ztraceni na Dunaji

Dunaj v celé své délce a ve všech souvislostech...

Moderátoři: vilma, Pepa, david

zaremba1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

ztraceni na Dunaji

Příspěvekod zaremba1 » sob říj 04, 2014 2:07 pm

chtěl bych se podělit o zážitek s manželkou na Dunaji.Od té doby mám od ní klid a at si daleké plavby podníkám sám.Jí stačí Vltava a Labe
Jelokož jsme tyto dvě řeky již spluli Labe jen po Dráždany,uvažovali jsme s plutí kousek Dunaje.Na me argumenty,že nemáme potřebné vybavení jako fendry,přitahovací hák,neopremové oblečení,vesty, navigaci se zeptala na co.A tak jsme v pátek 26.9.2014 vyrazili směr Bratislava.Člun jsme chtěli spustit u Děvína,ale jelikož tam byla značka zákaz vjezdu,po prohlídce hradu jsme pokračovali na Karloveské rameno.Před pumpou jsem jí řekl at odbočí doprava ale ona ,že tam je pumpa pokračovala dále.Dojeli jsme do laděnice ,ale tam chtěli za spuštění i přes argumentaci,že máme jen gumák 16 euro.Opět jsme se proto vydali do karloveského ramena kde jsme již uspěšně dali člun na vodu.Správce nás upozornil že molo je od kačích hoven Tudíž jsme vyjeli špinaví a smradlaví od trusu směr Čunovo.Vzali jsme si jen 12ti litrovou nádrž ,velkou 30ti litrovou jsme nechali v autě,s tím že do osmi budeme zpět.Pomalu jsme pluli Bratislavou.Odepluli jsme Jarovské rameno,Zastavili a dali si kávu V 19 hodin jsme pokračovali dále.Začalo se stmívat ale manželka chtěla pokračovat ke komoře v Gabčikovo.Dopluli jsme do Kyselici a jelikož již byla tma člun jsme otočili a pluli na BratislavuTo už byla černočerná tma ,k tomu pršelo,oblékli jsme si paštěnky a drželi světlo aby nás bylo vidět.My jsme tedy naviděli vubec nic.Pluli jsme podle signálních světel a majáčku.Jaký byl náš udiv když se před náma zjevila komora.Řikám za Bratislavou přece komora nebyla tak kde jsme?Uvazali jsme člun na prvním uvazku před komorou a šli se zeptat kde to vlastně jsme. zazvonil jsem na kapitána a než jsem stačil cokoliv říci,ptal se on.Jaký mate člun a motor.Víte že nesmím vpouštět čluny menší než 5 metru?.Ano vím.Tak když chcete tak vplujte do komory.Ale já nechci ,já chci do Bratislavy a že kde tedy jsem.V Gabčíkově, to musíte nazad.Mezi tím vpuli dvě výletni lodě a když jsem vidě ten proud vody a náš člun jak poskakuje jako korek rychle jsme se utíkali odvázat a vydat se zpět.Ted již chápu proč se male čluny nevpouštějí .Je to sebevražda utopením.Výletní lodě přes den kotví ve městě a v noci vyráží Gabčikovo je jeden velký vříci kotel s vlnami takže jsme pluli systém výjezd na vlnu ,pád do neznáma.Docházel benzín,pršelo k tomu vlny a nikde se nebylo kde ukotvit při břehu.Dojde benín proud nás unese zpět ke komoře pokud nás nesmete nějaká výletní lod až přestane i svítit světlo.Každe světlo proti nám jsem pokládal za nějakou vesnici,ale opět výletní lodAsi v 1 v noci jsme dopluli opět do Kyselici asi s dvěma deci benzínu.Vytáhli jsme člun na příjezdovou rampu a ustlali si v závětří na lavičkách.Přemýšleli jsme kde se stala chyba když jsme pluli do Bratislavy a místo toho dopluli ke komoře.Asi v Čunově jsme odbočlili,když jsme pluli v naprosté tmě jen podle majáku a blikajicích světel.V 5 ráno začala jezdit převozní loď,která nám zdělila že benzínka je na druhé staně.Nastartovali jsme člun dopluli do Vojky nad Dunajom natankovali plnou a konečně se vydali na Bratislavu kde jsme měli u letiště rezervované ubytování,keré díky bohu ještě měli volné když jsme nepřijeli
Celý den jsme prospali jelikož jsem měl po noční,druhá noc ve vlnách.tak jsem hned vytuhnul.Naše stěstí bylo,že jídla jsme měli dost,teplé oblečení jako oteplovačky,zimní bundy rukavice ,čepice ,svetry a k tomu ještě náhradní na převlečeni.Manželka se převlékla hned když jí přehodila vlna.Hned jí říkám ted víš na co vše ty věci bez kterých se neobejdeš?Už je nebudu potřebovat na takové řeky si jezdi sám.Jelikož ví ,že v létě chci z Wroslawi do Štětína, Německo a spodem ke Vídni.
Večer po spánku se šli projít večrní Bratislavou s návštěvou UFA kde recepční s náma hovořila angličtinou a slovenštinou dohromady Druhý den jsme spustili člun u Děvína a vydali se na Vídeń. Jelikéž jsme neměli vesty nectěl jsem to riskovat přes komoru a proto se vydali kanalem skrz město Jediná značka byla zazaz vytvářet vlnobití a na konci před malou komorou příkaz otáčení,takže se tam pluje oběma směry.Místní tam jezdí jak prasata aniž by je zajímalo že vy za něma skáčete na vlnáchBylo již hezky a večer se vydali domu s větou v manželčinych ustech JIŽ NIKDY VICE.Tak jsem se aspon zbavil jednoho břemene.
Tecnické udaje.Člun Adwenture Master 330.motor Honda 8 Hp,rychlost proti proudu 18-21KM,po proudu 33-36km.
Takže i na Dunaji se dá zabloudit

