Koupe plachetnice v USA - weby,registrace,plavba,zkusenosti

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 25
Kontaktovat uživatele:

Koupe plachetnice v USA - weby,registrace,plavba,zkusenosti

Příspěvekod catamaran » čtv srp 27, 2015 3:22 pm

Po velkem rozhodovani jestli ricni lod a nebo plachetnici jsem se nakonec rozhodl pro plachtu. Rovnez i kvuli destinaci. Cheme se plavit v Karibiku a tam je to nejlepe na plachetnici, i kvuli porizovaci cene a palivu.

Budu rad za vsechny vase zkusenosti s koupi lode v USA:
- kde na webu, pripadne osobne hledat lod(chceme pouze vychodni pobrezi)
- jak se registruje, popripade staci smlouva?
- kotveni v zatokach od New Yorku az po Karibik, zkusenosti
- pojisteni musi byt v USA?
- planovana koupe srpen 2016, dalo by se rict, ze budou ceny ke konci sezony nizsi?

Diky, Cat...
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv srp 27, 2015 9:48 pm

err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » sob srp 29, 2015 10:11 am

Ahoj,
stalo by za to si precist Dva idioty na cestach. resp, na ceste pres Atlantic. V uvodu je krasne popsana koupe lode. Rozhodne dobra informace, pokud skutecne neco takoveho planujes.
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » sob srp 29, 2015 10:31 am

Je to tahle kniha?

Nic jineho nemuzu najit.

http://knihy.abz.cz/prodej/idioti-na-plavbe-kolem-sveta

Už neplánuji, je rozhodnuto. Tedy pokuď se něco nemilého nepřihodí, věřím že ne.

Už mám na tuhle akci 4 členy posádky, tak mě to ještě víc nutí konat.

Díky, Cat...
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » sob srp 29, 2015 10:46 pm

Levný shipyard:

http://gcsmarina.com/

Vyhledávač marín:

http://www.waterwayguide.com/marina/por ... ove-marina

Zkopirováno z jine casti fora..
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » ned srp 30, 2015 9:13 pm

Ahoj Cat.
err_ mal na mysli asi tento príbeh s týmto pokračovaním

PS: To asi nebude tvoj prípad ;)
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » ned srp 30, 2015 10:32 pm

FerenCS>
je to tak. Jen jsem to snad cetl i nekde jinde, ale to jiz opravdu nevim. U cteni jsem se docela pobavil a jiste to nikomu neuskodi si to precist :-) A je tam skutecne par hezkych detailu, nac si dat pri koupi lode pozor. Ne vsechno, co je na fotce, odpovida skutecnosti ...
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » úte zář 08, 2015 1:37 pm

Nevite nekdo o levnem dry docku od Georgie, pres Floridu az po Venezuelu.

O Kube jsem nenasel moc informaci o cenach. Karibik je strasne drahy.

Cat...
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » stř zář 09, 2015 10:17 am

Zdar Cate,
jestli chces, muzes zkusit napsat SZ Janule. Treba by vedeli neco co te zajima. Koupili lod pred 2 lety na Floride, rok tam pluli, pak prepluli do evropy. Ted jsou sice v recku, ale jinak bydli kousek pod Brnem takze myslim kousek od tebe. Za par dni se tu s nima potkame, tak jim to muzu rict chces-li.

Dodo
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » stř zář 09, 2015 1:23 pm

Ahoj Pepo :-) diky za informaci. Uz jsem je kontaktoval a dal jim link na tohle vlakno. Pripadne poskytnu info z emailu sem. Jj, urco se jim muzes zminit. Rysuje se nam pekna ocelovka, ale bude potrebovat nejake opravy. Proto hledam levny drystorage na delsi dobu. Po precteni vsech vlaken o registraci se asi rohodneme pro Belgii.

