Orlík - snižování hladiny

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

petrhu
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod petrhu » ned zář 20, 2015 8:07 pm

Navyják není všemocný, letos jsme tahali taky navijákem loď cca1200kg, po prvním pokusu a cca 1m posunu ven z vody jsme museli přidat kladku na vlek tím byla tažná síla 3500kg. Vlek se posunul o cca10cm a pak už jsme tahli auto a ne vlek. Vlek se výrazně bořil i přez to že dno vypadalo pevné. Rozhodně doporučuji na vytahování přibalit rýč a polní lopatku ;) ( popř. traktor :)
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » ned zář 20, 2015 8:43 pm

Ave píše:taky posilam jeden odkaz na clanek: http://ceskobudejovicky.denik.cz/z-regi ... -rdvz.html

Místo petice za napuštění Orlíku by si lidi měli změřit hloubku pod lodí a majitel lodní dopravy Qarter Pavel Šofr prodloužit schody a koleje. Petici psát na téma "prodloužení kolejí Orlickýho výtahu ještě tuhle zimu". Tohle není konec, ale začátek.
Bord
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Bord » ned zář 20, 2015 10:21 pm

Prodloužení kolejí výtahu takovou petici z fleku podepíšu.Ještě za takového sucha 40 kubíků z kaskády.Jak kdybych si chtěl čerpat z vrtu víc než je jeho vydatnost i když voda v kaskádě je.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » úte zář 22, 2015 2:42 pm

No Povodi vltavy se pochlapilo... palec nahoru.

Informace Státní plavební správy č. 28/2015
zde dne 22. 9. 2015
o pomoci Povodí Vltavy, státního podniku, s transportem lodí
z přehradní nádrže Orlík

Povodí Vltavy, státní podnik, zajistí ve dnech 3. a 4. října 2015 na hrázi vodního díla Orlík přistavení
jeřábu, který umožní transport lodí z vody na sucho. Státní podnik tuto bezplatnou službu organizuje, aby
usnadnil majitelům či provozovatelům odvoz jejich lodí ve chvíli, kdy je hladina v důsledku sucha na
mimořádně nízké úrovni a dále klesá, a současně nejsou ze strany Českého hydrometeorologického
ústavu prognózovány žádné změny charakteru počasí, které by nepříznivý vývoj hladiny změnily ještě před
ukončením plavební sezóny.

Zájemci o transport lodi by měli zaslat závazné vyjádření na centrální vodohospodářský dispečink
Povodí Vltavy, a to na emailovou adresu dispecink@pvl.cz. Závazné vyjádření by mělo obsahovat tyto
údaje: jméno a příjmení, typ plavidla, kontakt (telefon, e-mail). Případné telefonické dotazy zodpoví toto
pracoviště na tel. číslech 257 329 425 nebo 724 067 719.

Definitivní rozhodnutí o zajištění této služby bude státním podnikem učiněno podle počtu vyjádření závazného
zájmu doručených do 28. září 2015. V případě velkého zájmu může být tato bezplatná služba rozšířena i do
dalších dnů. Upozorňujeme však, že tato služba zajistí pouze vyzvednutí lodí z vody pomocí přistaveného
jeřábu. Další transport a odvoz lodí jsou si povinni zajistit majitelé plavidel. Nebude umožněno v tomto místě
lodě skladovat. Současně prověřujeme možnost převážení omezeného počtu plavidel přes hráz vodního díla
Orlík na hladinu vodního díla Kamýk po ukončení převozu lodí na vodním díle Slapy.

Platí do: odvolání

(čj. 7898/PH/15)
Ing. Hynek Beneš v. r.
ředitel pobočky
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » úte zář 22, 2015 4:21 pm

Velmi dobre. To se hned tak nevidi. Skutecne.
Jen aby se nenasel zase nejakej hnidopich, kteremu senebude libit, ze statni podnik z dani vsech plati neco par lidem a nevznikla pro zmenu zase jina petice :-)
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » úte zář 22, 2015 5:26 pm

Paráda, ještě sehnat odvoz od jeřábu. To ten muj manipulák nezvládne. Nevíte někdo kde by se dal půjčit vlek 3,5t?
ocelot
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ocelot » úte zář 22, 2015 5:50 pm

Tak ten sjezd pod vesničkou Orlík (Staré Sedlo) je dlážděný. Dnes mi to volal kamarád, byl se tam podívat lodí. Už zbývá jen těch 300m cesty od vesnice k vodě. Zítra večer sem dám info . Jedu si pro lodičku :) KONEČNĚ :) :good: :D :) :lol: :good:
ocelot
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ocelot » stř zář 23, 2015 11:41 pm

