Bezpečnosť zásielkového predaja a Paypal

Platby kartou, nákup jachtařských potřeb na eBay, na Aukru. Dobré obchody s loděmi a lodním příslušenstvím u nás v ČR, na Slovensku i jinde. A podobná problematika.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Bezpečnosť zásielkového predaja a Paypal

Příspěvekod Denis » sob dub 13, 2013 8:14 am

Najlacnejšie prívesné motory som našiel tu:
http://www.boatshop24.com/de/advert/mot ... neu/799335

Prosím vás o váš názor, skúsenosti, či predaj cez Paypal je bezpečná tak, že ak predáva podvodník, tak či je moja platba je chránená. Snažil som sa to nájsť na nete, ale moje vedomosti sú chabé.
styx
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod styx » sob dub 13, 2013 8:25 am

Ja mám iba pozitívne skúsenosti s Paypal. Stačí jedenkrát verifikovať kreditnú kartu a už sa pripájaš a platíš iba prostredníctvom zabezpečeného pripojenia prostredníctvom stránky paypal. takisto pri problémoch s predajcom kontaktuješ paypal a oni po komunikácií s predajcom vrátia tvoju platbu späť.
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod DonEmilio » sob dub 13, 2013 9:53 am

Záleží, co máš na mysli. 1: Paypal se považuje za velmi dobře zabezpečený platební systém. Tam snad nic nehrozí a na Tvoji kartu tam nikdo nemůže. Dokonce při jedné chybě při registraci karty mi oznámili, že tuto kartu už mi nikdy nezaregistrují z bezpečnostních důvodů.
2: že je prodávající podvodník Ti nikdo nezaručí, ale k tomu tam jsou vzájemná hodnocení prodejců od kupujících a naopak. Dokonce je to od Tebe po uskutečněném obchodu vyžadováno formou zanechání hodnocení - takzvaný FEEDBACK.
Paypal je schopen opravdu účinně řešit reklamace a kdo tam podvede, už nemá šanci. Drtivá většina prodejců se snaží mít jen ta nejlepší hodnocení. Koukni na % positive feedback u prodejce a uvidíš. Dokonce si jednotlivá můžeš i přečíst.
Nebál bych se toho a přeju úspěšný obchod.[s]
DonEmilio
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod DonEmilio » sob dub 13, 2013 9:58 am

Promiň to hodnocení je na Ebayi, kterého se Tvůj dotaz netýká. Ale jedná se asi o většího prodejce, takže bych se asi taky nebál. Přeju úspech.[s]
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob dub 13, 2013 2:15 pm

Na predajcu som nenašiel žiadne hodnotenia, podla registru firiem v D fungujú len velmi krátko, tak mám obavu či to nie je nejaká elektronická mafia. Paypal ručí do akej výšky platby, neviete to niekto? Hladal som a nenašiel.
skipper
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod skipper » sob dub 13, 2013 2:58 pm

Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » sob dub 13, 2013 8:33 pm

Ja pouzivam Paypal bez karty (posilam si tam kredit z uctu), je tam docela nizkej limit an platby, ale na ty moje blbosti to staci. Spokojenej jsem maximalne. Kdyz zbozi nedojde, penize vratej.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » sob dub 13, 2013 8:44 pm

Taky platím Pp, pohodlné !
kapik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod kapik » sob dub 13, 2013 9:54 pm

Pokud to dodavatel nedodá, je jen potřeba s Pp vše vyřešit do 60 dnu, pak není možné provést reklamaci. Takže, pokud zboží nejde a nejde a eshop slibuje, že už to je na ceste, neváhat a obratem reklamovat na Pp. Pp pak penize ehopu sebere. Ja to bohužel prošvihnul....
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » ned dub 14, 2013 7:02 am

zrovna včera jsem řešil reklamaci na ebay. Zboží nepřišlo, ale bylo to víc jak 45 dnů, takže ebay řekl, že už za nic neručí, ale že se můžu dohodnout s prodejcem. Tak jsem mu napsal něco o tom, jak tu funguje pošta a jestli neví kde se to zastavilo. A on mi místo odpovědi rovnou vrátil peníze. A za pár vteřin email z paypalu, že mám na kreditu o jednu libru víc. :D
Jano
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jano » pon dub 15, 2013 10:12 pm

