Beda píše:LiJ píše:
S touto alergií jsem se setkala prvně a nemám žádné zkušenosti s chytáním hmyzích důkazů. Zkušenost mám s komáry, ovády nebo včelami a to jsou naprosto jiné štípance. Jak se chytá a pozná štěnice jsem se dozvěděla až po návratu a naštěstí jsem si je nepřivezla a ani jsem je nikam nedovezla. Pokud se tedy neurčitý druh hmyzu na onom plavidle soustředil jedině na mne a nikoho netrápí, tak je to jen a jen dobře, nikomu tuto nepříjemnost nepřeji. Jizvy mi zmiznou do pár týdnů a zapomenu na ně.
To co popisujes neni alergie ale reakce na stipnuti, pokousani.
http://www.adera.cz/clanky/stenice/23_s ... i-kousnuti
Ani odborníci a dermatologové spolehlivě nepoznají, zda je kousnutí od štěnice či jiného hmyzu. Jasným důkazem je proto až objevení dospělé štěnice
Jak najít štěnice? Důkladně prohledejte místa, kde se obvykle ukrývají – postele, matrace, noční stolky, podlahové lišty, obrazy, různé štěrbiny a tmavá místa. Hnízda štěnic mohou být prakticky kdekoli v místnosti. Můžete také počkat do noci, nečekaně rozsvítit a sledovat bílé povrchy, zda neuvidíte štěnice prchající do úkrytu.
Nepoužívejte žádné repelenty ani insekticidy
Z napadených místností nic neodnášejte
Kontaktujte odborníky na dezinsekce
O jizvach po kousnuti nikde nic nepisou. Tak jestli to nebylo od neceho jineho.
LaGrace se pohybuje ve vodach kde je po cast cesty internet. Do googla zadat stenice a vyskoci toho hodne.
Během plavby i v přístavech byl internet velmi omezen. Jizvy jsou po rozeškrábání od svědění. Puchýře po štípnutí jsem měla poprvé, rozhodně to nebyl hmyz, s kterým jsem se kdy předtím setkala.