Kamarát sa nadchol pre túto loď - resp. zvažuje jej kúpu, má tri ponuky v podobných cenách. Lode sú r. 2004-2006.
Rozdiel je v motore - dve sú Mercruiser 3.0 štvorvalce a tá tretia Merc. 4.3 V6, výkon je 130 vs. 220 koní.
Otázka je, ako sa tieto dva motory líšia v prevádzkových nákladoch - okrem paliva aj servis, či to proste stojí za to, ísť kvôli vyššiemu výkonu do šesťvalca?
No a otázka špeciálne pre okruh Dunaj v Bratislave, či niekto nepozná konkrétne túto loď, alebo či sa tu nevyskytuje priamo jej majiteľ? Meno lode je "Ľubka".
Bayliner 192 CU
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Re: Bayliner 192 CU
Ahoj Copy,konkrétne túto loď nepoznám ale mal som pred nedávnom presne takú istú a Dunaj je to úplne ideálna loď samozrejme pokiaľ je na nej všetko v poriadku. Nevýhodou je malá kajuta a chýbajúce zadné plato.Inak čo sa týka motora trojliter je úplne postačujúci pokiaľ tvoj kamarát neni závodník.Spotrebu som mal niekde medzi 0.4 až 0.6l na km.A ešte jedna vec sa mi nepáčila že do týchto lodí sa nemontoval posilovač riadenia a dosť ťažko sa tam točí volantom.
- Jozef.
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal konkrétne Bayliner 192 Cuddy, asi v roku 2008. Tiež kajutovku s 3,0 l motorom Mecruiser, štvorvalcom. Vôbec som nebol spokojný. Malá kajuta, dopredu sa prechádza stredom lode. Hladký 115 PS štvorvalec bol slabý na tak veľkú loď, do sklzu sa dostávala dosť ťažko. K lodi som obdržal aj veľkú plachtu (kabrio?), s ktorým sa už vôbec nedalo jazdiť. Motor hučal a mal veľké vibrácie. Po prvej sezóne som sa rozhodol zbaviť tejto lode. Za celú zimu som ju ale nevedel predať. Najazdených 30 hodín.
Bol som s tou loďou tak nespokojný, že som si bez ohľadu na prípadnú stratu začal hľadať iný typ lode. Po absolvovaní výstav v Düsseldorfe a v Helsinkách, som sa rozhodol pre fínsky Flipper 630HT. Dokonca sa mi podarilo vymeniť Bayliner za Flipper a doplatok k novej lodi. Tak som 4.mája 2009 naložil Baylinera na príves a poďme do Helsínk.
Cesta tam:

Po vybavení formalít a vzájomnom odskúšaní, sme Flippera naložili na príves a poďme domov.

Odvtedy mi táto loď slúži k plnej spokojnosti. Je to loď aj do nepohody, má super kabínu, dobré plavebné vlastnosti, pohodlná na spanie, aj na varenie, zmestí sa na ňu chladnička a všetko potrebné kempingové vybavenie. S priateľmi sa plavíme po Dunaji od veľkej noci po október, veľakrát aj v daždi. Keď sme napr. čakali v Bezdane (Srbsko) na preclenie, tak sme v kabíne sedeli ôsmi , ukrytí pred dažďom.
Flipper dnes, má najazdených 600 hodín, priemerná spotreba okolo 11 litrov/hod. Premenené na kilometre 40 l/100km dole prúdom Dunaja, proti prúdu 65l. Na plavbe do Delty Dunaja celkom 720 l benzínu.

Bol som s tou loďou tak nespokojný, že som si bez ohľadu na prípadnú stratu začal hľadať iný typ lode. Po absolvovaní výstav v Düsseldorfe a v Helsinkách, som sa rozhodol pre fínsky Flipper 630HT. Dokonca sa mi podarilo vymeniť Bayliner za Flipper a doplatok k novej lodi. Tak som 4.mája 2009 naložil Baylinera na príves a poďme do Helsínk.
Cesta tam:

Po vybavení formalít a vzájomnom odskúšaní, sme Flippera naložili na príves a poďme domov.

Odvtedy mi táto loď slúži k plnej spokojnosti. Je to loď aj do nepohody, má super kabínu, dobré plavebné vlastnosti, pohodlná na spanie, aj na varenie, zmestí sa na ňu chladnička a všetko potrebné kempingové vybavenie. S priateľmi sa plavíme po Dunaji od veľkej noci po október, veľakrát aj v daždi. Keď sme napr. čakali v Bezdane (Srbsko) na preclenie, tak sme v kabíne sedeli ôsmi , ukrytí pred dažďom.
Flipper dnes, má najazdených 600 hodín, priemerná spotreba okolo 11 litrov/hod. Premenené na kilometre 40 l/100km dole prúdom Dunaja, proti prúdu 65l. Na plavbe do Delty Dunaja celkom 720 l benzínu.

- martin76
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
To je pravda čo píše Jozef čo sa týka kultúry chodu motora a hlučnosti tak natom je ten trojliter dosť zle.
Nedá sa to porovnať zo šesťvalcom alebo osemvalcom.
Ja mám teraz Bayliner 2052 Capri 5.0l V8 a to sa nedá s trojlitrom porovnať a spotreba neni o moc vyššia.
Nedá sa to porovnať zo šesťvalcom alebo osemvalcom.
Ja mám teraz Bayliner 2052 Capri 5.0l V8 a to sa nedá s trojlitrom porovnať a spotreba neni o moc vyššia.
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
Choď do 4.3-ky.
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem za odpovede.
Takže ten trojliter určite nebrať? Jozef, nemohol to byť len nejaký práve 1 nevydarený kus? Si ju kupoval novú?
Takže ten trojliter určite nebrať? Jozef, nemohol to byť len nejaký práve 1 nevydarený kus? Si ju kupoval novú?
- Jozef.
- návštěvník fóra
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Mne sa zdá, že loď spoznávam. Bola celé roky kotvená vo Vlčom hrdle na pontóne Beata boats, neskôr Hlaváček. Jazdil na nej starší pán, vždy len po pláž pri Hamuliakove.
Môj Bayliner som kúpil v r. 2008 úplne nový. Predajca sa pri kúpe dušoval, že ak nebudem spokojný zoberie loď bez problémov späť. Nezobral...
Môj Bayliner som kúpil v r. 2008 úplne nový. Predajca sa pri kúpe dušoval, že ak nebudem spokojný zoberie loď bez problémov späť. Nezobral...

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Zajtra okolo obeda by sme sa na ňu mali ísť pozrieť. Ale iba na suchu, ja som maród 

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
tak prehliadka sa odkladá pre zaneprázdnenosť predávajúceho, a možno sa ešte medzičasom niečo vyskytne
-
- návštěvník fóra
- Reputace: 3
Poslal som ti sz.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
zatiaľ mi nič neprišlojuro píše:Poslal som ti sz.