Hezké a zajímavé.
No, tak v Čechách provedeš údržbu a pak s lodí odpluješ na kanály třeba do sladké Francie, ne?
Z Holandska do Čech, podzim 2015
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Z Holandska do Čech, podzim 2015
Holandani casto uvadeji ponor lodi bez kylu takze 85 plus ten kyl a je z toho 120 ja kupoval muj kutr s ponorem 115cm jenze je tam celokyl a ten ma okolo 40cm a razem jsem na 155-160 a to je uz jina plavba. Takebych to asi nekoupil s takovym po orem ale zase v zime ta voda bocela topikdyz je venku pod nulou
- Omen
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 160
Vítej s loďkou doma Tome
Hezké vyprávění - díííky za něj

Hezké vyprávění - díííky za něj

- mikeduck
- návštěvník fóra
- Reputace: 13
- Kontaktovat uživatele:
Super počteníčko.
Jen mě trochu zklamalo že je to takovej masakr.
Docela se mi v Holandsku zamlouvali ocelový plachetnice,a převoz po vodě do Čech.Ale po přečtení tvého příspěvku si to asi rozmyslím.

Jen mě trochu zklamalo že je to takovej masakr.
Docela se mi v Holandsku zamlouvali ocelový plachetnice,a převoz po vodě do Čech.Ale po přečtení tvého příspěvku si to asi rozmyslím.

