Revolut

Platby kartou, nákup jachtařských potřeb na eBay, na Aukru. Dobré obchody s loděmi a lodním příslušenstvím u nás v ČR, na Slovensku i jinde. A podobná problematika.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Revolut

Příspěvekod Libor » úte dub 21, 2020 10:07 am

Znáte Revolut? Ve vlákně o SumUp jsem ho zmínil. A na webu se najde spousta článků.
Dnes jen stručně o další docelá skvělé službě. Mám za to že už je poměrně rozšířená. Ale kdyby někdo neznal, nebo chtěl poradit...lze dobře využít i když teď nikam necestujeme.

Mám ji už dlouho a od té doby už před cestou do zahraničí nikam nechodím do směnárny. není potřeba a ještě Revolut dává nejlepší kurz pro směnu, téměř střed (+- nějaký halíř).
Máme v rodině všichni. V podstatě banka v mobilu s nulovými náklady.
Výborné i na posílání peněz v rodině a pod. Synovi jsem tak posílal měsiční kapesné..V sekundě je to připsané. Nebo druhá strana si vyžádá platbu a na jeden klik potvrdíte, nemusíte nikde nic složitě zadávat...

Kdo chce i fyzickou kartu (i když dnes není téměř potřeba když lze nahrát tu vygenerovanou virtuálně do mobilu, tedy myslím Gpay a pak s ní platit jako s fyzickou kartou) si stačí počkat na občasnou akci. Docela pravidelně se objevuje akce a karta je pak zdarma po nabití 300Kč na účet. Nebo vám pošle někdo pozvánku a máte ji také zdarma.

Docela jim fandím i když jsem našel i nějakou kritiku...že za tím stojí prominentní synek ruského oligarchy ...atd.

A dělají problémy při přesunech velké sumy peněz....ale to se nedivím že se brání praní špinavých peněz, nebo že by přes ně někdo točil peníze kvůli kurzu a vydělával tak... Proto i některé limity. Ty mě však zatím nijak neomezují, mám jen základní účet zdarma. Pro vyšší limity lze si zaplatit nekterou další verzi účtu za poplatek. Teď to má název premium a další metal.

Teď mi to v mobilu zobrazuje pozvánku a když si pře ni uděláte zde: https://revolut.com/referral/liborjtx!F07121 registraci a poprvé zaplatíte tak dostanete kartu zdarma k základnímu účtu. Já platil poštovné z Anglie. Před lety to bylo cca 100 Kč.

Před použitím je potřeba převodem nebo kartou si svůj účet Revolut naplnit. Stejně je dobré, potřeba, mít to navázané na kartu od účtu kde držíte finance. A pak si kdykoliv na jeden klik doplníte peníze na účtu Revolut. Lze také nastavit automatické nabíjení. Když nejsem na dovolené (to si pošlu více) tak mám nastaveno, že když mi stav účtu Revolut klesne pod 500Kč automaticky se mi převede 1000Kč.
Používám to i na platby do zahraničí kde si jinak banky berou nehorázné peníze. Např. ČS (spořka) si vzala nedávno od jedné známé za převod 15000 (ccca 1000 Liber) 250Kč což mi přijde sakramentsky hodně. S Revolutem by to bylo za nula a ještě za výhodnější kurz.

A nebo jsem si vzpomněl ještě.
Pro výměnu valut/deviz s kurzem o víkendu opatrně.

Na dovolené před víkendem měním více. Odhad dle spotřeby na nákupy ..O víkendu už není tak výhodný kurz, nějaké procenta navíc. To proto že se na burze neobchoduje a do pondělí se můžu dost pohnout kurz. Tím se oni jistí a sami doporučují vyměnit předem za aktuální kurz..

A výborná funkce blokace karty. Na jedno kliknutí. Fyzické i virtuální (nahrané jen v aplikaci).
U virtuální lze nastavit že po každé platbě na internetu se hned změní její číslo, to je výborné u plateb do zahraničí kde není radno pracovat s vlastní kartou a účtem. V podstatě jednorázová karta pro každou platbu.