Obrázek
Obrázek
Obrázek
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » sob říj 04, 2014 3:19 pm

:) ted jsem se tomu zasmal ale nechtel bych bejt v tvoji kůži-ta moje by me asi zabila
ale jak jsem poznal Dunaj v loni na Dunaj-party a letos ve Vidni tak se tomu nedivim-zlate Labe a když Dunaj tak s nekym
bud rad že to štastně dopadlo
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » sob říj 04, 2014 3:55 pm

Normálně nikoho nenapadám,ale takového chuja jak jsi ty by mohli ukazovat v ZOO.Podle Tebe nás pak zařazují do škatulek všechny.Jsi jak Pražák v sandálkách na výstupu na Gerlach.Dunaj je jedna s největších evropských řek a ty máš nádrž v autě a vyjíždíš s pet lahví.Kde jsi vůbec získal odvahu takovou debilitu publikovat na veřejnost.Prosím,chovej se jak běloch a své činy promýšlej do předu.
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » sob říj 04, 2014 4:13 pm

No tak to jsi mu to teda nandal. Přijdeš si hned, jako že ho máš většího? :gun:

Něco zvorat umí každej. Ale ne každej už má tolik odvahy, aby se podělil i o svý neúspěchy.

Zaremba hlavně, že to dobře dopadlo. To zlý se časem vytratí a zůstane jen to dobrý.
Moje manželka letos v chorvatsku prohlásila, že už na loď vživotě nevleze. Když jsme se dostali z tý bouřky, tak už říkala, že na loď jen v čechách. Teď se už o podzimních prázdninách chystáme do chorvatska znova. :)
zaremba1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zaremba1 » sob říj 04, 2014 5:14 pm

chuj nejsem,jen jsem se podělil co se muže stát nepřipravenému 12 litru mi stačí na šest hodin ale jelikož jsme odbočili ze směru tak hold nestačilo a i kdyby byl benzín již jsem neměl nervy pokračovat za tmy a v dešti Reflektor stačil aby nás bylo vidět ale ne na to abychom viděli na plavbu
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » sob říj 04, 2014 5:23 pm

Nezalezi na tom ci su zazitky dobre alebo zle, hlavne nech su silne. Nedaj sa znechutit a pis dalej :)
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Re: ztraceni na Dunaji

Příspěvekod dedko » sob říj 04, 2014 5:47 pm

zaremba1, Dobre že si to napísal. Aspoň sa( iný a neskúsený) z Tvojej plavby poučia :)

zaremba1 píše:Dopluli jsme do Kyselici a jelikož již byla tma člun jsme otočili a pluli na Bratislavu.My jsme tedy naviděli vubec nic.Pluli jsme podle signálních světel a majáčku.

