Menší logický úsudek, lehká psychosociální studie:
V celé ředě zákonů jsou nějaké povinnosti, v našem případě nulová tolerance alkoholu. Celá řada vodáků, plavců, kormidelníků, vůdců i kapitánů tyto zákony akceptují, jsou s nimi seznámení, absolvují zkoušky a prokazatelně vyhovují celému řízení. Avšak v závěru v těchto textech je zjišťováno, že opomíjejí své předchozí sliby před tím, než absolvovaly jakési prověření, jakési zkoušky či jen zevšednění nějakých povinností v rámci plavby (nyní neřešíme zda VMP nebo jen v kanoi). Na sjížděných řekách to také tak vypadá, nebudeme zastírat, že nikoliv.
Na tomto webu, které existuje asi od r. 2006/2007?, jsou nějaká pravidla, viz výše např. pravidlo číslo 6 - všichni se přihlásili, registrovali se s podmínkou, že budou pravidla dodržovat. Ale bohužel, v případě nějakého nepříjemného nebo neakceptovatelného stanoviska nastupují - urážky, nadávky, opomíjení dříve vydaných slibů, mystifikace, demagogie...., nebo snad dokonce podezření z útoku na demokracii a svobodu

. Prosím, jakou? Jedna totalita střídá druhou. Jedna "svoboda" zastoupila "volnost"? Moc málo jste na světě zažili, moc málo jste cestovali a moc málo dokážete porozumět slovům.
Ale pryč z mé filosofie, tedy k věci:
Co z toho plyne? Kdo neumí dodržet byť jen jednu zásadu, kdo nedokáže dodržet určitý závazek či slib, nebo dílčí zákonnou povinnost, nebude respektovat nikdy žádná pravidla. Zřejmě už ani ta společenská. Dokonce i administrátor zapomíná na svá, ukláním se tomu povznesenému výrazu, vznešená předsevzetí....
A co psychologie?
V prvé řadě někdo vulgárně mění i/y - z psychologického hlediska má problém s malými písmeny nebo něčím jiným. Ale kolik chlapů muselo okomentovat mou skromnou a velmi krátkou připomínku k informaci o fyzické dispozici, jíž jsem vysvětlil, že nemám nikdy strach? To je ale ješitnost. A krásná, hodně mi zvýšila sebevědomí.

, že se již ani nezlobím, pokud někdo závidí někomu to pití. Tedy s ypsilonem uprostřed.
Kdo se tedy baví?
Sport a naděje z toho, že budete hodně dýchat, jako kdybyste uběhli oněch 5 - 8 km za přiměřený čas. Ještě si přidávám, často je to pod 30 minut, ale nechci, aby si lidé mysleli, že jím bobule - je to jen obyčejné jídlo, hovězí, kuře, králík, zejména ryba, voda, čaj, ovesné vločky, máslo čerstvé, minerálky, červené víno na souši, chleba a ke všemu celá řada ovoce a zeleniny. Dost důležité - v přiměřeně malém množství - podle zásady, nikdy se nepřejídat a nepřepívat! A hodně fyzické činnosti, pokud možno obyčejné práce. Jakékoliv. Já obdivuji Maxíka1958. To je pracant podle mého gusta.

, a má rád staré lodě, jako já!
Zdar všem bez rozdílu, i s těmi negativními a nepřátelskými ohlasy - zdar všem sportovcům.