Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodným

Popis zajímavých míst na českých vodách

Moderátoři: vilma, Pepa, david

libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodným

Příspěvekod libor.janko » pon říj 31, 2011 10:15 am

Ahoj,
možná mě budete kamenovat, ale i když jsem hledal na fóru JI, nenašel jsem. Víte někdo o funkčních možnostech spuštění lodě na vodu na Vltavě pomocí jeřábu nebo traktorem nebo 4 x 4 (za úplatu)? Moje auto na to nemá, to je v poho po silnici, ale tohle nedá a nerad bych ho utopil.
Jde mě o možnost spuštění Orlík nebo Slapy nebo něco v té lokalitě a příp. vytažení Praha nebo někde po trase do Mělníka. Vím o Nelahozevsi, ale o ničem dalším.
Na Orlíku prý to občas dělají v Barandovské, ale mají snad jenom několik termínů a jinak nic. Místní přidáte své zkušenosti, prosím?
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 18
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » pon říj 31, 2011 11:20 am

V Barrandově na Orlíku si stačí domluvit termín po telefonu - tel. je na jejich stránkách (mají tam Patrola), pak se nechá jeřábovat na hrázi, tam je třeba se domluvit s jeřábníkem ze Solenice, na toho tu byl někde telefon.

Jinak spustit můžeš v Barrandově v pohodě i s osobákem, pokud ten vlek ubrzdíš, tam je betonová cesta až do vody. Já spouštím plachetnici osobákem v klidu - odpřahnu a pustím vlek na laně do vody.

O jiný možnosti na orlíku nevím. Ještě před a po sezoně to jde na Radavě traktorem, jezdí jim tam někdo z vesnice - z Chrástu, ale na toho kontakt nemám. V sezoně tě do kempu vůbec s lodí nepustí.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pon říj 31, 2011 12:00 pm

Díky Charlie,
Barrandovská mě hnedka napadla, kdysi jsem tam byl na plachetnici, ale pokud si pamatuji to spouštění do vody byla panelka se šíleným sklonem, to bych si asi nechal spustit od nich nebo na hrázi.

Ještě mám dotaz je nějaká možnost jeřábování nebo podobného spouštění v Praze? kdybych tam náhodou ukončoval cestu, abych mohl můj motorák dostat z vody?
Gargi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Gargi » pon říj 31, 2011 12:01 pm

V Praze mám dobré zkušenosti s jeřábem na Císařské louce - Harry Löwit jr.
www.yccl.cz
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Re: Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodný

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » pon říj 31, 2011 12:26 pm

libor.janko píše:Ahoj,
možná mě budete kamenovat, ale i když jsem hledal na fóru JI, nenašel jsem. Víte někdo o funkčních možnostech spuštění lodě na vodu na Vltavě pomocí jeřábu nebo traktorem nebo 4 x 4 (za úplatu)? Moje auto na to nemá, to je v poho po silnici, ale tohle nedá a nerad bych ho utopil.
Jde mě o možnost spuštění Orlík nebo Slapy nebo něco v té lokalitě a příp. vytažení Praha nebo někde po trase do Mělníka. Vím o Nelahozevsi, ale o ničem dalším.
Na Orlíku prý to občas dělají v Barandovské, ale mají snad jenom několik termínů a jinak nic. Místní přidáte své zkušenosti, prosím?

Zdravím Vás,
připojím se s dotazem. Je možné spustit loď na Slapech (na horní vodu), tam co jezdí traktor? Myslím, zda-li mě tam pustí nebo je to soukromé. Třeba na Lipně jsme nakládali loď ve Frymburku přímo na náplavce u přívozu (bývalá silnice) a v pohodě. Díky Jirka
fishmaster
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod fishmaster » pon říj 31, 2011 12:39 pm

V KVSK Kralupy to jde také. :)
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Re: Vltava - možnost spuštění lodě jeřábem nebo něčím vhodný

