Dunaj v širšom okolí Štúrova (zjazdy, kotvenie..)
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Dunaj v širšom okolí Štúrova (zjazdy, kotvenie..)
Zdravím páni, zakladam túto tému, ohľadom možností v okolí Štúrova, aby to bolo všetko pokope. Konkrétne sa chcem informovať kde v širšom okolí Štúrova je vhodné spúšťať loď na Dunaj? Ideálne vybetonovaný sklz. Niečo som čítal aj o Ostrihomskom mestskom sklze ale na mape som ho nenašiel. Prípadne neviete či je možné za poplatok použiť sklz u pána Hencza v Štúrove v areáli predajne lodí? Zaujíma ma aj možnosť a ceny prenájmu kotevneho miesta v okolí Štúrova, kľudne aj v Maďarsku, loď má cca 5,3 m? Za všetky rady vopred ďakujem
Re: Dunaj v širšom okolí Štúrova (zjazdy, kotvenie..)
Ahoj
V Štúrove hneď vedľa mosta je kajakárky klub tam sa plati cca 15 eur dá sa asi aj ročne ale to neviem, že za kolko.
U Henca z počutia viem že sa dá dať dole loď aj cudzím ale cenu neviem.
Zadarmo sa dá v Kravanoch nad Dunajom. Je to betónový úzky sklz.
V Maďarsku je kotvisko marina na Malom Dunaji
Ostrihomský kajakárky maju zjazd cca 800m hore prúdom. Je to najlepši zjazd aký som kedy použil je dosť široký. Naraz tam nacuvajú aj dve autá. Je to ale platené.
Sú asi sklzy aj oproti kovačovskym kopcom ktoré su zadarmo ale blišie o nich neviem nič..
V Štúrove hneď vedľa mosta je kajakárky klub tam sa plati cca 15 eur dá sa asi aj ročne ale to neviem, že za kolko.
U Henca z počutia viem že sa dá dať dole loď aj cudzím ale cenu neviem.
Zadarmo sa dá v Kravanoch nad Dunajom. Je to betónový úzky sklz.
V Maďarsku je kotvisko marina na Malom Dunaji
Ostrihomský kajakárky maju zjazd cca 800m hore prúdom. Je to najlepši zjazd aký som kedy použil je dosť široký. Naraz tam nacuvajú aj dve autá. Je to ale platené.
Sú asi sklzy aj oproti kovačovskym kopcom ktoré su zadarmo ale blišie o nich neviem nič..
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Kristian, ten sklz v Ostrihome, 800 m od mosta proti prúdu je platený? Komu a kde sa platí? Obzeral som ho z vody a nič som tam nevidel. Vodácky K
lub v Štúrove pod mostom je moc divný, končili sme splav v Štúrove a chceli sme sa tam pristať a naložiť kánoe a kajaky na vlek, ale nedovolili nám to. Prešiel som už toho dosť, ale to som ešte nezažil a ani moji kamaráti.
lub v Štúrove pod mostom je moc divný, končili sme splav v Štúrove a chceli sme sa tam pristať a naložiť kánoe a kajaky na vlek, ale nedovolili nám to. Prešiel som už toho dosť, ale to som ešte nezažil a ani moji kamaráti.
Ano je platený. Kemping a skz delí vedľajšia cesta. A v tom kempingu je kajakarsky klub. Na bránke aj pri vode na tabule je telefónne číslo na správcu. V lete tam chodí dosť vodákov.
V tedy tam je správca dosť často.
Ten sklz a kemping je ukážka ako by to malo fungovať. Škoda že v Štúrove a blízkom okolí také nemáme.
Pri moste Štúrove je to také nesympaticke.
V tedy tam je správca dosť často.
Ten sklz a kemping je ukážka ako by to malo fungovať. Škoda že v Štúrove a blízkom okolí také nemáme.
Pri moste Štúrove je to také nesympaticke.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Vďaka a nevieš kolko sa tam platí? Ak pristanem s kánoe tiež sa platí, nevieš?
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
Pri takej dlžky lodi ked je dobré auto a aspon priemerný vodič tak je tam kopa možností kde ho šupnúť dolu.
Na Cenkove sa dá taká lod zložiť bez problémov- aj ked to nie je betonový sklz .Kotvenie v pohode
Na Cenkove sa dá taká lod zložiť bez problémov- aj ked to nie je betonový sklz .Kotvenie v pohode

