Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodným
Moderátoři: vilma, Pepa, david
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodným
Ahoj,
možná mě budete kamenovat, ale i když jsem hledal na fóru JI, nenašel jsem. Víte někdo o funkčních možnostech spuštění lodě na vodu na Vltavě pomocí jeřábu nebo traktorem nebo 4 x 4 (za úplatu)? Moje auto na to nemá, to je v poho po silnici, ale tohle nedá a nerad bych ho utopil.
Jde mě o možnost spuštění Orlík nebo Slapy nebo něco v té lokalitě a příp. vytažení Praha nebo někde po trase do Mělníka. Vím o Nelahozevsi, ale o ničem dalším.
Na Orlíku prý to občas dělají v Barandovské, ale mají snad jenom několik termínů a jinak nic. Místní přidáte své zkušenosti, prosím?
možná mě budete kamenovat, ale i když jsem hledal na fóru JI, nenašel jsem. Víte někdo o funkčních možnostech spuštění lodě na vodu na Vltavě pomocí jeřábu nebo traktorem nebo 4 x 4 (za úplatu)? Moje auto na to nemá, to je v poho po silnici, ale tohle nedá a nerad bych ho utopil.
Jde mě o možnost spuštění Orlík nebo Slapy nebo něco v té lokalitě a příp. vytažení Praha nebo někde po trase do Mělníka. Vím o Nelahozevsi, ale o ničem dalším.
Na Orlíku prý to občas dělají v Barandovské, ale mají snad jenom několik termínů a jinak nic. Místní přidáte své zkušenosti, prosím?
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
V Barrandově na Orlíku si stačí domluvit termín po telefonu - tel. je na jejich stránkách (mají tam Patrola), pak se nechá jeřábovat na hrázi, tam je třeba se domluvit s jeřábníkem ze Solenice, na toho tu byl někde telefon.
Jinak spustit můžeš v Barrandově v pohodě i s osobákem, pokud ten vlek ubrzdíš, tam je betonová cesta až do vody. Já spouštím plachetnici osobákem v klidu - odpřahnu a pustím vlek na laně do vody.
O jiný možnosti na orlíku nevím. Ještě před a po sezoně to jde na Radavě traktorem, jezdí jim tam někdo z vesnice - z Chrástu, ale na toho kontakt nemám. V sezoně tě do kempu vůbec s lodí nepustí.
Jinak spustit můžeš v Barrandově v pohodě i s osobákem, pokud ten vlek ubrzdíš, tam je betonová cesta až do vody. Já spouštím plachetnici osobákem v klidu - odpřahnu a pustím vlek na laně do vody.
O jiný možnosti na orlíku nevím. Ještě před a po sezoně to jde na Radavě traktorem, jezdí jim tam někdo z vesnice - z Chrástu, ale na toho kontakt nemám. V sezoně tě do kempu vůbec s lodí nepustí.
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Díky Charlie,
Barrandovská mě hnedka napadla, kdysi jsem tam byl na plachetnici, ale pokud si pamatuji to spouštění do vody byla panelka se šíleným sklonem, to bych si asi nechal spustit od nich nebo na hrázi.
Ještě mám dotaz je nějaká možnost jeřábování nebo podobného spouštění v Praze? kdybych tam náhodou ukončoval cestu, abych mohl můj motorák dostat z vody?
Barrandovská mě hnedka napadla, kdysi jsem tam byl na plachetnici, ale pokud si pamatuji to spouštění do vody byla panelka se šíleným sklonem, to bych si asi nechal spustit od nich nebo na hrázi.
Ještě mám dotaz je nějaká možnost jeřábování nebo podobného spouštění v Praze? kdybych tam náhodou ukončoval cestu, abych mohl můj motorák dostat z vody?
- Gargi
- návštěvník fóra
V Praze mám dobré zkušenosti s jeřábem na Císařské louce - Harry Löwit jr.
www.yccl.cz
www.yccl.cz
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodný
libor.janko píše:Ahoj,
Zdravím Vás,
připojím se s dotazem. Je možné spustit loď na Slapech (na horní vodu), tam co jezdí traktor? Myslím, zda-li mě tam pustí nebo je to soukromé. Třeba na Lipně jsme nakládali loď ve Frymburku přímo na náplavce u přívozu (bývalá silnice) a v pohodě. Díky Jirka
- fishmaster
- aktívní jachtař
- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Re: Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodný
Jirka_TEC_Tce píše:libor.janko píše:Ahoj,
Zdravím Vás,
připojím se s dotazem. Je možné spustit loď na Slapech (na horní vodu), tam co jezdí traktor? Myslím, zda-li mě tam pustí nebo je to soukromé. Třeba na Lipně jsme nakládali loď ve Frymburku přímo na náplavce u přívozu (bývalá silnice) a v pohodě. Díky Jirka
Běžně spouštějí a nakládají lodě v Bráníku tady
50°1'25.946"N, 14°23'50.994"E
Na Slapech to u přehrady spustíš také, jen by u toho nemuseli být zrovna policajti, které tam posílají právě v době převážení lodí

- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Na Slapech - u přehrady spouštíme a vytahujeme loď každoročně s naším obyč. autem bez 4x4, na vlek máme psáno jen 750kg, přívěs s lodí má víc. Pomáháme si dlouhým lanem - loď spouštíme i vytahujeme z vody na laně, takže auto se ani vody nedotkne. Mírný svah jsme vyjeli s lodí za zadkem v pohodě. A žádný policajty jsme tam ještě nikdy nepotkali.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
- Lucifer
- pravidelný návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Žádného omezení jsem si nevšimla, to ale samozřejmě může být dáno mou "slepostí", jsou tam vrata, která ale zatím vždy byla otevřená. Na nich byl, myslím, telefon na někoho, kdo to případně otevře a na ten traktor, co převáží lodě pod přehradu. Žádné problémy nikdy nebyly.