Tak ta cesta opravdu není pro osobní auta. Jsou přes ní kořeny, kameny a dole na sjezdu je bláto. Lodičku jsme vytáhli :good: , ale chce to opravdu velké těžké auto s vyšší světlostí a 4x4.
Podval na loď kolem 7 m dole neotočíte. Na sjezd se couvá lesem cca 400m.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » čtv zář 24, 2015 8:19 am

Viděl jsem včera tvoje koleje na křižovatce z té myší díry na hlavní u sámošky. Hlavně, že se to povedlo. Jinak včera vyndavali lodě na Radavě, čerstvé koleje byly i v Boru.
mkovi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod mkovi » čtv zář 24, 2015 9:53 am

Přihlásil jste se někdo na jeřábování od povodí? Já jo a doufám, že to nepadne pro malej zájem.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod bernau1 » čtv zář 24, 2015 10:20 am

Já už taky,i dva kolegy co jdeme ven společně.Doplnil jsem o preferovaný den a čas.Povodí opravdu vřelé díky.Snad s vyjádřením od nich bude i nějaká tabulka se seznamem.
bernau1
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod bernau1 » pát zář 25, 2015 9:51 pm

Tak dnes mi přišel mail že už mají na 3-4 října plno,prověřují ještě možnost 5-6 října.Následně určí datum a čas kdy má být loď přepravena.Bližší info obdržím prý příští týden.Jinak chtěli ještě doplnit žádost o rozměry,evidenční číslo a váhu.A mezitím jde voda dál stále dolu a dolu a dolu a..... :hmm:
Bord
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Bord » sob zář 26, 2015 9:09 am

Voda jde dolu protože svatý Petr na nás :crazy:
Beda
radioamatér
radioamatér
Reputace: 12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » sob zář 26, 2015 5:07 pm

Prsi na vychodni Morave, i pres 20mm/24 hod, ale na hladinu vod to nema vliv. Vsakuje se to.
Standa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Standa » sob zář 26, 2015 6:42 pm

Nemusíte čekat na déšť, stačí mít loď na Slapech ty jsou plné. Já už tomu povodí vážně nerozumím. Vypadá to asi na vlivného kamaráda. To, že se musí udržovat 40m3 průtoku to vcelku chápu, ale očekával bych rozvržení mezi přehrady ne že to odnese Orlík.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » sob zář 26, 2015 10:30 pm

Standa píše:Nemusíte čekat na déšť, stačí mít loď na Slapech ty jsou plné. Já už tomu povodí vážně nerozumím. Vypadá to asi na vlivného kamaráda. To, že se musí udržovat 40m3 průtoku to vcelku chápu, ale očekával bych rozvržení mezi přehrady ne že to odnese Orlík.

to jako že by na Lipně scházely 2 m, na Orlíku scházelo 9, na Slapech 8 a bylo by nasranejch 10x tolik???
Standa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Standa » ned zář 27, 2015 7:57 am

Ne, rozdělení znamená, třeba Lipno 1.5m, Orlík 6m a Slapy 4m.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned zář 27, 2015 8:49 am

Vzdyt v te zprave PVL je jak to vypousteni maji rozdelene a jak budou hladiny snizovat. Proc to nejvic odnese Orlik je tim ze ma vody nejvic a jak pise David odneslo by to vic lidi a asi by to stejne Orliku nepomohlo. Tolika vody v kaskade neni.
http://voda.tzb-info.cz/11949-nejvetsi- ... -republice
http://denik.obce.cz/clanek.asp?id=6632399
V Orliku je polovina vody co je v cele kaskade....
Orlik klesnul skoro o 400 milionu m3, kde to vezmou,

Tady jsou objemy vody
http://www.pvl.cz/portal/Nadrze/cz/pc/O ... spx?data=1

Pisou ze k regulaci je na prvnim miste Orlik, az mu klesne hladina zacnou vypoustet Slapy a az klesnou tak pujde Orlik do sucha a teprve potom omezi tech 40m3. Ty hladiny staleho nadrzeni nemaji na paradu, jsou to minimalni hladiny aby byla prehrada funkcni, aby dodavala elektriku alespon na vlastni provoz. Spis pocitejte ze se meni WX a bude to cim dal castejsi.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned zář 27, 2015 11:03 am

Standa píše:Ne, rozdělení znamená, třeba Lipno 1.5m, Orlík 6m a Slapy 4m.

Seš si jistej, že opravdu platí tvoje logika.... když na Orlíku chybí 12m, tak ten pokles hladin rozdělíme mezi ostatní hráze? Takže podle tebe se z Lipna odpustí 1,5m, na Orlíku bude rázem o 1,5m víc, dále místo z Orlíka budeme pouštět ze Slap 4m, takže na Orlíku se to zvedne o 4m?