Martin alias Cat...
Janula
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

dry storage Florida

Příspěvekod Janula » čtv zář 10, 2015 10:09 pm

Ahoj Martine,

-kde na webu, pripadne osobne hledat lod(chceme pouze vychodni pobrezi)
- jak se registruje, popripade staci smlouva?
- kotveni v zatokach od New Yorku az po Karibik, zkusenosti
- pojisteni musi byt v USA?
- planovana koupe srpen 2016, dalo by se rict, ze budou ceny ke konci sezony nizsi?

tak pár tipů:

- na webu je spousta brookerů, kteří nabízí lodě. Ceny uvedené u lodí se dají hodně, opravdu hodně stáhnout dolů. Doporučila bych nechat udělat na lodi survey, ušetří to hodně překvapení. Můžeš survey udělat i na dálku. Ušetří čas i peníze.
- Neomezujte se pouze na východní pobřeží.
- pokud máte čas na koupi lodě, máte obrovskou výhodu. Osobně bych projela boatyardy. Majitelé, kteří neplatí za lodě uskladněné v boatyardech časem o lodě přijdou a boatyardy se jich zbavují. Pak jsou tam lodě, za které majitelé platí, nicméně se ví, že o ně už nemají zájem.

- my máme loď registrovanou stejně jako třeba auto pod http://www.hsmv.state.fl.us/html/titlinf.html
- odjeli jsme s tím, pustili nás úředníci i když kroutili hlavama.
- pozor, pokud letíš do USA komerčním letadlem ale odplouváš na soukromé lodi, pak potřebuješ víza, ESTA nestačí

-pojištění jsme celou dobu neměli, až teď v Evropě, ale určitě se hodí. kapitánský průkaz po nás nikdo nechtěl za celou dobu vidět.

- kotvení všude ok, na Kubě musíš do mezinárodní maríny za peníze, nenechají tě na kotvě na severním pobřeží, jih je víc v pohodě, můžeš i kotvit. Na Bahamách pozor v noci, nefungují jejich majáky. Jak to jednou smete hurikán, tak už to neopravují. Další doporučované místo na hurikánovou sezónu na vodě Luperón v Dominikánské republice. Florida a Bahamy jsou mělké, my jsme to dali i s ponorem 1,85m.

-cenová sezónost nevím, hurikánová sezóna končí v listopadu/prosinci. Co máš v plánu s lodí na srpen-prosinec? Opravy nebo plavbu? Plavat se dá, jen si musíš dávat pozor na počasí. My jsme koupili v prosinci, na Bahamy jsme plavali v únoru/březnu.

jestli potřebuješ na sucho na Floridě:

boatyard Glades http://www.gladesboatstorage.com/
tento boatyard je uprostřed Floridy na kanále. Dá se do něj přijet z východní i západní strany. Na východě přejíždíš jezero, myslím, že si musíš dát pozor na hloubku jezera nebo na výšku stěžně pod jakýmsi mostem-teď nevím, bylo tam jakési omezení, kdyžtak zjistím. My jsme loď koupili na kanále kousek od boatyardu, potom co jsme tam natřeli spodek tak jsme se vydali na západ.

další boatyard ke zvážení Indiantown marina http://www.indiantownmarina.com/
je od Glades na východní straně jezera.

Boatyardů je tam povíc, tyhle dva znám ale osobně. Dá se domluvit i s mísntími na kanále, mají domky s moly a za nějaký peníz tam můžeš přivázat loď.

My jsme loď neuschovávali, byli jsme i přes hurikánovou sezónu v Guatemale na kotvě. Marínu tam seženeš cca za 200 USD na měsíc (dva roky stará cena). Jsou tam i dva boatyardy. Něco jako jachting.info v guatemalském Rio Dulce http://riodulcechisme.com/ Levná, no řekla bych že Guatemala je cenově stejná jako ČR co se týče jídla. Levná je tam lidská práce-místní makali tehdy za 40Kč/hod. Ale vlivem američanů jsou dvojí ceny, takže můžeš trefit i gringa, který maká za americké ceny. Z Guatemaly je kousek do Belize, krásný jachting v jezerních podmínkách za reefem. A jak je Guatemala bezpečná? My jsme neměli žádný problém. Sice jsme poprvé zamykali loď a zamykali dinghy při odchodu, ale to bylo asi tak všechno. Je to krásná země, bylo by škoda ji nevidět.

