Tak s velkým zpožděním podávám report.
Noesailing - Neptun 27. Měli jsme tu "smůlu", že ten večer co my, dorazila i SPS s nablýskaným Land Roverem a spustila člun na vodu. S dovětkem....némáte v pořádku papíry...ani nezkoušejte vyplout

Téměř totální bezvětří a tři nezbedové demolující marinu mne donutily následující den k vyplutí a čekaní že snad začne foukat..... Nakonec to nebylo až tak špatné. Dopluly jsme jen kousek za Frymburg do zátoky ( Za kamny ), kotvení na jedné kotvě... mne Orlík dosud nenaučil. Koupání a další den cesta zpět... vítr opět téměř neměřitelný. Nakonec s velkým pochopením předávám loď bez penelizace s hodinovým zpožděním.
Lipno si mne získalo, určitě se vrátím i když absolutní zákaz motoru demonstrovaný pracovníky SPS, mne až tak nenadchl. Loď je pro nás asi ideální, jestli bych chtěl loď jak na přehradu tak i na moře.....
Zástupce společnosti v přístavu naprostá ochota, cokoli co je v jeho moci vyřešit.
Naopak co se mi nelíbí..... když mi inzerují....barometr (ten možná fungoval), hloubkoměr (ANO), rychloměr ( NE ), log ( NE ). Kotva oddělená od lana. Drážka výtahu hlavní plachty přerušená a každý jezdec se musel ručně přesunout výš. Pokud bych byl na lodi sám a foukalo tak by to bylo na

.
A to jsme na tom z flotily Noesailing nejlepe. Tři další lodě s propadlými papíry (prý vina SPS, že je ještě neposlala).... co na to říct, když se to dozvíte v přístavu se zaplacenou zálohou ....... Rozhodně jsem jim to nezaviděl.