bobes - s umístěním motoru u tak malé loďky to je opravdu potíž,nechtěl bych aby moc zasahoval do kajutky,řešil bych to podobně jako u lodě sanomagic :
Uploaded with
ImageShack.us
Motor je hned u vstupních dvířek,nevýhoda je ale nepohodlné vcházení a vycházení z kajutky.Nebo posunout motor víc dozadu a jeho kryt používat jako stolek.Ale to by se zase zmenšil prostor v kokpitu,kde se tráví nejvíc času.
Nápad s přestavbou trupu plachetnice není špatný,to mě nenapadlo,z ploutvové by to šlo....
Zaměřil jsem se na trupy parních loděk protože jsou přímo vymyšlené na výtlačnou plavbu s (relativně) slabým motorem,výhodu mají v téměř vodorovném hřídeli lodního šroubu,jeho tah je využitý co nejvíc,nejsou u něj ztráty jako při šikmé poloze.
Se čtyřmi dospělými počítám na kratší výlety,samozřejmě že tak maličká loďka je akorát pro dva. Nevýhodou na prostor je štíhlost,ale zase se mi líbí.Lodička v mém druhém příspěvku je taková "leštěnka" ,z dálky vypadá jako hračka,na podívání je moc hezká,ale víc je mi sympatický drsný vzhled jako má třeba Tosen
http://www.plachetnice.estranky.cz/foto ... dej/tosen/
Denisi,ta Tvoje kajutová loďka o které píšeš je někde tady na fóru?