Denis až si dobre pamätám tak za auto s loďou pital 10 eur. Za kajak by asi tolko nemal pitať. Aspoň podľa mňa. A ten ponton používajú asi len čo tam dávajú lode na vodu.
Pepo ale on asi nemá 4x4 asi zato hľadá betónový.
Pepo ale on asi nemá 4x4 asi zato hľadá betónový.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
Betonové na našej strane bude márne hladať.Aj ten jeden čo si písal v Kravanoch z našej strany,ak je nižší stav vody, tak koniec posledného panelu je na suchu,takže aj ten je bezpredmetný.Tak ešte ma napadli Patince- tiež platený.
Ale ja som za takú vec ešte v živote neplatil..A ani to nemám v pláne

Ale ja som za takú vec ešte v živote neplatil..A ani to nemám v pláne

Mám pred štrkovými zjazdmi trochu rešpekt, len loď s vozíkom má 1200 kíl a ťahám to za väčšou dodávkou (predný náhon). Ten Ostrihomský zjazd som už našiel, vyzerá ozaj dobre, široký, s mólom takze aj posádka by vedela nastúpiť v pohode, len neviem kde tam potom môžem parkovať? Kravanský zjazd si obehnem pozrieť na jar na motorke a pozriem aj ako to vyzerá v Čenkove, možno by to šlo. Ešte by mal byť nejaký panelový zjazd aj pri Kováčove? Kotvenie som myslel prenájom miesta na povedzme 3 mesiace, či da niečo nájsť aj za prijateľnú sumu?
- PEPO
- pravidelný návštěvník
Na Kováčov zabudni.Príjazdová cesta ide cez oplotený pozemok a sklz je v dezolátnom stave.
Na foto je skz v Kravanoch.
A kedže máš len dodávku, tak za sucha ešte ten čenkov by si zvládol.Ale ostatné je pre dodávku nič moc.
Ja mám vozík+lod cca 1,6t+,ale mám zasa štvorkolku a dám to dolu takmer všade.
Ja zakaždým čln ťahám domov a som tam takmer všetky víkendy od jari do zimy.Aj teraz by som šiel, keby......keby nebolo toho keby
.
Už mesiac som nemal čln na vode
Kotvenie ktoré si ty predstavuješ, tak jedine Komárno/prístav alebo Patince.Teda na našej strane.
Na foto je skz v Kravanoch.
A kedže máš len dodávku, tak za sucha ešte ten čenkov by si zvládol.Ale ostatné je pre dodávku nič moc.
Ja mám vozík+lod cca 1,6t+,ale mám zasa štvorkolku a dám to dolu takmer všade.
Ja zakaždým čln ťahám domov a som tam takmer všetky víkendy od jari do zimy.Aj teraz by som šiel, keby......keby nebolo toho keby

