Plavba na Baťáku

Vaše zprávy a cestopisy z plaveb a akcí kolem lodí a vody.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

maca1111
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod maca1111 » pon pro 23, 2013 5:44 pm

No jezdím po bataku každou chvili jsem ze zlína tak to mam kousek ,s opilcema se setkaš všude ale zatím jsem snima problém neměl. Zato policie je na vodě co chvilku a jde na tvrdo foukačka, letos 5x kontrola ještě že na lodi nepiju.
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon pro 23, 2013 6:33 pm

Famos píše:
Ale ráno jsme nenatočili motor.Baterka bohužel nedokázala utočit 60 konový motor.Takže co s tím?Zkoušel jsem jí pomoci provazem,ale chtěl bych vidět borce,který to dokáže natočit trhnutím.

To Famos

nechci se chlubit,ale opravdu se mi podařilo natočit motor provazem,trhnutím.Vloni na Dunaji jsme nocovali asi 1km před Štůrovem a ráno startér jen zavrčel.Měl jsem starší baterku a dost se vybila ledničkou.Již jsem chtěl jít do Štůrova sehnat novou baterku,ale řekl jsem si,že to napřed zkusím.Asi na počtvrté se to podařilo.Mám motor Yamaha F60 Cetl,a má funkci PrimeStart.Opravdu to funguje./ale myslím,že to dnes mají již všechny moderní motory/
Famos
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Famos » pon pro 23, 2013 6:52 pm

A jak tato funkce funguje?Něco jako dekompresor?Já jsem měl problém dosáhnout dostatečných otáček,utočil jsem to a navíc jsem si startérem trochu pomohl,problém je,že bez baterky motor okamžitě chcípne,takže nejde baterky přehodit,musí zůstat připojený.Teď sebou pro jistotu vozím malou baterku z traktora,jako první pomoc by měla stačit.Vybil jsem to odpuzovačem komárů,a dobře,že se mi to stalo,jinak bych na to nebyl připravený.P
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » pon pro 23, 2013 6:59 pm

Jak to funguje nevím,propagují to ve všech prospektech na Yamahu jako velký plus.Snad nějaký obohacení směsi,nebo intenzívnější jiskra? To by nám ale lépe vysvětlil nějaký odborník na motory.Jen vím,že kdykoli na kratičké crnknutí startrem motor vždy naskočil,i s tím provazem.
lebon
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 1

Příspěvekod lebon » pon pro 23, 2013 8:07 pm

Co píšeš,vytesat do kamene.Baťák je pouze pro lodi z půjčovny,pro soukromé není místo a plavebka kontroluje s "balónkem"pouze soukromé lodi .Z půjčovny opilci je nezajímají,ti je pošlou do prdele.Je to pouze cílené podnikání míéstního zájmu,Zkrátka o hovně,zbytečně promrhaný čas a benzín.
Omen
vytrvalý návštěvník
Reputace: 160

Příspěvekod Omen » pon pro 23, 2013 8:10 pm

Famos píše:Sjezd ve Veselí nad Lužnící v marině.Obrázek

Baťák není na Lužnici :P

Ale jinak mohu potvrdit, že sjezd ve Veselí je šikovný a pak ještě v Petrově a ve Skalici. V Otrokovicích je příliš prudký.
packa
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 12

Příspěvekod packa » pon pro 23, 2013 8:34 pm

vovsky píše:Jak to funguje nevím,propagují to ve všech prospektech na Yamahu jako velký plus.Snad nějaký obohacení směsi,nebo intenzívnější jiskra? To by nám ale lépe vysvětlil nějaký odborník na motory.Jen vím,že kdykoli na kratičké crnknutí startrem motor vždy naskočil,i s tím provazem.

mel by to byt automaticky sytič-aspon tak to je v navodu
cuch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Re: Plavba na Baťáku

Příspěvekod cuch » pon črc 03, 2017 3:55 pm

Nepojedete teď někdo na Baťák? Budeme tam od 5.7 do 9.7. Rád bych se setkal s nějakými mořskými vlky, případně dal pivko někde v přístavu, vyměnil zkušenosti a tak. Máme dvě děti 4 a 11 let, postupně rok co rok vylepšujeme starší kajutovku. Setkat se můžeme víceméně kdekoliv. Díky. Cuch :)
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » úte črc 04, 2017 12:33 am

Pojedem kolem směr Dunaj. Ve stredu budeme nekde pobliz. Muzeme se tam třeba stavit na pokec. Pojedu s dcerkou 8 let.
cuch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod cuch » úte črc 04, 2017 3:10 pm

Viky_CZ píše:Pojedem kolem směr Dunaj. Ve stredu budeme nekde pobliz. Muzeme se tam třeba stavit na pokec. Pojedu s dcerkou 8 let.

Ve středu bychom se měli pohybovat někde na trase Veselí-Vnorovy-Strážnice-Petrov-Výklopník-Skalica. Ale klidně to můžeme i obrátit z Veselí směr Kostelany apod., Napíšu na sebe do zprávy telefon. Kdyby to vyšlo, rád pokecám :) , ale aby jste si s dcerkou moc nezajížděli mimo trasu.
cuch
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod cuch » úte črc 04, 2017 5:58 pm

Tak jsem teď bohužel zjistil, že pojedeme až v pátek.

Zpět na