Bratislava Baja - halaszle festival jul 2014

Dunaj v celé své délce a ve všech souvislostech...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Bratislava Baja - halaszle festival jul 2014

Příspěvekod ballo » pon úno 17, 2014 7:03 pm

Po treti krat sa chystam na Festival varenia Halaszle v Baja. Je to 3 dnova akcia spojena s vysokou navstevnostou, ohnostrojom, niekolkymi stage s hudbou do rana... Proste velka party na ostrove patriacemu k Baja. (Program pre vsetky vekove kategorie)

http://bajaihalfozofesztival.hu/

http://www.programturizmus.hu/tdestinat ... tival.html

Do teraz som vzdy chodieval autom v piatok do Paks a odtial po Dunaji do Baja. Piatok - Sobota Baja. V nedelu na obed na otocku do Mohacs(samozrejme zastavka na pivko) a spat do Paks von s clnom a domov autom.

Tento krat by som chcel ist piramo z BA na clne. Urobit si taku tyzdnovu pohodovu plavbu zakoncenu festivalom v Baja...

Priblizny navrh plavby:

5.7.2014 (sobota) Vyrazime z BA preplavime za cez Gabcikovo a nasledne prespime v starom koryte dunaja v zatoke. - 60 km -(pekny ostrovcek opekacka)
6.7.2014 Stary tok dunaja, Komarno a zatocime do Nesmely - 64 km - skanzen lodi skvele pecene heik a langos, prespime priviazany k molu
7.7.2014 Neszmely Sturovo - Pilismarot - 33 km - pekna velka zatoka na dunaji s pieskom. Prespime na kotve.
8.7.2014 Nesmely - szentedre - Budapest - 55 km - pozrieme szentedre malebna dedinka na dunaji pred Budapest. V Budapesti v novej marine prezijeme noc. (Je tam aj bazen na lodi, krcma sprcha atd ..)
9.7.2014 budapest - rackeve duna - rackeve dedinka...- 44 km - priviazeme sa k molu, rackeve je taka obdoba nasho maleho dunaja. Ale splavna s 2. komorami a povolenou plavbou max 15 km/h. Raj pre rybarov, kupanie, pekne krcmicky ...
10.7.2014 Rackeve - Paks 71 km nejake rameno alebo DunajVaros, tu som este neni rozhodnuty kde nocovat. moznosti je viacero.
11.7.2014 Paks - Baja- 53 km - Prichod do ciela. Nahlasime sa v pristave uprostred mesta a hura na akciu ....
12.7.2014 Baja - mohacs 33 km - Po vyspati opice sa spustime do Mohacs na pivko ... Vyrazit klin klinom a nasledne sa vyvezieme cca - 86 km - do Paks

este male zhrnutie zakl. info:
Trasa: BA - Mohacs - Paks cca 500 km po dunaji z toho 480 km dolu prudom
Trasa: BA - Paks autom pre clny asi 240 km x 2
Termin: 5.7.2013 - 12.7.2013 - tyzden

Nebranim sa malym zmenam podla dodody. Napr. zacat v Medvedove. Alebo nevracat sa na konci do paks a pridu pre nas do mohacs. Pomenit niektore miesta na spanie za ine ...
Termin vsak musime dodrzat pretoze festival kvoli nam nepresunu...
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » pon úno 17, 2014 8:37 pm

Skvelý plán, len neviem či pre gumák je ok? Uvažujem, že pôjdeme, ale asi na aute.
Okrem žranice sú tam aj skvelé ludové súbory aj z Chorvatska a aj netradičné koncerty. Vlani tam vystupovali skupina Csík ktorá je známa o špeciálný prístup k ľudovej hudbe (hrajú spolu s rockermi, pankermi atď). Malá ukážka skupiny Kispál és a Borz (malý palko a jazvec) so skupinou Csík a feat slávný primáš Szalonna (Špek). Ktorí nemusia niečo také stačí sa zapojiť od 1:58 keď prevalcujú "pankerskú" skupinu.

http://www.youtube.com/watch?v=9pjJE62fFLk
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon úno 17, 2014 8:48 pm

To tam chceš veslovať? Ten rozpis km je ozaj na totalnu pohodu. Zda sa mi že vratiť sa na vrtuli by bolo vyhodnejšie. Inak zaujimave. Budem uvažovať, mi zatial planujeme kedy čo.
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ballo » pon úno 17, 2014 9:49 pm

Aj to je jedna z moznosti. Vynecha sa Mohacs a vyrazi sa z medvedova ... Mame usetrene KM
Namiesto toho mozme ist aj hore po dunaji a vynechat uplne auta ...
Zaklad je ze kto ma o takuto plavbu zaujem ... Teda kto by sa pridal ... ???
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pon úno 17, 2014 10:15 pm

