Bratislava - Bulharsko 2023, 2024
Moderátoři: Pepa, david, vilma
Bratislava - Bulharsko 2023, 2024
Ahoj,
chtěli bychom letos v červenci hodit Heru na Dunaj a doplout až do Tsareva v BG. Jsme 8,5 m dlouhá plachetnice (Albin Vega), posádku tvořím já, moje žena, pětiletá dcera a pes. Neplánuje na letošek někdo podobnou cestu? Zatím to vidíme na spuštění o víkendu 8.-.9.7., začátkem srpna bychom chtěli být na moři a poslední týden srpna domů buď letadlem a loď zůstane v BG, nebo letadlem pro auto a dotahnout domů....
Pročítám postupně fórum a všechny dostupné zdroje, ale stejně, pro letošek, ví někdo o jeřábu někde kolem Bratislavy? Nebo je lepší to spustit až za Gabčíkovem? Nějaké aktuální tipy a triky od těch, co třeba vloni Dunaj pluli?
Díky moc
chtěli bychom letos v červenci hodit Heru na Dunaj a doplout až do Tsareva v BG. Jsme 8,5 m dlouhá plachetnice (Albin Vega), posádku tvořím já, moje žena, pětiletá dcera a pes. Neplánuje na letošek někdo podobnou cestu? Zatím to vidíme na spuštění o víkendu 8.-.9.7., začátkem srpna bychom chtěli být na moři a poslední týden srpna domů buď letadlem a loď zůstane v BG, nebo letadlem pro auto a dotahnout domů....
Pročítám postupně fórum a všechny dostupné zdroje, ale stejně, pro letošek, ví někdo o jeřábu někde kolem Bratislavy? Nebo je lepší to spustit až za Gabčíkovem? Nějaké aktuální tipy a triky od těch, co třeba vloni Dunaj pluli?
Díky moc
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bratislava - Bulharsko 2023
Stojíme v Bratislave, ale na vode. Tedy nepotrebuji jerab.
Co jsem loni zjistoval mela by byt moznost v nakladnim/ obchodnim pristave. Vic nevim.
Planujeme plout z Bratislavy ale dal jak do Srbska se letos nechystame. Neni kam spechat. Mela by plout jeste jedna plachetnice se slovenskou posádkou co vim. Jsme v kontaktu.
Co jsem loni zjistoval mela by byt moznost v nakladnim/ obchodnim pristave. Vic nevim.
Planujeme plout z Bratislavy ale dal jak do Srbska se letos nechystame. Neni kam spechat. Mela by plout jeste jedna plachetnice se slovenskou posádkou co vim. Jsme v kontaktu.
A kdy se chystate?
Ahoj jachtaři, téma Dunaj zdá se lehce usnulo.
Sezóna se blíží, já bych se rád dojel podívat cestou z HU nebo SK termálů na přístav Jarovce a okolí: kde spustit loď, možnost nechat někde auto s vlekem a tak.
Chtěl bych v létě zkusit splout kousek Dunaje (z Blavy do Medveďova, Komárna, Budapešti) a zpátky vyjet nahoru kanálem, nebo třeba s někým až do Moháče a zpátky možná vlakem, nebo sdílený svoz autem ?
Slováci, poradíte ?
Pojedu tam během pár příštích týdnů (termín není striktně daný) a kdyby mi někdo místní věnoval chvíli času a vysvětlil nebo ukázal možnosti, byl bych neskonale vděčen.
Loď je malá kajutovka 5,5m s motorem 90PS, takže proti proudu to relativně pojede.
Recipročně, kdyby někoho zajímalo Máchovo jezero, Labe mezi Mělníkem a Hřenskem, Lužická Jezera a jezero Müritz + okolí v Dojčlandu, tak tam zase můžu něco maličko poradit já....
Sezóna se blíží, já bych se rád dojel podívat cestou z HU nebo SK termálů na přístav Jarovce a okolí: kde spustit loď, možnost nechat někde auto s vlekem a tak.
Chtěl bych v létě zkusit splout kousek Dunaje (z Blavy do Medveďova, Komárna, Budapešti) a zpátky vyjet nahoru kanálem, nebo třeba s někým až do Moháče a zpátky možná vlakem, nebo sdílený svoz autem ?
Slováci, poradíte ?
