Naša plavba do Paríža.

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Famos
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Famos » ned pro 15, 2013 11:50 pm

Obrázek
Dokázali jsme to jsme pod eiffelovkou.
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » pon pro 16, 2013 12:58 am

Krasny fotky. Jak tak koukam, zadni naprava Passata vas musela celou cestu proklínat. Ale souprava je to unikatni.
tkruska
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod tkruska » pon pro 16, 2013 2:43 pm

Moc pekny report. Zavidim ti tu odvahu pro komplikace, jen abys videl Aifelovku :)
dedko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 20

Příspěvekod dedko » úte pro 17, 2013 11:46 am

Famos píše:Mezi tím přijela posila na rychlém motorovém člunu, kde vzadu měli pověšeny dvě 90 Mercury a tři policisté v neprůstřelných vestách se samopaly

:lol: :lol: :lol:
Eiffelova veža, je klenot Francúzka ! Tak sa netreba diviť že ju ochhraňujú :)
Pekne si to popísal... A gratulujem k peknej plavbe. :)
Famos
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Famos » ned pro 22, 2013 8:08 pm

Zdravím,ono se komplikace těžko dají předpokládat.Ale nelituji toho,spíš jsem chtěl,aby se ostatní poučili a nezkoušeli proplout Paříží,nebo alespoň věděli jak na to vyzrát.Najít dobré informace je obvykle velmi zdlouhavé a těžké.Přemýšlím kam vyrazit v roce 2014.Na jaře jedu do Holandska na 14 dní.Ale v létě bych chtěl něco podniknout.Přemýšlím zda nezkusit to co se nabízí jako nejblíž a to proplout po Labi do Berlína a na jezera a kanály v okolí.Zkusím nastudovat co se dá na foru.Hodil by se nějaký šikovný sjezd kolem Berlína,či Magdeburku.
Štastnou plavbu P.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » pon pro 23, 2013 10:27 am

Famos - zdravím a mám dotaz - plavba Paříží. Takže po Seině legálně ano, nebo ne? Nebo zákaz jen po ramenech a kde? Zkoušel jsem se vyznat v přiložených mapkách, ale bez úspěchu.

PĚKNÉ SVÁTKY :)
Famos
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Famos » pon pro 23, 2013 5:51 pm

Těžká odpověď,myslím si,že po Seině se sice plout dá,ale přes komory se dostaneš jedině s vysílačkou.Přes Paříž by to v podstatě také šlo s vysílačkou.Přiložím obrázek na kterém je vidět žlutě zabarvenou oblast,která je řízená světly na mostech.Do ramen se nesmí to je pouze pro výletní lodě.Myslím si,že pokud by člověk jel za nákladní lodí,dá se proplou Paříž celkem v pohodě.Jenom jich moc nejezdí.
Přijeli jsme po proudu a do přístavu se dá zaplout naprosto bez problémů,možná by se dalo projet kanálem,ale není to ono,chtěl jsem jet kolem Aifelky.Den před tím se mi to prakticky povedlo bez potíží,ale ten úsek není zase tak velký a policajti si ho celkem snadno uhlídají.
Úplně nejlepší by to bylo brzo ráno,ale když budeš spát v přístavu tak se dostaneš ven až pojede komora,a to je tuším v 9.00 hod to už zrovna brzo není.Ale přes světla by jsi musel jet na červenou,a nebo za lodí.Já už bych dneska jel určitě za lodí.
Nahrál jsem i fotky,a občas i s komentářem.
http://pegasso.rajce.idnes.cz/Pariz_2013#
Obrázek
ixxo47
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod ixxo47 » pon pro 23, 2013 8:52 pm

Tak Ti Karle nevím,
asi som to vďaka nevedomosti podcenil a valil som si to zakázaným ramenom ale v mojom Pilot Book to nebolo spomenuté že tadiaľ nemôžem
Obrázek
Tak som to bral ľavým ramenom
Obrázek
Navyše zvýšená hladina a vlny od výletných lodí, ale žiadna mi nedala na vedomie, že tam nemám čo robiť
Obrázek
Ďalší pohľad je už smerom dozadu, Notre Damme, inak druhý krát dám prednosť pri plavbe proti prúdu pravému ramenu, určite menšie vlny a menšia frekvencia lvýletných odí
Obrázek
Nakoniec sme skončili v rovnakej marine Arsenal,

Obrázek

blízo námestia Bastile odkiaľ je blízo kamkoľvek vďaka metru, plavba proti prúdu Seiny nad Paríž znamená čakať na nákladnú loď, bez tej Ťa cez komoru aj tak nepusti, našťastie frekvencia plavby nákladných lodí je vysoká akurát rýchlosť nákladných lodí je trochu vyššia ako mojej, tak nie vždy sa podarilo dostať sa do komory s rovnakou nákladnou loďou ako v predchádzajúcej komore.

Zpět na