Na kolik vyjde týden na lodi?

Platby kartou, nákup jachtařských potřeb na eBay, na Aukru. Dobré obchody s loděmi a lodním příslušenstvím u nás v ČR, na Slovensku i jinde. A podobná problematika.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Janina_2
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Na kolik vyjde týden na lodi?

Příspěvekod Janina_2 » stř dub 29, 2009 12:33 pm

[mod="Baharis"]Oddělená, off topic část jiného vláka.
Přesunuta a přejmenována.[/mod]

??
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ferdinand » stř dub 29, 2009 3:56 pm

Seš drahá :thmbdn: moc drahá.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

cena za loď

Příspěvekod pecho » stř dub 29, 2009 4:43 pm

No drahá, drahá, jezdím už nějakej pátek, ale je pravda že jedu až koncem června na týden ze Splitu a Oceanis 331, po slevách 1360 jurášů komplet včetně trlog a úklid, cesta z HK, potrava, poplatky dálniční a marína , nafta, záleží na okolnostech, jak bude, a ono se to blíží k té dvanáctce, jo pravda, bejvalo to lacinější. Zdraví Pecho
Janina_2
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Janina_2 » stř dub 29, 2009 4:51 pm

No má to být cena DO 12t., po ukončení akce se vše spočítá a ev. vrátí nějaká suma zpět. Jediné, co si každý hradí sám, jsou hospody, což je logické. Jinak se už nedoplácí nic.

Bejvávalo, že se dalo jet i za 8t. komplet - r. 2000 :hmm:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 29, 2009 4:58 pm

a na kolik lidí to je rozpočítané?
Janina_2
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Janina_2 » stř dub 29, 2009 5:11 pm

na 7
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 29, 2009 5:33 pm

hm, tak to mi přijde v polovině května fakt docela dost
Janina_2
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Janina_2 » stř dub 29, 2009 5:42 pm

designer píše:hm, tak to mi přijde v polovině května fakt docela dost

Fakt to není moje "cena"... byla jsem jen v posádce :(
Tisícovku dotuji... takže do 11t. komplet. Brala jsem to jako relax a zábavu, peníze jsem prostě při přihlašování neřešila, asi jsem divná, zabte mě 8)
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 29, 2009 5:51 pm

to nemyslím vůbec na tebe.Jenom ti můžu držet palce,abys někoho sehnala.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ferdinand » stř dub 29, 2009 10:04 pm

Promiň, omlouvám se, nevěděl jsem, že jsi jen obětí. Někdo Tě pěkně natáhnul, schválně jsem si to našel.
Jedná-li se o Salonu 37 v termínu 9. až 16.5 od FOKA Šibenik Mandalina tak ta se dá pořídit pokud počítáš jenom pronájem lodě za 1401 Euro - to vychází při sedmi lidech a Euru za 28 Kč asi 5 604 Kč na hlavu. Doprava tak od 1500 do 1800, kotvení a nafta ... no ke 12 000 to má hodně daleko. Snad někoho najdeš.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 29, 2009 10:11 pm

taky jsem to spočítal, napsal ...a zase smazal, protože mi to přišlo smutný :cry: No, ale když to někdo organizuje jako nějaký svůj malý byznis, tak proč ne. Nemyslím tím janinu.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

cena za loď

Příspěvekod pecho » stř dub 29, 2009 10:15 pm

Jo, Janina píše 7 lidí, ale platících je opravdu 7? Nebo se dělí 6 lidí a skipper neplatí, to jsem z toho jaksi nevyčetl, pokud jsem něco přehlídl, tak se omlouvám, pak ta cena vyjde jinak. :hmm: Zdraví Pecho
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » stř dub 29, 2009 10:31 pm

když budu skipper a budu to plánovat obchodně - tak loď v tomhle termínu budu mít za cca max 1100 + nějaké peníze za motor na byboot, tranzitlog. To ale dostanu nejspíš v ceně. Do 30 tis Kč se vejdu. Dostanu 72tis. Dopravu zajistím tranzitem pro 8 lidí. Vlastním. Takže asi 12tis na dopravu Za naftu a kotvení, bójky dám cca 6tis/týden. Když budu hodně užívat luxusu tak 10tis.Za jídlo pro všechny tak do 6tis.
Zůstane mi asi 14 tisíc. Pokud tedy počítám dobře.
To za zodpovědnost za všechny lidi, starost s organizováním atd je celkem přiměřené.
Janina_2
nováček na fóru
nováček na fóru