-
- moderátor
- Reputace: 234
Jestli tím masakrem myslíš Labe, není to zas takové drama, tedy pokud je voda. Je to jen o tom, že cesta ubíhá pomalu a máš ucho neustále natažený do strojvny, zda něco neklekne. Jinak je tam spousta míst k zastavení a podívání se po okolí. Na Labe Magdeburg - Střekov je potřeba mít čas. Aspoň týden.
- mikeduck
- návštěvník fóra
- Reputace: 13
- Kontaktovat uživatele:
Jo přesně to sem měl na mysli,ale spíš tu českou část.A že cesta ubíhá pomalu moc dobře vím,letos sem se takhle plavil po Vltavě z Nelahozevsi na orlík.Je to cca 140km a jeli jsme to 3 dny.Sice teda na jachtách se závěsnýma motorama, takže to asi tak nejede,ale zase jsme to dali v průměru za 12 litrů benzinu.Ale jinak je to paráda.A vlastně diky tomu mě to i napadlo,že by to mohlo být zajímavý.Koupit v Holandsku plachetku a po vodě se vrátit .Ale to je hudba budoucnosti, a jestli vůbec.Jsou i jiný možnosti .
- toms
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
packa:
Dík za nabídku, případně se ozvu přes SZ, nicméně teď spíš hledám možnosti opravy šroubu. Přece jenom šroub není úplně nepoužitelný.
geus:
Holanďani rozhodně nějaké číslo neřeší, to je fakt. Mě napsaly výkon motoru 109hp i když má 106hp. O šířce a výšce lodi bych se taky hádal. Nicméně to je mi jedno, jen ten ponor mě s…. U mě teorie o kýlu a ponoru nesedí. Kýl má 80 cm a ponor trupu je 40 cm. S ponorem 120 cm jsem si už mohl rovnou pořídit plachetnici.
Budiž to tedy varováním dalším, že pro Holanďana není nějaký rozpor v údajích není problém
mikeduck:
david to napsal přesně „pokud je voda“ i ostatní sedí jen jsem nějak nepotkal tu spoustu míst k zastavení. Tedy ne, že bych nevěděl kde se jít podívat po okolí, ale když jsem je míjel nebylo kde zastavit.
V mém případě, když jsem plul už v pozdější době se hodně negativně projevil podzimní krátký den a západ slunce v 17:00. Díky tomu jsem byl rád, že jsem vůbec stíhal doplout na další nejbližší možné stání. Na jaře by to nebyl takový problém a o měsíc později bych to už na některých úsecích nestihl vůbec a musel stát na kotvě v řece.
Koupit loď v Holandsku to není problém, jen se připojuji k těm co doporučují doplout do Magdeburgu a odtud odvést loď po suchu.
Dík za nabídku, případně se ozvu přes SZ, nicméně teď spíš hledám možnosti opravy šroubu. Přece jenom šroub není úplně nepoužitelný.
geus:
Holanďani rozhodně nějaké číslo neřeší, to je fakt. Mě napsaly výkon motoru 109hp i když má 106hp. O šířce a výšce lodi bych se taky hádal. Nicméně to je mi jedno, jen ten ponor mě s…. U mě teorie o kýlu a ponoru nesedí. Kýl má 80 cm a ponor trupu je 40 cm. S ponorem 120 cm jsem si už mohl rovnou pořídit plachetnici.
Budiž to tedy varováním dalším, že pro Holanďana není nějaký rozpor v údajích není problém
mikeduck:
david to napsal přesně „pokud je voda“ i ostatní sedí jen jsem nějak nepotkal tu spoustu míst k zastavení. Tedy ne, že bych nevěděl kde se jít podívat po okolí, ale když jsem je míjel nebylo kde zastavit.
V mém případě, když jsem plul už v pozdější době se hodně negativně projevil podzimní krátký den a západ slunce v 17:00. Díky tomu jsem byl rád, že jsem vůbec stíhal doplout na další nejbližší možné stání. Na jaře by to nebyl takový problém a o měsíc později bych to už na některých úsecích nestihl vůbec a musel stát na kotvě v řece.
Koupit loď v Holandsku to není problém, jen se připojuji k těm co doporučují doplout do Magdeburgu a odtud odvést loď po suchu.
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
Ako si pokračoval, nechal si loď v Čechách alebo si sa vrátil ako si plánoval?
- toms
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 10
- Kontaktovat uživatele:
Plány jsou vždy jen plány, než je vystavíš realitě života.
Záměr vydat se zpět neměním, jen jsem jaksi nepočítal s tím, jak to u nás funguje. Nebo nefunguje. Stále si pokládám otázku zda jsem neměl loď nechat v Holandsku. V podstatě jsem si chtěl v Čechách někde za barákem udělat nátěry lodi. Ale po dvou letech jsem zatím nedokázal toto nikde zrealizovat.
Loď není kde vytáhnout z vody. Kde se dá vytáhnout se nesmí pískovat, stříkat. Kde to jde, po mě chtějí trojnásobek běžných cen. Takže za dva roky jsem neudělal vlastně nic. Na letošní jaro mám místo kde vše jde, ale není tam jeřáb, cožpak ten se sežene, ale nemohu sehnat jeřábovou traverzu, háčko, na podvěšení lodě. Infrastruktura v Čechách není na lodě stále hold zařízena. Měl jsem si to nechat nastříkat venku, obávám se že by to bylo možná i levnější. Nebo si možná jen namlouvám.
Takže jsem v Čechách na Vltavě. To že jsem neudělal vlastně nic není zase tak pravda. Opravy interiéru, rekonstrukce elektriky, nátěry nástavby, rozvod teplé vody, seřízení motoru, … teď dávám soláry a jak bude tepleji přetěsním okna. V mezičase jsem už zaujal Plavebku svojí holandskou vlajkou a zvládl obnovit Holandské IPC.
Každopádně jsem si v mezičase upřesnil jak udělat tak tříletý okruh Evropou. Po Labi do Hamburku, odtud Holandsko, potom přes Belgii do Francie, Francii po kanálech k Rýnu u Basileju a po Rýnu zpět.
Záměr vydat se zpět neměním, jen jsem jaksi nepočítal s tím, jak to u nás funguje. Nebo nefunguje. Stále si pokládám otázku zda jsem neměl loď nechat v Holandsku. V podstatě jsem si chtěl v Čechách někde za barákem udělat nátěry lodi. Ale po dvou letech jsem zatím nedokázal toto nikde zrealizovat.
Loď není kde vytáhnout z vody. Kde se dá vytáhnout se nesmí pískovat, stříkat. Kde to jde, po mě chtějí trojnásobek běžných cen. Takže za dva roky jsem neudělal vlastně nic. Na letošní jaro mám místo kde vše jde, ale není tam jeřáb, cožpak ten se sežene, ale nemohu sehnat jeřábovou traverzu, háčko, na podvěšení lodě. Infrastruktura v Čechách není na lodě stále hold zařízena. Měl jsem si to nechat nastříkat venku, obávám se že by to bylo možná i levnější. Nebo si možná jen namlouvám.
Takže jsem v Čechách na Vltavě. To že jsem neudělal vlastně nic není zase tak pravda. Opravy interiéru, rekonstrukce elektriky, nátěry nástavby, rozvod teplé vody, seřízení motoru, … teď dávám soláry a jak bude tepleji přetěsním okna. V mezičase jsem už zaujal Plavebku svojí holandskou vlajkou a zvládl obnovit Holandské IPC.
Každopádně jsem si v mezičase upřesnil jak udělat tak tříletý okruh Evropou. Po Labi do Hamburku, odtud Holandsko, potom přes Belgii do Francie, Francii po kanálech k Rýnu u Basileju a po Rýnu zpět.
- ixxo
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 32
Keď sa už dostaneš do Holandska alebo Francúzska tak sa neponáhľaj. Ja som tiež kúpil loď v Holandsku s tým, že ju preplavím domov do Bratislavy ale potom som si uvedomil čo ďalej. Mal by som ju ako chatu pár sto metrov od domu. Tak rok som nechal loď v Holandsku, pojazdil po kanáloch, potom som sa premiestnil do Francúzska kde mám loď už šiesty rok. Najazdil som 8 tisíc kilometrov, stále je čo objavovať, bol som na juhu na Canal du Midi, dole hore Rhônou, Saonou, Seinou, Oisou, cez Paríž, Lyon, Nancy, Metz, dole Rýnom do Koblenzu a nazad Moselou späť do Štrasburgu, na jar sa posuniem zase ďalej. A mám to trochu ďalej ako Ty z Česka. Niečo to stojí ale život je krátky, a ako hovorí moja kamoška "rubáš nemá kapsy"