Nie nezobral som ju .o)
Musím si to nechať prejsť hlavou. Cena je tam no ľudovo povedaná za odvoz.
Ak ju kupim je jasne že na suchu by bol tento rok pokial nekúpim aj niečo menšie otvorené na blbnutie.
Denis: Od teba som niečo podobné očakával. A kýl je pôvodný sklopný urezané ucho pre vyťahovanie a na skrutkový spoj. Ináč je na vozíku položený.
Ale síce je hotová ale je tu pár drobností ktoré bude nutné dorobiť.
Pani aj keď mali plány (len časť, a nebola tam značka kde má byť sťažeň) tak ho posunuli cca 50cm dopredu .o(, a navyše pod šťažňom v kajute nieje výstuha. Pátral som teraz po nete nakoľko je fo figaro 5.
A.
kajutová plachetnica - bez registrácie
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
- Reputace: 37
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: kajutová plachetnica - bez registrácie
Radšej nič nenapíšem, lebo Denis je milovník drevených lodí.
Ja z dreva uznávam len teak na palubu, nábytok v kajute, a možno ešte nejaké madlá. Ostatné je veteránske hnutie
Ja z dreva uznávam len teak na palubu, nábytok v kajute, a možno ešte nejaké madlá. Ostatné je veteránske hnutie

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Plutvu položenú na vozíku som videl, ale asi som zle čítal, pochopil som to pôvodne tak, že má pevný kýl. To je preto, lebo píšeš bez čiarok vo vete
Teda plutva je, nie je plutvová skriňa a otvor do dna lode ? Vykašli sa na to kde je sťažňová pätka, zistíš ako loď jazdí na plachtách a upravíš to, alebo tu na JI je návod na výpočet, tak si to teraz cez zimu naštuduj a vypočítaj. V Hornbachu kúp drevený hranolček, alebo vodárenskú colovú trubku a vzpera je vyriešená. Kup si 5 koňový motor a na jar už môžeš jazdiť. Vieš si vôbec predstaviť čo je na tej loďke spravenej roboty? Asi nie, hovorím ti, ta loď je hotová, to čo riešiš je pár drobností.

- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Hej niekdy vynechávam čiarky.
Denis neboj uvedomujem si čo je na tom roboty, nakoľko viem čo dá práce spraviť poriadne súťažný model na závody a to je len cez meter šušeň.
A.
Denis neboj uvedomujem si čo je na tom roboty, nakoľko viem čo dá práce spraviť poriadne súťažný model na závody a to je len cez meter šušeň.
A.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Však ja nič, ja muzikant
. Na fotke je vidieť dolu na lodi zrejme prípravu na našroubovanie kýlu. To by som sa snažil v tejto fáze využiť /ak by si ju kúpil/ a určiť v praxi na plachtách, kde má byť kýl umiestnený, ak tam totiž spravíš plutvu, tak z jej umiestnením už nepohneš a môžeš hýbať len so sťažňom. A zrejme potrebuješ aj laborovať s plachtami, chceš ich tuším mať 12 m2. Trup je celistvý, kormidlo máš, motor musíš kúpiť aj tak, takže potrebuješ len vnútorný balast a pod loď prišroubovať kus plechu ako kýl, čo bude imitovať plutvu.
Je možné že pojazdíš na motore a zistíš že to je malé a radšej kúpiš väčšie auto, nebol by si prvý, ani jediný.

