim chces rict ze ostatni stenice nekousla protoze si dali RUM... Na anglickejch lodich se fasoval RUM jeste v 60-tych letech. Na nasich lodich jak propluli Suezem do tropu fasovali vino.... K piratum RUM urcite patri...jak je videt tak takova plavba abstinentum nesvedci...

Asi by bylo dobre aby sem nekdo neco napsal a tech spolutrpitelu.

Kadeti nedrhnuli podlahu....nikdo jim nerekl. Driv na to stacil bic....

Nikde co pisou o stenicich nepisou ze jsou horecky, ze to konci nemocnici. To na pokousani od stenice nebude. Pisou ze kouse jen na holou kuzi, ze pod textil nelezou. Asi jsi nespala v nocni kosilce.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod packa » čtv srp 27, 2015 11:54 pm

Bedo-asi by bylo rozumejsí na toto tema nereagovat-akorat skoda nazvu -mohly se tu resit zajimavejsí veci
Lakomec

jedna perla za druhou

Příspěvekod Lakomec » pát srp 28, 2015 1:43 am

Beda píše:Kadeti nedrhnuli podlahu....nikdo jim nerekl. Driv na to stacil bic....

v dobách kdy se používal bič měly ženy zakázáno na pirátské lodě vůbec vstoupit, protože to přinášelo smůlu. Béďo, si úplně mimo, podívej se do kalendáře :D
Francis píše:Těch replik lodí z 18. století máme v ČR tolik...
A kolik je takových replik v Evropě? Pod českou vlajkou je sice jediná, ale jak se dozvídáme, dost ji teče do bot :?

Ale úplně nejlepší, aspoň pro mě je toto:
pepek namornik píše:V neposledni rade jde i o to, jak moc se kadeti o palubu staraji. Pokud je denne myta, pak paluba drzi dobre, pokud se necha rozeschnout, nasledky jsou znat brzy.

Takže kapitán a palubní důstojníci si navlečou maškarní kostýmy a jdou do cirkusu, zatímco kadeti se rozhodnou, jestli budou palubu mýt a kolikrát :good:
Jdu si pustit Černé barony
bambinotcz
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: Loď ze dřeva

Příspěvekod bambinotcz » pát srp 28, 2015 7:43 am

LiJ píše:Je zcela normální, že do dřevěné lodi teče do podpalubí přímo na lůžka?

Ahoj Jarko,
je hezké že se o tom zmiňuješ Ty, která jsi v době kdy nám teklo do postýlek na lodi vůbec nebyla.
Jedním z největších problémů bylo, že jsme světlík neměli řádně zavřený. Na světlíku jsou ze spodní strany přezky, které slouží k tomu, aby se rám řádně dotáhl k těsnění. Pokud tato přeska není ani zaháknuta do rámu, tak se není co divit, že jsme byli umyti. Bohužel, na to jsme přišli až ráno.
bambinotcz
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod bambinotcz » pát srp 28, 2015 8:09 am

LiJ píše:
Omen píše:Opakovaně tady čtu, že se příznaky kousnutí mohou projevit až za 10 dnů.

To rozhodně nemůže neb jsem více než týden před naloděním spala jen ve své posteli a v ní vskutku paraziti nikdy nebyli a nejsou. Navíc se alergie vyskytovala výhradně při pobytu na lodi a přechodném pobytu v nemocnici, nikdy před tím a naštěstí už ustala.

Mimochodem žádnou stížnost na plavbu jsem nesepisovala, pouze jsem s dobrou vírou soukromě upozornila majitele na možné nebezpečí. Že mi nebylo soukromě vůbec odpovězeno, je vskutku neskutečně arogantní jednání. Bohužel zapadá do schématu, kteří tu zkušení jachtaři výtečně popsali.

Jaký paraziti? Nikdo na naší plavbě ničím pokousán nebyl, nikdo jiný neměl problémy podobného charakteru.
Nemluvě o tov, že po úklidu kajuty na konci plavby, nás bocman vracel uklidit blebel v tvé postely, včetně posmrkaných papírových kapesníků pod madrací.
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » pát srp 28, 2015 8:27 am

to je prdel :lol: nechcete někdo napsat reportáž, ať se průběh plavby nedozvídáme po kouskách :lol:
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pát srp 28, 2015 9:06 am

Vážení,

vlákno se mělo dle jeho názvu týkat dřevěné lodi potažmo její "propustnosti" a není důvod z naší strany tomu nějak bránit.
Jen připomenu :
1. Stále platí, že kdo na portál JI přispívá, má psát s odpovědností, že to tu zůstane. Nejsme žádná mazací tabule, kde si dle libosti pisatel zařádí a pak zaúkoluje moderátora aby lítal s hadrou. Odpovědnost, to je to důležité slovo.
(Dlouhodobí čtenáři vědí, že zde často ponecháváme i dosti podivuhodné výpovědi. Uživatel si aspoň sám může udělat obrázek.)
2. Držme se názvu tématu. Řešení subjektivních zdravotních potíží sem jednoznačně nepatří.
3. Pokud by se vlákno nadále ubíralo bulváním směrem, bude uzamčeno.
[i]
adamZbrna
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod adamZbrna » pát srp 28, 2015 9:33 am

Ja bych chtel jen vedet co je to "blebel v postely" a jestli se to stava jen na drevenych lodich
LiJ
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod LiJ » pát srp 28, 2015 11:22 am

bambinotcz píše:
LiJ píše:

Jaký paraziti? Nikdo na naší plavbě ničím pokousán nebyl, nikdo jiný neměl problémy podobného charakteru.
Nemluvě o tov, že po úklidu kajuty na konci plavby, nás bocman vracel uklidit blebel v tvé postely, včetně posmrkaných papírových kapesníků pod madrací.

Bocman vracel uklízat váš bordel, nikoliv mé kapesníky. A je docela opovážlivé mluvit za všechny kdo palubou prošel.
Nikdy jsem netvrdila, že při ledové spršce do podpalubí jsem byla přítomna, nicméně nacucané matrace nevysuší nikdo za den ani týden v podpalubí. Vsadím se, že ještě teď budou pěkně šťavnaté. A nešlo jen o jeden nezajištěný světlík a o stěžen, bylo toho víc.
A fleky po údajně pouze mém parazitu jsou opravdu úmorné, mizí velmi pomalu. Nic takového normální hmyz neudělá, aby se týdny staré kousance držely.

Je mi líto, že tím někomu kazím pěkné romantické představy o bodrých pirátech na nezdolném korábu.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pát srp 28, 2015 12:10 pm

Ona je dalsi velka drevena lod ke 30m, majitel je potapecsky klub z Ostravska, koupili ji v Nemecku. Kapitan je zena. Bylo tam nekolik amateru a vysilali z ni, tak jmeno by slo zjistit.

Tak jsem to dohledal, jmenuje se Bella
modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9458
olin
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 96

Příspěvekod olin » pát srp 28, 2015 11:22 pm

Na stránkách výše uvedené lodě mne pobavilo toto upozornění:
!!! Loď je dřevěná - tudíž vrže!!! Proto doporučujeme špunty do uší…:-)
akrman
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Bella

Příspěvekod akrman » sob srp 29, 2015 11:34 am

All
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod All » sob srp 29, 2015 11:53 am

adamZbrna píše:Ja bych chtel jen vedet co je to "blebel v postely" a jestli se to stava jen na drevenych lodich

Jen tipuji, filcky velký jak štěnice :? a koušou.

Zpět na