Dychová skúška na vode

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Re: Dychová skúška na vode

Příspěvekod Omen » stř črc 18, 2018 7:08 am

Copy, nenasadím, ale obejdu se bez něho.
A kdybych měl na lodi rozveselenou posádku, tak bych se spinakrem vůlbec nelaškoval.
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Fitor » stř črc 18, 2018 8:30 am

copy píše:
Fitor píše:Kolik členů posádky potřebuje 6m plachetnice? Stačí skipper a hotovo. Nemáš o čem diskutovat, pokud ale v té chvíli nestojí za kormidlem někdo jiný.
Míněno při plavbě.

Spinakrový peň si sám nasadíš?

copy

máš pravdu, už nediskutuji. Při kontrole prohlaš všechny na lodi jako posádku, ať st taky užijí, na co to má odnášet stále jen skipper. Pokud jsi kapitán nebo vůdce plavidla, jsi za ně zodpovědný Ty.
Na vojně jsme tomu říkali autobonz, nabonzuješ sám sebe preventivně, ještě než něco uděláš :-).
tentom
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod tentom » čtv črc 19, 2018 7:48 am

david píše:Formulace v zákoně je tak dokonalá, že bys doma po jednom pivě nemohl ani umejt nádobí, či obskocit manželku/ milenku, neb by si si, nebo ji mohl ublížit, ohrozit. A tak to máme 30 let po převratu.

Pravdu díš Sokrate.
Stát se v této věci přehnaně snaží ochraňovat své občany.
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » čtv črc 19, 2018 8:42 am

Asi to je vážne s kontrolou:

Obrázek

Včera sme doplávali do Baje (Maďarsko), nedostatok miesta v maríne. Pomáhali nam aktívne aj policajti a takto to dopadlo:

Obrázek
Fitor
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod Fitor » čtv črc 19, 2018 9:58 am

david píše:Formulace v zákoně je tak dokonalá, že bys doma po jednom pivě nemohl ani umejt nádobí, či obskocit manželku/ milenku, neb by si si, nebo ji mohl ublížit, ohrozit. A tak to máme 30 let po převratu.

Nebude to trvat dlouho a neobskočíš jí ani střízlivý. Ve Švédsku už to budou mít jen po podpisu vzájemného souhlasu......za chvíli i #youtoo
Loudas
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Příspěvekod Loudas » ned lis 25, 2018 1:28 pm

jsekera píše:No já mám v TP napsané: nejmenší počet posádky 1, max.pocet osob 5. tzn. že skiper pít nemůže, ostatní jo. Pokud skiper nechá loď řídit někoho např. bez papírů, tak může, ale (kromě neustálého přímého dozoru) musí být střízliví oba. jednoduché počty..... Mě na tom vadí spíš ta buzerace a honění si policejního trika, chlubeni se počtem kontrol a podobně. Zažil jsem na Moravě za cca 5km tři kontroly po sobě, dvakrát komplet, výbava,papíry, dychacka, potřetí už jsem se vztekal , tak jenom dychacka a jeďte..... Zvláštní, že stavěli hlavně majitelské lodě, loď z půjčovny, která ani nemohla trefit komoru projela bez ztráty kytičky, ale to je kšeft, že a má na něm , pod hlavičkou rozvoje turismu, zájem kraj, město...... Moc by mě zajímala nějaká statistika, kolik je tu lodí a kontrol, versus počet aut a kontrol na silnicích. Přijde mi to jako obrovský populismus, aby měli hoši od PČR vykázanou nějakou činnost.....(mmch kolik ukradených lodních motorů už PČR našla?). Je přece v zájmu každého plavce, aby měl vše v pořádku a neohrozil sebe, posádku ani okolí. Tyhlety "starosti" státu mě obtěžují a nemohu se zbavit dojmu, že neměří každému stejně. Už dávno jsem se smířil s tím, že když pluji , tak si ani to jedno pivo nedám, ale dávat dýchat preventivně je BUZERACE !!!!! Je má zajímat zda loď není kradena, zda má technickou a pov. ručení, vše ostatní až když je podezření. Takhle jsme podezřelí všichni a stát se na nás taky tak dívá a zachází tak s námi. Pamatujte na moje slova, časem to dopadne tak, že nám rovnou budou prohledávat lodě, protože co kdyby....když jsme ty nesvéprávné ovce...
Uf to jsem se zas namichl.......
Sek

Jelikož provozuji půjčovnu hausbótů na Baťově kanálu již několik let, tak vím od zákazníků, že každý alespoň jednou za týden o prázdninách prošel kompletní kontrolou od policie nebo SPS a samozřejmě i dejchal. Tudíž nemůže být zcela pravda, že kontrolují jen majitelské lodě. Já osobně s tím souhlasím, protože vím o dosti poškozených lodích které byli zakotveny u břehu a opilý zákazníci půjčoven je poškodili a samozřejmě ujeli. Každý majitel vlastní lodi si dá pozor aby se tak opil a loď si pak poškodil.
ixxo
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 32

Příspěvekod ixxo » pon lis 26, 2018 10:08 am

Šesť rokov som sa plavil po Holandsku, Belgicku, Francúzsku, za celú dobu len raz ma kontrolovali policajti keď som bol v komore vo Francúzsku. Pozreli papiere od lode a zasalutovali a odišli. Vraj hľadali nejakú ukradnutú loď. A to sú v týchto krajinách neporovnateľné počty lodí oproti nám. Faktom je, že sa takmer všetci snažia jazdiť slušne. Ak niekto vybočí tak to je obvykle charterovka. Obvykle Rusi. Preto som zostal pod holandskou vlajkou aby na mňa miestne úrady s nezmyselnými požiadavkami nemohli aj keď policajtom sa asi nevyhnem ale to som doma len pár mesiacov.

Zpět na