Zatial ťažko povedať , nemame ešte určeny termin na Finsko. Od toho sa bude odvijat ostatny program. Inak zaujimave .
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Baja

Příspěvekod Jozef. » úte úno 18, 2014 11:44 am

Ahoj Ballo,
konečne niečo pozitívne. Prišiel si s nápadom v pravej chvíli. Už sme zúfali, čo po toľkých rokoch sa dá ešte na Dunaji robiť. Človek si myslí, že má už na Dunaji všetko preskúmané, ale vždy sa nájde nejaký dobrý nápad. Viem si predstaviť pekný týždeň do Baje a späť, aj keď som tam už bol. Varenie halászlé je obľúbenou činnosťou našej partie.

Obrázek

Ja by som bol za alternatívu ísť po vode tam aj späť. Nie z Bratislavy, plavenie po kanáli Gabčíkovo je nudných 60 km, s možnými komplikáciami v komore. Lepšie je spustiť člny na vodu v Medveďove, alebo rovno ísť až po Patince (napríklad), odtiaľ to začína byť zaujímavé.
Aj termín je prijateľný.

Halászlé sa dá variť aj v takýchto kotlíkoch:

Obrázek

Tento má objem 2500 litrov, a objavili sme ho pri Bačka Palanke v Srbsku.

A ešte pripomienka:
Plavba do Mohácsa, je po absolvovaní Baje zbytočná, a ešte k tomu "na pivo" je minimálne provokatívna. V Moháči majú novú colnicu, sú tam dosť ostrí vodní policajti, ktorí nám zatiaľ vždy dali fúkať.
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ballo » úte úno 18, 2014 2:13 pm

Jozko cakal som ze sa chytis a vyslo :-)
Medvedov, patince vsetko jedno hlavne podme :-)
Ale teraz vazne - Patince su dobry napad ak je tam kde odlozit voziky tak aby po nasom navrate este bolo na com zobrat lodky spat ...

Mohacs som vzdy absolvoval pretoze som vyrazal iba z Paks... samozrejme ak pojdeme celu cestu dole aj hore po dunaji je mohacs zbytocny.

Ozaj ak by tento rok vyslo pocasie v aprili - mohli by sme zopakovat ten maly vylet 0-ka (Pred tyzdnom sa mi podarilo zbavit poslednych zltych flakov zo zazracneho stromu :-) ) + Neszmely ???

Denis: km/den je malo to je pravda... Len nechcem aby z toho bola 1 dnova plavba dolu, akcia a 1 dnova plavba spat. Chcel by som to skor brat ako tyzdnovu dovolenku bez nahanacky ...

Ale znovu opakujem, kde sa bude nocovat, kolko sa spravi denne a kolko bude cely vylet trvat je len na dohode vsetkych zucastnenych.
lubenka
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod lubenka » stř úno 19, 2014 9:02 pm

Nie je zlý nápad....Ak všetko pôjde tak ako chceme.... isto sa pridáme. :D
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » čtv úno 20, 2014 9:15 am

Určitě,by jsme se přidali i my.Stejně se tam budeme kolem Medveďova motat celé léto.Jestli nebudem překážet ....
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Baja

Příspěvekod Jozef. » čtv úno 20, 2014 11:19 am

Ak vyjde počasie , môže to byť super zážitok. Ak nie, je to o niečo horšie, najmä pre lode bez kajuty. Ale aj tak je na tejto trase čo vidieť.
Napr. Katedrála Ostrihom:

Obrázek

Plavba dole prúdom je na tom najkrajšia. Vypneš motor, popíjaš (napr. kávu alebo čaj :) ), sám alebo vo zväzku lodí, občas zapne niekto motor, aby sa držal mimo plavebnej dráhy, alebo nenarazil do bójky.
Kúpanie priamo v rieke:

Obrázek

Potom niekde obed, orosené pivo, studený strik (správne slovensky strek, maďarsky "hosszú lépés" ), poobede hodina-dve plavby na motore s hľadaním kotviska, táboriska. A spoločné varenie, opekanie.

Obrázek

Pomaly na každom kroku výborná reštaurácia, dobré kampy, ale aj množstvo možností na voľné táborenie. Nie je problém ani tankovanie.

Obrázek

Každá nová tvár je vítaná.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » čtv úno 20, 2014 12:51 pm

KUA přestaňte už s tím, protože se ve mně už probouzí to horší (závistivé) já :cry: :gun: :mad:
A více dovolenky nět!
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » čtv úno 20, 2014 4:38 pm

Po obedě vinný strik,po večeri nevinný výstrik ?
prikolica
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: -1

Příspěvekod prikolica » pát úno 21, 2014 9:10 pm

ahoj,rad sa pridam,musi to byt zaujimava plavba.
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ballo » pát úno 21, 2014 10:50 pm

Tri dni som tu nebol a zrazu kolko prispevkov :-)
Super.
Dal som to sem s dost velkym casovym predstihom lebo predsa len treba nejake to volno aj financie pozhanat. Len pevne verim ze na to nikto do jula nezabudne. Samozrejme par tyzdnov pred akciou tuto temu obnovim.

