Labe
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- Karlos2
- návštěvník fóra
- Reputace: 62
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, Denisi,
jsem místní, ale moc podrobností neznám, pluji jenom od Střekova nahoru.
Vloni v létě jsem tudy plul na gumáku a ve Hřensku na protější straně - německé -
občas někdo kotví, ale je to jak píšeš. Nadivoko. Molo nebo něco podobného
pro malá plavidla tam není, záchody pokud vím, tak taky ne.
Na české straně jsou ve Hřensku 2-3 stání pro větší osobní lodě, tam jsou
ale varovné cedule "Tady neparkuj". Nejbližší molo (snad i se zázemím) je
kousek níž, v Bad Schandau. Karlos.
jsem místní, ale moc podrobností neznám, pluji jenom od Střekova nahoru.
Vloni v létě jsem tudy plul na gumáku a ve Hřensku na protější straně - německé -
občas někdo kotví, ale je to jak píšeš. Nadivoko. Molo nebo něco podobného
pro malá plavidla tam není, záchody pokud vím, tak taky ne.
Na české straně jsou ve Hřensku 2-3 stání pro větší osobní lodě, tam jsou
ale varovné cedule "Tady neparkuj". Nejbližší molo (snad i se zázemím) je
kousek níž, v Bad Schandau. Karlos.
- Karlos2
- návštěvník fóra
- Reputace: 62
- Kontaktovat uživatele:
ahoj Denis,
nedalo mi to, tak jsem zjišťoval. Ve Hřensku na pravém břehu řeky Labe jsou ve vodě 4 mola, všechny rezervované pro různé plavební společnosti. Na tom levém břehu, na německé straně fakt občas někdo kotví, ale nic tam není, jen kamenitý břeh, vylézat se bude dost blbě.
V Děčíně by se dalo nocovat v přístavu, na pravé straně řeky, na tzv. "terminále" pod budovou Střelnice, pokud tam prý bude místo. Ale myslím že pro malou loď se tam vždycky najde. Záchody pouze v sociální přízemní budově, ty co používají překladači, tam by Tě prý vrátný pustil
Karlos
nedalo mi to, tak jsem zjišťoval. Ve Hřensku na pravém břehu řeky Labe jsou ve vodě 4 mola, všechny rezervované pro různé plavební společnosti. Na tom levém břehu, na německé straně fakt občas někdo kotví, ale nic tam není, jen kamenitý břeh, vylézat se bude dost blbě.
V Děčíně by se dalo nocovat v přístavu, na pravé straně řeky, na tzv. "terminále" pod budovou Střelnice, pokud tam prý bude místo. Ale myslím že pro malou loď se tam vždycky najde. Záchody pouze v sociální přízemní budově, ty co používají překladači, tam by Tě prý vrátný pustil

