Dámská jízda aneb "jak neutopit lékárnice..."

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Davídě
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Davídě » úte čer 08, 2010 3:49 pm

Batcheeba píše:K čemu jsou tuny teorií, když v praxi nevzpomeneš na základy. Platí pro všechny obory lidské činnosti, nikoli jen pro plavbu. Takže tu teorii bych tak nepřeceňovala.
Konec dobrý, všechno dobré.

Jistě, částečný souhlas.

Mohl jsem vyvolat dojem, že je teorie snad samospásná. Není. Zde to bylo myšleno jen jako pochvala Dvojce za skutečně vzorné samostudium (o tom ona nepíše, a kdo ji nezná, netuší).

A vůbec, znát co nejvíce neuškodí, ne? :) s pozdravem..
Ljusha
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Ljusha » úte čer 08, 2010 11:04 pm

Čaf Dvojko,
držím palec ať se na dalších plavbách zadaří. A dík za dobré počtení. Napiš zase jestli z dámské jízdy, aka "máme problém", uděláte tradici :good: .
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » stř čer 09, 2010 12:01 pm

To: Ljusha
Samozřejmě ;) , s holkami jsme předběžně domluvené na příští jaro (nemají už dovolenou a finance, ve čtyřech to není nejlevnější a taky mají už jiné plány na podzim). Já vyrážím letos ještě párkrát.
Ovšem nevím, zda budu nějaké zápisky zde zveřejňovat :? .
Některé, všech teoretických pouček znalé začátečníky, se „zatraceně silným pocitem zodpovědnosti“ :o , dost pobuřuje číst vtipné reportáže (je to asi taky tím, že mezi řádky si ty jasné informace přečte spíše jachtař, než nervózní mamina ;) ), takže uvidíme.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř čer 09, 2010 1:08 pm

Dvojka píše:Ovšem nevím, zda budu nějaké zápisky zde zveřejňovat :? .
Některé, všech teoretických pouček znalé začátečníky, se „zatraceně silným pocitem zodpovědnosti“ :o , dost pobuřuje číst vtipné reportáže (je to asi taky tím, že mezi řádky si ty jasné informace přečte spíše jachtař, než nervózní mamina ;) ), takže uvidíme.

??? Vždyť tu všichni nad tvým psaním plesají. Nebo jsem něco nepochopil?
hustotles
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hustotles » stř čer 09, 2010 1:39 pm

to by jsi ale tu větší (nadšenou) část o mnohé připravila............. takže doufám že "přehnaně zodpovědní" tě od psaní neodradí
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » stř čer 09, 2010 1:46 pm

Vždyť tolik vášnivých diskuzí na téma „já bych nejela, jsem zodpovědná 8) “ … „řešila problém a měla křečovitě svírat kormidlo :smash: “… „neměly jachtařské boty s bílou podrážkou :gun: “ a pouček pro plavbu v 5ti uzlech z knížek pro kapitány (protože ta ženská je naprostý idiot, který si ty informace předem nenastudoval :mad: ), to by vás taky lehce odradilo.

Na druhou stranu je pravda, že se asi spousta lidí dobře pobavila. Takže uvidíme… ;)
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

aneb jak

Příspěvekod kanic » stř čer 09, 2010 2:05 pm

Z vlastní zkušenosti u Tebe postrádám pokoru (tu opravdovou, ne předstíranou), chování a základní praxi.
Ony maminy a jachtaři mohou být jedna osoba a z " vtipné reportáže" vyčtou víc, než si můžeš myslet.
Takže "spěchej pomalu" Dvojko.
kanic
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » stř čer 09, 2010 2:27 pm

To Kanic:
Oprav mě – ale osobně se neznáme, kde je tedy zkušenost s pokorou? Chování?
Základní praxi člověk získá pouze plavbou.

Omlouvám se, že jsme vám první den ujely a už jste, dle Tvých vlastních slov z sms, nebyli schopni v tom Jugu za námi dorazit.
Je mi to líto, že jsi mě tedy nemohl osobně poznat.
simon
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod simon » stř čer 09, 2010 3:03 pm

Dvojka píše:Vždyť tolik vášnivých diskuzí na téma „já bych nejela, jsem zodpovědná 8) “ … „řešila problém a měla křečovitě svírat kormidlo :smash: “… „neměly jachtařské boty s bílou podrážkou :gun: “ a pouček pro plavbu v 5ti uzlech z knížek pro kapitány (protože ta ženská je naprostý idiot, který si ty informace předem nenastudoval :mad: ), to by vás taky lehce odradilo.