Re: cena za loď

Příspěvekod Janina_2 » čtv dub 30, 2009 6:38 am

pecho píše:Jo, Janina píše 7 lidí, ale platících je opravdu 7? Nebo se dělí 6 lidí a skipper neplatí, to jsem z toho jaksi nevyčetl, pokud jsem něco přehlídl, tak se omlouvám, pak ta cena vyjde jinak. :hmm: Zdraví Pecho

Jede 7 lidí, jestli skipper platí/neplatí to opravdu nevím. Přišla jsem poslední dobou v životě o tolik, že tu cenu jsem opravdu neřešila :hmm:
Jede se dvěmi auty, Tranzita nikdo nemá. Organizátor je zároveň kapitánem (jako jediný má kapitánské zkoušky).
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » čtv dub 30, 2009 7:47 am

Osobni male utoky a stiplave poznamky nikam nevedou. Cena je proste takova jaka je a komentovat to nema smysl. Bud ber nebo nech byt. Vsichni vime, ze lod jde usporadat za mene, ale i vice penez.
Rumex
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod Rumex » čtv dub 30, 2009 7:47 am

To Ferdinand,
plně s tebou souhlasím, co se počtu týče i když si myslím že ses držel hodně při zemi co se cen týče :o . Je-li v ceně vstup na Plitvická jezera není co řešit, a i kdyby ne tak klidně dám komukoli za zorganizování pár korun navíc, jako člen posádky mám klid :good: a dovolenou si užiji na rozdíl od kapitána :oops: .
Hned bych jel, ale už jedu jinde, 4 lodě po 5 lidech, vím co je to zařizování a běhání :cry: .
Hlavně si to tam užijte jde hlavně o pohodičku a klid :crazy: .

:mad:
Janina_2
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod Janina_2 » čtv dub 30, 2009 7:57 am

Rumex píše:To Ferdinand,
plně s tebou souhlasím, co se počtu týče i když si myslím že ses držel hodně při zemi co se cen týče :o . Je-li v ceně vstup na Plitvická jezera není co řešit, a i kdyby ne tak klidně dám komukoli za zorganizování pár korun navíc, jako člen posádky mám klid :good: a dovolenou si užiji na rozdíl od kapitána :oops: .
Hned bych jel, ale už jedu jinde, 4 lodě po 5 lidech, vím co je to zařizování a běhání :cry: .
Hlavně si to tam užijte jde hlavně o pohodičku a klid :crazy: .

:mad:

POHODIČKA A KLID ... to je to, o co mi šlo :) bohužel jeden míní a nemoc mění....

Mě stačí organizace a zařizování ohledně vody na českých řekách, tohle je mnohem náročnější, když jsem jen člen posádky, tak by ta cena asi měla být asi jiná než ten, kdo má kapitánské zkoušky, které taky něco stojí.

Tak snad domluva s lodnikladkou vyjde... přeji všem na Vašich plavbách vítr do plachet :thmbup:
Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » čtv dub 30, 2009 11:20 am

Janina_2 píše:Jede 7 lidí, jestli skipper platí/neplatí to opravdu nevím.

To by museli být už hodně blízcí kamarádi a nebo rodina, aby skipper platil, když nese celou dovolenou zodpovědnost za majetek v řádu milionů a ještě za životy kamarádů. To se normálně ani nedá považovat za dovolenou, neříkám, že mě to nebaví, i tu pohodičku si s dobrou partou užiju, ale klid mám až když sedím v autě cestou domů. To by bylo z mého pohledu až nemorální.
Vy to vidíte jinak?
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

wishing

Příspěvekod pecho » čtv dub 30, 2009 11:42 am

Janino, tak Ti přeju brzké uzdravení a ať je vše OK a brzy se dostaneš na vodu. :good: Zdraví Pecho
tatinecek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod tatinecek » čtv dub 30, 2009 11:49 am