Karlos
- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Jestli muzu poprosit, delejte si poznamky, az to vsechno prozkoumate. Muzeme to doplnit do Plavebniho Itinerare.
Jestli se tam nekdo nechcete registrovat, tak to tam muzu vlozit, staci mi dat vedet. Da se to na rozdil od tisteny mapy kdykoliv aktualizovat, kdyz se neco zmeni.
Jestli se tam nekdo nechcete registrovat, tak to tam muzu vlozit, staci mi dat vedet. Da se to na rozdil od tisteny mapy kdykoliv aktualizovat, kdyz se neco zmeni.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Denisi, jestli chceš do Hřenska vyloženě přes den na výlet, tak je to docela problém, napadá mne jediná možnost (už zde řečená), a to pod bývalou celnicí, pár desítek metrů pod ústím Kamenice na pravém břehu. Schody k vodě tam jsou, vázací kruhy taky, ale hloubku netuším, přistávali jsme tam jen s botkou, ponor cca 30 cm.
Pokud tam potřebuješ jenom přespat, tak se dá také schovat na vnitřní stranu můstků osobní plavby.
Záchody najdeš tak maximálně v hospodách, na druhou stranu hospoda je tam skoro v každém domě.
Pokud ale se ptáš jenom kvůli zastávce při cestě do Germánie, tak je opravdu lepší plánovat noc až v jachťáku na pravém břehu v Bad Schandau. Většinou se plánuje noc do jachťáku v Ústí nad Labem na pravém břehu nad zdymadlem, zdymadlo hned ráno a další noc až v Německu, protože Děčín je k jachtařům velmi nepřívětivý.
Pokud tam potřebuješ jenom přespat, tak se dá také schovat na vnitřní stranu můstků osobní plavby.
Záchody najdeš tak maximálně v hospodách, na druhou stranu hospoda je tam skoro v každém domě.
Pokud ale se ptáš jenom kvůli zastávce při cestě do Germánie, tak je opravdu lepší plánovat noc až v jachťáku na pravém břehu v Bad Schandau. Většinou se plánuje noc do jachťáku v Ústí nad Labem na pravém břehu nad zdymadlem, zdymadlo hned ráno a další noc až v Německu, protože Děčín je k jachtařům velmi nepřívětivý.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Dík za odpovede. Začiatkom mája idem /99,5%/ na naše stretnutie na Vltave. Minulý rok som išiel s Týna nad Labem, teraz som si myslel že pôjdem do Hřenska. Z Prahy je to cca 130 km a asi 8 komor. To je tak akurát - až moc, keď bude dobré počasie. V Hřensku si dať nejaký výletík, prespať a späť do Prahy. Druhú alternatývu mám že pôjdem len Vltavu, niekam proti prúdu za Prahu a Labe si nechám na sólo akciu spojenú s plavbou už aj v Nemecku a výletíkom v pieskovcoch aj na Nemeckej strane.
-
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
david píše:z Prahy - Smíchova to je 13 komor a 163km na čáru
David - na čaru je 13 komôr a 163 km.
Z hraníc do Nemeckého mestečka Vockerode je 243 km a žiadná plavebná komôrka.
Ak počasie nebude pod psa tak možno sa tam vyberiem pozrieť na jednu loď ( ak to nebude do mája predaná )
Tam a späť je to cca 800 km. Za 10 dní to možno spravím. Ak babka nepôjde so mnou,
tak niekto sa môže so mnou zviesť.

Ahoj všichni, tak otázku kde kotvit kolem Hřenska jsem řešil minulý týden (z druhé strany - přeplavba z Holandska), a 8km před hranicí (tj. řkm 8 německé kilometráže) je před Bad Schandau pěkná marína Postelwitz, stání na straně v Labi, tj. kotvit proti proudu, u podélného mola se určitě vejdou 3x12m lodě, klubovna se sprchama, WC, elektrika, voda, 1E/metr/den a správce příjemnej, ale strašně upovídanej důchodce.. Než se matlat v Hřensku někde u lodní dopravy, radši zajedu sem a vyplatí se objet si Bad Schandau, v Hřensku jsou skály a kaňon, u Schandau to zas vypadá trošku jinak...
Michal
Michal
Naposledy upravil(a) MJvonVDF dne čtv čer 28, 2012 7:49 pm, celkem upraveno 1 x.
Felix píše:Jojo, o tomhle jachťáku už se tu pár lidí zmiňovalo. Drobný problém může být v sezóně, kdy bývá plně obsazený.
Přímo naproti od toho jachťáku, na levém břehu, je ještě jakási hospoda, molo taky tak na dvě kratší lodě. Akorát by asi nebyli moc happy, kdyby si tam nikdo nedal večeři

- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Asi 3km za soutokem Labe s Vltavou je velký nákladní přístav,a na kraji jsou 3 mola tří různývh klubů.U jednoho mola něco svařovali,tak jsem se tam zeptal jestli zde mohu zakotvit na noc.U nich,že to nešlo,tak mě poslali k druhému.Nikdo tam nebyl,tak jsem se vyvázal.Do rána nikdo nepřišel.Do města je to daleko,asi 3km.
Říkali ale něco o tom,že se dá vyvázat pod mostem,ale při zpáteční cestě jsem to hledal a nic jsem nenašel
Říkali ale něco o tom,že se dá vyvázat pod mostem,ale při zpáteční cestě jsem to hledal a nic jsem nenašel