Malá kajutová loďka

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » úte říj 28, 2014 5:14 pm

vy mi z toho udelate druhý kůtr i kdyz ty obrazky jsou pekne. ja to mam jen na denni pluti smer lodenice koupak . nebo tak kam se kutrem nedostanu kvůli hloubce nebo vaze treba na orlik slapy a to možna vyjímečne Mám to treba jen ze nekam pojedu a budu chtit přespat a taky se to hezky tahne za autem Uz je na vode schovana za kutrem nez si toho moje vsimne a pozene me. s 2hp to pěkne plulo i priti proudu a to byl i silný protivítr. musi se to vyvažit a maslím az tam dam nadrže na vodu a palivo a vybaveni tak jeste trochu klesne. byly tam dva těžké kýly ty tak 250kg vážili prý i vic.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » stř zář 02, 2015 8:31 pm

Tak jsem přivezl můj vysněný malý kajutový člun, který nahradí Sporta 50. Na rozdíl od Sporta, který neměl kajutu umožňuje přespání v suchu a už se těším na návštevu revírů, kam se mi nechtělo tahat velkou loď. Konečně mám čím připlout i na sraz JI, Baťův kanál a pod.
http://allegro.pl/kormoran-motorowka-ka ... 24758.html
MaM32
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod MaM32 » stř zář 02, 2015 8:36 pm

Gratuluji,vypadá moc hezky :)
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » stř zář 02, 2015 9:10 pm

muj sportik ma naroubovanou kajutku ale taky uz pokukuju po necem vetsim -sice jsem nevelke postavy-takze se v ní i pohodlne vyspim ale vnoucata se množejí jak myši a už se tam nejak nemužem porovnat ani na vylet :D

Pěkná-gratuluji
Finn
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 16

Příspěvekod Finn » stř zář 02, 2015 9:45 pm

bobes, dobrej kup, jak píšeš na převoz a vyspání v suchu praktická loď, takže až se vypravíš na baťák, dej vědět.
bobes
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod bobes » stř zář 02, 2015 10:18 pm

Díky všem. Určitě se ozvu. Kajuta na Sporta byla také původně v plánu, ale nakonec jsem ho prodal a něco málo dotlačil. Oproti Sportu tohle má tvar trupu pro výtlačnou plavbu a pěkně to drží směr. Ta kajutka je opravdu jen na přespání. Zvenku vypadá velká, ale sotva si tam sedneš. Má to pod matracema docela velké úložné prostory. Kokpit je ale velký, navíc samovylévací. Hlavně to má ochoz!
cuch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod cuch » čtv zář 03, 2015 7:05 am

Já koupil nedávno Cranchi ItalCabin, délka 5,7m, šířka 2,1m, váha trupu 550 Kg. Zatím jsem s tím byl jen 2x na Baťáku, ale blbnul mě motor, při vyšších otáčkách chcípal, takže jsem se spíš ploužil skoro na volnoběh. Mám tam starý 5 HP Mercury dvoutakt. Když jsem to zkusil osolit, tak to docela ale jelo, než to vzápětí za pár vteřin chcíplo. :( Má poměrně pevný trup. Jezdíme s tím s rodinkou a paráda. Jsou na ní ještě nějaké drbky, ale na příští sezonu se vše vychytá a bude super. Nainstaloval jsem tam solar, aby krmil ledničku. V kajutě se vyspí dva, ale udělal jsem tam místo podlahy rozdělávací třetí lůžko. Další se pak vyspí před kajutou pod bimini na lavici.

Obrázek
Obrázek

Zpět na