Taky můžu přidat pozotovní zkušenost s PayPal, jen bych varoval před přílišnou automatizací platby kartou - je možné to nastavit tak, že člověk jenom zmáčkne tlačítko zaplatit přes PayPal, přihlásí se (pokud ještě není) a je zaplaceno. Tohle důrazně nedoporučuji, řešil jsem se známým problém s virem, který "zařídil" automatické odklepnutí transakce, o které neměl páru. Po dvou transakcích v krátkém čase za sebou se mu povedlo kartu z PayPal účtu odejmout. Následně jsme sepsali reklamaci s popisem co a jak se stalo - za 6 hodin byla vyřízena a platba byla vrácena zpátky, takže opět výtečná reakce PayPal...
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » úte dub 16, 2013 3:51 pm

Tak proč to potom nedoporučuješ? Když se nic nestalo?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » úte dub 16, 2013 6:57 pm

Po přečtení Janového příspěvku mě je naprosto jasné co nedoporučuje a proč to nedoporučuje.
Díky Jano za upozornění i ukázkový příklad co se může stát.
Jano
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jano » úte dub 16, 2013 6:58 pm

Právěže doporučuji, jen není vhodné používat všechny možnosti automatizace...
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » úte dub 16, 2013 8:18 pm

Myslím,že většina to pochopila :roll:
bomba
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod bomba » úte dub 16, 2013 9:26 pm

Ahoj
Na rozdíl od Baharise si nedovedu představit co je to "přílišná automatizace platby kartou"
Každá platba začíná klepnutím na ikonu PP,vysvětlete mi prosím co je to přílišná automatizace.
Já mám svůj PP ůčet propojenej s mojí kartou a postup placení je prostě daný,tak jaká přílišná automatizace.
prcekee
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 4

ebay-paypal

Příspěvekod prcekee » úte dub 16, 2013 9:51 pm

Mám jen dobré zkušenosti zatím a doporučuji, jistím se tím, že mam povolene jen cca 200Kč na internet 1xdenně 1000Kč měsíčně, pokud nakupuji jak nyní vysílačku za cca 850Kč vlezu do M-bank povvolím částku a po transakci to zase vypnu možna zdlouhavé a zbytečné ale mám pocit bezpečí.
Jano
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Jano » stř dub 17, 2013 12:47 am

Nedělám s PayPal denně (spíše tak 1x za rok), takže nepostřehnu všechny změny. Pokud se nepletu, tak kdyby byla možnost, že PayPal po registraci karty zapomněl CSC kód a bylo nutné jej zadávat ručně. Teď se zdá, že již tato možnost není. Po uvedené zkušenosti kartu radši registruji vždy před nákupem a pak odregistruji (je to tak minuta navíc), nebo to lze řešit limitem v bance, jak psal prcekee.
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod mozeg » stř dub 17, 2013 11:29 am

Denis podla vsetkeho su to tito ze:

http://www.aussenborder-markt.de/ab-glo ... ervice.htm
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod Zbiry » stř dub 17, 2013 11:41 am

Používám PayPal asi 5 let, Dvakrát jsem měnil kartu. Nikdy jsem neměl jediný problém!! Pouze jednou jsem musel opakovat nastavení, protože jsem se uklikl! Moje blbost.
smike
moderátor
Reputace: 18

Příspěvekod smike » stř dub 17, 2013 12:06 pm

koupil jsem na německém Ebay lednici do karavanu, prodejce mi ji poslal dopravní službou, ta mě ji nedodala a vrátila prodejci zpět. Ten pak úplně přestal komunikovat. Vyvolal jsem na PayPalu spor (je třeba toto udělat do 45ti dní), bylo asi 20 dní na řešení a pak mi PayPal vrátil peníze za zboží plus za dopravu.
U mě PayPal je v pohodě.. :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » stř dub 17, 2013 1:09 pm

Denis, tá prvá adresa je mi podozrivá. Nemajú ani webovú stránku. Skús im zavolať či komunikujú. Keď neberú telefon, alebo keď komunikujú anglicky, môžu to byť podvodníci z cudzej krajiny (nie z Nemecka).

Zpět na