Reportáž z maxi yacht rolex cup - létající Nikka zesměšnila všechny na maxi yacht Rolex Cup.
https://www.hamnen.se/artiklar/segel/fl ... rolex-cup/
Rolex cup
Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Reputace: 235
- Kontaktovat uživatele:
- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
- LadaM
- aktívní jachtař
- Reputace: 97
Re: Rolex cup
Nevím, jestli se ty nádherné elegantní jachty dají zesměšnit, ale v těch pár záběrech je posvačili hezky, to zas jo.
Vzhledem k tomu, že se tím aktuálně zabývám (akorát ve výrazně menších rozměrech
), tak mi to hlava nebere. Zajímalo by mě, jak mají udělanou stabilizaci - jestli manuálně táhlama z nějakých ploutví nebo je to už čistě elektronicky. Viděl jsem tam správně střih na týpka s VR brýlemi? To by tomu odpovídalo...

Vzhledem k tomu, že se tím aktuálně zabývám (akorát ve výrazně menších rozměrech

- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi přijde výraz "zesměšit" nevhodný, je to jen jiná kategorie lodi. Je to stejné, jako když formule 1 předjede Rolls Roce, taky ho nezesměšní.
Nejde srovnávat krásnou klasiku s podivným sportovním nářadím na kterém si neuvaříš ani kafe. Ale zajímavé to je...
Nejde srovnávat krásnou klasiku s podivným sportovním nářadím na kterém si neuvaříš ani kafe. Ale zajímavé to je...

- Pavel-Sulc
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Přeložil jsem švédský originál textu. myslím že je význam podobný. Ale že je posvačili tomu nerozumím. Dělal jsem technického simultánního překladatele a vždy jsem musel nastudovat význam v jazyku do kterého jsem překládal. Vůbec doslovný překlad mnohdy nefunguje, slova mají jiný význam, směšný nebo i vulgární a to je na konferenci trapné.
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 201
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, taky jsem to tak pochopil a nebylo to myšleno na tebe, ale na autora komentáře videa.