Už mesiac som nemal čln na vode

Kotvenie ktoré si ty predstavuješ, tak jedine Komárno/prístav alebo Patince.Teda na našej strane.
- Přílohy
-
- Privát_Kravany nad Dunajom_24039_e_v_05.jpg (27.91 KiB) Zobrazeno 7148 x
V Ostrihome sa parkuje za rampou. Je tam miesto pre auta aj s prívesom.
Kovačove betónový sklz je zničený ale vlani začali opravovat lodenicu možno z toho niečo bude.
Este nedaleko nakladnej kompe je rameno v ktorom parkujú lode, tam sa dá platit aj kratkodobo za kotvenie.
Kovačove betónový sklz je zničený ale vlani začali opravovat lodenicu možno z toho niečo bude.
Este nedaleko nakladnej kompe je rameno v ktorom parkujú lode, tam sa dá platit aj kratkodobo za kotvenie.
Ďakujem za vaše rady, ak vás ešte niečo napadne dajte vedieť. A chcem sa opýtať aj na sklz v Komárne na Váhu, či s ním máte skúsenost? Mám v pláne zájsť si aj na Váh v lete, ak bude dosť vody.
V tom Čenkove je ideálne miesto na vybudovanie sklzu. Len to je chránené uzemie.
A v Kravanoch keby sa doložil panel tak by to bolo super.
Ja som tam dával čln na vodu, že som mal príves už na štrku a išlo to v pohode ale ja mam cca 700kg.
A v Kravanoch keby sa doložil panel tak by to bolo super.
Ja som tam dával čln na vodu, že som mal príves už na štrku a išlo to v pohode ale ja mam cca 700kg.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Už dávnejšie sme boli v Kováčovej na oplotenom súkromnom pozemku. Kontakt na majiteľa mi dal kamarát ktorý tam má chatu. Pamätám si, že tam spúšťali lode na štrku. Išlo to ceľkom dobre. Niektorí ľudia mali kľúč od brány. My sme vtedy mali gumák, teda sklz som nepotreboval. Aj sme tam prespali pod stanom. Chlapík chcel za to pár euráčov. Plánujem sa tam vrátiť, lebo sa dajú odtiaľ podniknúť krásne plavby do Hu ale aj proti prúdu. Len na kotvenie to miesto nie je optimálne. Dunaj je tam úzky (oproti ostrov Helemba) a chodí veľa lodí a veľmi blízko brehu. Bude asi najlepšie na noc čln vytiahnúť na prívese z vody. A ešte netreba zabudnúť na vlaky ktoré jazdia za tým pozemkom.
Viete mi povedať ako je to tam teraz? Mal by som záujem v lete stráviť v tom regióne pár dní a potreboval by som nejaké pohodlné miesto na tábor.
Štvorkolku mám, takže so spúšťaním na vodu nevidím problém.
Vďaka vopred.
Viete mi povedať ako je to tam teraz? Mal by som záujem v lete stráviť v tom regióne pár dní a potreboval by som nejaké pohodlné miesto na tábor.
Štvorkolku mám, takže so spúšťaním na vodu nevidím problém.
Vďaka vopred.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
Ked máš štvorkolku tak čln si vieš spustiť priamo v Kováčove.Hned z cesty sa dá odbočiť k vode.Tak spustíš- ja tam pravidelne spúšťam čln.A ak tam aj necháš auto,sú tam rybáry s karavanmi ,takže nehrozí že by ti niečo zmizlo.Alebo spustíš aj v Sturove ako tam majú rybáry také miniprístavisko na člnky.A ked chceš mať pokoj, preplav sa nad sútok Hronu alebo pod.Tam je od tých vlakov ako tak relatívne klud..Je to už dalej od Dunaja a aj lode plávajú dalej od brehu.....Ale podstatne vačší klud je na Čenkove...A prostredie tiež by som povedal že podstatne krajšie.Rozložiť sa môžeš na ostrove....Ale záleží že kam chceš podniknúť nejaké tie výjazdy 

- Ozzie
- zkušený harcovník
Ten Čenkov môže byť pekný. Nie je tam problém s "domorodcami"? Ostrov je na SK území to znamená, že je rezervácia
Keď sa vyčasí a bude sa dať cestovať prejdem tie miestá aj na HU strane a niečo si nájdem.
Vďaka za typ.

