Kde spustit cln na Dunaj okolie Samorin, Hamuliakovo?
Moderátoři: vilma, Pepa, david
Kde spustit cln na Dunaj okolie Samorin, Hamuliakovo?
Priatelia, predpokladam ze Tí z nas ktorí mali čip a povolenie na prejazd cez cez hradzu tak uz podaktorí dostali pozdrav zo SVP ze na tento rok sa povolenia vydavat nebudu a čip na otvaranie rampy treba aj s povolenim na rok 2020 odovzdat naspat. Tento pozdrav casom príde vsetkym, ja som spustal vzdy v Hamuliakove ale nadalej som prisiel o moznost sa dostat cez rampu k vode, mate nejaky tip kde sa da spustit cln na trane od samorina ci hamuliakova kedze su tam vsade rampy?
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
Re: Kde spustit cln na Dunaj okolie Samorin, Hamuliakovo?
Vďaka za info. Ja som mal povolenie na rok 2019, vlani som už nevybavil. Čip im pošlem poštou naspäť.
Na ten úsek snažím sa zabudnúť. Nech sa majú dobre.
Ozzie píše:Vďaka za info. Ja som mal povolenie na rok 2019, vlani som už nevybavil. Čip im pošlem poštou naspäť.
co mas proti tomu useku ?

kam teda chodis s clnom v okoli BA?
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Ozzie píše:Vďaka za info. Ja som mal povolenie na rok 2019, vlani som už nevybavil. Čip im pošlem poštou naspäť.
Dúfam že teraz nebudeš nadávať na ochranárov

- Denis
- zkušený harcovník
mirekk píše:
kam teda chodis s clnom v okoli BA?
Pred mnohými rokmi som rozprával že by sme mali založiť Občianske združenie motorových vodákov, nikdo nič a na čo. No na toto, vždy to tu bolo na "censored" a prituhuje. Funkčné komory pre malé plavidlá zo zdrže na starý Dunaj funkčné, ale neprevádzkujú ich. Načo. Na pravej strane až jeden verejný sklz do vody, ak máš hodne malú loď, inak nič, na lavej strane žiadny. Potom je ešte jeden sklz na pravej strane, súkromný pri lodenici Dunajčík, no a potom v Hainburgu v Rakúsku. To sme to dopracovali. Dalo sa a možno sa ešte dá, ale zasa len na pravej strane na Jaroveckom ramene, ale každý rok nové prekážky, hausbotov jak nasraných, voda plná hovien, už ma to tam prestalo baviť. Chodíme od Medveďova dole.
Pre mna je to velka pdpasovka so strany SVP ze zrusili predlzenie a vydavanie povoleni na prejazd cez hradzu, v podstate mi tym uplne znemoznili spustit cln na dunaj, viem ze pod gabcikovom na starom koryte sa da spustit ale to mam tak 25 kilometrov od domu, do hamuliakova som to mal 5 minut, a hlavne neviem preplavit gabcikovo tak som zostal bez moznosti plavat smerom na Devin a do rakuska. Aspon ze mi zatial zostala moznost ist na maly dunaj. A platit 1000€ rocne za kotvisko pre mna s gumakom nema naprosto ziaden vyznam a zmysel.
- Denis
- zkušený harcovník
Kotvenie v maríne nebola odo mňa rada, ale možný dôvod prečo zakázali prístup. Pokial máš gumák, tak spúšťali sme volakedy pri Slovnafte , volali sme to pod vysokým napetím, velká voda však podmyla brehy, vznikla tam obrovská plytčina, každý rok to voda namodeluje trochu inak, treba to preveriť ako to vyzerá
- Tajomníček
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
pod vysokým napätím už nič. naposledy som to videl v septembri a bolo to celé rozhádzané. to už dokopy asi nikto nedá
Tajomníček píše:pod vysokým napätím už nič. naposledy som to videl v septembri a bolo to celé rozhádzané. to už dokopy asi nikto nedá
Myslis pri tych strkovych kopcoch za slovnaftom?
- Ozzie
- zkušený harcovník
Proti úseku od Šamorína mám iba to, že ma tam nepúšťajú. Pri výstavbe sa sľuboval raj pre vodné športy na brehoch prívodného kanála. Teraz vidíme ako to dopadlo. Všetko ostatné napísal vlastne Denis za mňa. Ďakujem
Chodím tiež od Medve dole. Posledný rok pred pandémiou sme spúšťali v HU. Našiel som tam pohodlný sklz, kde sa dá parkovať. Vlani už hranice boli zatvorené, tak sme si našli miesto v Kližskej Nemej. Sklz nie je optimálny, ale funguje a sú tam pekné miesta na oddych. Vozil som so sebou aj kajak. Namiesto 25 km do Šamorína som najazdil 65 km, ale je to stále hobby a berem to tak, že keď som mal peniaze na opicu, teraz musím mať aj na banány.

