Zjazd do vody v okoli Bratislavy (DUNAJ)

Dunaj v celé své délce a ve všech souvislostech...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

kocur
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Re: Zjazd do vody v okoli Bratislavy (DUNAJ)

Příspěvekod kocur » pát zář 23, 2016 7:53 pm

Viky_CZ píše:Mne kontrolovala letos na tomhle miste SPS a nerekli ani popel, nechteli ani VMP ani nic (spis je při pohledu na ty moje plavidla presla rec).

A to teda proti my "flotile" je 3.3m gumak vlastne dost velky (a bezpecny) plavidlo, mam na tech majech chciplotinkach projety skoro všechno od Kalinkova po Blavu. A zrovna tady u toho sjezdu je to daleko od plavebni drahy, zadna velka hloubka, za peknyho počasí - no problem.

Takze za mne: Ano, s respektem, ale neposr*t se z toho, všechno jde. Když to bude nejaka spoluplavba, tak ti kdyztak v pripade nejakych problemu muzou ostatní pomoct.

tak co sa mna tyka, ja sa zvyknem posr*t az vtedy, ked to uz naozaj inac nejde :-D Ostatne konkretne dunaj som kedysi pred asi 40 rokmi este s dvoma kamaratmi splavoval na vyvratenom a zrezanom kmeni vrby ( proti tomu su asi aj tvoje "chciplotinky" luxusna trieda :). Bol zaciatok marca, voda studena jak svina a ani sa nepytaj ako to dopadlo... 8) .
Dnes je to uz ale trochu ine a hlavne mam na mysli tie decka - maju svoju matku a ta je vzdy pripravena cerit tesaky a vysuvat pazury pri najmensom naznaku ohrozenia svojich mladat :mad: Myslim, ze keby som na hentom chrastitku s nimi vyplaval na Dunaj, rozsapala by ma na kusy, ktore by skrvavene nahadzala do vody a poslala po prude smer Budapest. Takze VMP a spolahlivejsie plavidlo obstaram vo svojom vlastnom zaujme 8)

ospravedlnujem sa za off topic. :sorry:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob zář 24, 2016 10:38 am

Pokazilo sa mi včera auto a dostal som sa do stresu, nemám dokončenú prácu z piatka a dnes som musel ísť do servisu, takže je mi to velmi lúto, že možno posledný pekný výkend nebudem na vode. Nemám čím ťahať loď, takže neprídem.
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod mozeg » sob zář 24, 2016 8:15 pm

caite bohuzial som tu dlhsie nebol a tak ex-post, rovnako rad financne prispejem ak to este ma zmysel.

r
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » ned zář 25, 2016 6:25 pm

Je koniec týždňa, vrátili sme sa z vydarené víkendu a stretnutia kamarátov aj s krásnym počasím od vody. Zjazd do vody je plne funkčný za normálneho stavu ale pri zníženej hladine by mali viacerí problém a tak sme sa rozhodli že musíme položiť ešte jeden panel, ktorý nám vysoká hladina nedovolila, čo nás ešte bude niečo stáť. Nakoľko sa vyzbieralo viac ako sa očakávalo a stále sa objavujú ľudia ktorý sú nadšený že sa zjazd obnovil a chcú prispieť spätne, chceli by sme obnoviť aj mólo, ktoré tam bolo veľmi obľúbené a toto spraviť s položením betónového základu aby bolo pevnejšie ako to pôvodné. Podľa predbežných info by Dunaj mali znova o cca 2 týždne vypúšťať a to ešte viac ako bol, tak potom spravíme brigádu a porobíme hore uvedené veci.
Ako som sľúbil, zverejňujem prehľad financií a prispievateľov k dnešnému dňu:
Pupi,Dedko,Ozzie,Kilda,Blahoš,Adrian,Marek,Jozin,Sekera,Viky,Denis,Juro,Tibor,Beny,Imro,Lillo,Milan,Dino,Kocur,Peťo,Ballo,Rado,Karol

Podarilo sa nám vybaviť slušné ceny a paneli s prvou pokládkou nás vyšli na neskutočných 200 eur. Ďalej uvidíme a priebežne budem informovať. :)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned zář 25, 2016 8:07 pm

Pupi, to mólo ako máš na mysli? Máš nejakú konkrétnu predstavu?
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » pon zář 26, 2016 7:55 am

No tuto cast ako to spravit zrovna riesime. Hlavne chceme spravit betonovy zaklad aby to bolo co najpevnejsie. Dobremu napadu sa nebranime. :?
adrian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod adrian » pon zář 26, 2016 8:00 am

Bolo by fajn zistiť kedy bude voda opat dole ak máte niekto kontakt na vodohospodárov, nech sa vieme pripraviť.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon zář 26, 2016 11:20 pm

Pupi, tak ako sme sa tu už bavili, betón domáci má niečo pod 2000 kg/m3 a nadlahčovaný je vodou 1000 kg / m3, takže betón vo vode reálne váži asi 800 kg/m3.
Takže si najskorej treba dať otázku na kolko chceme mólo dimenzovať? Čo ak sa o mólo v búrke vyviaže nejaká 9 metrová trojtonová loďka? Tá by nám mohla mólo porozhadzovať, aj keď bude mať betónový základ. Ak základ z betónu tak fest a čo najviac šrotového železa doňho, nech to má čo največšiu váhu. Možno by sa oplatilo kúpiť aj v kovošrote.