Vďaka za typ.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
Ale,aký problém?
Je to daleko od dediny a klud.Aj tam sú rybári a ked chceš ísť dalej, nie je problém dať pri nich nech na to sem tam mrknú.Zvyčajne sú tam partie ktoré sú tam na viac dní.
No len už minulý rok sa o niečom šeptalo že to chcú presunúť do vyššieho stupna ochrany
.A vraj to bolo aj odklepnuté, už sa čakalo na oficialne znenie ...Plán bol taký že už b y si sa dostal len po ochrannú hrádzu a záverečná
.
Aj tam často dávam dolu čln a vyberiem sa na vodu vracal som sa vždy po pár dnoch....
Je to daleko od dediny a klud.Aj tam sú rybári a ked chceš ísť dalej, nie je problém dať pri nich nech na to sem tam mrknú.Zvyčajne sú tam partie ktoré sú tam na viac dní.
No len už minulý rok sa o niečom šeptalo že to chcú presunúť do vyššieho stupna ochrany

Aj tam často dávam dolu čln a vyberiem sa na vodu vracal som sa vždy po pár dnoch....
- lubenka
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Keď už ste tak dole, Kováčová, ostrov Helemba... Tak kotviť sa da super v Pilišmarote, čistá, kľudná voda, o pár stupňov teplejšia ako hlavný tok Dunaja. Len pozor, pravý breh, ten susediaci s Dunajom, je vyhradený pre rybárov, treba ísť na ľavý breh. Je to moje obľúbené miesto. 

- Ozzie
- zkušený harcovník
Dík Lubenka, fajn miesto. Chodíte tam ale na vrtuli, že? Je tam sklz? Na google maps nevidím nič také. Spúšťajú na štrku lode?
Pridávam link na zaujímavý dokument čo som našiel na nete, zobrazuje registrované sklzy na maďarskej strane Dunaja, ale nepíše v akom sú stave. Zelené označenie sklzu znamená betónový sklz a oranžové nespevnený sklz. Je tam aj sklz priamo v Pilismaróte. Ďalej sú tam aj tri sklzy v Ostrihome podla google maps však k dvom z nich vedia už iba cyklochodník (?). Dokument je z októbra 2020, čiže pomerne aktuálny.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... _8zSZrudcN
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... _8zSZrudcN
- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
V Pilismaróte je parádny betónový sklz ako aj kemp so všetkým potrebným.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Vďaka Vám za informácie. Tá mapa ma potešila.
Pridávam ešte aj link na mapku sklzov na maďarskej strane pre okres Gyor-Moson-Sopron (je ich tam celkom dosť). Možno pomôže tým čo sú zo západného Slovenska 
http://www.eduvizig.hu/sites/default/fi ... 20_AUG.pdf

http://www.eduvizig.hu/sites/default/fi ... 20_AUG.pdf
- Ozzie
- zkušený harcovník
Dík Stevo. Ja som si tie mapy stiahol a uložil ešte minule.
Mal by som ešte jednu otázku. Na celej tej rammennej sústave Szigetköz sa dá jazdiť s motorákom?
My sme tam boli iba pádlovať, ale v Dunakiliti som videl aj motorák na vode. Viem, že sú tie ramená prehradené a všade sa motorák nedostane.
Vďaka vopred.
Mal by som ešte jednu otázku. Na celej tej rammennej sústave Szigetköz sa dá jazdiť s motorákom?
My sme tam boli iba pádlovať, ale v Dunakiliti som videl aj motorák na vode. Viem, že sú tie ramená prehradené a všade sa motorák nedostane.
Vďaka vopred.
- Michal1
- návštěvník fóra
- Reputace: 10
Ahojte. Chcel by som sa len opýtať. To korenie v Pilišmarote to je v podstate to veľké jazero spojené s Dunajom? Alebo tie dva menšie zalivy kúsok pod tým? Sorry za asi hlúpu otázku, ale chcel by som to tento rok omrknut. Ja zatiaľ spúšťam v Kolárove pod mostom a do Dunaja je to asi 25 km, ale zatiaľ je to bez problémov.