Chodím tiež od Medve dole. Posledný rok pred pandémiou sme spúšťali v HU. Našiel som tam pohodlný sklz, kde sa dá parkovať. Vlani už hranice boli zatvorené, tak sme si našli miesto v Kližskej Nemej. Sklz nie je optimálny, ale funguje a sú tam pekné miesta na oddych. Vozil som so sebou aj kajak. Namiesto 25 km do Šamorína som najazdil 65 km, ale je to stále hobby a berem to tak, že keď som mal peniaze na opicu, teraz musím mať aj na banány.
- Tajomníček
- návštěvník fóra
- Reputace: 8
by som tak povedal ze medzi tymi kopami strku. jedny sú nad tým a druhé pod tým.
- avalon
- aktívní jachtař
- Reputace: 10
always the same... to mirekk - http://www.plavidla.sk/clanky/sklzy-zeriavy
- maximilian
- návštěvník fóra
- Reputace: 5
Nevie niekto, či sa zjazd do vody pri Cafe Kompa (47.8652267N, 17.5292194E), asi 600 m od Hullám Csárda proti prúdu starého Dunaja, môže používať na spúšťanie člnov? Primárne je to prístav pre kompu Gabčíkovo-Lipót, ale mimo prevádzky kompy by to možno išlo.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Videl som tam spúšťať loď, ale je to problematické. Tá cesta sa krúti to znamená, že musíš byť veľmi šikovný šofér, aby si tam nacúval. A ktomu na konci kde skončí betón je dosť veľký schod. Pri nízkom stave vlek nevytiahneš. Mám to nafotené. ale neviem kde sú tie fotky
Pre nízky stav kompa väčšinou nechodí. Chodíme tam často a kompu som videl v prevádzke len raz. Kompa by teda neprekážala.
Je tam ešte jeden sklz pod Hullám Csárdou. Ten je použiteľný, len treba rátať s tým, že je dosť strmý a je tam silný prúd a na konci panelov-betónu sú veľké kamene vo vode.

