Plavba na Baťáku
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
Famos píše:
Ale ráno jsme nenatočili motor.Baterka bohužel nedokázala utočit 60 konový motor.Takže co s tím?Zkoušel jsem jí pomoci provazem,ale chtěl bych vidět borce,který to dokáže natočit trhnutím.
To Famos
nechci se chlubit,ale opravdu se mi podařilo natočit motor provazem,trhnutím.Vloni na Dunaji jsme nocovali asi 1km před Štůrovem a ráno startér jen zavrčel.Měl jsem starší baterku a dost se vybila ledničkou.Již jsem chtěl jít do Štůrova sehnat novou baterku,ale řekl jsem si,že to napřed zkusím.Asi na počtvrté se to podařilo.Mám motor Yamaha F60 Cetl,a má funkci PrimeStart.Opravdu to funguje./ale myslím,že to dnes mají již všechny moderní motory/
- Famos
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
A jak tato funkce funguje?Něco jako dekompresor?Já jsem měl problém dosáhnout dostatečných otáček,utočil jsem to a navíc jsem si startérem trochu pomohl,problém je,že bez baterky motor okamžitě chcípne,takže nejde baterky přehodit,musí zůstat připojený.Teď sebou pro jistotu vozím malou baterku z traktora,jako první pomoc by měla stačit.Vybil jsem to odpuzovačem komárů,a dobře,že se mi to stalo,jinak bych na to nebyl připravený.P
- packa
- zkušený harcovník
- Reputace: 12
vovsky píše:Jak to funguje nevím,propagují to ve všech prospektech na Yamahu jako velký plus.Snad nějaký obohacení směsi,nebo intenzívnější jiskra? To by nám ale lépe vysvětlil nějaký odborník na motory.Jen vím,že kdykoli na kratičké crnknutí startrem motor vždy naskočil,i s tím provazem.
mel by to byt automaticky sytič-aspon tak to je v navodu
- cuch
- návštěvník fóra
Re: Plavba na Baťáku
Nepojedete teď někdo na Baťák? Budeme tam od 5.7 do 9.7. Rád bych se setkal s nějakými mořskými vlky, případně dal pivko někde v přístavu, vyměnil zkušenosti a tak. Máme dvě děti 4 a 11 let, postupně rok co rok vylepšujeme starší kajutovku. Setkat se můžeme víceméně kdekoliv. Díky. Cuch 

- Viky_CZ
- zkušený harcovník
- Reputace: 43
- Kontaktovat uživatele:
Pojedem kolem směr Dunaj. Ve stredu budeme nekde pobliz. Muzeme se tam třeba stavit na pokec. Pojedu s dcerkou 8 let.
- cuch
- návštěvník fóra
Viky_CZ píše:Pojedem kolem směr Dunaj. Ve stredu budeme nekde pobliz. Muzeme se tam třeba stavit na pokec. Pojedu s dcerkou 8 let.
Ve středu bychom se měli pohybovat někde na trase Veselí-Vnorovy-Strážnice-Petrov-Výklopník-Skalica. Ale klidně to můžeme i obrátit z Veselí směr Kostelany apod., Napíšu na sebe do zprávy telefon. Kdyby to vyšlo, rád pokecám

- cuch
- návštěvník fóra
Tak jsem teď bohužel zjistil, že pojedeme až v pátek.