Jedině teď v zimě může být tak málo vody, že náplavka bude krátká.
Jedině teď v zimě může být tak málo vody, že náplavka bude krátká.
To omezení ale samozřejmě existuje a je zcela logické.
Můj názor - zjednodušeně. Stát má povinnost zabezpečovat sjízdnost kaskády. K tomu má na svém pozemku zbudovanou náplavku, cestu a vlastní traktor. Čeká li dole 10 lodí na převezení, traktor má povinnnost je převést. Je tedy nemožné, aby si dolu sjely 4 auta, začaly spouště 4 plachetnice a trktor 2 hodiny stál a koukal na ně. Brání mu ve výkonu jeho práce. Stát ale, možná spíše konkrétní osoby, nemá nic proti tomu, pokud náplvku nepotřebuje, aby byla využita třetí osobou ke spuštění plavidla. Pokud by se traktor hodně naštval, může tam být na vratech zámek a nikdo nic nenadělá /minimálně v době jeho převozů/. Výše uvedený pohled mám na základě rozhovuru s řidičem traktoru.
Z toho vyplívá.
Na použití náplavky nemám právo, ale jsem trpěn
Plavidlo maximálně připravím na spuštění mimo náplavku - nahoře u vrat /nechat místo pro projetí traktoru/ nebo na parkovišti u hráze atd,
Dole najíždím k pravé straně, aby v levo / v ose cesty/ vedle mne mohl pracovat traktor.
Naložení a složení provedu co nejrychleji a auto odklidím.
Převáží li traktor, necpu se na druhé volné místo, nechám jej pro traktor a počkám až odjede auto, které je dole.
Vůbec nejlepší je přijet skádat mimo převozní dobu traktoru, potom už to je jen o ohleduplnosti k dalším uživtelům.
Jak jsem napsal výše, skládal jsem i za provozu traktoru a nebyl žádný problém, zkrátka jsme se domluvili a já respektoval pokyny řidiče.
Pepa
Můj názor - zjednodušeně. Stát má povinnost zabezpečovat sjízdnost kaskády. K tomu má na svém pozemku zbudovanou náplavku, cestu a vlastní traktor. Čeká li dole 10 lodí na převezení, traktor má povinnnost je převést. Je tedy nemožné, aby si dolu sjely 4 auta, začaly spouště 4 plachetnice a trktor 2 hodiny stál a koukal na ně. Brání mu ve výkonu jeho práce. Stát ale, možná spíše konkrétní osoby, nemá nic proti tomu, pokud náplvku nepotřebuje, aby byla využita třetí osobou ke spuštění plavidla. Pokud by se traktor hodně naštval, může tam být na vratech zámek a nikdo nic nenadělá /minimálně v době jeho převozů/. Výše uvedený pohled mám na základě rozhovuru s řidičem traktoru.
Z toho vyplívá.
Na použití náplavky nemám právo, ale jsem trpěn
Plavidlo maximálně připravím na spuštění mimo náplavku - nahoře u vrat /nechat místo pro projetí traktoru/ nebo na parkovišti u hráze atd,
Dole najíždím k pravé straně, aby v levo / v ose cesty/ vedle mne mohl pracovat traktor.
Naložení a složení provedu co nejrychleji a auto odklidím.
Převáží li traktor, necpu se na druhé volné místo, nechám jej pro traktor a počkám až odjede auto, které je dole.
Vůbec nejlepší je přijet skádat mimo převozní dobu traktoru, potom už to je jen o ohleduplnosti k dalším uživtelům.
Jak jsem napsal výše, skládal jsem i za provozu traktoru a nebyl žádný problém, zkrátka jsme se domluvili a já respektoval pokyny řidiče.
Pepa
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Gargi píše:V Praze mám dobré zkušenosti s jeřábem na Císařské louce - Harry Löwit jr.
www.yccl.cz
Tak nakonec vypadá, že bude jiná trasa, takže by se mi bodlo spouštění v Praze. Gargi výše popisoval tohle spouštění. Je možné i v sezóně a dá se tam pak nechat vlek s autem třeba na 3 - 4 dny? Nebo máte případně tipy na další místa v Praze?
Vypadá to nakonec na trasu Praha - Týnec nad Labem.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
nebo se zkus dohodnout v Libni 608910401 Roman, máme jeřáb, i sjezd http://www.kvmliben.cz/ A vyhneš se pražskejm komorám 

- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
- bokal
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
Prosím o radu, hledám spuštění na vodu a zaparkování auta s vlekem na týden v bezpečném místě, za rozumnou cenu někde v oblasti Měchenice-Štěchovice, Máte někdo takovou možnost?
Auto mám 4x4, takže to nemusí být betonový sjezd. Loď je 7m/1,5t
případně - jak to je v Bráníku ul. Lodnická, jak tu dával odkaz Martin88, jde tam nechat auto s vlekem?
Třeba David by asi mohl znát. Díky předem za jakýkoli tip nebo nabídku.
Auto mám 4x4, takže to nemusí být betonový sjezd. Loď je 7m/1,5t
případně - jak to je v Bráníku ul. Lodnická, jak tu dával odkaz Martin88, jde tam nechat auto s vlekem?
Třeba David by asi mohl znát. Díky předem za jakýkoli tip nebo nabídku.