Malá kajutovka se zasouvacím kýlem - DOPORUČTE!
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 153
Máš jachtársku mapu? Značná časť jazera Má 1,2 , v strede je to 1,4, na najhlbšom mieste, jednom jedinom je 1,8. Stopa má cca 30 cm, tak že to bude jazdenie všade o chlp. Charakter dna neviem aký je, či je rovný, alebo zvrásnený, ale v každom prípade je tam blato. Čo som sa tam bol pozerať na lodičky, mám dojem že viac ako 80 cm ponor nemajú.
- cechura
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Sídl znám víc jako kaiter. Podle směru vjetru jsem měl možnost prošlápnout na jezeře několik lokalit,, příhodných pro naše starty.
300 m od břehu není problem někde v případě drškopádu nahrábnout nohou dno. Směrem k Maďarsku je tý vody snad ještě míň. 1.1m se mi zdá snad na hraně pro plotev i komrdlo.Výhoda Sídlu je bezesporu v tom, že tam fičí skoro furt.
jura
300 m od břehu není problem někde v případě drškopádu nahrábnout nohou dno. Směrem k Maďarsku je tý vody snad ještě míň. 1.1m se mi zdá snad na hraně pro plotev i komrdlo.Výhoda Sídlu je bezesporu v tom, že tam fičí skoro furt.

- mozeg
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
No ja minimalne viem ze je tam saturn 21tka s ponorom 1,3m. Ono ten plutvovy kyl ma vyhodu ze sa zasunie ci uz sam alebo ho zasunies sam, ono zvysok balastu je aj tak v dne plachetnice. Kyl ma tak 80-100kg podla typu lode, co oproti tomu co je v trupe malina. Ale denis v konecnom dosledku mas pravdu vacsina vodnej plochy je na tom dost tragicky ale napriektomu je tam obrovske mnozstvo plachetnic. No nedalo mi a pozrel som si ponor plachetnic ktore sa chartruju Denis ma pravdu ponor 80cm max 90cm. Takze sa viac balastu dava do lode ako do kylu samotneho. Dost zaujimave.
No co viem, tak napriklad na Seascape 18 tam chodia na paradnu jachtanicu a ta ma ponor min 0,15m a max 1,5m. Dokonca som videl predavat jednu Delphiu s nerezovou plutvou, takze ak tam je blato je to relativne vhodny material.
Tu som dokonca nasiel nieco na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=tpLBmrmc ... r_embedded
Tu som dokonca nasiel nieco na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=tpLBmrmc ... r_embedded
Naposledy upravil(a) aTrej dne čtv led 31, 2013 2:39 pm, celkem upraveno 1 x.
- Denis
- zkušený harcovník
Vlákno na Neusiedlerské, inak zvané aj Neziderské, jazero tu je. A že to tu nikto nenájde? S prepáčením no a čo? Nadobudol som dojem, že nikomu tu nezáleží na čistote vlákien, na dohladatelností informácií, tak ma tu prosím neplette. Z diskusie jasne vyplýva, že pri radení o plutvovej plachetnici sú dôležité aj informácie o jej využitelnosti. Odbočenia takéhoto typu tu budú vždy a je to večný problém. Ak si niečo myslíte, tak aj konajte. Kto chce, nech dá otázku do iného vlákna a je to. Nie?
- Denis
- zkušený harcovník
Prejav uraženej ješitnosti je spoločensky nevhodný? Myslím že som napísal realitu, tak o čo ide? Niekto chce poradiť s plutvovou lodičkou, pri radení sa ta debata nejako vyvíja a my sa naraz preorientujeme do iného vlákne preto, aby niekto niekedy si mohol čítať naše pochybnosti? Nech plynie to čo má plynúť. Ak niekto napíše otázku inam, tak je to v pohode.
- hood
- návštěvník fóra
mala kajutovka se zasouvacim kylem
zdravim stavim pocket ship pokud chces podrobnosti tak napis hood