A Ty si nezbadal za celý čas plavby , že červené majáky blikajú po Tvojej pravej strane a ideš dole prúdom ? :lol:
zaremba1 píše:to už byla černočerná tma

Po tme som už nejaké plavby absolvoval a je to iné ako za svetla.
Plávajúce (hotely) zbadáš z diaľky (sú až moc vysvietené) ale tlačáky sú osvetlené málo a
svetlá na nich, sa stratia medzi pobrežnými svetlami ! Na to treba dať pozor !!!
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob říj 04, 2014 7:52 pm

A čo si sa neozval? Dal by som ti potrebné informácie, napr. že odbočka ku Karloveskému ramenu je až za tou benzínkou. Manželke by som na tvojom mieste neveril, lebo keď po tej noci s tebou ešte vyrazila do Viedne, tak je to ten správny otužilec cestovatel. Tú plavbu čo spomínaš na budúci rok chceš ísť na tom gumáku?
vasilacer
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vasilacer » sob říj 04, 2014 8:43 pm

Asi bych tu svoji po tomhle na lod nějakou dobu nedostal ,ale jinak docela sranda,... já ze začátku přídavnou nádrž ani neměl :D ...hlavně nedělat z komára velblouda.
Ta plavba co plánuješ vypadá dobře,nevidím moc míst kde se dá natankovat, ale za to je to skoro "divočina"
zaremba1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zaremba1 » ned říj 05, 2014 7:31 am

planuji to na tomto gumaku a sebou budu mít 80 litru.Není to pravé ořechové,schtělo by to jiný člun,ale tentokrate budu mít vše co potřebuji včetně náhradní vrtule.Manželka je taková řekneš doprava a ona jede doleva.Však jsem si vzpoměl na ostřílené dunajské vlky z tohoto fora,kteří si řeknou žase jeden amatér
zaremba1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zaremba1 » ned říj 05, 2014 7:42 am

jinak, zdálo se mi ,že to pluje nějak dobře ale to jsem dával spíše,za novou vrtuli,některé majáčky nesvítily a až tesně před čunem se objevil ostruvek s majačkemDá se tedy říci,že jsme odbočili díky me špatné orientaci.Dunaj je krásný a určitě se vrátím opět
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

dobře ty

Příspěvekod prcekee » ned říj 05, 2014 7:49 am

Je mnoho přísloví na ženy ale moje oblíbené ze neví co chce ale nedá pokoj dokud to nedostane se i zde naplnilo.

Dobře ze se nic nestalo a dík za tvou zkušenost Dunaj si respekt zaslouzi
vandrboy
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod vandrboy » ned říj 05, 2014 10:15 am

:lol: :good: ahoj klobouk dolu před tvoji odvahou- myslím i Dunaj i to že jsi se dokázal pochlubit ať ti vše vychází jako toto protože nejhorší smrt je z vyplašení a to tobě nehrozí a kotva (manželka) to časem vydejchá
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » ned říj 05, 2014 11:48 am

Už tě tady nebudu vychvalovat,jaký jsi borec,ale jestli se chystáš o5 na ten "rybník"u Bratislavy , na který není třeba žádná příprava a ani proud,(proto ti zásoba benzínu vystačí jak na žermánkách ) tak se ozvi, (pokud jsi z Ostravy ) Poskytnu mapy,literaturu aqtd.Kdyby ještě začalo foukat v korytě přivádějícího kanála s 8Hp motorem,to by bylo počteníčko.Už se těším na další výlety.Tomu říkám adrenalín.Zastav se ve Svinově.
Bord
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Bord » ned říj 05, 2014 11:56 am

Jak již bylo napsáno je dobře že jsi to sem napsal.Bo i to patří k plavbě a pobytu na vodě sic jsi měl z pr.... kliku.Nenech se odradit.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned říj 05, 2014 12:10 pm