Příspěvekod Martin88 » pon říj 31, 2011 1:13 pm

Jirka_TEC_Tce píše:
libor.janko píše:Ahoj,

Zdravím Vás,
připojím se s dotazem. Je možné spustit loď na Slapech (na horní vodu), tam co jezdí traktor? Myslím, zda-li mě tam pustí nebo je to soukromé. Třeba na Lipně jsme nakládali loď ve Frymburku přímo na náplavce u přívozu (bývalá silnice) a v pohodě. Díky Jirka

Běžně spouštějí a nakládají lodě v Bráníku tady
50°1'25.946"N, 14°23'50.994"E
Na Slapech to u přehrady spustíš také, jen by u toho nemuseli být zrovna policajti, které tam posílají právě v době převážení lodí :mad:
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » pon říj 31, 2011 2:07 pm

Na Slapech - u přehrady spouštíme a vytahujeme loď každoročně s naším obyč. autem bez 4x4, na vlek máme psáno jen 750kg, přívěs s lodí má víc. Pomáháme si dlouhým lanem - loď spouštíme i vytahujeme z vody na laně, takže auto se ani vody nedotkne. Mírný svah jsme vyjeli s lodí za zadkem v pohodě. A žádný policajty jsme tam ještě nikdy nepotkali.
Jirka_TEC_Tce
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jirka_TEC_Tce » úte lis 01, 2011 1:52 pm

Neznám to tam, ještě jsem tam nebyl. Je tam zákaz vjezdu nebo nějaké jiné omezení? Jinak vlek na lano musím také vázat. Do vody jde líp. Jirka
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » úte lis 01, 2011 2:22 pm

Žádného omezení jsem si nevšimla, to ale samozřejmě může být dáno mou "slepostí", jsou tam vrata, která ale zatím vždy byla otevřená. Na nich byl, myslím, telefon na někoho, kdo to případně otevře a na ten traktor, co převáží lodě pod přehradu. Žádné problémy nikdy nebyly.
Jedině teď v zimě může být tak málo vody, že náplavka bude krátká.
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » stř lis 02, 2011 9:06 am

To omezení ale samozřejmě existuje a je zcela logické.
Můj názor - zjednodušeně. Stát má povinnost zabezpečovat sjízdnost kaskády. K tomu má na svém pozemku zbudovanou náplavku, cestu a vlastní traktor. Čeká li dole 10 lodí na převezení, traktor má povinnnost je převést. Je tedy nemožné, aby si dolu sjely 4 auta, začaly spouště 4 plachetnice a trktor 2 hodiny stál a koukal na ně. Brání mu ve výkonu jeho práce. Stát ale, možná spíše konkrétní osoby, nemá nic proti tomu, pokud náplvku nepotřebuje, aby byla využita třetí osobou ke spuštění plavidla. Pokud by se traktor hodně naštval, může tam být na vratech zámek a nikdo nic nenadělá /minimálně v době jeho převozů/. Výše uvedený pohled mám na základě rozhovuru s řidičem traktoru.

Z toho vyplívá.
Na použití náplavky nemám právo, ale jsem trpěn
Plavidlo maximálně připravím na spuštění mimo náplavku - nahoře u vrat /nechat místo pro projetí traktoru/ nebo na parkovišti u hráze atd,
Dole najíždím k pravé straně, aby v levo / v ose cesty/ vedle mne mohl pracovat traktor.
Naložení a složení provedu co nejrychleji a auto odklidím.
Převáží li traktor, necpu se na druhé volné místo, nechám jej pro traktor a počkám až odjede auto, které je dole.
Vůbec nejlepší je přijet skádat mimo převozní dobu traktoru, potom už to je jen o ohleduplnosti k dalším uživtelům.
Jak jsem napsal výše, skládal jsem i za provozu traktoru a nebyl žádný problém, zkrátka jsme se domluvili a já respektoval pokyny řidiče.
Pepa
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » pon led 02, 2012 4:46 pm

Nemáte náhodou někdo fotku, jak vypadá sjezd v YC Barrandov na Orlíku, už jsem tam několik let nebyl a prý to tam předělávali ... Přemýšlel jsem, že by to tam v nejhorším spustil vlastním autem na laně ale potřeboval bych vědět, jak to tam vypadá.
Moc díky.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » pon led 02, 2012 5:03 pm