Těch výhod a funkcí je tam proti klasickému účtu ještě hodně. Rozdělení účtu mezi účastníky nějaké společné akce/plavby. Trezor, respektive spořící účet, kryptoměny, komodity a zlato koho to zajímá. Statistiky atd. Dalo by se psát ještě dlouho. Když tak se ptejte.

Takže směle do toho.
jendys68
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 11

Re: Revolut

Příspěvekod jendys68 » úte dub 21, 2020 1:08 pm

Ahoj, díky za zajímavé info. Dá se použít i pro charter pro blokaci částky kauce místo standardní bankovní karty?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte dub 21, 2020 1:12 pm

To jsem nezkoušel. Ale když máš plastikovou (ne virtuální) a dostatečné krytí na účtě, proč ne..
Je to zcela standardní karta Visa, ted vydávají Maestro...nebo naopak. Podle podmínek u vydavtelů karet se to občas mění.
Já mám Visa a tu některé obchody v Holandsku nebrali, ale vždy byl poblíž bankomat tak jsem vybral a zaplatil hotově, když nechtěli kartu. Jinak byla naprosto bez problémů.
Tedy dle mě dá, protože je to standardní bankovní karta.
BigTwin_Jirka
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod BigTwin_Jirka » úte dub 21, 2020 3:56 pm

Zajímavé, je vidět, že ti to vyhovuje. Jelikož se zrovna v zaměstnání nudím, na tvůj odkaz jsem reagoval a přeneslo mě to na Google play k appce Revolut. Přečetl jsem si tam několik recenzí a nerozumím tomu kvantu velmi negativních ohlasů. Nebo dělám něco špatně a přehodilo mě to na nesprávnou kolej?
Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Příspěvekod Michal123 » úte dub 21, 2020 7:26 pm

No Revolut nemá nejlepší pověst ale funguje dobře. Chybí webové rozhraní, takže vše musíte dělat na telefonu.
Popis a recenze najdete na internetu. Jsou i jiné firmy. Výhodné jsou tyhle služby na převod do Polska za pronájem lodi. V bance chtějí za převod až 600 Kč, tady je to většinou zdarma nebo za pár korun.
Velká výhoda na moři je přesun peněz. Jako identifikace stačí číslo telefonu. Kolik jachtařů si pamatuje svoje číslo účtu? Loni na jedné plavbě někteří měli EUR, jiní nestihli směnárnu takže kačky a poslední dva exoti přinesli ze služebky dolary a libry. Kočka co se starala o kasu v tom měla dobrý chaos. Na další plavbě se prostě zavedl Revolut a byl klid. Pokladník jen posílal žádosti o peníze. A stejně tak se řešily soukromé platby, pokud někdo zapomněl prachy na lodi a potřeboval si půjčit prachy na zmrzku.
Marigold
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13

Příspěvekod Marigold » úte dub 21, 2020 9:26 pm

Omlouvam se, muzete mi prosim vysvetlit nejvetsi vyhodu, kdyz stejne musim mit ucet ze ktereho si tam penize preposilam? Jaky je rozdil treba oproti Georgovi od CS, nebo jineho mobil. bankovnictvi. Nebo treba Masterpassu, ktery je uplne zdarma napojen na stavajici kartu? Dekuju

Sent from my iPhone using Tapatalk
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » úte dub 21, 2020 10:57 pm

Ahoj,

obdobná služba jako REVOLUT je MONESE. Je to online banka ve Velké Británii, takže když tam pořebujete účet, je možné udělat vše přes mobilní aplikaci.

Osobní účet je zdarma včetně virtuální karty, pokud chcete platovou, tak i s poštovným do ČR je to za cca 4,5 GBP.

Funguje skvěle, má možnost i účtu pro společnost (ale to už je placené). Online převody, účty ve více měnách a obdobně funguje dobře.

https://monese.com/eu/

H.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 22, 2020 7:44 am

To Jirka
Nevím kam ses překliknul, podívám se na to.

Nikomu nevnucuji, já jsem spokojen dělá co má. Funguje dle mého dobře.

To Marigold

Nemusíš mít napojenou na svůj účet. Můžeš si tam nechat posílat třeba výplatu. Výhodné pro ty co mají plat v cizí měně.

