spolupodíl na vlastnictví lodě
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Larry
- nováček na fóru
- Reputace: 0
spolupodíl na vlastnictví lodě
Zdravím všechny kapitány na fóru!!!
Měl bych zájem o koupi 1/4 podílu plachetnice v Turecku nebo v Chrovatsku. Chtěl bych se proto zeptat zda má někdo k tomuto tématu nějaké relevantní informace....
díky za jakoukoliv odpověď.
Luděk
Měl bych zájem o koupi 1/4 podílu plachetnice v Turecku nebo v Chrovatsku. Chtěl bych se proto zeptat zda má někdo k tomuto tématu nějaké relevantní informace....
díky za jakoukoliv odpověď.
Luděk
Re: spolupodíl na vlastnictví lodě
ano mam relevantnu radu. NEROB TO. budes to lutovat az kym sa toho podielu nejakym sposobom nezbavis.
a ak to uz chces silou-mocou spravit (a prist o pripadnych kamaratov, s ktorymi do toho pojdes), tak si spiste (PISOMNE) zmluvu, kto bude lod kedy presne vyuzivat. .
tot vse od mna.
a ak to uz chces silou-mocou spravit (a prist o pripadnych kamaratov, s ktorymi do toho pojdes), tak si spiste (PISOMNE) zmluvu, kto bude lod kedy presne vyuzivat. .
tot vse od mna.
-
- moderátor
- Reputace: 234
Re: spolupodíl na vlastnictví lodě
končí to průserem a není co dodat
- samoliter
- účet uživatele zrušen
Rada.
Nechtěl jsem zaplńovat fórum velmi dlouhým příspěvkem, tak jsem Ti to poslal mailem.
Každopádně spíše nejít do toho. Máš i jiné možnosti, jak utratit chechtáky. Charter, nebo koupě starší lodě. Cesta luxusním parníkem kolem Evropy, světa. Kasíno? Pilotní průkaz na malé letadla. A nehrozí, že bys měl platit průsery někoho jiného. samoliter.
Každopádně spíše nejít do toho. Máš i jiné možnosti, jak utratit chechtáky. Charter, nebo koupě starší lodě. Cesta luxusním parníkem kolem Evropy, světa. Kasíno? Pilotní průkaz na malé letadla. A nehrozí, že bys měl platit průsery někoho jiného. samoliter.
můj příspěvek sice není aktuální ale pro ostatní.
Před lety jsem byl přizván do podobného podniku. Odmítl jsem s tím, že až na to budu mít koupím si svoji.
Dohoda o společném vlastnictví lodě fungovala do doby než kamarádi začli jezdit na společnou dovolenou s rodinkami.
Nejhorší bylo potom ještě pozvat na dovolenou kamaráda. Vše skončilo prodejem se značnou ztrátou.
Dnes se ,,kamarádi" sotva pozdraví.
Před lety jsem byl přizván do podobného podniku. Odmítl jsem s tím, že až na to budu mít koupím si svoji.
Dohoda o společném vlastnictví lodě fungovala do doby než kamarádi začli jezdit na společnou dovolenou s rodinkami.
Nejhorší bylo potom ještě pozvat na dovolenou kamaráda. Vše skončilo prodejem se značnou ztrátou.
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
skiliner píše:můj příspěvek sice není aktuální ale pro ostatní.
jak přijít o kamaráda???
půjč mu loď a seznam ho se svojí ženou...........atd

