pupi píše:Práve som prišiel z vody a nejak nám dnes spustili Dunaj a tiež fúkal silný vietor. Oblasť Hrušov-Jarovecká zátoka: http://pupi73.rajce.idnes.cz/Dunaj_12.6.2015/
No jo...Niekto naozaj vytiahol (štupel) a odpustil dosť vody zo zdrže a dedkovho rybníka.
Dedko na to navečer aj doplatil ! a v týchto miestach nasadol s loďou Marijke !
Loď sa nepohla na plný plyn, ani dopredu a ani dozadu. Trocha sme čakali na tlačné či výletné lode, ktoré spravia nejaké vlny, ktoré loď možno trocha nadvihnú. Ale žiadna obria loď na obzore.
Len nablízku sa motal po tme, jeden gumáčik s 40 koníkovým motorom. No a v gumák sedeli naši bratia z Moravy.
Kilda junior a Kilda senior. Po zvítaní a pusinkách, sme začali ihneď s vyslobodzovaním lode.
Uviazali sme lano na predok lode a po niekoľkých pokusoch sa nám podarilo loď otočiť späť ale ani napriek tomu sa naša loď stále nepohla dopredu. Babku a Kildu juniora sme poslali na predok lode ale ani potom sa loď nepohla ani o centimeter. Senior Kilda skočil do vody, ktorá mu bola cca po vajcia. Zhodnotil situáciu a trocha nadvihol zadok lode za bádenplato a zakričal, jéééď. Ja som pridal plyn na plné gule a chudák Kilda senior to schytal z výfuku plyny do tváre a z vrtule drobné kamienky aj do vajec...

Nakoniec za pomoci Kildu seniora, sa loď pomaly vyhrabala z bahna.
Vďaka patrí Vám bratia z Moravy.. Kilda senior a Kilda junior...

Mixi, teraz mám trocha práce, tak večer alebo zajtra popíšem aj moje skúseností s počasím, na Dunaji z vlastných skúseností. Napr. včera sme s babkou podvečer zažili ako sa čerti ženili na priehrade.