Na druhou stranu je pravda, že se asi spousta lidí dobře pobavila. Takže uvidíme… ;)

vykasli se na teoretiky ... a pis dal ... diky :)

ono nekteri panove maji problem verejne rict "udelal sem chybu" a nekteri dokonce maji pocit, ze kdyz tohle nekdo dokaze rict, ze je potreba si na nem jeste vylepsit vlastni sebevedomi. Neres to, jachtej si a pis, je spousta lidi kterym tve zazitky treba pomuzou.
kanic
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod kanic » stř čer 09, 2010 3:30 pm

Dvojce:
Omlouvat se nemusíš, my to nebrali jako závod, ale jako poklidnou plavbu bez pohrom. Taky jsme vypluli jindy a odjinud.
Psal jsem, že už vás těžko potkáme (nebo doženem).
Své schopnosti nezveřejňuju.

Poznal jsem Tě v Soline na vzdálenost 100m a po síti.
Udělal jsem si svůj názor, tak jako každý jiný.

S odstupem času jsem rád, jak se nakonec stalo a jak to je. Toť vše. k.
hustotles
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hustotles » stř čer 09, 2010 3:36 pm

dvojko, prostě hlavně piš dál....
jiný debaty už jsou zbytečný, vždycky se najde někdo kdo rejpne a argumentací to stejně nejde vyhrát - lidi(hlavně chlapi) jsou obvykle o svojí pravdě přesvědčeni, takže tam vždycky zůstane to "ale" (jsem chlap tak vím o čem mluvím)
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

moralizátori svätuškári opatrníci a škarohlídi

Příspěvekod Milos » stř čer 09, 2010 5:32 pm

Sú tu názory rôznych ľudí z rôznych uhlov pohľadu a písané s rôznou motiváciou.
Každý z nich si myslí, že má "pravdu" ... :lol:
Sama si z toho vyber čo ti môže pomôcť, čo nie. Ja to v priemere vidím ako pozitívne hodnotenie tvojej plavby aj štýlu reportáže (k čomu som sa pripojil osobne). Konštruktívnu kritiku zváž alebo zohľadni, na deštruktívne rádoby kritiky a rýchle súdy samozvaných sudcov a puritánov s čierno-bielym vnímaním sa trebars celkom vykašli - tí toho určite mnoho nenaplávali a ani nenaplávu. :whist:
-----------------------
Človeka zamrzí keď je hocikým odsúdený na základe neúplnnej informácie, paušalizovanej jednorázovej skúsenosti alebo aj reportážnej hyperboly.
Nič si z toho nerob, stáva sa to bežne aj iným.
A asi by bolo nudné čítať v reakciách iba samú chválu a obdiv.
Dvojka píše:Na druhou stranu je pravda, že se [s]asi[/s] spousta lidí dobře pobavila. Takže … ;)

Toto si napísala skoro dobre, dovolil som si to ale upraviť - stačilo škrtnúť "asi". ;) Takže ? :) :thmbup:
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Re: aneb jak

Příspěvekod designer » stř čer 09, 2010 8:10 pm

kanic píše:Z vlastní zkušenosti u Tebe postrádám pokoru (tu opravdovou, ne předstíranou), chování a základní praxi.
kanic

uniká my trochu smysl tohoto prohlášení
čeho by se měla týkat proklamovaná "pokora"?
chování? to jako, že je Dvojka nevychovaná?
základní praxe - no, tu si asi Dvojka získává,ne?
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » stř čer 09, 2010 9:24 pm

To Kanic: A odkud jste vyplouvali se kde jste se pohybovali v tom krásném týdnu? Stačí pro náš obrázek malá mapa z goooglu. Děkuji.
Ps. Kritizovat je lehké a umí to každý.[color=] [/color]
Dvojko, piš prosím dál a drž se. Držím palce a přeji dobrý vítr.
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř čer 09, 2010 11:39 pm

Nějak se mě nechce moc vyjadřovat. Připadá mě, že vše už bylo řečeno. Ale přeci jen musím.

