motorovy kajutovy clun Perla 2 od ing.Huberta
Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
motorovy kajutovy clun Perla 2 od ing.Huberta
kajutovka Perla 2-udajne nejvic rozsirena kajutovka v 70-80letech minuleho stoleti v CSSR-v soucasnosti o ni zminek jako šafranu-byla špatna nebo dobra? pametnici-zavzpominejte
-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: motorovy kajutovy clun Perla 2 od ing.Huberta
packa píše:kajutovka Perla 2-udajne nejvic rozsirena kajutovka v 70-80letech minuleho stoleti v CSSR-v soucasnosti o ni zminek jako šafranu-byla špatna nebo dobra? pametnici-zavzpominejte
nejvíc rozšířená je asi tak relativní, jako z té doby "dočasně". v praze bylo tak 6 kusů. vzhledem k tomu, že výtvory podle plánů páně Huberta se pohybovaly v počtu kusů/typ tak 1 - 3, bylo to docela hodně

většinou sololitovej kajuťáček, kterej prázdnej byl schopnej polokluzu do cca 20 - 25 km/h pomocí 20PS Vichrostroje made in, přesněji "sdělano" v cccp
Perla
Kamos ji mel, byla dobra, i Moskva s 10k byla dobra, jen v Modranech proti proudu to slo tezce, lidi na brehu byli rychlejsi, bylo taky dobry aby mela trochu nalozeno, tolik se nekejvala, nekde vyhrabu fotky
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
pri uklidu se mi dostala do ruky fotka ze stareho labe u veletova kde jich bylo par zakotvenejch-foceno nekdy 1977-1980-jezdivali jsme tam,, taborit,, na ostrov ale v te dobe nas zajimalo spis neco jineho nez co je na druhem brehu-jinak jedna se občas vidi n
a labi okolu soutoku (cidlina)
to sluvko ,,nejrozsirenejsi,, je zase z nejakeho clanku-snad zapisnik?-kterej jsem kdysi čet
a labi okolu soutoku (cidlina)
to sluvko ,,nejrozsirenejsi,, je zase z nejakeho clanku-snad zapisnik?-kterej jsem kdysi čet
- DonEmilio
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
ahoj Skilinere,
vím, že Tvá nabídka je už staršího data, ale přece jenom: mohl bych Tě o sken plánku na Perlu poprosit? Zajímalo by mě to. Taky její hmotnost a zda by podléhala registraci jako malé plavidlo...Předem díky za odpověď, Honza.
vím, že Tvá nabídka je už staršího data, ale přece jenom: mohl bych Tě o sken plánku na Perlu poprosit? Zajímalo by mě to. Taky její hmotnost a zda by podléhala registraci jako malé plavidlo...Předem díky za odpověď, Honza.
DonEmilio,
PERLA II má hmotnost (bez motoru a vybavení) 500 kg. Délka celková 6,2 m, šířka celková je 2,04 m, doporučený výkon motoru je 8 - 25 koní. Výrobní čas 800 - 1000 hodin.
Plavbě zdar
BVP1
PERLA II má hmotnost (bez motoru a vybavení) 500 kg. Délka celková 6,2 m, šířka celková je 2,04 m, doporučený výkon motoru je 8 - 25 koní. Výrobní čas 800 - 1000 hodin.
Plavbě zdar
BVP1
- Lubos01
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Takže s hmotností by to vyšlo, ale s pětikoňovým motorem by to už asi žádná perla nebyla...
-
- moderátor
- Reputace: 234
Taky nepíšou pět, ale osum, jako nejmíň.