Mimochodem na tom Lipně už je o 1,5m míň dávno. Slapy jsou skoro plný, ale spočítej si kolik vody by znamenalo snížení hladiny o 4m. Proti Orlíku úplný nic.
Kromě toho jak píše David. Nasraných by bylo 10x tolik lidí. Orlík by byl stejně prázdnej, jen by to navíc odnesli i na Slapech.
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » ned zář 27, 2015 12:48 pm

Zdendo je to tezky. Staci se podivat jaky obsah maji jednotliva nadrze a kolik by potreboval Orlik. Je zajimave ze se nadavaji ze klesa hladina, ale nikdo nenapise jaka by mela na Orliku byt. Pocitat na vysku hladiny to nejde, musi se pocitat na m3. Najit si kotveni jinde a na Orlik si zajet kdyz je dost vody a jde to bez problemu a v cervenci odplout. Musite se prizpsobit vy, priroda to neumi a nakonec jste v poradi vyuzivani az na 7 miste podle dulezitosti. Tak zapremejslejte jak si to naplanovat.
deko
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod deko » ned zář 27, 2015 2:16 pm

Standa píše:Nemusíte čekat na déšť, stačí mít loď na Slapech ty jsou plné. Já už tomu povodí vážně nerozumím. Vypadá to asi na vlivného kamaráda. To, že se musí udržovat 40m3 průtoku to vcelku chápu, ale očekával bych rozvržení mezi přehrady ne že to odnese Orlík.

vidim, ze aj v Cesku funguje "chcipla koza mne, nech chcipne aj susedovi" :gun:
Standa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Standa » ned zář 27, 2015 6:34 pm

Pánové musíte pořádně číst. Já jsem neurčoval na kolik májí být hladiny ale dávám příklad. Jinak jsou na to odborníci a rozhodně se neodvážím jim radit. Deko já nikomu nic nepřeji toho jsem dalek. V podstatě já svoji loď už asi 21 let vždy vytáhl a vytahnu ji asi znova. To, že je sucho to chápe každý, že má Orlík největší objem vody to je také jasné, ale Slapům by asi nevadilo trochu upustit a Orliku trochu zvednout hladinu. On stačí například 1m a už to někomu pomůže.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned zář 27, 2015 6:43 pm

Standa píše:Pánové musíte pořádně číst. Já jsem neurčoval na kolik májí být hladiny ale dávám příklad. Jinak jsou na to odborníci a rozhodně se neodvážím jim radit. Deko já nikomu nic nepřeji toho jsem dalek. V podstatě já svoji loď už asi 21 let vždy vytáhl a vytahnu ji asi znova. To, že je sucho to chápe každý, že má Orlík největší objem vody to je také jasné, ale Slapům by asi nevadilo trochu upustit a Orliku trochu zvednout hladinu. On stačí například 1m a už to někomu pomůže.

Jako že upustíš slapy o metr, aby se zvednul orlík třeba o 10cm? Tak to bude pro lidi na orlíku terno. :D
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » ned zář 27, 2015 7:29 pm

Jj, občas pomůže i trocha vody. Pár fotek z dneška. http://sanru.rajce.idnes.cz/Orlik_27.9. ... 82_m.n.m./
Beda
radioamatér
radioamatér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Beda » pon zář 28, 2015 11:52 am

Charlie píše:Jj, občas pomůže i trocha vody. Pár fotek z dneška. http://sanru.rajce.idnes.cz/Orlik_27.9. ... 82_m.n.m./

Pravdu mas, ale s tim se toho moc nenadela. Tady o tom psat nema cenu. Posledni papir PVL jasne pise ze nejvic to odnese Orlik, je na to urceny uradem a asi take jeho moznostma.

Chce si o te kaskade neco precist, pisou ze hlavni poslani je zadrzovat vodu na dobu sucha. Pisou ze sucho zasadne neovlivni vyrobu elektriky, ale jiste se snazi vyrobit i za prutoku jako je ted co9 nejvic. Orlik ma zase nejvetsi vykon elektrarny, ma velky spad a tak bude mit asi nejvetsi ucinost hltnost m3/kW. Ledaskde pisou ze sucho nadela vetsi skody nez zaplava.

Proc je to poradi tak dane?? To ale musi rict urad.

Vcera zase v TV bylo ze je potreba stavet prehrady, da na to i EU. Tady brecite ze je malo vody v prehradach, jinde zase breci ze jim zatopi baraky.

Zpět na