Když jsem si chtěl objednat nové plachty, konzultoval jsem to s kamarády jachtaři v Polsku. Jednoznačně mi doporučili Sail Sesvice v Gdaňsku. Mají velký archiv střihů a rozměrů plachet na většinu typů plachetnic a nejen Polských. Poslali mi výkres s rozměry pro mojí loď, které jsem ověřil a vyplnil do přiloženého formuláře. Musí se doplnit i profil drážky stěžně a ráhna, profil rollfoku, počet refů, počet a délku spír, určuje se i použití, turistické, regatové, na jezera, na moře, kvalita materiálu atd....je to asi pětadvacet údajů. Předejde se tím následným chybám. Je i možnost staré plachty poslat do Gdaňska pro porovnání. Kamarád předával plachty na výstavě v Polsku. Při objednání chtějí zálohu 30% z ceny, ale vzhledem k tomu, že mi hotové plachty posílali poštou, zaplatil jsem celou částku najednou, vzhledem k tomu že jsem plachty viděl až při rozbalení balíku.
Kvalita a provedení je vynikající a za genu a hlavní plachtu jsem zaplatil o 15 tisíc Kč méně, než byla cena jen hlavní plachty od Českého výrobce. Chápu, že kusová výroba je dražší, ale nevěřím, že kvalitnější...