Měla jsi Dvojko mou podporu před plavbou a máš ji i nadále. Tvé vyprávění, kolem kterého se zvedlo dost emocí, pro mě bylo velmi pěkné a odmítám se bavit o případných drobnostech, jestli tak či onak. Něco málo rad jsem napsal na začátku, případné další pouze na vyžádání. Nedovolím si kritizovat co se mohlo, co se mělo, co mohlo být líp. Vnímavý skipper si sám musí uvědomovat svá slabá místa a věřím že ty takový skipper jsi.

Ale proč píšu. Celkem mě bavilo, jak jsi se celou dobu dobře bránila a s přehledem odpinkávala kritiky. Ale to co jsi napsala 9.6. ve 12:01 a 13:46 mě napovídá, že to nebylo až s takovým přehledem. Resp. že ti to zůstalo pod kůží víc, než by bylo zdrávo.
Tak prosím tě. Vybodni se na to, nepitvej se v tom a udělej to přesně tak, jak ti napsal Milos:"Sama si z toho vyber čo ti môže pomôcť, čo nie." To je totiž přesně ono!
Potkal jsem spoustu skipperů po mnohokráte již na vodě, nebo i placených a v koutku duše jsem se za ně styděl. Dle vyprávění mám pocit, že ty nejsi ten případ.

Já mohu za sebe říci, že vaši plavbu, jako tvou první samostatnou, jen tiše závidím.
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » čtv čer 10, 2010 3:21 pm

Díky všem za podporu :) , díky za konstruktivní připomínky k mé plavbě (ty rozumné, vycházející ze zkušeností pisatelů zohledněné podmínkami, kdy se plavba konala, ty jsem si pečlivě založila do své externí paměti, kterou vozím sebou na každou plavbu :D ), díky za e-maily i SZ – moc mě potěšily.

Jelikož vždy pozorně sleduji vše, co se kolem mne děje, pokusím se pro pobavení sem-tam něco z plaveb opět zveřejnit (pokud to bude stát za to ;) ).
Ovšem zachovám styl a LD to nejspíše nebudou – to bychom se nepobavili.
Opět při psaní použiji humor, nadsázku a nadhled – přijde mi, že to tak nějak k tomu jinak zcela vážnému jachtingu :crazy: patří…
karelrs
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod karelrs » čtv čer 10, 2010 5:01 pm

No abyste toho Kanice nezačli porcovat, řekl co má na mysli a není, na rozdíl od jiných servilní. Čtu to pozorně a s velkým odstupem, vtipné to je, Dvojka alias Sylva přes téměř jiskrný intelekt, nebo možná proto, nedisponuje "pokorou" a její emancipace je někdy na škodu. Vše toto a další lze vyčíst z jejích článků. Nic proti ni nemám, nikdy ji neuvidím, nemám a
rád servilitu (která zde je víc než evidentní) .Poznamenávám toto jen na okraj, v zájmu objektivity. Předpokládám, že dotknout se tak žhavého tématu (kritika Dvojky-nedej bože)
mi vynese hromadné odsouzení, ale já to s úsměvem unesu pa Karelrs
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » čtv čer 10, 2010 10:01 pm

Aby som nebol považovaný za servilného, tak hneď na začiatok poviem že Papitova reportáž sa mi páčila viac, asi preto že to bolo z prostredia pre mňa neznámeho, asi preto že ho poznám osobne a naozaj som mal pocit, akoby som s ním sedel v krčme za stolom a on nám tam rozprával o tej úžasnej plavbe. Takže teraz už môžem Dvojku začať chváliť ;) Ako človek ktorý na tomto webe napísal prvú reportáž z plavby vysoko hodnotím s akou precíznosťou je to celé napísané. Dvojka si dala záležať na slohu, na vetách, pravopise, gradácii, proste excelentné. Aj celková koncepcia je super, zábavnou formou poukázať na svoje chyby pre potešenie a poučenie širokého publika. Samozrejme tento zámer nie všetci zo začiatku pochopili, ale to sa rýchlo utriaslo. Každý autor takejto dobrej reportáže by bol potešený nevšedným ohlasom čitatelov a každého by hrialo množstvo súhlasných vyjadrení a podpory. A aj tých niekolko málo akože kritických bolo, podla mňa, mienených v dobrom a "bezelstne". Ako príklad uvediem pripomienku Strýčka Bidla, pretože podla tvojej reakcie Dvojka, ti ta jeho pripomienka leží v zuboch.
Strycek_Bidlo píše:Vždycky mě učili, že na lodi mám mít boty se světlou podrážkou a pokud možno jemným vzorkem.
A teď koukám na fotky a jak kapitánka, tak Verča, Petra i Baruška z posádky mají na nohou lehké trekové boty. To je nyní v moderní době normální?
Možná mám staromódní názory, ale zdá se mi zbytečné té lodi ubližovat víc, než je nezbytně nutné… :?