Takze poprosim vsetkych plavbychtivych zaskrkat si kalendar od 05.07.2014 -13.07.2014 bez moznosti zmeny za cokolvek. :-)
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ballo » úte čer 17, 2014 9:48 am

Tak sa nam konecne blizi termin festivalu v Baja.
Ja som medzicasom prestahoval lodku z BA do Komarna... Takze posuvam start - z Komarna. Kedze sa vyraza v povodnom termine (sobota okolo obeda) nie je problem pre Bratislavsko - Medvedovskych doplavit sa v ramci predobedia do Komarna. Alebo uz o den skor v piatok a prespat v marine - Komarno.

Viem ze tyzden na 300 km je dost dlhy cas. Ale chcem to brat ako pohodovu dovolenku a nie len preletiet v sklze na akciu a spat ...
Kupat sa, popijat pivko, chytat ryby a vychutnavat miestne lokality ...

5.7.2014 (sobota poobede) Vyrazime z Komarna a zatocime do Neszmely - 32 km - skanzen lodi skvele pecene heik a langos, prespime priviazany k molu
6.7.2014 Neszmely - Sturovo - Pilismarot - 33 km - pekna velka zatoka na dunaji s pieskom. Prespime na kotve.
7.7.2014 Pilismarot - szentendre - Budapest - 55 km - pozrieme szentendre - malebna dedinka na dunaji pred Budapest. V Budapesti v novej marine prezijeme noc. (Je tam aj bazen na lodi, krcma sprcha atd ..)
8.7.2014 Budapest - rackeve duna - rackeve dedinka...- 44 km - priviazeme sa k molu, rackeve je taka obdoba nasho maleho dunaja. Ale splavna s 2. komorami a povolenou plavbou max 15 km/h. Raj pre rybarov, kupanie, pekne krcmicky ...
9.7.2014 Rackeve-rano hned navsteva trhov - Paks 71 km nejake rameno alebo DunajVaros, tu som este neni rozhodnuty kde nocovat. moznosti je viacero.
10.7.2014 Musime sa este dhodnut kde prespat ... Niekde medzi Paks a Baja
11.7.2014 Paks - Baja- 53 km - Prichod do ciela. Nahlasime sa v pristave uprostred mesta a hura na akciu ....
12.7.2014 vyvezieme sa spat - 53 km - do Paks – a autami spat do BA ... Alebo po dunaji proti prudu spat ?

Komarno – Baja (Dolu Dunajom) cca 290-300 km
Baja Paks (Hore Dunajom) cca 53 Km

Predpokladana rychlost smerom dolu 10-12 km/hod
V sklze smerom hore 32-35 km/hod

Poprosim pripomienky a navrhy ...
martinsk
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod martinsk » čtv čer 19, 2014 5:21 pm

Aha, teraz som si všimol, že Patchmaga - sme sa stretli na Dunaji v nedeľu niekde pred Radvaňou n. D. (na nafuk. Zodiacu s 2 deťmi), meno vašej loďky nám urobilo radosť.

Možno by sme išli so synom, ale len na prvé dva dni. A možno sa pridá aj krajšia polovica rodiny, ale to sa potom trochu skomplikuje spanie.

V tom skanzene v Neszmélyi sa dá stanovať?
Lebo to "prespíme priviazaný k mólu" a "prespime na kotve" pre tých bez kajuty znie dosť bolestivo :)
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ballo » pát čer 20, 2014 2:14 pm

super. ja beriem tiez 10 rocneho syna. pred tromi rokmi som aj ja gumakoval takze poznam. zo stanom nebude problem hned vedla skanzenu je lesik. a ak by bol problem spustime sa 5 km nizsie a tam je oficialny camp eden. da sa tam stanovat dokonca aj prenajat mobilny domcek. takze riesenie sa urcite najde. a pilismarot druhy den je so stanom uplne bez problemov. len je tam udajne vela mravcov. ja som ale ziadneho nenasiel. jedine musle v plitcinach. mozno za zimu zmutovali. :-).
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod kilda » úte čer 24, 2014 7:47 pm

Zdravím dunajské vlky, rád bych se připojil, ale nemám tolik času abych se připojil hned z Komárna.V tej Baje Paks je možné spustit člun na vodu a nechat tam auto s vlekem?Díky za info. Zdraví Kilda
ballo
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ballo » úte čer 24, 2014 8:14 pm

