Okruhovka pro relax s rodinou
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
Okruhovka pro relax s rodinou
Ahoj, chtěl bych požádat o radu s výběrem lodi. Měla by to být okruhovka hlavně na mojí rekreaci s možností vzít občas na palubu i manželku a dceru nebo někoho dalšího.
Loďka by měla být i lehce transpotovatelná, když s ní zrovna nebudu blbnout na našem rybníku.
Chápu, že mít loď ať už jakoukoliv je práce ale abych ji jenom dokola neudržoval a neopravoval a na vodu se skoro nedostal.
Okruhovky RS znám a jsou špička ale to je trochu nad můj limit kolik jsem do toho ochoten vrazit. Myslel jsem spíš na piráta, vaurien nebo možná 420 ale na typu netrvám tak poraďte jestli máte zkušenost nebo o něčem víte.
Díky ahoj
Loďka by měla být i lehce transpotovatelná, když s ní zrovna nebudu blbnout na našem rybníku.
Chápu, že mít loď ať už jakoukoliv je práce ale abych ji jenom dokola neudržoval a neopravoval a na vodu se skoro nedostal.
Okruhovky RS znám a jsou špička ale to je trochu nad můj limit kolik jsem do toho ochoten vrazit. Myslel jsem spíš na piráta, vaurien nebo možná 420 ale na typu netrvám tak poraďte jestli máte zkušenost nebo o něčem víte.
Díky ahoj
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Re: Okruhovka pro relax s rodinou
Ahoj, Pirát se mi zdá na rekreační svezení dost dobrej, je tam místo, Vaurien a 420 je menší, šel bych do Piráta... 

Ono to asi dopadne s tím pirátem. Od začátku se mi líbil nejvíc ale přijde mi, že jich není tolik k mání jako třeba těch vaurien. Na druhou stranu snad všechny ty vaurien co lidé prodávají jsou ve dřevě, čehož bych se asi trochu bál.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
Pirát je taky často dřevěnej, to poznáš jestli není shnilej...
No to je taky fakt, že je možná někdy lepší dřevo než nějaký kutilský pokusy s laminátem.
-
- moderátor
- Reputace: 234
Pirát, první volba. Navíc je bez papírů pro loď i kapitána.
- Darek
- návštěvník fóra
- Reputace: 12
Nevím jaký máš limit ale RS Vision se dá koupit cca od 65tis. Není to sice nijak krásná loď, je to plasťák (nebude jí vadit když necháš trup přes zimu klidně venku), je určitě lehčí než Pirát (pokud chceš jezdit i sám, je váha kvůli manipulaci taky téma, otočit zpět převrácenýho Piráta...) a troufám si tvrdit že si udrží hodnotu bez větších investic a údržby, kdybys za pár sezón zjistil že se chceš posunout dál...
No těch 65 by pro mě byl tak ten strop no. Otázka je kde tu RS koupit za tydle prachy, v zahraničí? Ten plasťák by se mi právě líbil co se týče praktičností.
Ahoj, nebudu doporučovat nebo zatracovat konkrétní typ lodě, ale jestli to má být pro rodinu, tak co největší kokpit, co nejširší kvůli počáteční stabilitě, 4,30 - 5 m délka, hmotnost co urveš na manipuláku z vody neb ona ti nepomůže, jak říká klasik ona je slabá od narození a on láskou, jo a ještě bych doporučil uzamykatelné úložné prostory a závěs na motor a 12 m plachty. Hodně štěstí při hledání. Jurin
No taková loď by byla ideální ale předpokládám, že se budu muset spokojit s nějakým kompromisy. S tou váhou a velikostí s tebou souhlasím, ale ten zbytek už je pro mě trochu nadstandart spíš pro kajutovou loď 

Za mě katamarán, Hobbie, Nacra, Topcat atd- dá se složit, je to stabilní pro jízdu s rodinou atd.
Dobrý den,
Měl bych takový dotaz. Nikde jsem bohužel nenašel jestli tovární laminátový Vaurein je nepotopitelný (zda-li má nějáké vzduchové kapsy apod.)
Pokud by někdo věděl byl bych rád za info
Díky moc..
Měl bych takový dotaz. Nikde jsem bohužel nenašel jestli tovární laminátový Vaurein je nepotopitelný (zda-li má nějáké vzduchové kapsy apod.)
Pokud by někdo věděl byl bych rád za info
Díky moc..