Dámská jízda aneb "jak neutopit lékárnice..."

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

xxxzdenek
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod xxxzdenek » sob čer 12, 2010 12:57 am

Dvojko !!! Jsi uzasna zenska ktera napsala vse tak jak bylo ;) vyser se na zbytek ktery vrta do ceho by mohl podle prirucek 8) Mas svou hlavu a podle me jsi to zvladla vyborne v dobe kdy bych se mozna posral :P vykasli se na lidi kteri vrtaji do kravin a mysli na to ze jsi je vsechny dovezla zpet domu k rodinam s krasnyma zazitkama :-* ...... mozna ted dostanu zakaz ale musim rici ze jsi jednicka !!!!
Diky moc za tve vypraveni ;)
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 97

Příspěvekod Dvojka » sob čer 12, 2010 4:06 pm

Jedna SZ mě přinutila se zamyslet nad sebou a reakcemi na příspěvky, jež jsem zde napsala – takže díky :thmbup: onomu pisateli za ni, zařídím se dle doporučení. Omlouvám se všem, mé reakce byly ovlivněny emocionálně – jsem člověk :cry: .

Zaregistrovala jsem, že tato forma reportáže pár lidí nenadchla a některé i pobouřila - taktéž se jim omlouvám a pro příště tuto formu již zde nebudu prezentovat.

Ještě jednou: Tahle reportáž byla zde uveřejněna nejen pro pobavení, ale taktéž jako připomínka začátků, nebo drobné upozornění pro budoucí skippery, že ne vždy se vše daří tak, jak jsme se učili a jak bychom si přáli.

Taktéž jsem zjistila, že na základě jedné reportáže vedené ve stylu humoru a na základě pár odpovědí jsem z hlediska osobnostního socio-psychologického profilu špatný typ na skippera a mám se držet v podpalubí v kuchyni. Díky pisatelce za profil (zcela vážně) a zde uklidním vody – další jízdy mám již domluvené jako lodník/kuchař a budu se snažit co nejmíň toho pokazit :hmm: - slibuji. Díky za radu i profil.
:sorry:

Nebudu již reagovat, odepisovat, či se jinak angažovat zde v tomto vlákně, ovšem za každý příspěvek předem děkuji a budu se snažit odpovídat pouze poděkováním.

:thankyou:
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod pecho » sob čer 12, 2010 5:15 pm

2 Dvojka, zachovej paniku a piš dál, z těch co mají připomínky či přímo kritizují bych chtěl vidět, jestli by měli tu odvahu sem jít, jak se říká "s kůží na trh", "lidé jsou různé......", takže ať toto vláknou už nečtou nebo nechají být. :whist: :whist: Zdraví Pecho
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » sob čer 12, 2010 5:17 pm

Děkuji :) , pokusím se zachovat paniku… :D
Batcheeba
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Batcheeba » ned čer 13, 2010 3:32 pm

Je to hezky napsané i zábavné čtení.
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » ned čer 13, 2010 3:37 pm

Děkuji za odpověď :) , poslala jsem SZ - je v ní spousty smajlíků :D .
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pon čer 14, 2010 8:30 am

No, vzhledem k tomu, že mě spousta lidí spojuje s psychologií a ženským rodem, skoro to vypadá, že profily sestavovala a udílela rady já. Tak pozor, já to nebyla.

Reportáž jsem četla se zájmem, ale nyní si myslím že už je trochu za zenitem. V tom smyslu, že vše podstatné již bylo řečeno a každé další rozpitvávání jak to kdo myslel a nemyslel je zbytečné a reportáži i zúčastěnným jenom škodí.
Jojo, je to dřina, zvyknout si na to, že věci lze dělat různými způsoby a lze je vidět skrz různá prizmata. Tak, milí zúčastnění, pěkně trénujte a vězte, že pravda je jako ostrý nůž v rukou dítěte.
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pon čer 14, 2010 10:44 am

... ty vole, to je detektivka :D
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pon čer 14, 2010 10:55 am

Děkuji za odpověď :) , Vilma to opravdu nebyla ;)
hustotles
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hustotles » pon čer 14, 2010 4:01 pm

to JardaF: :rofl:
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod vitrvevlasech » čtv zář 09, 2010 3:27 pm