Mňa osobne by potešila aj takáto pripomienka, pretože vidím že ten človek číta čo som napísal, precízne pozoruje a dokonca aj reaguje. Ak ťa iritujú takéto reakcie, tak to potom vyzerá navonok že ťa tešia len tie obdivné a súhlasné.

Na záver zaduplujem že reportáž sa mi velmi páčila formou aj obsahom a bolo by mi potešením byť s tebou na lodi /ale len ak by nebol pokazený rolfok :D ./
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pát čer 11, 2010 3:34 pm

Opakuji, všechny rady, které zazněly a vycházely z vlastních zkušeností zde přítomných pánů jachtařů (a byly by platné v dané situaci), jsem si pečlivě uložila do paměti. Díky za ně :good: .

Citace z příruček pro jachtaře jsem nepochopila – k čemu to bylo :shock: ? Knih, příruček a skvělých materiálů máme všichni plné knihovny a já je mám taky. Od PC je umíme všichni odcitovat do posledního písmene. Rady co by se kdyby… a jak mělo… to už se tady probíralo v jiných vláknech – a díky za ty vlákna.

Tahle reportáž byla zde uveřejněna nejen pro pobavení, ale taktéž jako připomínka začátků, nebo drobné upozornění pro budoucí skippery, že ne vždy se vše daří tak, jak jsme se učili a jak bychom si přáli.

To, že jsem zde tuhle reportáž i s nedokonalostmi mého vedení zveřejnila (po týdnu, kdy jsem měla možnost každou chybu projít s člověkem, který má zkušenosti, ale to už jsem taky psala), je snad dostatečným důkazem, že mi nevadí pitvání (díky pitvě umíme lépe léčit ;) ). Ráda si přečtu rady, případně kdo se za jakých okolností s čím podobným setkal a jak to řešil.

To: karelrs – klidně tedy kritizuj ;) , ale k věci a s ohledem, že šlo o první samostatnou plavbu. Dělám chyby a dělat je ještě nějaký pátek budu. Jsem si jich vědoma (je horší chyby přiznat, nebo si je neuvědomovat?), snažím se je napravovat a učím se. Takže tu kritiku taky unesu… :cry:

karelrs píše:…nebo možná proto, nedisponuje "pokorou" a její emancipace je někdy na škodu…

Jo, jsem taky člověk a mám tedy stejné právo (i na pár chyb v začátcích), svobodu a nezávislost. Nebo to mám chápat tak, že když jsem ženská, nemám na jachtu lézt jinak, než opalující se doplněk silného kapitána muže? Tohle jsem prostě nepochopila :shock: .

Nechápu taktéž odpovědi typu:
Batcheeba píše: … Nemám napluto 1000 mil a nemám ani skipperský průkaz. …Je lepší dovézt posádku do přístavu v bědném stavu, než vůbec.

Pokud nemá napluto a nemá průkaz, proč ty silné rady? Teorii zvládáme všichni.
Mimochodem, posádka byla do přístavu dovezena bez nejmenší újmy.

Batcheeba píše: …Mám doma dvě děti … Nevím, jak na tom jsi v tomhle směru ty, ale ve mně to vyvolává zatraceně silný pocit odpovědnosti.

A proč ty silné věty o zatraceně silném pocitu zodpovědnosti? To jako že ten, kdo nemá dvě děcka, nemá pocit zodpovědnosti :shock: ? To je silné kafe.
Zde mé odpovědi byly vedeny opět ve stejném tónu, jaký použila pisatelka - v přehnaném ;) .