Treba zistiť cenu betónu, na kolko máme penez. Mólo by bolo pekné a dobré z borovicových hranolov a fošien. Kolko bude stáť to drevo a máme na to? Alebo opačne položená otázka, aké mólo nám výjde s peňazí čo máme.

Moja predstava, na brehu vyrobiť z betónu bloky, nahádzať do betónu čo najviac železa, zapustiť do betónu pásoviny a prišroubovať k nim dva hranoly /na zvislo/ ako stĺpy. Dĺžka podla hĺbky. Po osadení žeriavom by sme hranoly zarezali na rovnakú výšku, prišroubovali vodorovné zvlaky a na ne záklop z fošien, zavetrovanie by sme spravili podla potreby.

Ak spravíme mólo o dva metre dlhšie ako tam bolo, tak sme machri, ak bude rovnako velké, tak sme super.
adrian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod adrian » úte zář 27, 2016 7:50 am

Podla SHMU krocik po krociku klesa hladina dunaja v Hamuliakove na uroven z pred dvoch tyzdnov. Je to take vyrazne aj pri sklze?

dunaj Hamuliakovo.jpg
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte zář 27, 2016 9:57 am

Ceny betónu v Šamoríne: http://www.transbeton-samorin.sk/beton
Cena borovicového reziva (fošien) je ca. 180.- EURO/m3
Plus treba rátať materiál na šalovanie kociek, pokládku žeriavom a spojovací materiál.
Plus treba porozmýšlať o tom, pre koho to mólo bude slúžiť? Aby sa nestalo, že prídeme tam v sobotu a nejakí chytráci nás tam vôbec nepustia, lebo už to obsadili so svojimi loďami. Pre malé lode mólo netreba a videli ste ako dopadlo to predošlé mólo :(
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte zář 27, 2016 10:29 am

Mne to molo prijde docela dobrej napad. I s tema mejma cluneckama je pomerne problém odrazit když fouka vitr ke brehu. Na mole si precejenom clovek muze nastartovat nez to odvaze.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » úte zář 27, 2016 6:39 pm

Je velice tazko zosuladit veci k obrazu nasmu. Ked sme panely kladli, nevedeli sme ze budu vypustat dunaj znova a aj keby, tak panely ktore sme mali museli za tu cenu do dvoch tyzdnov prec. Ako som pisal budeme musiet polozit este jeden panel, aby bol zjazd dokonceny a bola by skoda nevyuzit a neurobit to molo. Za peniaze ktore ostanu moc toho nevycarujeme ale nejaky material z podruky zaplatime. Podarilo sa mi za vsimne zohnat nerezove trubky ktore chceme pozvarat a osadit do betonu ako zaklad pre molo a na tie by prislo drevo. Aspon taka je predstava.
kocur
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kocur » úte zář 27, 2016 7:16 pm

pupi píše:Je velice tazko zosuladit veci k obrazu nasmu. Ked sme panely kladli, nevedeli sme ze budu vypustat dunaj znova a aj keby, tak panely ktore sme mali museli za tu cenu do dvoch tyzdnov prec. Ako som pisal budeme musiet polozit este jeden panel, aby bol zjazd dokonceny a bola by skoda nevyuzit a neurobit to molo. Za peniaze ktore ostanu moc toho nevycarujeme ale nejaky material z podruky zaplatime. Podarilo sa mi za vsimne zohnat nerezove trubky ktore chceme pozvarat a osadit do betonu ako zaklad pre molo a na tie by prislo drevo. Aspon taka je predstava.

Ze som taky smely - ako chcete zvarat nerezove trubky? A druha vec - takto na mieste odliaty beton nebude velmi trvacny - bolo by dobre to zvibrovat. Dal by som aspon nejake aditivum zvysujuce vodeodolnost - popr. pouzil pri miesani zmesi priamo vodeodolny cement. To sa mi to keca z pohodlia obyvacky co? :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte zář 27, 2016 8:36 pm

Genau so :D
Nerez sa zvára ako oceľ a domácí betón je trvácný tiež. V našej dedine ľudia (aj ja) žijú v domoch ktoré boli postavené z domáceho betónu.
Ináč keď nedôveruješ domácemu betónu, tak môžme objednať z betonárky a tam do toho dajú čo len chceš. Aj škoricu. Stačí si pripraviť formy a zaplatiť. Ináč ťažko si viem predstaviť, že by sme dali doniesť štrk, kúpili by sme cement, dotiahli miešačku s agregátom a tam na brehu by sme miešali betón :crazy:
kocur
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kocur » stř zář 28, 2016 2:59 pm