Velmi poutavé čtení,
navzdory mnohým jenž tu tupili vaše znalosti, naznačovali onu drobnou řekněme začátečnickou nedokonalost já se mohu jen drobně přihlouple usmívat.
Vaše reportáž mě rozesmutnila, opět jsem zanadával sám sobě že zvolil jsem k sobě loď motorovou a nikoliv krásku plachetní.
Ono řešit zádrhel zaseknutého lana v komoře či nechladícího motoru na hladině poměrně klidné Vltavy, či línějšího Labe, je ve srovnání s řadou možných záludností na moři s plachetnicí opravdu jako porovnávat ospinkané štěně s hladovým dospělým medvědem.
Důvodem proč nevolit plachetnici byla vnitřní sebejistota v nemožnosti dopíditi se kdy teorie, navzdory své kantorské minulosti - jsem jako dub téměř imunní vůči angličtině. Tzn příkaz kapitána na jachtě by ponejprve asi zněl mým směrem : "Povol lano" další by byl "Ehm, povol lano" pak už "prosím povolil bys lano" ... a následně "mohl by prosím někdo povolit to lano, pan profesor se zase zasnil" ...
Okamžitě bych vyrazil na moře s posádkou, která hovoří česky nikoliv chorvatsky, anglicky či německy. Navzdory jistě perfektním kapitánům zde, hned bych se hlásil do posádky k vám, pochopitelně, kdyby se nejednalo o dámskou jízdu, nerad bych si holil vousy či ještě hůře nohy.
Důvodem je trpělivost, jako já jsem trpělivý, tak nějak očekávám trpělivost i od ostatních, zvláště když mi mají něco vysvětlit :)
Nevnucuji se, a už vůbec nereaguji promaskulinně spíše profeminně.
Tzn, kdy že razí další expedice? v čele s kapitánkou trpělivou?
začal bych šetřit eura a slibuji, že bych s sebou skutečně vzal pouze nejnutnějších 20kg knih ;)
vitrvevlasech
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod vitrvevlasech » čtv zář 09, 2010 9:44 pm

Děkuji všem za řadu zpráv a nabídek na cestu - plavbu,
abych se přiznal byl jsem zaujat právě schopností této kapitánky.
Ale moc děkuji.
Lukáš
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

nikdo učenej z nebe nespad´

Příspěvekod JoeDoe » čtv zář 09, 2010 10:57 pm

Dvojko, já si přečetl tuhle tvojí poutavou a strhující reportáž až teď a chci za ní srdečně poděkovat. Sám totiž začínám a tak se dokážu do tvojí pozice vžít. Máš řádnou porci odvahy, zároveň i vědomostí a to je základní předpoklad pro to, si tohle dobrodružství užít.

Tak ti chci jenom vyjádřit podporu. Jako všude se i tady najde spoustu pobitvěgenerálů, kecálků, radílků a zodpovědných mamin, kteří sledujíc své monitory v teple domova na nehoupající se židli ví přesně, co a jak udělat. Znám to z dob, kdy jsem začínal s horolezením. Prostě takoví ti někteří "zkušenější" jsou. Tak nějak se zapomíná, že kdysi ti Orličtí, Slapští, Lipenští a mořští vlci byly štěňaty.

Tak se nenech otrávit. Mě by bylo ctí plout s takovou skiperkou.

JD
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Re: nikdo učenej z nebe nespad´

Příspěvekod JardaF » pát zář 10, 2010 10:54 am

JoeDoe píše:Tak ti chci jenom vyjádřit podporu. Jako všude se i tady najde spoustu pobitvěgenerálů, kecálků, radílků a zodpovědných mamin, kteří sledujíc své monitory v teple domova na nehoupající se židli ví přesně, co a jak udělat. Znám to z dob, kdy jsem začínal s horolezením. Prostě takoví ti někteří "zkušenější" jsou. Tak nějak se zapomíná, že kdysi ti Orličtí, Slapští, Lipenští a mořští vlci byly štěňaty.

Sorry, ale četli jsme stejnou reportáž? :? Jaký jaký kecálkové, radílové, jaký maminy v teple domova? Tos tam všechno vyčet'? ;)
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » pát zář 10, 2010 11:27 am

Jardo,

nikolivěk :-) to byla jenom má reakce na některé rady ostatních účastníků diskuze (se vším respektem k jejich naplaveným mílím). To, že se mělo v tu chvíli něco udělat jinak, si myslím, že i Dvojka ví. Jenom jsem chtěl říct, že z křesla doma se to radí dobře...

No offense, jenom jsem chtěl vyjádřit podporu. Myslím, že to bylo tak, že Dvojka chtěla vyprávět radosti a strasti ze svého prvního skiperování, podpořila to pěknejma fotkama, celá posádka se vrátila nadšená, tak některé komentáře hraničící s ataky prostě nejsem schopnej pochopit.