Pojedu tam během pár příštích týdnů (termín není striktně daný) a kdyby mi někdo místní věnoval chvíli času a vysvětlil nebo ukázal možnosti, byl bych neskonale vděčen.
Loď je malá kajutovka 5,5m s motorem 90PS, takže proti proudu to relativně pojede.
Recipročně, kdyby někoho zajímalo Máchovo jezero, Labe mezi Mělníkem a Hřenskem, Lužická Jezera a jezero Müritz + okolí v Dojčlandu, tak tam zase můžu něco maličko poradit já....
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
V Bratislave je s žeriavom trochu problém, dá sa vybaviť žeriav v Komárne, slip je v Čilistove, je tam aj marina, problém je s miestom, sú obsadení na celý rok, auto by sa dalo zaparkovať na parkovisku pri hoteli Kormorán. Dolu Dunajom sadá po plavebnom kanáli, komora Gabčíkovo, dá sa aj kúsok po starom toku ale hore je kamenná hať. Mariny sú v Bratislave vo Vlčom hrdle, v Čunove - Modrá čajka, Čilistov už zmienený Kormorán, v Medveďove je zátoka ale sú tam len súkromné pontóny potom až Komárno marina v prístavnom bazéne 2x a na Váhu pod mostom pontón s reštauráciou. Tel. spojenie na SZ.
díky moc Ixxo. SZ posílám.
Žeriav celkem nepotřebuju. Co ta DYC marína v Jarovcích ? Tam je sjezd (podle mapy.cz) a nechat tam auto s vlekem parkovat za úplatu by nešlo ? Do vody sjedu, Auto 4x4 mám. Nebo slip Čunovo ? Ten Čilistov vypadá taky moc dobře, ale nebudou nadávat, když tam auto "kempí" několik dní ?
Nemám celkem problém nechat auto v kempu i s vlekem a zaplatit za to. Radši zaplatím a budu klidnější když bude auto s vlekem v bezpečí, než ho nechat někde na louce bez dozoru.
Jarovce by byly pro mě optimální, protože můžu např. z Moháče přijet vlakem do Jarovců a elektroskládačkou dojedu z nádraží do maríny.
Žeriav celkem nepotřebuju. Co ta DYC marína v Jarovcích ? Tam je sjezd (podle mapy.cz) a nechat tam auto s vlekem parkovat za úplatu by nešlo ? Do vody sjedu, Auto 4x4 mám. Nebo slip Čunovo ? Ten Čilistov vypadá taky moc dobře, ale nebudou nadávat, když tam auto "kempí" několik dní ?
Nemám celkem problém nechat auto v kempu i s vlekem a zaplatit za to. Radši zaplatím a budu klidnější když bude auto s vlekem v bezpečí, než ho nechat někde na louce bez dozoru.
Jarovce by byly pro mě optimální, protože můžu např. z Moháče přijet vlakem do Jarovců a elektroskládačkou dojedu z nádraží do maríny.
- Ozzie
- zkušený harcovník
- Reputace: 42
To Abbé: Trasu Bratislava - Medveďov by som vynechal. Z BA do Gabčíkova je to Hrušovská zdrž a potom nudný kanál a preplav cez komoru. Je to strata času. Z komory ktorú momentálne a immer opravujú je to kúsok do Medveďova.
Auto by som nechal v marine v Medveďove. Platí sa, ale je to ohradené. Keď chceš Ti pošlem kontakt do SS.
Auto by som nechal v marine v Medveďove. Platí sa, ale je to ohradené. Keď chceš Ti pošlem kontakt do SS.
Díky Ozzie. Posielam SZ.
Takže pro plavbu dolů do Moháče jednoznačně z Medveďova.
Má to pro mě ještě jeden rozměr; nemám odvoz zpátky.
Cestou zpátky se musím dostat vlakem např. do Mederu a pak na bycikli do Medvěďova. Na skládačku (byť elektro) je 15km už dost. Proto jsem hledal něco do cca 5-7km od vlaku.
Protože v podstatě nemám odvoz z Moháče (i odjinud) zpátky k autu - tak hledám způsob návratu vlakem (vlaky skoro vždy berou kolo) sice mám skládačku (vejde se do tašky) ale ne vždycky je ta přeprava jednoduchá. Vlakem to jde ale skoro vždycky. Autobusem skoro nikdy.
