Yachtařské e-shopy v Anglii

Platby kartou, nákup jachtařských potřeb na eBay, na Aukru. Dobré obchody s loděmi a lodním příslušenstvím u nás v ČR, na Slovensku i jinde. A podobná problematika.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Yachtařské e-shopy v Anglii

Příspěvekod libor.janko » ned pro 25, 2011 5:45 pm

Ahoj,
chtěl bych se zeptat máte vyzkoušené nějaké dobré e-shopy v Anglii. Vím, že můžu pomocí google, ale tam mi nedá osobní reference a zkušenosti. Momentálně mám možnost posílat v Anglii na místní adresu s přeposláním následně zhruba 1x měsíčně do ČR za dobrou cenu od kamaráda, který tam bydlí. Moc děkuji za tipy.
dan
s/y Hannah
Reputace: 2

Příspěvekod dan » ned pro 25, 2011 6:46 pm

http://www.mailspeedmarine.com
tihle jsou ok,bral jsem od nich par malickosti,vzdy bez problemu..
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » ned pro 25, 2011 9:03 pm

Díky moc.
selinak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod selinak » ned pro 25, 2011 11:06 pm

já bych uvítal spíš čínskej e-shop...
docela často objednávám nejrůznější elektroniku nejen do modelů letadel a nemůzu si to vynachválit!!!
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pon pro 26, 2011 11:43 am

Selinak, buď prosím ťa tak láskavý a na informáciu o čínskom velkoobchode založ nové vlákno. Toto vlákno má názov tak jednoznačný, že tvoj príspevok tu nemá miesto.
stani119
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Re: Yachtařské e-shopy v Anglii

Příspěvekod stani119 » čtv dub 07, 2016 2:15 pm

Ahoj,
máte prosím někdo nějaké zkušenosti s nákupem jachtařských potřeb na e-shopu CACTUS NAVIGATION z UK ?
asasek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 11

Příspěvekod asasek » stř led 25, 2017 6:08 pm

Ahoj, můžu doporučit:
https://www.tridentuk.com/

Dobrý prodejce se pozná podle toho, jak se postaví k tomu, když se něco zvrtne - a u mně obstáli na jedničku.
Objednával jsem vesty, omylem poslali špatnou velikost. Ihned po stížnosti poslali správné vesty s tím, že až mi přijdou, tak mám ty špatné poslat zpět a poštovné mi zaplatí (jen tak poslali podruhé zboží za 65GPB - obdivuji jejich důvěru).
A nejen že dodrželi slovo s proplacením poštovného, ještě mi sami od sebe zaplatili o cca 2,50GPB víc, než kolik poštovné stálo (takže se mi zaplatila krabice, se kterou jsem je neobtěžoval, a pár drobných zbylo do plusu).

Shrnuto: Za mě super zkušenost - splést se může každý, ale zdaleka ne každý to pak řeší takhle přímočaře a velkoryse.
Darek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 12

Příspěvekod Darek » stř led 25, 2017 8:52 pm

Ahoj, nejedná se sice o Anglii, ale mimo mísu to snad není...
Mám super zkušenost s objednáním oblečení na www.hellyhansen.com
Měli velké výprodeje, výhodnější než u nás, proto jsem to riskl i bez zkoušení (HH už jsem doma měl). Platba tedy šla jen předem kartou, trochu jsem se bál, nebylo to málo.
Objednal jsem v pondělí pozdě večer, ve čtvrtek jsem měl balík doma (objednávky pro střední Evropu vyřizují z Holandska).
Potřeboval jsem bohužel kalhoty vyměnit za menší (velikostní tabulka jim moc neseděla, padla mi jiná velikost bundy a jiná kalhot).
Na zdvořilý dotaz co můžu udělat pro případnou výměnu, mi suše napsali že obratem odesílají druhé,menší, kalhoty (v hodnotě asi 350Euro). E-mailem mi potom poslali k vytištění štítek s adresou na balík pro vrácení těch původních. Měl jsem tedy najednou dvoje kalhoty za cenu jedněch a mohl se přesvědčit které mi padnou. Ty púvodní stačilo odnést na poštu. Zaslání zpět bylo na jejich náklady. Adresovali si to už do českého skladu v Praze.
Takže za mě :good: :clap:
Stanislav
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 50

Příspěvekod Stanislav » stř led 25, 2017 9:21 pm

Dost zalezi na tom co potrebujes?
Vse pro yachting - http://www.marinesuperstore.com
Obleceni - https://www.wetsuitoutlet.co.uk
Knihy a mapy - doprava zdarma - https://www.bookdepository.com/
Od vsech jsem nakupoval, vetsinou doprava zdarma (zalezi na hodnote objednaneho zbozi), vsechno v pohode.
mck
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 6

Příspěvekod mck » čtv led 26, 2017 7:14 am

https://www.wetsuitoutlet.co.uk/

Nakupoval som cez nich niekolko krat, vzdy bez problemov. Mavaju celkom dobre akcie, treba sledovat a byt rychly, niektore velkosti sa vypredaju hned. Riesil som aj reklamaciu, absolutne bez problemov.
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » čtv led 26, 2017 9:36 am

Ahoj,

na knihy, mapy, apod. používám www.bookharbour.com

Platba kartou nebo PayPal, vše vždy bez problémů a hlavně posílají po Evropě zdarma bez ohledu na výši objednávky. Sice píšou do 30 dnů, ale v reálu to vždy (až na jednou před Vánoci, ale to byla chyba DHL a ne jejich) bylo v podstatě obratem do cca 5.

Za mě velké plus.

H.
adrian
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod adrian » pát led 27, 2017 8:27 pm

Ahoj,

Nedávno som nakupoval v obchode:
https://www.coastwatersports.co.uk
Veľmi ma prekvapil prístup obchodníka. Objednal som diely ktoré neboli kompatibilné, obchodník mi sám od seba napísal , ze objednané diely ak boli myslené použiť spolu nebudu fungovat, poslal fotky, hľadal iné riesenia pre moju spokojnost.

Adrian.
RACEK
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 100

Příspěvekod RACEK » pát pro 16, 2022 9:44 am

Anglické eshopy jsou stále dobré, jenom po odchodu Anglie z EU, je to komplikovanější v nich nakupovat.

Eshop vám při zadání adresy mimo Anglii odečte DPH. Cenu za zboží zaplatíte tedy bez DPH.

Eshop zboží odešle.

Dopravci vyplníte plnou moc k proclení, přiložíte fakturu s popisem zboží v češtině, fakturu na dopravu.

Dopravce zboží proclí, zaplatí clo a české DPH.

Při předání zboží zaplatíte dopravci v hotovosti poplatek za proclení (od 200,- do 600,- Kč) české DPH a clo. Clo se platí jen u zboží nad 150 EUR.

Díky proclení trvá doprava asi o jeden den déle.

Poplatek za proclení lze většinou dohledat na stránkách přepravce.

Trochu obtížnější bylo předem zjistit výši cla. Jachtařské bundy, neopreny, vesty a podobnej jachtařskej bordel jsem v žádné celní tabulce nenašel. Tak jsem to zkusil a objednal. Účtované clo bylo asi 5% ceny zboží.

Vzhledem ke kurzu Libry, cenám a slevám na Anglických eshopech je to stále smyslné.

Zpět na