Medveďov , vjazd do vody

Dunaj v celé své délce a ve všech souvislostech...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Re: Medveďov , vjazd do vody

Příspěvekod Denis » pon dub 01, 2019 3:49 pm

Super, možno vybavovali EU dotáciu. Na web stránke nič o tom nemajú?
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte dub 02, 2019 7:18 am

Sobotu vo viacerých dedinách na Žitnom Ostrove zorganizovali zbieranie odpadov. Čistili sa priekopy pri cestách a asi vyčistili aj lesík pri Dunaji v Medeveďove. Hlboká poklona ľudom, ktorí sú ochotní vo svojom voľnom čase zbierať odpadky čo vyhadzujú iní z aut, alebo systematicky cestou do roboty ukladajú na "svoje" pohodlné miestá. Väčšinou tak aby nemuseli ani z auta vystupovať. Mnohokrát to robia ľudia ktorí v danej obci nie sú prihlásení (aby neprišli o možnosť parkovať v BA) a preto nemajú ani "popelnicu". Česť výnimkám. A samozrejme robia to aj "vodáci". Preto sa pravideľne čistí aj Malý Dunaj a všetky ostatné menšie toky na okolí. Žiaľ sa situácia nezlepšuje.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » úte dub 02, 2019 12:49 pm

Neviem rozsah vyčistenia, ale skládku tam nechali pohraničiari, na to dobrovolníci z vrecom nestačia. Aj chalupári musia mať smetiak a aj majú.
nitroman
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod nitroman » úte dub 30, 2019 9:52 am

Ahojte.
Fakt nechapem,preco sem pan Martin pise.Tvrdit mozem iba nieco,co mam prestudovane.A tuna riesime oficialny zjazd pre male plavidla v Medvedove,kde prosim pekne bola davnejsie posadka vodnej policie este ked asi pan Martin nezil.Tak na Dunaji aby ste vedeli,najdite si v zakone o rybarstve a nasledujúcich vyhlaskach z minulého roka a aj zo zaciatku tohto roka.Zakon schvalila Narodna rada SR a je platny.Je tam jasne pisane,ze pri vykone rybárskeho prava musi uzivatel umoznit vstup na vykon tym,co maju nato opravnenie.To aby bolo jasne,ze mame nato narok.A aby som dal zadost aj panovi Martinovi:v zakone je jasne stanovene,ako sa ma rybar spravat.Racte si to tam precitat.Alebo chcete vsetkych uzavriet do mestských betónových kontajnerov a prirodu budu vidiet iba vyvoleni alebo my ostatni iba v televizii???
Ked mam lod,tak mam pravo na jej spustenie a plavenie sa po dunaji pokial splnam kriteria stanovene Dopravnym uradom.Pokial sa nespravam slusne,tak zato su sankcie.Presne ako ked niekto v Bratislave niekoho zbije,alebo vysype odpadky na verejnom priestranstve.
...Nuz zas tuna niekto miesa nieco ine ako je tema.Lebo asi nema cln a tak zavidi a snazi sa zakazovat.Pan Martin,kazdy mame volbu a fakt kazdy si mozeme kupit lodku.Ja zakony dodrzujem,vzdy aj za komancov co som si do prirody doniesol-to aj odniesol.Radsej skuste zakazat a kontrolovat velke vyletne lode,aby na nasom useku Dunaja nevyhadzovali smeti...To treba zazit:vtedy je cely tok plny kadecoho...Nemam nic proti ochrancom,ale prosim: nezakazujte na totalku.Cln je mozne spustit na bratislavskej casti iba pri Danubiane a pod gabcikovom iba v medvedove a v komarne a potom az v sturove.Vsade inde sa nesmie uz ani k vode autom,lebo vsade su zakazy.V amerike su zjazdy krasne vybudovane kompletne s parkoviskami a posedenim priamo pri vode a v chranenych lokalitách.Na tych miestach sa moze,inde nie.A tak to ma byt.
martin76
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 7

Příspěvekod martin76 » úte dub 30, 2019 4:24 pm

Pán nitroman čln mám a Tebe rozhodne nemám čo závidieť.Zákon si preštuduj poriadne keď je tam raz druhý stupeň chko je tam zakázaný vjazd a státie s motorovým vozidlom,štvorkolkou,snežným skútrom alebo záprahovým vozidlom.A ver tomu že Ti nepomôže ani tvoj rybársky lístok lebo to neznamená že keď ho máš tak Ťa oprávňuje vojsť s motorovým vozidlom akýmkoľvek do chko.Ty tam môžeš prísť pešo alebo na bicykli ale nie motorovým vozidlom.A to som si nevymyslel ja Pán nitroman,ale tak je to v zákone.Rybársky lístok nie je povolenie na vjazd s motorovým vozidlom Do ChKO tak si nemýl pojmi z dojmami.

Zpět na