To, že nejsem vždy úslužná, neznamená, že jsem nevychovaná. Pouze odpovídám stejně emocionálně jako ten, na jehož připomínky reaguji.

Má odpověď na boty by možná nepostrádala logiku, kdyby zde doktorq10 nemazal druhý den své příspěvky. Pak to vypadá, že jsem se obracela pouze na Strycka_Bidlo. Ovšem má dlouhá odpověď byla určena oběma, Strycek_Bidlo ji měl určenou za poslední větu, kterou mě víc než jen pobavil (a mé známé taktéž, mimochodem taky jachtaře):

Strycek_Bidlo píše: … mají na nohou lehké trekové boty. … zdá se mi zbytečné té lodi ubližovat víc, než je nezbytně nutné…

No prostě smrt za nebílé nejachtařské obutí.

Tak já nevím, šťourat do nesmyslných blbostí (které se už řešily v jiném vlákně) se může, ale odpovědi ve stejném duchu už jsou nepřiměřená obrana? Ok, tak zařídím se dle požadovaného.

Možná mé odpovědi jsou někdy ostřejší, ale já raději ostré chilli s čokoládou než máslo s medem ;) .
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát čer 11, 2010 4:23 pm

"No prostě smrt za nebílé nejachtařské obutí." myslím že tak ostro to nebolo písané a ani myslené, ale súhlasím s tým že každý má prah citlivosti niekde inde. Ja som si bral do lietadla pre plachtenie na Malorce jachtárske kožené topánky, jachtárske gumáky, sandále- vietnamky a lahké trekové goratexové boty s hoodne tmavou podrážkou :D . Niektorý strýci holt nejdú s dobou, to je všetko. Takže nikomu sa nemusíš prispôsobovať, píš jak ti huba narostla :D, komu sa to nepáči, tak nebude čítať a koho to bude iritovať, tak bude písať odpovede v štýle ostré chilli.

Ale viac čo ma zaujíma je, prečo doktorq10 zmazal svoj príspevok a je jasné že odpoveď nečakám od Dvojky.
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Dost.

Příspěvekod Ferdinand » pát čer 11, 2010 4:27 pm

Á dost, to co toto vlákno mělo přinést - přineslo.
Pomalu se to zvrhává do roviny kdo je a kdo není Tvým příznivcem Dvojko. Takové žabomyší války.
Já bych toto vlákno nejraději uzavřel. Nic nového se už nedozvíme a ani jeden z táborů neustoupí ze své pozice.
Co mě samotného se týká, jsem přiznivcem Batcheeby a Kanice. Zvláště poté co jsem slyšel příběh Tvojí plavby podaný přímou účastnicí plavby.
Ale to sem nepatří, Tebe to nezmění a přínosem pro nikoho to také není, snad jen oni dva se nebudou cítit osamělí ve svých názorech na věc. A nemyslím si, že by jim to vadilo.
Měj se pěkně.
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pát čer 11, 2010 5:26 pm

Ok, asi by bylo rozumné, abych toto vlákno (i když nejsem moderátor) jaksi ukončila (když jsem si ho začala).

Takže díky za podněty a rady :D .
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod Denis » pát čer 11, 2010 5:33 pm

Á dost, Ferdinande si to pekne ukončil :lol: namiesto zamykania vlákna si si mohol zamknúť klávesnicu. :? Myslím že záver tohoto vlákna poslúži po čase ako zrkadlo. Ku prospechu všetkých. Len dodám svoje oblúbené, sloboda prejavu je zaručená.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pát čer 11, 2010 6:25 pm

někdo svoji plavbu úmyslně dramatizuje, by byl zajímavěší borec potom co doplul, jiný i o průserech mluví s nadhledem a jako by nebyly. někdo prostě proplave a je to. netřeba to řešit. stejnou plavbu vidí dva lidi každý jinak, to není nic nového.
dvojka si poplula, zdravá se vrátila i s komplet posádkou, něco se přiučila.
co chcete řešit??????????? :crazy: :crazy: :crazy:
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Ferdinand » pát čer 11, 2010 9:46 pm

Denisi, já si myslím, že se tady už doopravdy nic nového nedozvíme a budeme se jenom planě handrkovat o ničem. Tak proto jsem to napsal.

Zpět na