Plavba z Čilistova po Dunaji (ne kanál) není možná? Jel jsem tam po mostě autem a viděl jsem tam dost kamenů,...Mě by se samozřejmě líbilo jet po staré řece dolů a nahoru klidně kanálem = tam není takový proud. Plavba komorou mi zas až tak nevadí - mám kajutovku, takže nějaký čas v ní počkám. A v tom Čilistově v kempu nechám 2-3 dny auto i s vlekem a z Rajky nebo z Rusovců je to k vlaku jen 5km,...Navíc vlakové spojení z Budapešti (Moháče) je lepší přes Hegyeshalom.
Další varianta byla, že si chci z vody prohlídnout Blavu a vyjet až pod Děvín. Jako samostatnej jednodenní výlet.
Ale upřímně rád si nechám poradit od místních - vy tam jste doma.
Takže pro plavbu dolů do Moháče jednoznačně z Medveďova.
Má to pro mě ještě jeden rozměr; nemám odvoz zpátky.
Cestou zpátky se musím dostat vlakem např. do Mederu a pak na bycikli do Medvěďova. Na skládačku (byť elektro) je 15km už dost. Proto jsem hledal něco do cca 5-7km od vlaku.
Protože v podstatě nemám odvoz z Moháče (i odjinud) zpátky k autu - tak hledám způsob návratu vlakem (vlaky skoro vždy berou kolo) sice mám skládačku (vejde se do tašky) ale ne vždycky je ta přeprava jednoduchá. Vlakem to jde ale skoro vždycky. Autobusem skoro nikdy.
Plavba z Čilistova po Dunaji (ne kanál) není možná? Jel jsem tam po mostě autem a viděl jsem tam dost kamenů,...Mě by se samozřejmě líbilo jet po staré řece dolů a nahoru klidně kanálem = tam není takový proud. Plavba komorou mi zas až tak nevadí - mám kajutovku, takže nějaký čas v ní počkám. A v tom Čilistově v kempu nechám 2-3 dny auto i s vlekem a z Rajky nebo z Rusovců je to k vlaku jen 5km,...Navíc vlakové spojení z Budapešti (Moháče) je lepší přes Hegyeshalom.
Další varianta byla, že si chci z vody prohlídnout Blavu a vyjet až pod Děvín. Jako samostatnej jednodenní výlet.
Ale upřímně rád si nechám poradit od místních - vy tam jste doma.
- ixxo
- pravidelný návštěvník
Inak aj plavba Bratislava Medveďov má niečo do seba, vidíš na kanáli zakrivenie zeme, zo stavieb vodného diela vidíš len hornú časť, preplavba komorou je tiež pre toho kto to málokedy zažije je tiež trochu adrenalínu ale je fakt že až od Sapu je to autentický Dunaj. Myslím že najjednoduchšie by to bolo z Čilistova, vlak z KOmárna, prestup z vlaku z Maďarska, stojí v Kvetoslavove, cca 10 - 12 km od mariny. Inak v Čilistove je aj tzv stelzeplatz pre karavany, asi by sa aj tam dalo zaparkovať auto s vlekom.
Ano, ten Čilistov je OK. Díky moc. Vlak cca 7km. Štelplac, kde se dá umýt a udělat hygiena. Jeden den pojedu nahoru do Děvína a další dny dolů do Budapešti nebo Moháče. Komor jsem v životě už pár proplul, to čekání je někdy úmorný, ale s tím musí člověk holt počítat. A návrat vlakem přes Komárno zcela optimálně. To je myslím ideální stav. Dokážu se vrátit během jednodenní jízdy vlakem.
Já to pořád zkoušel trasovat po pravým břehu řeky, ale levá strana je zjevně jednodušší.
Co ta řeka - myslíte si někdo, že to bude v létě splavný ? Nebo ty kameny jsou příliš nebezpečný ? Mám standartně ponor cca 0,6-0,7m (nemám kanálovku s 1,2m).
Já to pořád zkoušel trasovat po pravým břehu řeky, ale levá strana je zjevně jednodušší.
Co ta řeka - myslíte si někdo, že to bude v létě splavný ? Nebo ty kameny jsou příliš nebezpečný ? Mám standartně ponor cca 0,6-0,7m (nemám kanálovku s 1,2m).