Kdyby se to vlákno jmenovalo "Kdo mi poradí, co všechno jsem na lodi dělala blbě", tak bych to chápal :-)
mirinekk
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod mirinekk » ned zář 12, 2010 1:28 pm

JoeDoe: Nejitři staré rány. Už jsem to psal. Myslím, že Dvojka popsala svou cestu z lékarnicema tak, jak tu zatím nikdo. Nepsala jen úspěchy, ale i neúspěchy. A upřímně řečeno,vlastně žádné neúspěchy neměla. Holky dovezla zpět a z lodí nic neudělala!!! To myslím mluví za vše. MÁ MÚJ VELIKÝ OBDIV.

Ps: Dvojko, nedělej si hlavu. Jsi :good:
Dvojka
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Dvojka » pon zář 13, 2010 11:34 am

Ahoj všem :) .

Omlouvám se za zpožděnou reakci, ale dnes jsem se vrátila z (pře)plavby Francie /Atlantik :) / z Port du Crouesty do Brestu (+ pár ostrovů, celkem 270NM). Díky za příspěvky, potěšily mě.

Pravdu mají všichni – teď jsem jela v posádce, které velel kluk, co má papíry (z před 10ti let) dělané v RYA a musím uznat, že toho moc neumím. Pravdu mají i druzí, na Jadran pod dozorem druhé lodě bylo na začátek vědomostí dost. A zkušenosti se někde nabrat musí :hmm: (letos jsem měla celkem dost plaveb a něco mě ještě čeká).

Potom, co jsem odlehčila vyprávění vtipem a nechtěla se hrdinsky plácat po rameni – „to jsem to zvládla!“, jsem pochopila, že to zase nebyl až tak fajn nápad. Zařekla jsem se, že si příště hóódně dobře rozmyslím, co a zda vůbec sem něco napíšu :hmm: .

Nicméně jsem taktéž slíbila, že na všechny příspěvky slušně odpovím a poděkuji za ně.
Díky :) .

Informace ohledně případné plavby na SZ, jako i informace o letos uskutečněných plavbách – bude to tak jistě lepší, ať zde nekroutíme mlýnem mimo čistou vodu…
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod pecho » pon zář 13, 2010 1:32 pm

Dvojko, už jsem ti to někde zde psal a nerad se opakuju, zachovej paniku a piš dál a nenech se odradit, zas nějací přibudou, zas budou mít trochu jinej náhled, takže opakuji, piš dál. Zdraví Pecho :good:
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pon zář 13, 2010 1:55 pm

Ahoj dvojka. :)

Napísala si pútavý, poučný, pekný a zábavný príspevok. Čo k tomu dodať? Keď ide skipper na more s posádkou, berie na seba riziko a zodpovednosť. Koľký z nás to dokážu? Ty a mnohí iný to zvládli. Posunulo ťa to ďalej, a to ide. Aby človek posúval svoje hranice a obmedzenia, ktoré si sám stanovil, zdedil alebo mu ich nanútilo okolie. Posúval hranice, vzdelával sa, rástol a rozvíjal sa. A potom postupne odovzdával svoje schopnosti a skúsenosti ďalej. Držím ti palce a všetkým čo sa o to snažia, je to dobrý breh na ktorom práve stojíš. ;)

Toto fórum beriem ako platformu na poučenie, zábavu, stretnutie a pokec jachtárskej komunity. Je to slobodná platforma, a tak, píšu sem aj tí, ktorí to nedomyslia a necítia zodpovednosť za svoje prejavy. Možno je to niečo, čo nechápem zas ja, tiež som len človek so svojimi obmedzeniami. Tí, čo trochu životu, moru, jachtingu a veciam okolo rozumejú, prešli si to a vedia sa vcítiť do tvojho postavenia na tvojej prvej samostatnej plavbe, ti vzdali hold tu na foré, alebo aspoň vo svojom duchu. Ty čo tak neurobili, majú na to rôzne dôvody a je to ich vec. Ale tí, čo sú sarkastický a podobne, s dovolením, tak tí sa motajú v kruhu svojho ja a mantinelov, ktoré si sami stanovili. To sa mi nezdá zábavné, ani poučné a vonkoncom nie pútavé i keď to môže zaujať, na chvíľu. To je tiež ich vec. Ak by si ich hľadala, musíš plávať ďáááleko, ďáááleko, ďáááleko, potom dlho, dlho nič, a potom tam možno dakoho nájdeš. Ale mne sa tam chodiť nechce, neviem či to stojí za to, nemám na to vzdelanie ani skúsenosti, aby som z tade niekoho ťahal, neviem ani, či niekto o to stojí. Časom, možno, mne sa teraz páči tu. :D