Ptej se na cokoliv, koncem října budeme už v ČR, můžeme dát kafe a pokecat osobně

Dobrý vítr

Jana
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » pát zář 11, 2015 9:35 am

Zdravim posadku Blizzardu II, podle toho co pises, tak jsou ceny hoooodne nadsazene. Dobre vedet, muzu smlouvat na polovic :-) srpen, zari pripadne rijen bychom chteli lod koupit a pripadne doladit/opravit dle potreby. Ted jsem mel nabidku na ocelovku za super peniz, ale poskozeni se zda byt vetsi nez chceme. Asi to nechame az na osobni prevzeti. Dobre info k vizu, zjistim vic info. Chteli bychom koupit auto a projet yardy od severu smerem k jihu, i ty radis :-) A v Evrope nemate problem s touto registraci z USA? Ani na pojistovne se neptali? Co bylo potreba k teto registraci? Jsem taky hodne mimo CR, ale rad se s vami setkam. Sepisi si otazky a pak je sem pisnu, ted si na vse nevzpomenu :-)

Moc dekuji za rady, Martin
Hamilkar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

Re: Koupe plachetnice v USA - weby,registrace,plavba,zkusenosti

Příspěvekod Hamilkar » sob lis 07, 2015 10:26 pm

Ahoj.
Scháním také loď a byl bych vděný za odkazy na nějaké výprodeje z těch boatyardů. Případně další info předem moc děkuji.
Martin
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv lis 12, 2015 1:53 pm

Ahoj Martine, já mám linky pouze na weby kde se prodávají lodě. Nevím co z toho je yardů.

Ale když něco, hodím to sem.

Cat...
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » stř zář 21, 2016 4:51 am

Cas plyne jak voda a sen se stava skutecnosti a za mesic letim hledat lodku na Floridu.

Rad se podelim o par info co jsem zatim zjistil...

Dobre ceny lodi jsou:

https://miami.craigslist.org/

http://m.sailboatlistings.com/

http://www.ebay.com/

http://www.caribbeanyachtbroker.com/

Povinna registrace ESTA pro vstup do USA stala 14 USD a cekal jsem na ni cca 3dny a dostal ji...v zadosti jsem vyplnil " transit ", abych mohl priletet letadlem a odplout lodi.

Nasel jsem pri hledani velice levny dry storage http://gladesboatstorage.com/ za 3,6 usd/foot, coz je asi best, co jsem zatim nasel. Ma vyhodu, ze je ve stredu Floridy, kvuli hurikanum pres leto.

Zkousim sehnat adresu na Floride, pro snazsi registraci lode...

Martin(Cat)
catamaran
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod catamaran » čtv říj 27, 2016 11:50 am

Uuuuuuuf, tak uz to mam za sebou...

Tyden jezdeni a spani v aute po Floride...

Z 12 prohlidnutych plachetnic od 34 do 45 stop jsme vzali jednu s novym motorem a plachtami. Hunter 37.

Smlouvani? Nevim jak ostatni, ale mne nechtel nikdo slevit ani korunu... myslim jeden sel o 2oo USD dolu.

Stav vsech 12 lodi?

Krome 1 z Norska je stav diky stalemu slunci zalostny...

Kazda lodka dopraska na laminatu...budiky a plachty vypalene.

Fotky vubec neodpovidaji stavu lode.

Jinak Amici jsou supr. Silnice ve 100% stavu a moje auto TOYOTA zere 14 litru a to mam lehkou nohu a benzin stoji 12kc :-)

Martin
Janula
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Janula » stř lis 23, 2016 9:39 pm

Ahoj Martine :-)

ještě jednou gratulace k loďce. To je super že se vám to povedlo!!!!!! Užívejte a přidej nějaké info z plaveb.
Jana
Pavel-Sulc
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 235
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pavel-Sulc » sob lis 26, 2016 5:19 pm

Teď se tu intenzivně diskutuje, že dovezené lodě budou muset mít EU Cerifikát, jinak se nebudou moci prodat a registrovat. Dodatečný certifikát je mnohdy k nezaplacení. Pokud máte zájem článek přeložím.

Zpět na