Jak jsem psal pro mě je největší výhodou "směnárna v mobilu". Kdykoliv a kdekoliv směním koruny na to co potřebuji za kurz který mi tu nedá žádná dobrá směnárna natož ktérákoliv banka...

Ale pokud necestuješ do zahraničí tak ti extra výhodu nepřinese asi... Ale i platby za hranice jsou s úsporou. Teď jsme něco posílali dceři do Anglie a přes Revolut okamžitě na jeden klik a zdarma. V korunách, ona má v librách....
Kdysi po koupi lodě jsem zi zařizoval u Fio banky účet ve švédských korunách..abych zaplatil loď, pojistku, marínu , technický průkaz, členství v klubu...A bohužel nejsou v eurozóně tak platby, převody jsou zpoplatněny. V rpůměru to loni bylo 80,- SEK za jeden příkaz...
Ten účet teď už díku Revolutu nepotřebuji...
Tož tak.

Každého volba.

PS: jeden z velkých impulsů proč jsem tuto kartu začal hojně využívat (při zahraničních cestách ji vytahuje vždy a všude jako první) bylo omezit i deálně zrušit nechtěnou numismatiku.
V šuplích se mi za roky už nastzřádali nějaké stovky forintů, kun, zlotých, mějaké švédské a norské koruny, dánské koruny, libry....z každé plavby něco a už mě to nebaví. Zpátky do směnárny s tím nejdu, už tam díky Revolutu nechodím. Nehledě na to že kováky stejně neberou
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » stř dub 22, 2020 9:26 am

Libor píše:To Jirka
........

Nemusíš mít napojenou na svůj účet. Můžeš si tam nechat posílat třeba výplatu.......

Prosím Tě, jak si pošlu výplatu, když nebudu mít aplikaci napojenu na svůj účet?
Marigold
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 13

Příspěvekod Marigold » stř dub 22, 2020 9:58 am

Poplatku tam teda ctu vic nez dost

Napr.

Vyber z bankomatu:

Za vše nad částku 4,500 Kč se účtuje malý poplatek 2 % na pokrytí našich nákladů.

Prevod mezi bankami: 0,5%

Atd...

Sent from my iPhone using Tapatalk
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » stř dub 22, 2020 10:40 am

Revolut jsem zkoumal. Vypadal velice výhodně – a asi taky je. Ale odradilo mě, že nepodporují internetové bankovnictví. Nakonec jsem právě z tohohle důvodu začal používat Transfer Wise. Směnné kurzy velice výhodné – jednou mi oproti klasické bance dali při převodu eur kurz výhodnější o 1,70 Kč za euro!
Oproti Revolut má TW nějaké drobné poplatky navíc, ale nic podstatného.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř dub 22, 2020 11:16 am

Jardo je to klasický účet. proč by ti zaměstnavatel nemohl posílat na tento účet?
Není podmínkou mít jakýkoliv další účet...

Ano nějaké limity jsou, psal jsem že komu limit nestačí může si zvýšit.
A nač vybírat když paltím kartou vždy v místní měně. Tedy týdenní výběr 4500,-Kč mi na drobné vydání kde nebrou karty vždy stačil.

Jen malé srovnání pro dnešní den.

Potřebuji poslat zaplatit za nějaké zboží řekněme 100,-GBP. Střed u ČNB je dnes 31,142

Ze spořky zaplatím 3200,20 + poplatek za převod 200 nebo 250, nevím kolik si aktuálně účtují. O něco horší kurz má komerčka.

Nebo můžu zajít do oblíbené směnárny v Kaprově ulici a dám za 100,-liber 3130,- (bezhotovostně tentokrát deviza stejně). + za převod zaplatím podle poplatků své banky. Fio chce 200,-Kč.

TranswerWise sice tvrdí že používá skutečný směnný kurz ale zrovna teď za libru chce 31,99.. skoro jako spořka. To mě nemůže zaujmout.

A teď to celé přes Revolut.Kurz 31,20 (v 11:10). Ráno byl 31,02 , lepší kurz než vyhlásila ČNB střed.... Chce si to u větších plateb pohlídat, nebo si nastavit upozornění na kurz.

