Člun Open - Daycruiser bez kabiny

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

Mira1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Člun Open - Daycruiser bez kabiny

Příspěvekod Mira1 » pát úno 11, 2022 6:51 pm

Ahoj, zvažujeme přechod z gumáku Bush 470 na pevný open člun - takový ten, kde se vzadu u motoru leze do vody a vpředu je velké plato na válení se - žádná kajuta, hledáme něco kolem 5 metrů. Bohužel neznám nikoho, kdo ho má, a tak bych se tady rád zeptal zkušených mořských vlků:

1. Kde doporučujete takový člun koupit? V ČR nebo někde v zahraničí? Netrváme na novém, klidně může být starší, když bude v pořádku. Zatím jsem zkoumal boat24.com, něco tam je, ale že by to byla nějaká láce za vcelku staré lodě, se říct nedá.
2. V ČR takové čluny prodávají např. v Boat007, CzechMarine atd., jaká je kvalita těch lodí? Předpokládám, že to je vše dovoz z Polska (jen odhaduji) a někde jsem zahlédl komentář, že některé polské lodě jsou z měkkého plastu či co, ale to může být hloupost, nevím.
3. Jak starou loď má ještě smysl koupit? Netuším, jak dlouho laminát vydrží.
4. Za jakoukoli zkušenost budu taky rád.

Díky předem za rady.
Mira1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Člun Open - Daycruiser bez kabiny

Příspěvekod Mira1 » čtv úno 17, 2022 5:13 pm

Koukám, že si budu muset poradit sám, tak ale kdo by chodil v únoru na jachtařské fórum :-). Takže jen doplním takovou zajímavost: našel jsem člun, který se mi líbí, na stránce výrobce jsem si našel dealery (v ČR nikdo), všichni mají na stránkách tento člun na prodej, ale nikdo ho nemá na skladě a do léta ani mít nebude. V Česku občas žehráme na české shopisty a eshopisty, ale v zahraničí to, jak koukám, není o nic lepší. A to ještě že by Němci zareagovali na mail, to by po nich člověk chtěl asi moc. No nic, hledám dál, přinejhorším na gumáku, co máme teď, je taky dobře.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv úno 17, 2022 5:55 pm

Kupuj v Polsku, tam sú ceny nižšie ako inde, výrobcovia dávali možnosť si čln v rôznom štádiu dokončiť, kvalita je odpovedajúca podmienkam na ktoré je určený, robia aj sendvičové konštrukcie, ak ho chceš na more, tak sa treba informovať akú má kategóriu a aby mal kovania odolné morskej vode, nie je nerez ako nerez, no a poradiť konkrétne ti neviem, lebo to už nesledujem.
Michal1
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 10

Příspěvekod Michal1 » čtv úno 17, 2022 8:03 pm

Ahojte. Možno to sem úplne nepatrí, ale my s mojou polovičkou sme si minulú jeseň vymysleli KMaxxi xxl. Je to síce rybárska pramica ale požiadavkám na priestor na opaľovanie a rebrík zozadu by mohla spĺňať. Zatiaľ ešte nebola na vode, ale v priebehu roka poinformujem o skúsenostiach ak by bol záujem.
Mira1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mira1 » pát úno 18, 2022 11:49 pm

Na polské lodě se taky dívám, taky se mi zdá docela vtipné, že loď, co tam stojí u dealera (tedy ne u výrobce, tam bych to ještě pochopil) 230 000 Kč, se tady prodává za 280 000. Pěkné lodě dělají Řekové, ale letos je to peklo něco sehnat, možná to fakt nechám na příští rok, až se dodavatelské podmínky snad trochu znormální. Co znamená, že není nerez jako nerez? Chceme s tím samozřejmě jezdit i na moři. Do pramice asi nepůjdeme, ale věřím, že požadavky na válení se na vodě to nejspíš splní.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob úno 19, 2022 6:39 am

Tady mas o nerezi pojednani. Na more jedine A4 a i tak oplachovat, cistit, lestit.
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... b5onbdor11
Mira1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mira1 » úte úno 22, 2022 12:09 pm

Díky, sice jsme na škole měli nějakou tabulku ocelí podle obsahu uhlíku, ale nerez jsem vždy považoval za nerez bez přívlastků. Člověk se pořád učí.

Nějak mě ten výběr lodi přestává bavit, letos je supply chain narušen asi všude, to shánění je skoro jak za socíku! Řecké lodě nejsou letos dostupné a pokud ano, jsou to typy, které nechci, kromě toho je v ČR snad nikdo neprodává a domailovat se německých dealerům je o nervy. Italské jsou drahé. Polské mívají nízkou základní cenu, ale po započítání všeho jsou cenově na úrovni řeckých nebo výš, které mi přijdou lépe designově udělané - jako že se nám víc líbí. Chtěl jsem vyrazit do Tullnu, ten nám zrušili, pokud jsem dobře viděl, tak uvidíme na For Boat - tam se zase obávám, že budou čeští prodejci prodávat polské lodě s 20%-ní přirážkou. Zatím to vypadá, že asi zůstaneme u gumáku, ve dvou je na 470 docela pohoda, udělali jsme si tam válecí plato z polykarbonátu (vypadá to trošku jako vopičárna, ale pohodlí dokonalé ...), jediný problém je, že nafukovací kýl neřeže vlny a moc pak skáčeme, což naše sešlá záda už moc neocení.
PEPO
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 13

Příspěvekod PEPO » stř úno 23, 2022 2:06 pm

Ja som si bol pre starší čln vo francúzsku takmer až na druhom konci.
Ale stálo to za to.
Viem že ked som ja hladal čln, tak takých otvorených ako zhánaš, tak takých tam bolo neúrekom...Akurát ja francúzov nemám vôbec,alebo vôbec rád a k tomu tá ich arogancia. :x
Ale zasa kvalita a ceny zasa prevážili a kúpil som lod tam.
Aj v taliansku boli nejaké na výber, ale nie také čo by vyhovovali mne ;)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » čtv úno 24, 2022 7:37 am

Grécke lode Olympic predáva Grühn Wassersportzentrum v Koblenzi.
Dávnejšie tam kupoval loď Pupi. Bol som tam s ním ako jazyk a môžem povedať, že pán bol veľmi ochotný a dal aj dobrú cenu.
Za opýtanie nedáš nič. Link: https://www.wassersportzentrum.com/neue ... mpic-boote
Mira1
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Mira1 » pát úno 25, 2022 9:59 am

Pepo, a nepamatuješ si, kde ti Francouzi inzerují? Protože při hledání třeba na Boat24 mi nevyjela snad ani jedna loď z F. Jo jo, Frantíky taky mám moc rád :-).

Do Wassersportzentrum jsem mailoval taky, na 1. mail samozřejmě nikdo nereagoval, na urgenci taky ne, tak jsem se na ně vykašlal. Mailoval jsem na všechny dealery lodí, které se mi líbí, do cca 1400 km, buď nereagovali ani na urgenci a nebo budou mít lodě až v půlce léta, což je dávno po naší dovolené, takže to nemusíme nijak uspěchávat, třeba něco bude na konci sezóny.

Zpět na