Ahoj,
z Bratislavy sme vyplávali dole s Dunajom, plachetnicu sme dali na vodu s žeriavom v pri Vlčie hrdlo, firma PBM s.r.o. Bratilslava - vedie tam riadna cesta, pri moste na Malom Dunaji odbočit za mostom na pravo... Zapiš do Google názov PBM sro, majú web stránku - sú tam tel. č. - musíš sa s nimi dohodnuť dopredu...
Prechod cez Gabčíkovo je OK, uvidiš ako to funguje u nás, prax pre Źelezné vráta RO... Dopredu sa treba prihlásiť s mobilom už za Bratislavou /vygoogli to/, alevo VHF...
V Medvedove v prístave mali sme v lete priemer do 1,2 m pri zabočení z hlavného toku, čo n§s veľmi prekvapilo, hlbkomer stále alarmoval...
V HU prístav Baja OK, ale na turistický prístav pri meste rameno Śugovica treba sa dopredu informovať, zaísť sme mohli, ale sme nemohli odplávať pre nizkú hladinu mesiac...
V auguste býva dosť nízka voda na Dunaji... - hoci plavebná hlbka by mal byť 2.7 m, treba všímať denne hlásenie... kde sú miestne problemy... webstránky, ked sa dobre pamätám, najlepšiu stránku majú RO, asi je to
www.afdj.ro kde majú info na všetky štáty pri Dunaji, ked chceš, vyhladam ti, na tej web stránku čo máš vyhladať, ...
V RO, pri Źeleznych vrátach je charakteristicka burka, košava... Mne to dočkalo pri Golubovac, vietor B 6, kamaráti ale mali problem, pri Dolnij Milanovac mali vietor 120 km/h, stáli na 2 kotvy, reťaz 50 m... Pre Covid sme v Oršave ukončili plavbu...
Jožo
quote="Awer"]Ahoj
chtěli bychom letos v červenci hodit Heru na Dunaj a doplout až do Tsareva v BG. Jsme 8,5 m dlouhá plachetnice (Albin Vega), posádku tvořím já, moje žena, pětiletá dcera a pes. Neplánuje na letošek někdo podobnou cestu? Zatím to vidíme na spuštění o víkendu 8.-.9.7., začátkem srpna bychom chtěli být na moři a poslední týden srpna domů buď letadlem a loď zůstane v BG, nebo letadlem pro auto a dotahnout domů....
Pročítám postupně fórum a všechny dostupné zdroje, ale stejně, pro letošek, ví někdo o jeřábu někde kolem Bratislavy? Nebo je lepší to spustit až za Gabčíkovem? Nějaké aktuální tipy a triky od těch, co třeba vloni Dunaj pluli?
Díky moc

[/quote]