Fotky z Barandova tu dával Geronimo. Je tam betonová cesta až do vody, poměrně hladká, spouští se tam dobře, záleží kolik je zrovna vody, pokud je vyšší stav, je tam i dost hluboko, pokud je nízkej stav, je to mírnější. Akorát je tam třeba couvat do zatáčky. Na orlíku je to nejlepší sjezd do vody.
geronimo
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 201
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod geronimo » pon led 02, 2012 6:15 pm

stačí skočit to vedlejšího vlákna... :D
zde

mám i novější...6/2011
Obrázek

Obrázek
Ante
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod Ante » stř led 11, 2012 4:04 pm

kdyby někdo potřeboval v Praze a blízkém okolí pomoci se spuštěním vytažením mám k dispozici 4x4 není to žádná leštěnka takže se muže i trochu koupat :-)

Obrázek
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » stř kvě 30, 2012 3:39 pm

Gargi píše:V Praze mám dobré zkušenosti s jeřábem na Císařské louce - Harry Löwit jr.
www.yccl.cz

Tak nakonec vypadá, že bude jiná trasa, takže by se mi bodlo spouštění v Praze. Gargi výše popisoval tohle spouštění. Je možné i v sezóně a dá se tam pak nechat vlek s autem třeba na 3 - 4 dny? Nebo máte případně tipy na další místa v Praze?
Vypadá to nakonec na trasu Praha - Týnec nad Labem.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » stř kvě 30, 2012 5:54 pm

nebo se zkus dohodnout v Libni 608910401 Roman, máme jeřáb, i sjezd http://www.kvmliben.cz/ A vyhneš se pražskejm komorám :?
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » čtv kvě 31, 2012 7:28 am

maxik1958: Moc díky. Zkusím to. Ten sjezd je hodně prudký nebo jak vypadá? Pokud by šel, tak bych si to dokázal možná spustit i sám. U nás v Týnci když není Iveco, tak si to spouštím do vody taky sám.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv kvě 31, 2012 8:10 am

prudký to není, kdybys potřeboval tak má 4x4, a bydlím 10 minut od loděnice :roll:
v_ivo
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod v_ivo » čtv kvě 31, 2012 10:34 am

Pokud vím byl uveden do provzu 5T jeřáb v Marině Orlík (naproti hradu) obec Chrást
iv
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » čtv kvě 31, 2012 12:10 pm

maxik1958 píše:prudký to není, kdybys potřeboval tak má 4x4, a bydlím 10 minut od loděnice :roll:

Maxiku moc díky, když tak kdybys mi mohl poslat do SZ třeba mobil, abychom se případně domluvili.
Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » čtv kvě 31, 2012 12:11 pm

Nevíte někdo jakej je k tomu jeřábu v marině orlík příjezd? Myslím úplně k jeřábu, jestli se odtamtud dá v pohodě odjet s osobákem když budu mít naloženou loď.
v_ivo
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod v_ivo » čtv kvě 31, 2012 12:39 pm

Charlie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charlie » čtv kvě 31, 2012 5:18 pm

Tam jsem koukal, zajímala mě spíše praktická zkušenost. Ale jakmile budu na Radavě bez vlek, tak se tam sjedu podívat a uvidíme. Podle fotek to ale vypadá že cesta k jeřábu nic moc.
bokal
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod bokal » úte črc 10, 2012 11:33 am

Prosím o radu, hledám spuštění na vodu a zaparkování auta s vlekem na týden v bezpečném místě, za rozumnou cenu někde v oblasti Měchenice-Štěchovice, Máte někdo takovou možnost?
Auto mám 4x4, takže to nemusí být betonový sjezd. Loď je 7m/1,5t

případně - jak to je v Bráníku ul. Lodnická, jak tu dával odkaz Martin88, jde tam nechat auto s vlekem?

Třeba David by asi mohl znát. Díky předem za jakýkoli tip nebo nabídku.

Zpět na