[quote="Ozzie"]Genau so :D

dobre hovoris - mudro a presvedcivo :) , az na tu skoricu - ja by som dal skor vanilku :crazy: ale zarty bokom - drzim vam palce. nech sa dobra vec podari! ak sa budete zase zbierat, hadam zase poslem par bubakov. kde to vlastne je ten sklz? mozno si tam aj ja niekedy spustim svoju lodku.
adrian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod adrian » ned říj 02, 2016 9:45 am

Konečne som si mohol vyskúšať sklz včera na poslednej plavbe tohto roka . Hladína vody sa drží stabilné na hrane druhého panelu. Pri spustani som padol do jamy, vozík zmizol v diere. Pri vyťahovaní prázdneho vozíka to šlo, ale keď som vyťahoval s loďou tak som sa riadne zapotil na čo som ale rýchlo zabudol pri krásnom počasi a zážitku z plavby , boli ako vždy super . Keď znížia hladinu môžeme položiť ten posledný panel.
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod mozeg » pon říj 03, 2016 5:50 pm

Denis píše:Pupi, tak ako sme sa tu už bavili, betón domáci má niečo pod 2000 kg/m3 a nadlahčovaný je vodou 1000 kg / m3, takže betón vo vode reálne váži asi 800 kg/m3.
Takže si najskorej treba dať otázku na kolko chceme mólo dimenzovať? Čo ak sa o mólo v búrke vyviaže nejaká 9 metrová trojtonová loďka? Tá by nám mohla mólo porozhadzovať, aj keď bude mať betónový základ. Ak základ z betónu tak fest a čo najviac šrotového železa doňho, nech to má čo največšiu váhu. Možno by sa oplatilo kúpiť aj v kovošrote.

Treba zistiť cenu betónu, na kolko máme penez. Mólo by bolo pekné a dobré z borovicových hranolov a fošien. Kolko bude stáť to drevo a máme na to? Alebo opačne položená otázka, aké mólo nám výjde s peňazí čo máme.

Moja predstava, na brehu vyrobiť z betónu bloky, nahádzať do betónu čo najviac železa, zapustiť do betónu pásoviny a prišroubovať k nim dva hranoly /na zvislo/ ako stĺpy. Dĺžka podla hĺbky. Po osadení žeriavom by sme hranoly zarezali na rovnakú výšku, prišroubovali vodorovné zvlaky a na ne záklop z fošien, zavetrovanie by sme spravili podla potreby.

Ak spravíme mólo o dva metre dlhšie ako tam bolo, tak sme machri, ak bude rovnako velké, tak sme super.

no ja ked som ratal podla dostupnych informacii na webe vypocet na plavajuce molo vysla mi vaha 1m3 betonu 3,2 tony.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon říj 03, 2016 8:26 pm

7 ton váži ocel, takže ak jej do betónu nahádžeš dostatočné množstvo, tak bude vážiť aj 3,2 tony :D , ak by sme namiesto klasického štrku použili baritový štrk, tak by vážil spolu so železom aj 5 ton. Ale bežný mierne vystuženy nevibrovaný betón max 2000 kg.
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » stř říj 05, 2016 11:41 am

Malú vodu budete mať asi velmi rýchlo....http://www.aktuality.sk/clanok/378590/k ... gabcikovo/
juro
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod juro » stř říj 05, 2016 1:10 pm

Bude to oznámené dopredu.
adrian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod adrian » stř říj 05, 2016 4:26 pm

Dobra sprava, 20t autozeriav som uz predbezne vysondoval v samorine.
pupi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pupi » stř říj 26, 2016 10:11 pm

Tak dnes sa nám podarilo dokončiť prvú etapu móla. S dedkom sme pozvárali nerezové nohy, vyrobili dve formy 2x1m a jednu 1x1,3m (tá bude ako ukotvenie na brehu). Kúpili sa a narezali rošty, na to prišlo železo a cele sa to zalialo objednaným betónom. Takže nám to teraz musí odstáť! Ak vie niekto alebo má typ na lacnejšie drevo, sem s ním. :D Uvidíme ako to bude s tým spúšťaním hladiny, zatiaľ je ticho. No a keď k tomu príde, spravíme brigádu (každý bude vítaní),spravíme mólo a položíme aj ten posledný chýbajúci panel.

20161026_144129.jpg

20161026_144124.jpg
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv říj 27, 2016 1:34 am

Teda panove.... respekt...molo na zahonku, to nemá jen tak někdo! :crazy:

Nebylo by dobry tem stojnam (aspoň tem vic na hloubce) udelat nejaky pricny zavetrovani? Aby se to nezohybalo při tahu do boku....
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv říj 27, 2016 9:33 am

Chlapci, klobouk dolů před vašimi společnými aktivitami, to je dnes vzácný jev :clap:

Jen takový doplňující dotaz: co na vaše aktivity říká povodí?
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv říj 27, 2016 3:28 pm

Čo by na to hovorili, sú nadšený, veď dnes je to vzácny jav, takéto občianske aktivity, klobúk dole.

Mólo aj panely tam boli, toto je len štandartná údržba neštandartného opotrebenia.

Zpět na