Orlík - snižování hladiny
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
Orlík - snižování hladiny
Může mi, někdo, prosím, říct proč od včerejška od 10 do dneška do 02 do rána tak masivně odpouštěli z Orlíku? Cca 35 cm.
http://www.pvl.cz/portal/Nadrze/cz/PC/M ... VLOR&oid=2
Děkuji.
http://www.pvl.cz/portal/Nadrze/cz/PC/M ... VLOR&oid=2
Děkuji.
- plachtar
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Bylo posledního v měsíci - nedoháněli nějakou bilanci odtoku? Jinak je to v piheli, já se už s pevným kýlem nedostanu z Bukovanské zátoky ven. Tenhle zmíněný pokles byl fakt brutální. Přitom je vidět, jak odchází vegetace na březích, stromy blízko hladiny jsou suché, je znát pokles hladiny spodní vody, je to znatelné oproti jinému umístění stromů. 

Masivní upouštění hladiny
Ahoj
V neděli jsem se zajel podívat na hráz a hrázný mi říkal že musí nahradit dočasnou výluku Temelína kde mají servisní úkony.
Proto musí prohnat více vody aby byl proud. Jinak výtah už nejede a chybí do zprovoznění metr.
Dále říkal že odtékat musí na prahu 40m3 za sekundu a přítok do Orlíka je cca 20...
Takže hladina asi bude klesat dále.
JirkaN
V neděli jsem se zajel podívat na hráz a hrázný mi říkal že musí nahradit dočasnou výluku Temelína kde mají servisní úkony.
Proto musí prohnat více vody aby byl proud. Jinak výtah už nejede a chybí do zprovoznění metr.
Dále říkal že odtékat musí na prahu 40m3 za sekundu a přítok do Orlíka je cca 20...
Takže hladina asi bude klesat dále.
JirkaN
- bernau1
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
No jo,když byly povodně,drželi hladinu nahoře do posledni chvile,neodpouštěli předem i když se už vědělo co přijde.Svojí neschopnost si usnadnili tím,že trvale snížili hladinu o 2 metry.S obdobím sucha asi nikdo z nich nepočítal,že budou mlejt i nadále.Já už asi budu muset stěhovat bóji dále,neb protizávaží leží na dně.Stromy u břehů,vůbec celá vegetace schnou.Hlavně abychom se nevázali za pařezy.Do Týna funguje zesplavnění super,snad k tomu ani nebude potřeba lodě.Něco je špatně naši odborníci 

- plachtar
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Podle dnešního sdělení dispečinku Orlíku máme počítat s vypuštěním 20cm vody každý den - až do doby, kdy zaprší a bude voda
.
Dneska jsme v Bukovanské zátoce přetahovali molo a došlo na zmíněné uvázání za pařez. A objevily se základy zatopeného stavení...
V dnešní době docela solidních předpovědí počasí a téměř on-line přehledů průtoků mi přijde neskutečné, že nejsou schpni dynamicky řídit celou kaskádu v reakci na reálný vývoj situace. Zaklínají se manipulačním řádem, který je stejný ať jde voda přepadem, nebo je na hladině stálého nadržení. Odvolávka na studii ČVUT mě přiměla si to pročíst a diplomaticky řeknu, že je to hodně zjednodušené. Skoro se zdá, že součástí zadání byl i výsledek...

Dneska jsme v Bukovanské zátoce přetahovali molo a došlo na zmíněné uvázání za pařez. A objevily se základy zatopeného stavení...
V dnešní době docela solidních předpovědí počasí a téměř on-line přehledů průtoků mi přijde neskutečné, že nejsou schpni dynamicky řídit celou kaskádu v reakci na reálný vývoj situace. Zaklínají se manipulačním řádem, který je stejný ať jde voda přepadem, nebo je na hladině stálého nadržení. Odvolávka na studii ČVUT mě přiměla si to pročíst a diplomaticky řeknu, že je to hodně zjednodušené. Skoro se zdá, že součástí zadání byl i výsledek...
- Clouseau
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 34
No,když už bylo jasné,že nezaprší,tak měli vodou spíš šetřit a ne odpustit během jednoho dne téměř půl metru...
Jinak dle dlouhodobých předpovědí zřejmě nezaprší minimálně další tři týdny. A září také už není zrovna deštivý měsíc...
Že by se už pomalu ale jistě měnilo podnebí u nás v sušší a teplejší?
Jinak dle dlouhodobých předpovědí zřejmě nezaprší minimálně další tři týdny. A září také už není zrovna deštivý měsíc...
Že by se už pomalu ale jistě měnilo podnebí u nás v sušší a teplejší?