- Corwin
- pravidelný návštěvník
To HOOD:
Tak tuhle CLC pocket ship ti chválím
Taky se mi moc líbí. Ale přijde mi vzhledem ke své velikosti strašně pracný (?) - 525hod stavby(?).
http://www.clcboats.com/shop/boats/boat ... r-kit.html
Mne se líbí do začátku v téhle velikosti:
http://www.stevproj.com/IntroPCPg1.html - kdy se udává délka stavby 200hod.
Samozřejmě - CLS pocket ship bude mít tutově vyšší výkony, větší koopit a je prostě celkově praktičtější. Ale o tolik(?)
No, ale gratuluju k volbě lodi a těším se na vlákno o stavbě!!!!
No, ale jsme mimo téma: Koupě lodě.....
Edit: sorry: nikde se nepíše nic jako doporučte mi ke koupi
Takže tohle je ok a můžeš začít stavět.... 
Tak tuhle CLC pocket ship ti chválím

Taky se mi moc líbí. Ale přijde mi vzhledem ke své velikosti strašně pracný (?) - 525hod stavby(?).
http://www.clcboats.com/shop/boats/boat ... r-kit.html
Mne se líbí do začátku v téhle velikosti:
http://www.stevproj.com/IntroPCPg1.html - kdy se udává délka stavby 200hod.
Samozřejmě - CLS pocket ship bude mít tutově vyšší výkony, větší koopit a je prostě celkově praktičtější. Ale o tolik(?)

No, ale gratuluju k volbě lodi a těším se na vlákno o stavbě!!!!

No, ale jsme mimo téma: Koupě lodě.....
Edit: sorry: nikde se nepíše nic jako doporučte mi ke koupi

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jeden jollenkreutzer za 85 000,- skoro hotový, ale Václav si pořídil miminko, takže má teď úplně jiné starosti. Fotky z renovace : http://www.starelode.cz/index.php/proje ... euzer-1962 

- Corwin
- pravidelný návštěvník
TO ficcus: Tak pod tohle se taky s klidem okamžitě podepíšu
Navíc - každý člově je jiný a i jinak šikovný. Mne taky všechno trvá minimálně 2x tak dlouho, než jsem počítal....
Nicméně po detailnějším porovnání obou lodí stále hodnotím pocket cruiser jako podstatně jednodušší a tím s potenciálem rychlejší stavby...

Navíc - každý člově je jiný a i jinak šikovný. Mne taky všechno trvá minimálně 2x tak dlouho, než jsem počítal....

Nicméně po detailnějším porovnání obou lodí stále hodnotím pocket cruiser jako podstatně jednodušší a tím s potenciálem rychlejší stavby...
Ahoj všichni, jsem tu mezi Vámi nový ale uvažujeme že si pořídíme s přítelkyní něco menšího s kajutou do začátků. Hodně nám v tom pomáhá všechno co jsme tu přečetli, nicméně měl bych na Vás jednu prosbu. Vzhledem k tomu že fotek a inzerátů jsme viděli mraky ale nedokážeme si představit jak taková garážová plachetnice vypadá v reálu, našla by se dobrá duše, která by si na nás udělala o víkendu čas a ukázala nám takového prcka na vodě? Bydlíme kousek od Prahy takže udělat si výlet po Čechách není problém. Doufám že můj příspěvek v tomto vlákně není off topic.
ahoj, prodávám klepper traveller i s bržděným vlekem a klidně se můžete přijet podívat
, loď je na vodě na rozkoši, nějaké fotky jsou v inzerci na plavidlech nebo seznam bazaru. důvod prodeje je ten, že mám kajutovky dvě a jednu okruhovku a dle názoru rodiny je u nás poněkud přeloďováno. kontakt přes sz nebo 725 071 743. ahoj jurin

- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
jurin píše:ahoj, prodávám klepper traveller i s bržděným vlekem a klidně se můžete přijet podívat, loď je na vodě na rozkoši, nějaké fotky jsou v inzerci na plavidlech nebo seznam bazaru. důvod prodeje je ten, že mám kajutovky dvě a jednu okruhovku a dle názoru rodiny je u nás poněkud přeloďováno. kontakt přes sz nebo 725 071 743. ahoj jurin
Inzerát jsem viděl. Myslím,že je za dobrou cenu. Také jsme ho měli, Byla to naše první kajutovka a dodnes na ní vzpomínáme.