Predosle roky som chodieval autom do PAKS - cca 240km z Bratislavy(piatok). Tam som nechaval auto s vozikom. Myslim ze chceli do 20 EUR na vikend. Spustil som sa po dunaji do BAJA- cca 50km. 2 dni festival a nasledne 50 km po dunaji spat do PAKS a autom domov.
Marina so sklzom je pri:
Paksi Téglagyár Kft.
7030 Paks
Dunaföldvári út 8
Maďarsko

O cca 3 km nizsie je aj vybetonovany sklz zadara priamo do hlavneho toku dunaja. Tam som tiez nechaval auto s vozikom a bez problemov. Akurat je tam silnejsi prud a moze byt problem pri vytahovani lode. Nemyslim si vsak ze gumak bude problem.

Aktualne vybavujem kto mi privezie vozik do PAKS. Ak sa podari mohli by ste ist v piatok spolu ... Znamy s mojim autom a prazdnym vozikom a ty svojim aj s clnom.

Ozaj a co spanie ked mas gumak ? Oproti marine cez zatokou resp. most je velky camp ... (priamo na ostrove kde je halaszle festival)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » úte čer 24, 2014 9:53 pm

Vzhľadom k rozpisu a tým pár km denne, uvažujem, že by som išiel na kajaku :D Teraz /polo/vážne, hodina-dve jazdy denne mi nedobije dostatočne batériu, takže by som musel ísť bez chladničky a teda sa pýtam, na ktorého šlaka som si ju potom kupoval? :) Teraz vážne, štvrtok, piatok, sobota máme v rodine promócie a následné oslavy, najskôr môžem vyraziť asi v nedelu. Čln som si staval na to, aby som jazdil, teda ja na vrtuli dole aj hore. Dole po Rackeve v žiadnom prípade, to je dobrá onania po nezáživnom kanály, to nie je Malý Dunaj ani náhodou. Oplatí sa ísť ak tak hore prúdom, ušetrí sa asi 10 l benzínu, ale pri dolnej komore je dobrá reštaurácia a v mestečku Rackeve zas pekne mestske molo a dobre langoše.
V Baji je verejné táborisko, zadarmo, wc k dispozícii zadarmo, benzínka na vode /za peniaze/.
kilda
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 9

Příspěvekod kilda » čtv čer 26, 2014 8:39 pm

Zdravím Denisa, já chcu jet na Cirila a Metůda Malý Dunaj, loď aj s vozíkem bych nechal u Jury (Eldo) a pak na budúci víkend bych rád navštívil ten fest.Bohužel moje živobití mi neumožňuje moc plýtvat prac. dni a tak jsu vděčný za každou chvíli kdy smočím vrtulu. Jinak co se spaní týče mám pravidlo,že nějak to dopadne. Mám teď , ale trochu jiný problém a to ten , že jsem změnil loď a teď čekám na přepis ze Slovenska k nám a s tím souvisí i blue card.Snad to příští týden zvládne minulý majitel papírově vyřešit. Rád poznám nový lidi. Zdraví Kilda
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát čer 27, 2014 8:36 am

Ahoj Kilda. Daj vedieť kedy budeš na Malom Dunaji. Najlepšie daj do vlákna "Malý Dunaj" Váš plán. Rád sa s Vami stretnem, možno sa aj pridáme.
Sorry za OT ;)
Jozef.
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Jozef. » pát čer 27, 2014 9:32 am

Nejaké informácie o maďarskom Dunaji nájdeš aj tu:

http://www.mijos.sk/madarsko-km-1811-1440/
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » čtv črc 24, 2014 10:14 pm

Tak chlapci ako? Boli ste na tom halásle festivale? Aspoň nejaký krátky report by sa patril.

My sme išli o týždeň neskôr, v podstate v termíne ktorý sme dohodli pol roka pred tým a tiež sme sa nakoniec plavili do Baje. Bol to dovolenkový veget, povedzme že objavovanie nových reštaurácií a bufkáčov, nič mimoriadne, ani super zaujímavé sa neprihodilo. Aspoň z môjho pohladu. Pre mňa najzaujímavejšia bola cesta speť na vrtuli. Prvý deň proti prúdu cca 50 km, druhý deň som sa oddelil a išiel som som sám a dal som 180 km. Tretí deň som spravil stovku. Spotreba mojej novej kajutovečky s 50 k Hondou bola 0,245 l/km, takže som bol z toho vychechtaný. Natankoval som v Baji, mal som 95 l a došiel som až do Medveďova a ešte 15 l mi zostalo.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Ozzie » pát črc 25, 2014 5:38 am

Ahoj Denis. Aj Ty by si mohol dať aspoň jednu fotku, aby sme videli Tvoj prírastok.

Zpět na