To Komín:
Já si platím svoji 1/6 až 1/8 pdle počtu na palubě. A ještě se snažím ušetřit na maličkostech a stejně mám problém sehnat posádku.
Jediný co odmítám, je umýt nádobí. Asi nemám dost kamarádů, kteří by zaplatili ještě za skipera.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv dub 30, 2009 12:57 pm

Komín píše:
Janina_2 píše:Jede 7 lidí, jestli skipper platí/neplatí to opravdu nevím.

To by museli být už hodně blízcí kamarádi a nebo rodina, aby skipper platil, když nese celou dovolenou zodpovědnost za majetek v řádu milionů a ještě za životy kamarádů. To se normálně ani nedá považovat za dovolenou, neříkám, že mě to nebaví, i tu pohodičku si s dobrou partou užiju, ale klid mám až když sedím v autě cestou domů. To by bylo z mého pohledu až nemorální.
Vy to vidíte jinak?

musím se přiznat, že svůj díl platím :hmm: - ale je to vyjímečná záležitost, parta přátel. Jinak jezdím jenom s rodinou anebo přeplavby, a na nich poslouchám windwarda. A svěřuji mu svůj vzácný život.
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » čtv dub 30, 2009 1:04 pm

tak kdyz se tady rozjela pekna FLAME, tak vam pridam. nebudu komentovat cenu, jen davam dalsi priklad:

- jedeme 1. tyden v kvetnu (uz ted :jupi:)
- mame trochu vetsi lod bavarka match 42
- platime navic jeste startovne (regaticka)
- zase jedeme v plnem poctu, cili delime 1/8
- ja jako kapitan platim uplne stejne jako ostatni (vlastne 2x :cry:, pac z rodiny jede jeste jedna)
- a jeste se snazime usetrit, kde se da

cenu jsem dal 15 000,-, a to mi to v loni, kdyz se planovalo, krasne melo vyjit do 14 500,- (zbytek se, ale stejne nepovede vratit ostatnim, pac se prolije hrdlem ;-))
a ted, diky kurzu EUR budu strasne rad, kdyz se do toho vubec vejdeme !!!

a jedno vim 100% - i kdyz si varime sami (kazdy neco udela a pak si material vyuctujeme), tak se nevejdem ani do tisicovky na hlavu !
a nekdo tady psal 6000 na 7 lidi ... :rofl: :sorry:

tak jen, aby nemeli trauma ti co jezdi za draho.

ps: ta moje uvadena cena je pocitana opravdu jako konecna. tedy uplne vse bez osobni utraty - od lode, cesty, jidla (taky piti a vodu nepijem) ... az po poplatky.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

cena za loď

Příspěvekod pecho » čtv dub 30, 2009 2:32 pm

Jo Jerryxi je to tak, dost to ovlivňuje kurz koruny vůči euru, je to rozdíl v průměru přes 5 Kč, tj. jenom na loď cca o 1000 Kč na osobu více (počítám snad dobře), teď přibyly dálniční poplatky- je jich víc + Slovinsko a hotové další dálnice v Chorvatsku, cena benzinu je proti loňsku taky vyšší, takže suma sumárum se není čemu divit, že to vychází proti minulým letům dráž. Ale to nás neodradí a stejně pojedeme. :jupi: Zdraví Pecho
lodnikladka
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lodnikladka » čtv dub 30, 2009 4:01 pm

pecho,
benzín v HR je o půl kuny levnější než vloni..kam ty na to chodíš..
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

benzin

Příspěvekod pecho » čtv dub 30, 2009 4:59 pm

neměl jsem na mysli benzin v Chorvatsku, ale u nás. Taky tam dotankovávám nebo ve Slovinsku to bejvalo taky lacinější. Takže příště to upřesním. Letos nevím co tam benzin stojí, vyrážím poprvé teprve v červnu. Ale to nemění nic na podstatě věci, že se to proti dřívějším rokům podražilo.Zdraví Pecho

Zpět na