Je tam ešte jeden sklz pod Hullám Csárdou. Ten je použiteľný, len treba rátať s tým, že je dosť strmý a je tam silný prúd a na konci panelov-betónu sú veľké kamene vo vode.
- maximilian
- návštěvník fóra
Ozzie, ďakujem za info. Podľa internetu sa zdá, že do kanálov Ásványi ág a Bagaméri ág na maďarskej strane starého Dunaja sa dá motorákom plávať. Vjazd do ramien z týchto kanálov je už ale zakázaný, že?
- Ozzie
- zkušený harcovník
V lete keď bol vysoký stav sme boli s motorákom až po kompový prístav ktorý je medzi Lipótom a Dunaremete. Motoráky som veľmi nevidel. Dávnejšie sme boli pádlovať v Dunakiliti a tam som videl motorák na ramenách. Tie ramená sú regulované a treba poznať kde sú hrádze a uzávery. Myslím si, že práve kvôli tým prehradeniam nebude možné tie ramená motorovať.
Chystám sa tam tento rok, keď sa bude dať. Ale s kajakom. Chcem dovtedy "zmapovať" možnosti. Asi zavolám niekomu kto tam organizuje túry a pokecáme kde sa dá plaviť s motorákom.
Dám sem link na jeden kemp, sú tam pdf mapy ramien. Stránka je aj v Slovenčine. Snaď pomôže: http://www.vadviz-kemping.hu/index.php?mkt=terkepek
Chystám sa tam tento rok, keď sa bude dať. Ale s kajakom. Chcem dovtedy "zmapovať" možnosti. Asi zavolám niekomu kto tam organizuje túry a pokecáme kde sa dá plaviť s motorákom.
Dám sem link na jeden kemp, sú tam pdf mapy ramien. Stránka je aj v Slovenčine. Snaď pomôže: http://www.vadviz-kemping.hu/index.php?mkt=terkepek
- Ozzie
- zkušený harcovník
Do ramena Bagaméri sa dá vplávať, ale vyššie je hrádza. Na mapách sú označené. Link na video:
https://www.youtube.com/watch?v=x7FG3iITEVg
https://www.youtube.com/watch?v=x7FG3iITEVg
- maximilian
- návštěvník fóra
Na konci toho videa, pred prehradením kanála, vidím pri ramene značky "zákaz plavby". Možno ale tie značky platia pre samotný kanál.
Ako majitel clnu, ktory kazdy vyjazd davam do vody a vyberam, tak tieto vjazdy do vody viem celkom dobre posudit. A odpoved je, ze je to uplna HAMBA , ktora sa iba zväcsuje na velku HAMBU.
Odkaz na niekolko sklzov v okoli Bratislavy je pekny, ale rad si pojdem pozriet ich realne vyuzitie.
Nevravim o skusenostiach pri spustani 4 metrovej rybarskej pramice, ale o spustani normalneho Člnu.
Je to proste obrovska HAMBA pre kompetentnych, ktori maju nastarosti rozvoj. Doba kamenna uz davno skoncila, ale urciti ludia si to zrejme nevsimli.
Odkaz na niekolko sklzov v okoli Bratislavy je pekny, ale rad si pojdem pozriet ich realne vyuzitie.
Nevravim o skusenostiach pri spustani 4 metrovej rybarskej pramice, ale o spustani normalneho Člnu.
Je to proste obrovska HAMBA pre kompetentnych, ktori maju nastarosti rozvoj. Doba kamenna uz davno skoncila, ale urciti ludia si to zrejme nevsimli.
jonatan píše:Ako majitel clnu, ktory kazdy vyjazd davam do vody a vyberam, tak tieto vjazdy do vody viem celkom dobre posudit. A odpoved je, ze je to uplna HANBA , ktora sa iba zväcsuje na velku HANBU.
Je to proste obrovska HANBA pre kompetentnych, ktori maju nastarosti rozvoj. Doba kamenna uz davno skoncila, ale urciti ludia si to zrejme nevsimli.
- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Tu je doba kamenná od doby kamennej a tak to aj ostane.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Tá značka podľa mňa zakazuje plavbu ďalej, lebo je tam to rameno prehradené. Celé Bagamérské rameno je vlastne uzatvorený úsek. Tí rybári sa nalodili medzi dvoma uzávermi. Keď sa pozrieš na google Earth je jasne vidieť, že do toho ramena sa nedostaneš ani zo Starého Dunaja, lebo je tam spodný prah. A všetky tie ramená čo ústia do Starého Dunaja sú takto prehradené. Takto sa zabezpečí +/- stály stav vody v ramennej sústave Szigetköz.
Keď sa pozrieš do máp na ktoré som dal vyššie link, fialovou farbou sú označené prístupové cesty pre rybárov. Ano na vlastnú zodpovednosť môžu jazdiť aj cez spodné prahy. Samozrejme keď to stav vody dovolí. U nás všade zákaz.
Keď sa pozrieš do máp na ktoré som dal vyššie link, fialovou farbou sú označené prístupové cesty pre rybárov. Ano na vlastnú zodpovednosť môžu jazdiť aj cez spodné prahy. Samozrejme keď to stav vody dovolí. U nás všade zákaz.
- avalon
- aktívní jachtař
- Reputace: 10
to velkymillian
.... kompa Gabcikovo / takto to tam vyzera http://www.plavidla.sk/clanky/sklzy-zeriavy/99

- Ozzie
- zkušený harcovník
Na teretej fotke je vidieť koniec betónu. Tam je ten schod, ktorý pri nízkom stave neprekonáš.
- Ozzie
- zkušený harcovník
Na tretej fotke som chcel napísať