Denis píše:David, zmenil si zadanie? Čo chseš s takou loďou robiť? Kde sa budeš plaviť, kde ju budeš kotviť? Podla mňa dobrá loď na dlhodobé pobývanie, ťažká so slabým motorom. Treba pýtať atest merania hrúbok plechu obšivky.
Ahoj,
zadání se mění, docela rád bych se na něco takového odstěhoval, už jsem na lodi pár let bydlel a nemůžu si to vynachválit. Pokud jde o atest předpokládám, že nebudu žádat, ale mám známého co se zabývá ocelovými loděmi, stavbou a opravami, předpokládám, že mi za nějaký peníz pomůže. Nicméně s tím určitě počítám, je nutné to proměřit. Pokud byste s tím někdo měl zkušenost, prosím napište, rád se něco nového dozvím.
Pokud jde o motor, jestli jsem to dobře přečetl, je tam Volvo MD 11C, podle informací by to mělo mí 28HP, myslíte, že to je na takovou loď dost?
Nicméně mi chybí pár informací, které ještě musím zjistit, není tam třeba ponor, nejsem si jist, jak je míněno (ta moje němčina) v jakém stavu je stěžeň, ráhno i plachty. No nic, je stejně otázka, jestli na to budu nakonec mít, ale proč to nezkusit, že?
Jinak díky za radu.
D