- mozeg
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Niekde tu na fore je dokonca odkaz na stranku kde je mozne najst prave lode, ktore sa ponukaju prave na odpredaj pre spolocne vlastnictvo. Je len na tebe ci do toho pojdes. Cim viac ludi tym viac premennych a viac moznych problemov. Povacssine cudzi ludia, uzivanie sa riesi dohodou, ktora zakotvuje kto, kedy, ako a za kolko. Da sa dohodnut odkupenie podielu ostatnymi spoluvlastnikmi. U nas, treda v SR a CR maju ludia dost odmietavy postoj k takemuto systemu vlastnenia lode, v zahranici, primorskych krajinach, je taketa forma vlastnictva uplne bezna. Treba si vsak uvedomit, ze zmluva je podla ineho pravneho poriadku a prislusne su ine sudy nie sudy v SR alebo CR co situaciu v pripade sporu dost komplikuje. Odporucam ti popozerat zahranicne fora, vsetko dokladne nastudovat a az potom sa do toho pustit. Takato forma vlastnictva do urcitej miery obmedzuje a tak ako kazda prinasa povinnosti avsak aj krasne zazitky v podobe uzivania si "vlastnej" lode s co najnizsimi nakladmi. Rozhodnetie je na tebe,kazdemu vyhovuje nieco ine a hlavne nikto tu nemoze rozhodnut za teba.
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
spolu
Není omyl jako omyl.
S přítelkyní jsme spoluvlastníci, vše nám funguje.
Sám bych na ni neměl, ona taky ne.
Loď musíme prodat, abychom měli vlastní bydlení.
Je to jen o lidech a prioritách.
- mozeg
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 9
Re: spolu
kanic píše:Není omyl jako omyl.
A aku mate lod?
- Fum
- návštěvník fóra
- Reputace: 7
Spoluvlastnictví lodě s přítelkyní je trochu něco jiného než spoluvlastnictví lodě s kamarádem nebo cizím člověkem. Jde o to, že největší třecí plochy vznikají při využívání lodě, a to v případě spoluvlastnictví lodě s přítelkyní považuji za vyřešené, protože předpokládám, že jezdíte spolu. Potom může nastat menší problém při údržbě a servisu, ale ten po přítelkyni asi požadovat nebudeš, tedy pokud je to opravdová přítelkyně a ty to s ní myslíš vážně. Takže bych to viděl spíše z pohledu, že máte loď v rámci "rodiny" za společný peníze, a to jsme opravdu někde jinde.
- kanic
- aktívní jachtař
- Reputace: 21
První loď jsme vlastnili na půl s kolegou z práce a taky bez problémů.
Myslím si, že to klapalo proto, že mi nechali volnou ruku, co se týče starostí s lodí.
Stačilo jim, že ji mají k dispozici a byli tak inteligentní, že do toho nemluvili.
Samozřejmě jsem vždy oznámil, co chci provést a zeptal se jich.
Přítelkyně má úlevu z házení kotvy, jinak maká.
Myslím si, že to klapalo proto, že mi nechali volnou ruku, co se týče starostí s lodí.
Stačilo jim, že ji mají k dispozici a byli tak inteligentní, že do toho nemluvili.
Samozřejmě jsem vždy oznámil, co chci provést a zeptal se jich.
Přítelkyně má úlevu z házení kotvy, jinak maká.

- JoeDoe
- návštěvník fóra
Já mám loď s kamarádem a funguje to. A to proto, že mám dva podíly, on jeden, tak mám jakési právo veta, které jsem ale ještě nevyužil, protože jsme se vždycky na všem domluvili. Chce to ale opravdu dobrého kamaráda a nekonzultovat s partnerkami, brát to jako čistě pánskou dohodu. Mám nějak pocit, že jako chlapi se tak nějak domluvíme 

Spoluvlastnictví ve dvou si ještě dokážu představit, pokud jde o dost dobré kamarády kteří se dokážou dohodnout o termínech používání lodě a pokud v případě společné dovolené je na lodi dostatek místa pro obě rodiny.
V případě mojich kamarádů to bylo tak, že obsaditelnost byla 8 osob a 3 rodinky po 4 lodička prostě nepobrala a problém byl na světě.
Asi není nic horšího než namíchnutá manželka na břehu, protože ona se právě teť chtěla povozit. A problém začíná.
V případě mojich kamarádů to bylo tak, že obsaditelnost byla 8 osob a 3 rodinky po 4 lodička prostě nepobrala a problém byl na světě.
Asi není nic horšího než namíchnutá manželka na břehu, protože ona se právě teť chtěla povozit. A problém začíná.