- ixxo
- pravidelný návštěvník
Ak sa nebude opakovať stav z minulého roku tak všetko bude OK. Minulý rok to ale nebolo splavné od Deggendorfu hore prúdom to ale mám ponor 1,2 m. Smerom dolu žiadny problém.
No, mě samozřejmě láká i plavba z Kelheimu. Etapově, protože naráz celý to na malý lodi nedám, ale mám možnost různě přejíždět a i v různých časech, tak bych to rád využil.
Ixxo, ty plánuješ nějakou plavbu po Dunaji ?
Ixxo, ty plánuješ nějakou plavbu po Dunaji ?
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Awer píše:A kdy se chystate?
Covece jeste nevim. Az bude teplo zacnu chystat lod.
A čeká me tam jedna oprava na motoru, nevim jak to pujde rychle.
A ty planujes kdy?
- ixxo
- pravidelný návštěvník
Loď mám v Čilistove, pár krát sa preveziem po priehrade a v júni plánujem presunúť loď do Francúzska, dúfam že to tentoraz vyjde.
-
- nováček na fóru
- Reputace: 0
Ahoj,
z Bratislavy sme vyplávali dole s Dunajom, plachetnicu sme dali na vodu s žeriavom v pri Vlčie hrdlo, firma PBM s.r.o. Bratilslava - vedie tam riadna cesta, pri moste na Malom Dunaji odbočit za mostom na pravo... Zapiš do Google názov PBM sro, majú web stránku - sú tam tel. č. - musíš sa s nimi dohodnuť dopredu...
Prechod cez Gabčíkovo je OK, uvidiš ako to funguje u nás, prax pre Źelezné vráta RO... Dopredu sa treba prihlásiť s mobilom už za Bratislavou /vygoogli to/, alevo VHF...
V Medvedove v prístave mali sme v lete priemer do 1,2 m pri zabočení z hlavného toku, čo n§s veľmi prekvapilo, hlbkomer stále alarmoval...
V HU prístav Baja OK, ale na turistický prístav pri meste rameno Śugovica treba sa dopredu informovať, zaísť sme mohli, ale sme nemohli odplávať pre nizkú hladinu mesiac...
V auguste býva dosť nízka voda na Dunaji... - hoci plavebná hlbka by mal byť 2.7 m, treba všímať denne hlásenie... kde sú miestne problemy... webstránky, ked sa dobre pamätám, najlepšiu stránku majú RO, asi je to www.afdj.ro kde majú info na všetky štáty pri Dunaji, ked chceš, vyhladam ti, na tej web stránku čo máš vyhladať, ...
V RO, pri Źeleznych vrátach je charakteristicka burka, košava... Mne to dočkalo pri Golubovac, vietor B 6, kamaráti ale mali problem, pri Dolnij Milanovac mali vietor 120 km/h, stáli na 2 kotvy, reťaz 50 m... Pre Covid sme v Oršave ukončili plavbu...
Jožo
quote="Awer"]Ahoj
Díky moc [/quote]
z Bratislavy sme vyplávali dole s Dunajom, plachetnicu sme dali na vodu s žeriavom v pri Vlčie hrdlo, firma PBM s.r.o. Bratilslava - vedie tam riadna cesta, pri moste na Malom Dunaji odbočit za mostom na pravo... Zapiš do Google názov PBM sro, majú web stránku - sú tam tel. č. - musíš sa s nimi dohodnuť dopredu...
Prechod cez Gabčíkovo je OK, uvidiš ako to funguje u nás, prax pre Źelezné vráta RO... Dopredu sa treba prihlásiť s mobilom už za Bratislavou /vygoogli to/, alevo VHF...
V Medvedove v prístave mali sme v lete priemer do 1,2 m pri zabočení z hlavného toku, čo n§s veľmi prekvapilo, hlbkomer stále alarmoval...
V HU prístav Baja OK, ale na turistický prístav pri meste rameno Śugovica treba sa dopredu informovať, zaísť sme mohli, ale sme nemohli odplávať pre nizkú hladinu mesiac...