Za 100 liber dám 3120,- a za převod nic. Čistá úspora min.280,-Kč (skoro 9%). Pro někoho možná málo, ale mě to za to stojí používat. Zvášť když na 3 týdenní dovolené a také cestou k lodi utrácím v cizí měně podstatně více.
lynx
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 417

Příspěvekod lynx » stř dub 22, 2020 12:00 pm

Ten kurz neodpovídá skutečné výměně, Libore. Když budu chtít 100 GPB, tak zaplatím (včetně malého poplatku) 3147 Kč.
Já tady nelobbuji pro TW. Jen zmiňuji aleternativu pro ty, kteří nechtějí třeba převody peněz dělat telefonem. Kdyby Revolut měl internetové bankovnictví, měl bych takový účet.

tw.jpg
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » stř dub 22, 2020 7:26 pm

Mám účet Revolut asi rok.

Používám jej k nákupu a prodeji kryptoměn.
Po té, co jsem prodělal nějaké peníze na jiných kryptoměnových platformách, u Revolutu mám zatím pocit, že vydělávám.
U všech předchozích platforem jsem skončil na zablokování možnosti dostat zpět reálnou (Fiat) měnu.
U Revolutu mám plastovou kartu, takže věřím, že problém dostat zpět Fiat měnu nebude. Zaplatím kdekoliv v obchodě.
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » čtv dub 23, 2020 11:11 pm

ještě doplním k té MONESE, zprovoznili už i webovou aplikaci, myslím, že LYNX psal, že mu chybí
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Jarda885 » sob kvě 02, 2020 6:55 am

Revolut "se stěhuje" ze staré dobré Anglie do Litvy.
Dostal jsem následující e-mail:

Pro uživatele Jaroslav, přesouváme vás pod naši novou evropskou licenci.

Asi před rokem jsme v Litvě získali licenci na obchodování s elektronickými penězi. Je to naprosto stejná licence, jakou máme ve Spojeném království. K tomuto kroku jsme přistoupili, protože jsme chtěli zajistit, aby naši evropští zákazníci nebyli ovlivněni Brexitem.
Počínaje dneškem začneme převádět naše zákazníky ve střední a východní Evropě pod náš nový subjekt v Evropě. Dobrou zprávou je, že vy nemusíte udělat vůbec nic – o všechno se postaráme a jakmile převod proběhne, dáme vám vědět.
Tento krok zajistí, že budete moci pokračovat v používání Revolutu i nadále bez ohledu na výsledek Brexitu. Stále budete moci používat všechny služby a funkce, které máte rádi, a vaše prostředky zůstanou chráněny na účelově vázaných účtech u našich bankovních partnerů.
Standa83
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod Standa83 » ned kvě 10, 2020 11:51 am

Revolut vypadá dobře, taky sem si tam účet zřídil. Ale akivně jej nevyužívám a využívat nebudu.

O litevskou bankovní licenci můžou přijít a to právě kvůli napojení na ruský kapitál. Četl jsem, že o tom měl jednat dokonce tamní parlament.
Mají ohromné finanční potíže. Provoz neustále dotují, výrazně neplní závazky za svými investory. Nedivil bych se kdyby to zabalili. Proto mi připadá jako ohromné riziko, že by si tam měl někdo posílat větší obnosy.

Nechat si tam posílat výplatu je taky nesmysl, protože ne každá firma chce posílat peníze do zahraničí. Nehledě na to, že inkaso si tam potom taky nezřídím. Pokud někomu posíláte peníze do ČR, musíte zohlednit o poplatky za příchozí zahraniční platbu banky příjemce. Nehledě na zpoždění. V ČR jsou banky, které umí převod v jednotkách vteřin.

Poplatky pomalu zavádí - teď jsem někde četl, že si začínají účtovat za zaslání platební karty?
Jak je to aktuálně s odlišným kurzem v případě víkendové transakce? Navíc byly země, kde si účtují k aktuálnímu kurzu ještě nějaké to procento navíc. Pak už taková transakce není výhodná.

Tím nepopírám, že většinou mají výhodné kurzy a mají spoustu výhod..

Zpět na