Dokázali jsme to jsme pod eiffelovkou.
Naša plavba do Paríža.
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Famos
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Zdravím,ono se komplikace těžko dají předpokládat.Ale nelituji toho,spíš jsem chtěl,aby se ostatní poučili a nezkoušeli proplout Paříží,nebo alespoň věděli jak na to vyzrát.Najít dobré informace je obvykle velmi zdlouhavé a těžké.Přemýšlím kam vyrazit v roce 2014.Na jaře jedu do Holandska na 14 dní.Ale v létě bych chtěl něco podniknout.Přemýšlím zda nezkusit to co se nabízí jako nejblíž a to proplout po Labi do Berlína a na jezera a kanály v okolí.Zkusím nastudovat co se dá na foru.Hodil by se nějaký šikovný sjezd kolem Berlína,či Magdeburku.
Štastnou plavbu P.
Štastnou plavbu P.
- Famos
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Těžká odpověď,myslím si,že po Seině se sice plout dá,ale přes komory se dostaneš jedině s vysílačkou.Přes Paříž by to v podstatě také šlo s vysílačkou.Přiložím obrázek na kterém je vidět žlutě zabarvenou oblast,která je řízená světly na mostech.Do ramen se nesmí to je pouze pro výletní lodě.Myslím si,že pokud by člověk jel za nákladní lodí,dá se proplou Paříž celkem v pohodě.Jenom jich moc nejezdí.
Přijeli jsme po proudu a do přístavu se dá zaplout naprosto bez problémů,možná by se dalo projet kanálem,ale není to ono,chtěl jsem jet kolem Aifelky.Den před tím se mi to prakticky povedlo bez potíží,ale ten úsek není zase tak velký a policajti si ho celkem snadno uhlídají.
Úplně nejlepší by to bylo brzo ráno,ale když budeš spát v přístavu tak se dostaneš ven až pojede komora,a to je tuším v 9.00 hod to už zrovna brzo není.Ale přes světla by jsi musel jet na červenou,a nebo za lodí.Já už bych dneska jel určitě za lodí.
Nahrál jsem i fotky,a občas i s komentářem.
http://pegasso.rajce.idnes.cz/Pariz_2013#

Přijeli jsme po proudu a do přístavu se dá zaplout naprosto bez problémů,možná by se dalo projet kanálem,ale není to ono,chtěl jsem jet kolem Aifelky.Den před tím se mi to prakticky povedlo bez potíží,ale ten úsek není zase tak velký a policajti si ho celkem snadno uhlídají.
Úplně nejlepší by to bylo brzo ráno,ale když budeš spát v přístavu tak se dostaneš ven až pojede komora,a to je tuším v 9.00 hod to už zrovna brzo není.Ale přes světla by jsi musel jet na červenou,a nebo za lodí.Já už bych dneska jel určitě za lodí.
Nahrál jsem i fotky,a občas i s komentářem.
http://pegasso.rajce.idnes.cz/Pariz_2013#

Tak Ti Karle nevím,
asi som to vďaka nevedomosti podcenil a valil som si to zakázaným ramenom ale v mojom Pilot Book to nebolo spomenuté že tadiaľ nemôžem
Tak som to bral ľavým ramenom
Navyše zvýšená hladina a vlny od výletných lodí, ale žiadna mi nedala na vedomie, že tam nemám čo robiť
Ďalší pohľad je už smerom dozadu, Notre Damme, inak druhý krát dám prednosť pri plavbe proti prúdu pravému ramenu, určite menšie vlny a menšia frekvencia lvýletných odí
Nakoniec sme skončili v rovnakej marine Arsenal,
blízo námestia Bastile odkiaľ je blízo kamkoľvek vďaka metru, plavba proti prúdu Seiny nad Paríž znamená čakať na nákladnú loď, bez tej Ťa cez komoru aj tak nepusti, našťastie frekvencia plavby nákladných lodí je vysoká akurát rýchlosť nákladných lodí je trochu vyššia ako mojej, tak nie vždy sa podarilo dostať sa do komory s rovnakou nákladnou loďou ako v predchádzajúcej komore.
asi som to vďaka nevedomosti podcenil a valil som si to zakázaným ramenom ale v mojom Pilot Book to nebolo spomenuté že tadiaľ nemôžem
Tak som to bral ľavým ramenom
Navyše zvýšená hladina a vlny od výletných lodí, ale žiadna mi nedala na vedomie, že tam nemám čo robiť
Ďalší pohľad je už smerom dozadu, Notre Damme, inak druhý krát dám prednosť pri plavbe proti prúdu pravému ramenu, určite menšie vlny a menšia frekvencia lvýletných odí
Nakoniec sme skončili v rovnakej marine Arsenal,
blízo námestia Bastile odkiaľ je blízo kamkoľvek vďaka metru, plavba proti prúdu Seiny nad Paríž znamená čakať na nákladnú loď, bez tej Ťa cez komoru aj tak nepusti, našťastie frekvencia plavby nákladných lodí je vysoká akurát rýchlosť nákladných lodí je trochu vyššia ako mojej, tak nie vždy sa podarilo dostať sa do komory s rovnakou nákladnou loďou ako v predchádzajúcej komore.