V auguste býva dosť nízka voda na Dunaji... - hoci plavebná hlbka by mal byť 2.7 m, treba všímať denne hlásenie... kde sú miestne problemy... webstránky, ked sa dobre pamätám, najlepšiu stránku majú RO, asi je to www.afdj.ro kde majú info na všetky štáty pri Dunaji, ked chceš, vyhladam ti, na tej web stránku čo máš vyhladať, ...
V RO, pri Źeleznych vrátach je charakteristicka burka, košava... Mne to dočkalo pri Golubovac, vietor B 6, kamaráti ale mali problem, pri Dolnij Milanovac mali vietor 120 km/h, stáli na 2 kotvy, reťaz 50 m... Pre Covid sme v Oršave ukončili plavbu...
Jožo
quote="Awer"]Ahoj
Díky moc [/quote]
Jožko, díky moc. strávil jsem teď několik posledních dní na Slovači průzkumem bojiště. Vrátil jsem se dnes. Projeto AT od Melku do Kremsu (Wachau) a pak SK od Blavy až do Komárna.
Vlčí hrdlo jsem navštívil taky. Je tam sjížďák, placený v areálu za 20 Ojro/1h. To je OK, ale nesmíš v areálu parkovat a to je kámen úrazu; potřebuju někde (v bezpečí) nechat auto s vlekem. Pokud do Blavy pojedu na den, tak spustím za 20€ a vytáhnu za dalších 20€. OK, auto nechám na parkovišti před branou i s vozejkem. Ale nechat ho tam 3 týdny se bojím. To radši zaplatím hlídané parkoviště. Tedy pokud tam někde taková možnost je.
Pořád potřebuju dojet vlakem zpátky a dojet na kole z nádraží k autu. Optimum (pro mě) je vlak: Tulcea/Bukurešť/Budapešť/Blava. Nebo sdílená jízda autem s někým. Pak si dojedu autem s vozejkem pro loď do Tulcei.
Nejradši bych plul (aspoň část cesty) dolů v partě s někým = víc lidí víc ví a víc zmůže.
PBM.sk je, ale vyskakuje na mě jen Povážska Bystrica ?
Samozřejmě splout to po Váhu do Komárna by bylo zajímavý = dole na soutoku v Komárně je sjezd do vody a v tý hospodě na rohu mají excelentní Halászlé z Harcsa (Harča), žádnej Ponty. Byl jsem tam 2x. Večer a ještě druhej den na oběd. Bo miluju Halászlé. A oni ho měli naprosto boží.
p.s. to AFDJ.ro mi taky nejde spustit. Tak nevím.
Vlčí hrdlo jsem navštívil taky. Je tam sjížďák, placený v areálu za 20 Ojro/1h. To je OK, ale nesmíš v areálu parkovat a to je kámen úrazu; potřebuju někde (v bezpečí) nechat auto s vlekem. Pokud do Blavy pojedu na den, tak spustím za 20€ a vytáhnu za dalších 20€. OK, auto nechám na parkovišti před branou i s vozejkem. Ale nechat ho tam 3 týdny se bojím. To radši zaplatím hlídané parkoviště. Tedy pokud tam někde taková možnost je.
Pořád potřebuju dojet vlakem zpátky a dojet na kole z nádraží k autu. Optimum (pro mě) je vlak: Tulcea/Bukurešť/Budapešť/Blava. Nebo sdílená jízda autem s někým. Pak si dojedu autem s vozejkem pro loď do Tulcei.
Nejradši bych plul (aspoň část cesty) dolů v partě s někým = víc lidí víc ví a víc zmůže.
Samozřejmě splout to po Váhu do Komárna by bylo zajímavý = dole na soutoku v Komárně je sjezd do vody a v tý hospodě na rohu mají excelentní Halászlé z Harcsa (Harča), žádnej Ponty. Byl jsem tam 2x. Večer a ještě druhej den na oběd. Bo miluju Halászlé. A oni ho měli naprosto boží.
-
- nováček na fóru
Ahoj, do google zapíš PBM sro a nie PBM.sk, mi sme auto s prívesom - tiež mali určitú dobu v tom sro...
