Jelokož jsme tyto dvě řeky již spluli Labe jen po Dráždany,uvažovali jsme s plutí kousek Dunaje.Na me argumenty,že nemáme potřebné vybavení jako fendry,přitahovací hák,neopremové oblečení,vesty, navigaci se zeptala na co.A tak jsme v pátek 26.9.2014 vyrazili směr Bratislava.Člun jsme chtěli spustit u Děvína,ale jelikož tam byla značka zákaz vjezdu,po prohlídce hradu jsme pokračovali na Karloveské rameno.Před pumpou jsem jí řekl at odbočí doprava ale ona ,že tam je pumpa pokračovala dále.Dojeli jsme do laděnice ,ale tam chtěli za spuštění i přes argumentaci,že máme jen gumák 16 euro.Opět jsme se proto vydali do karloveského ramena kde jsme již uspěšně dali člun na vodu.Správce nás upozornil že molo je od kačích hoven Tudíž jsme vyjeli špinaví a smradlaví od trusu směr Čunovo.Vzali jsme si jen 12ti litrovou nádrž ,velkou 30ti litrovou jsme nechali v autě,s tím že do osmi budeme zpět.Pomalu jsme pluli Bratislavou.Odepluli jsme Jarovské rameno,Zastavili a dali si kávu V 19 hodin jsme pokračovali dále.Začalo se stmívat ale manželka chtěla pokračovat ke komoře v Gabčikovo.Dopluli jsme do Kyselici a jelikož již byla tma člun jsme otočili a pluli na BratislavuTo už byla černočerná tma ,k tomu pršelo,oblékli jsme si paštěnky a drželi světlo aby nás bylo vidět.My jsme tedy naviděli vubec nic.Pluli jsme podle signálních světel a majáčku.Jaký byl náš udiv když se před náma zjevila komora.Řikám za Bratislavou přece komora nebyla tak kde jsme?Uvazali jsme člun na prvním uvazku před komorou a šli se zeptat kde to vlastně jsme. zazvonil jsem na kapitána a než jsem stačil cokoliv říci,ptal se on.Jaký mate člun a motor.Víte že nesmím vpouštět čluny menší než 5 metru?.Ano vím.Tak když chcete tak vplujte do komory.Ale já nechci ,já chci do Bratislavy a že kde tedy jsem.V Gabčíkově, to musíte nazad.Mezi tím vpuli dvě výletni lodě a když jsem vidě ten proud vody a náš člun jak poskakuje jako korek rychle jsme se utíkali odvázat a vydat se zpět.Ted již chápu proč se male čluny nevpouštějí .Je to sebevražda utopením.Výletní lodě přes den kotví ve městě a v noci vyráží Gabčikovo je jeden velký vříci kotel s vlnami takže jsme pluli systém výjezd na vlnu ,pád do neznáma.Docházel benzín,pršelo k tomu vlny a nikde se nebylo kde ukotvit při břehu.Dojde benín proud nás unese zpět ke komoře pokud nás nesmete nějaká výletní lod až přestane i svítit světlo.Každe světlo proti nám jsem pokládal za nějakou vesnici,ale opět výletní lodAsi v 1 v noci jsme dopluli opět do Kyselici asi s dvěma deci benzínu.Vytáhli jsme člun na příjezdovou rampu a ustlali si v závětří na lavičkách.Přemýšleli jsme kde se stala chyba když jsme pluli do Bratislavy a místo toho dopluli ke komoře.Asi v Čunově jsme odbočlili,když jsme pluli v naprosté tmě jen podle majáku a blikajicích světel.V 5 ráno začala jezdit převozní loď,která nám zdělila že benzínka je na druhé staně.Nastartovali jsme člun dopluli do Vojky nad Dunajom natankovali plnou a konečně se vydali na Bratislavu kde jsme měli u letiště rezervované ubytování,keré díky bohu ještě měli volné když jsme nepřijeli
Celý den jsme prospali jelikož jsem měl po noční,druhá noc ve vlnách.tak jsem hned vytuhnul.Naše stěstí bylo,že jídla jsme měli dost,teplé oblečení jako oteplovačky,zimní bundy rukavice ,čepice ,svetry a k tomu ještě náhradní na převlečeni.Manželka se převlékla hned když jí přehodila vlna.Hned jí říkám ted víš na co vše ty věci bez kterých se neobejdeš?Už je nebudu potřebovat na takové řeky si jezdi sám.Jelikož ví ,že v létě chci z Wroslawi do Štětína, Německo a spodem ke Vídni.
Večer po spánku se šli projít večrní Bratislavou s návštěvou UFA kde recepční s náma hovořila angličtinou a slovenštinou dohromady Druhý den jsme spustili člun u Děvína a vydali se na Vídeń. Jelikéž jsme neměli vesty nectěl jsem to riskovat přes komoru a proto se vydali kanalem skrz město Jediná značka byla zazaz vytvářet vlnobití a na konci před malou komorou příkaz otáčení,takže se tam pluje oběma směry.Místní tam jezdí jak prasata aniž by je zajímalo že vy za něma skáčete na vlnáchBylo již hezky a večer se vydali domu s větou v manželčinych ustech JIŽ NIKDY VICE.Tak jsem se aspon zbavil jednoho břemene.
Tecnické udaje.Člun Adwenture Master 330.motor Honda 8 Hp,rychlost proti proudu 18-21KM,po proudu 33-36km.
Takže i na Dunaji se dá zabloudit