Je možné že pojazdíš na motore a zistíš že to je malé a radšej kúpiš väčšie auto, nebol by si prvý, ani jediný.
- Andrejjeep
- aktívní jachtař
Ak to dotiahnem tak umiestnenie plutvy budem rátať, nakoľko tým že zo sťažňom moc nepohnem kvoli posuvnej lukne. To je rozdiel oproti orginálnej konštrukcii kde bola lukna výklopná. Hodím si to graficky do kresliaceho programu a tam to ide vcelku rýchlo.
A.
A.
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
Nedávno tady kolega požádal o pomoc s výběrem lodi bez registrace. Odpovědi dostal od lidí z " druhé strany ", kteří si potrpí na kuchyňku, WC, rollfok, bimini, kotevní vrátek, vinšny, kormidelní kolo, reling aj.
Souhlasím s tím, že kapitán, který veze posádku na jakékoliv lodi by měl mít VMP.
Chci ale upozornit na to, že je tady pár " minimalistů " , kterým stačí k dovolené stan, nebo kajuta na přespání. Vybavení moderní doby rádi zanecháme na pevnině. Proto máme lodě bez registrace a užíváme si plachtění stejně, jako ti s registrací.
Před pár roky jsem si půjčil oddílového piráta, protože jsem chtěl svézt švagrovou se 2 dětmi. Pro jednodušší ovládání jsem nechal kosatku v loděnici.
Foukalo 2 Bf s poryvy do 4 Bf. Loď i za dvojky dělala přes 3 kn a já si liboval, jak jednoduše to jako "kat" plachtí.
Vzpomněl jsem si na plány, které otec zakoupil v 70. letech v Polsku. Mak 444. Takový pirát s kajutou, oplachtění kat, nebo slup. Ploutev v kokpitu. Velmi jednoduchá stavba 130 kg vážící lodi s plachtami 7/10 m2, která by po modifikaci dokázala udělat radost skromné rodině 2 + 2, jenž nemá ambice na komfort a upluté míle.
Je to dilema, čím se nechat omezit. Registrací, nebo parametry. Záleží na jednotlivci, jak se rozhodne, jaká loď ho uspokojí. Každopádně jde obojí.
PS. : O argumenty z " druhé strany " nestojím, vyjádřil jsem pouze svůj názor. k.
Souhlasím s tím, že kapitán, který veze posádku na jakékoliv lodi by měl mít VMP.
Chci ale upozornit na to, že je tady pár " minimalistů " , kterým stačí k dovolené stan, nebo kajuta na přespání. Vybavení moderní doby rádi zanecháme na pevnině. Proto máme lodě bez registrace a užíváme si plachtění stejně, jako ti s registrací.
Před pár roky jsem si půjčil oddílového piráta, protože jsem chtěl svézt švagrovou se 2 dětmi. Pro jednodušší ovládání jsem nechal kosatku v loděnici.
Foukalo 2 Bf s poryvy do 4 Bf. Loď i za dvojky dělala přes 3 kn a já si liboval, jak jednoduše to jako "kat" plachtí.
Vzpomněl jsem si na plány, které otec zakoupil v 70. letech v Polsku. Mak 444. Takový pirát s kajutou, oplachtění kat, nebo slup. Ploutev v kokpitu. Velmi jednoduchá stavba 130 kg vážící lodi s plachtami 7/10 m2, která by po modifikaci dokázala udělat radost skromné rodině 2 + 2, jenž nemá ambice na komfort a upluté míle.
Je to dilema, čím se nechat omezit. Registrací, nebo parametry. Záleží na jednotlivci, jak se rozhodne, jaká loď ho uspokojí. Každopádně jde obojí.
PS. : O argumenty z " druhé strany " nestojím, vyjádřil jsem pouze svůj názor. k.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Okajutovaný Pirát pluje (tedy plul před cca sedmi lety) dole na Labi, pravděpodobně byl z ústecké loděnice. Pluli v něm dva mlaďasové a skládali se tam jak ježek do klece. Pro dva štíhlé a obratné to asi možnost je, 2+2 si v tom nedovedu představit.
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
Celý odstavec je o jedné lodi, takže přesněji :
Mak 444. Je to takový Pirát s kajutou, ...
...která by po modifikaci ... = hlavně zvětšení o 15 - 20 %
k.
Mak 444. Je to takový Pirát s kajutou, ...
...která by po modifikaci ... = hlavně zvětšení o 15 - 20 %
k.
- kapo
- aktívní jachtař
- Reputace: 39
http://img17.rajce.idnes.cz/d1702/12/12 ... .jpg?ver=0[attachment=0
k debatě co je to za loď-je to opravdu micro 550 Flyer,koupil ho syn v jižních Čechách a komplet jsme ho zrekonstruovali,ted se dodělává interier,
je to ta loď vlevo
]nový fous.JPG[/attachment]
k debatě co je to za loď-je to opravdu micro 550 Flyer,koupil ho syn v jižních Čechách a komplet jsme ho zrekonstruovali,ted se dodělává interier,
je to ta loď vlevo
]nový fous.JPG[/attachment]