Jožo
quote="Abbé"]Jožko, díky moc. strávil jsem teď několik posledních dní na Slovači průzkumem bojiště. Vrátil jsem se dnes. Projeto AT od Melku do Kremsu (Wachau) a pak SK od Blavy až do Komárna.
p.s. to AFDJ.ro mi taky nejde spustit. Tak nevím.[/quote]
Jožo
quote="Abbé"]Jožko, díky moc. strávil jsem teď několik posledních dní na Slovači průzkumem bojiště. Vrátil jsem se dnes. Projeto AT od Melku do Kremsu (Wachau) a pak SK od Blavy až do Komárna.
p.s. to AFDJ.ro mi taky nejde spustit. Tak nevím.[/quote]
-
- nováček na fóru
Ked kliknes v mojom povodnom príspevku na výraz www.afdj.ro, tak sa ti otvorí...
Objaví sa ti:
Acasă
R.A. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati
ACASA
PREZENTARE»
SERVICII»
INFORMATII FLUVIALE»
Nivel apa
V PONUKE OTVOR TOTO SLOVO: INFORMATII FLUVIALE»
POTOM V DALSOM ZOZNAME OTVOR: Nivel apa
NA SPODKU TEJTO STRANY NAJDES PONUKY -WEBSTRANKY-PRE DUNAJSKE STATY
Objaví sa ti:
Acasă
R.A. Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati
ACASA
PREZENTARE»
SERVICII»
INFORMATII FLUVIALE»
Nivel apa
V PONUKE OTVOR TOTO SLOVO: INFORMATII FLUVIALE»
POTOM V DALSOM ZOZNAME OTVOR: Nivel apa
NA SPODKU TEJTO STRANY NAJDES PONUKY -WEBSTRANKY-PRE DUNAJSKE STATY
[/quote]Jozef Poór píše:Ahoj, do google zapíš PBM sro a nie PBM.sk, mi sme auto s prívesom - tiež mali určitú dobu v tom sro...
Jožo
- Michal1
- návštěvník fóra
- Reputace: 10
ahojte, ja len doplním k tomu Váhu , dá sa to od Selíc do Komárna, ale sú plytčiny a v lete je problém, že je málo vody, , Minulý rok v lete som mal problém a vrátiť sa z Dunaja do Kolárova, miestami bola voda po kolená....
- avalon
- aktívní jachtař
uz som to sem daval x krat a dam to opat, mas tam sklzy a ine aj s foto caf http://www.plavidla.sk/clanky/sklzy-zeriavy
- avalon
- aktívní jachtař
caves Jozef Poor, a kde mas teraz lod?
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Abbé, zbytočne si to komplikuješ. Z Baji, čo je len kúsok od Moháča som sa vrátil do Medveďova za jeden a pol dňa, teda s člnom, na vrtuli. A to som sa zastavil pár krát okúpať sa. Natankuješ v Baji a potom ak bude treba v Budapešti. Prespal som na jazere kúsok nad Višegrádom, Je to zážitok a za tých pár litrov benzínu to rozhodne stojí.
Ak by si vyplával z Madveďova, tak si auto a príves môžeš nechať u mňa na záhrade. Ak by si išiel z BA, pokúsim sa ti za malú úplatu vybaviť parkovanie v uzavretom areály v BA. Na bicak sa vykašli, jazdí tu MHD a peť eurové taxi. Tiež tu funguje Uber, spolahlivo.
Ak by si vyplával z Madveďova, tak si auto a príves môžeš nechať u mňa na záhrade. Ak by si išiel z BA, pokúsim sa ti za malú úplatu vybaviť parkovanie v uzavretom areály v BA. Na bicak sa vykašli, jazdí tu MHD a peť eurové taxi. Tiež tu funguje Uber, spolahlivo.
Denis: super zpráva díky moc za pomoc. Pokud dám letos Dunaj a Slovač = budu se hlásit !!!
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Rád ti pomôžem, ale značnú časť leta budem na cestách, takže musíme sa dohodnúť dopredu. Najkrajší úsek Dunaja je Medveďov - Višegrád, prípadne po marínu v Szentendre, to je také malebné výletné a hodne rušné mestečko. Ak by si chcel vidieť Budapešť tak do maríny Wiking a máš to na celý týždeň. Ak dáš po Višegrad, aj za 4 dni s návštevami reštaurácií a kúpačkou.
- PEPO
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 13
S tým najkrajším úsekom - to musím súhlasiť
Nedalo mi nereagovať.
Nedalo mi nereagovať.