Napriek tomu že momentálne gumák nemám, som stále jeho prívržencom, teda myslím tým gumený čln ktorý zmotám do kufra a s prívesným motorom s ním môžem jazdiť v sklze. Ale na takú plavbu čo plánuješ by som išiel jedine v kajutovom člne, alebo aspoň v takom člne, v ktorom sa dá spať. Nie preto, aby som nebol v cudzine za chudáka :), alebo za čudáka :D , ale z úplne pragmatických dôvodov. To je hlavne spanie, mnohé vodné cesty nie sú vhodné k tomu, aby si si na brehu staval stan a mnohokrát je to viac menej nemožné. Hladanie miesta na spanie potom zaberá neprimerane vela času a stáva sa hlavnou náplňou plavby, :shock: kde budem spať?
Dunaj je v tomto perfektný, že od Rakúskych hraníc až do Delty môžeš táboriť hocikde na brehu. Kajuťák naopak dáva možnosť prespať skoro všade, vyviažeš sa hocikde pri brehu, zabezpečíš loď aby ti ju neobúchalo o breh a spíš a keď chceš využiť služby maríny, tak je to bezproblémové.
zaremba1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zaremba1 » ned říj 05, 2014 3:47 pm

Spaní mám vyřěšené.Spím ve člunu na karimatce a ve spacáku Přes biminy přehodím a uchytím za obvodovou lištu plachtu.Vyzkoušeno i za bouřek a dovnitř ani nefouklo a nenateklo.Děkuji všem za názory.Článek byl o tom,nepodcenovat Dunaj.
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » ned říj 05, 2014 6:03 pm

A manželka spí kde? ;) nad tebou, alebo.... ;)
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » ned říj 05, 2014 6:58 pm

Žiadna plavba by sa nemala podceňova ;) ť. Ja počítam spotrebu zásadne na jeden km, mám to vyskúšané na jazdu po prúde a proti prúdu a viem akú rezervu dať na zvýšený výkon. Tiež je dobré vedieť, že sa najazdí o niečo viac ako je riečna kilometráž a spotreba sa zvyšuje častejším štartovaním a rozbehom do sklzu.
zaremba1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod zaremba1 » sob říj 11, 2014 4:19 pm

Já jen doufám,že žádný adrenalin již více nebude,protože ten jsme si vybrali se vším všudy.Už v době kdy jsme měli Hondu 2,4m a stavájící motor vyměnili za 8HP .Manželka se divila,že to nejede ve skluzu,tak jsem jí tam posadil samotnou, na rukojet jsem připevnil prodlužovací tyč z nasady od smetákuPak jsem jen slyšel.Já jedu a poté naraz v plné rychlosti na skaliska, poté syčení vzduchu a trup splasknul jak nafukovací balonek.Stalo se v Dalešicích.2,3 hp obsluhovala ráda,ale od té doby to neveme do ruk.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » ned říj 12, 2014 10:56 am

Ty nemůžeš být z Ostravy,já to tak vidím,jak ten pitomec "Ruda z Ostravy " a je z Těšína.Zkrátka Polské pohraničí.Kdyby jsi napsal,že jsi z Prahy,tak ti fandím a z chutí se zasměju.Ale toto ......
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » ned říj 12, 2014 12:09 pm

Neurážet !!!

Asi každý udělal na vodě nějakou botu. A zarembovi slouží ke cti, že o tom napsal.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod lebon » pon říj 13, 2014 8:56 am

to Ferdas : Já si myslím,že si z nás dělá pr .. del.Takové situace se nestávají ani ve filmu a vždycky to trvá týden,než vymyslí novou.Akorát mě se...re,že uvádí bydliště Ostrava.Kdyby to byl hoch z Prahy,tak tleskám a dobře se bavím.Teď by mi nevadilo ani Znojmo.Čau.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » pon říj 13, 2014 1:24 pm

Já si myslím, že nekecá. Když jsem úplně poprvé vyjel s gumákem na motor, tak to muselo být kino, že Lauer a Hardy by to zabalili. Všechno, co jsem měl teoreticky naštudované se kamsi vypařilo :-) Dopadlo to dobře = nikoho jsem nezabil ani neudělal škodu. Ale jinak...
Brubbel
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Brubbel » pon říj 13, 2014 2:55 pm

ja se taky klepu, aby tady nekdo nevytah videa z komory Smichov... to bych se musel studem zahrabat, kolikrat sem se tam tocil ve viru..:)) Plavim se teprve druhym rokem ve svym, takze porad zacinajici tele :)

Zpět na