Ja som tiež porobil nejaké tie koniny a niektoré svoje príspevky by som tiež teraz napísal ináč. Vtedy som ich napísal ako som najlepšie vedel, ale to som bol iný človek ako som dnes. Teda idem ďalej, občas sa otočím a vrátim, pozriem čo som vykonal zle alebo dobre a snažím sa zobrať si z toho poučenie, ale nebudem sa zaoberať všetkým čo sa okolo mňa zomelie. Ako sa hovorí, psy štekajú, ale karavána ide ďalej... Keby som ja dával sľub, že na každý príspevok odpoviem, tiež by som nepredpokladal, že sa to tu bude takto vyvíjať. Ten sľub by som zmenil, je to môj sľub, a môžem si s ním robiť čo chcem a kedy chcem.
Asi sa tu teraz okamžite rozpúta diskusia, a budeme v tom „lietať“ viacerí, nevadí, už som prežil horšie veci ... :whist:

Prajem pekný deň, dobrý vietor a aspoň stopu vody pod kýlom, všetkým čo sa plavia a plaviť sa budú na tejto prekrásnej modrej guli, vznášajúcej sa v oceáne vesmíru , nech ste ktokoľvek a máte akékoľvek názory a presvedčenie. Nech je voči nám Neptún láskavý a dožičí nám. :good:
JoeDoe
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JoeDoe » pon zář 13, 2010 2:39 pm

to FerenCS:

super napsaný. Ztotožňuju se s tím.
Oja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Oja » pon zář 13, 2010 2:47 pm

Dvojko, prosím, piš dál. Četlo se to skvěle a byla by škoda kdybys nepřišla se zážitky z dalších plaveb.

Oja
FerenCS
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod FerenCS » pon zář 13, 2010 2:58 pm

JoeDoe píše:to FerenCS:

super napsaný. Ztotožňuju se s tím.

Ďakujem,
hreje to pri srdci a na tele lepšie ako čaj s rumom :) Dúfam že som povzbudil Dvojku a ostatných, aby sa nebáli písať o sebe a svojich zážitkoch .

Ahoj ;)
mithril
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mithril » ned úno 02, 2014 11:46 am

Ahoj,

viem, od plavby a veľkej diskusie uplynulu už pár rokov. Dvojka niekam vložila link a tak som to dočítal až sem. Výborne napísané :-) Vďaka za krásnu reportáž, je to pútavejšie, než kadejaká beletria.

Jeden postreh: spoluplavba s kurzantami a ich (možno predtým aj mojim) inštruktorom by pre mňa - začínajúceho skippera - vôbec nebola jednoduchá. Aj kormidlovanie pri mooringu v maríne ešte ako člen posádky (na kurze a na plavbe so známymi) mi šlo vždy horšie, než potom na prvej kapitánskej plavbe. Ten dohľad a jeho vnímanie mi zamestnáva mozok na úkor vedenia lode.

Možno viete, o čom hovorím: cúvam do stánia, všetky zmysly nastražené, zdá sa to byť OK, keď kapitán šepne "trochu pomalšie". Vyradím. Čo je to trochu? Pribrzdím impluzom vpred? Máva niekto z móla, zľava sa blíži iná loď, venujem je pozornosť, kormidlo prestáva reagovať... a už sa mi prova stáča vo vetrom. Zaraďujem opäť spätný chod, pridávam, zotrvačnosť lode je veľká, zas brzdím a už sme pri móle, akurát o dva metre vedľa a musíme sa ťahať lanami. Z hladkého manévru trochu (zbytočne) nad manévrovacou rýchlosťou sa stal kostrbatý manéver na jej hranici a pod ňou. Kapitán ešte vraví, nebolo to také zlé, čo je hádam ešte horšie, než sarkastická poznámka.

Dvojka, spomenul som si na to, keď som čítal tvoju reportáž: na kotvisko ste prišli prvé, ale zakotvili až druhé, v marine si vyhli nejaké miesto a na poslednú chvíľu vás navigovali na iné atď. A kamarátske pošťuchovanie z lode plnej chlapov. Dohľad.

Tipujem, že na ďalšej plavbe (za tie štyri roky určite mnohých plavbách) to už šlo všetko jednoduchšie a možno aj preto, že si bola na lodi skutočne "prvá po Bohu" a odpadol ti jeden dôvod na starosti.

Pravdaže má spoluplavba aj veľké výhody - lode si môžu navzájom pomôcť, skúsenejší kapitán lepšie odhadne riziko, lode môžu trochu súťažiť... takže plavbu pod dohľadom je treba zvládnuť (ako Ty), a nie sa jej vyhýbať. Aj kapitáni radových lodí so stovkou diel na 3 palubách sa plavili vo flotile pod dohľadom admirála. Len som tu chcel morským vlkov pripomenúť, čo sa vtedy môže odohrávať v hlave začínajúceho skippera.

Zpět na